Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bánatos Exkavátor

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   ..
Nagyon sokan voltatok kiváncsiak a fajta toplistákra, ezért elküldtem az erre vonatkozó kérdést a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének (MEOE). Örömmel jelentem, hogy megérkezett a válasz, amelyből kiderül, melyek voltak az elmúlt évek legnépszerűbb kutyafajtái …..
Bánatos Exkavátor 2015.10.30 10:17:15
@barbarapalkovits:

Munkakutyának azért nem nevezném (nyilván lehet vitázni arról mit értünk munkakutya alatt), de másik két állításoddal egyetértek. Van egy 4 éves Yorkie-m, ivartalanított kan, 5,5 Kg és kegyetlen pocokvadász :) Fizikailag és szellemileg is fárasztani kell, akkor érzi jól magát ez tényleg így van.
A másik kutyám egy munkavonalas Border Collie, na Ő munkakutya!
Az amerikai ügyvivő szerint más EU-országok tisztviselőit is tiltották már ki az Egyesült Államokból, a hat magyar magánszemély kitiltásáról is csak azért értesült a nyilvánosság, mert valaki ezt nyilvánosságra akarta hozni. André Goodfriend arra készül, hogy januárban…..
Belsőség Megkívántam 2014.11.20 15:46:07
Finoman gyöngyöző vízcseppek, lassú beúszások, lendületes zene, száguldás, van itt minden. Semmit nem tudok róla, de akarom :D ..
Colorcam Kommenthuszárok 2014.11.17 19:03:28
Penna, vagy inkább rendelt penne a kézben, szólásszabadság gomb bekapcsolva és a Kommentelő máris online. Hosszas mérlegelés után eldönti, aznap utálni vagy imádni fogják, miközben a tésztaszósz lassan utat tör a billentyűk között... mi meg a felháborodáson már régen túl,…..
Biztos vagyok benne, hogy a mostani írásom a szokásosnál is komolyabb ellentéteket, indulatokat válthat ki, hiszen egy olyan sokszor, sokak által lerágott csontot veszek elő, ami a mai napig valamilyen szinten mindenki életében benne van. Kifejezetten a saját véleményemet fogom most…..
Figyelmetlen cégeknek és magánszemélyeknek ismét lehetőségünk van 37 400 forint befizetésével ennek a négyszeresét kidobni az ablakon, visszatért ugyanis a Telefonkönyv Magyarország Kft.. Igen, megint. Aki nem tudná, ez az a hirhedt cég, amely a telekomos számlákra hajazó…..
Van pár szakma, amely nevében és olvasmányélményeink alapján még benne van a köztudatban, de az elmúlt évtizedekben teljesen és maradéktalanul kihaltak, eltűntek. Ezekből adok most egy csokorra valót. Villamoskalauz Akárcsak a vasúton, hajdanában a BKV villamosain és autóbuszain is kalauzok…..
Hónap eleje óta kering a neten egy videó, amin egy piramist lehet felfedezni az 1999 RQ36 jelű aszteroidán. A videó gyorsan népszerű lett, főleg ufóhívő körökben. Egy hír a sok közül: "A NEOSSat kanadai műhold egy titokzatos tárgyat fényképezett le a 101.955 (1999 RQ36)…..
Május 24-én immár 34. alkalommal indul útnak Magyarország leghíresebb teljesítménytúrája, a Kinizsi 100. Mint aktív teljesítménytúrázó, gondolkodtam, hogyan lehetne erről az eseményről méltóképpen megemlékezni, de nem jutott jobb az eszembe Balázs túratárs…..
Magyarországon nem létezik egységes, megbízható minősítési rendszer a kutyaiskolák üzemeltetésére vonatkozóan, ennek meg is van az eredménye. Sok tehetséges, hozzáértő oktató mellett olyan dilettánsok is dolgoznak ebben a szakmában, akiknek a tevékenysége nem csak haszontalan,…..
Bánatos Exkavátor 2014.03.28 06:55:54
Hát apám, ebben a postban az általánosítástól az ordas nagy baromságig (bocs!) mindent sikerült összehoznod.

"azt tanácsolták neki, kevesebbet adjon enni a kölyöknek, mert akkor könnyebben visszajön hozzá"

Ha egy suliban valóban csak ennyi tanácsot adtak, úgy ott tényleg gáz van. Nem lehet, hogy a tanács nem az eredeti formájában jutott el hozzád? A kommunikáció érdekes dolog, nem csak kutya-ember viszonylatban, hanem ember-ember viszonylatban igazán!

Ezen a mondatodon meg "ezért egyszerűen kiköpi a falatot" hangosan felröhögtem. Láttál te már közelről/élőben kutyát? Persze jó lenne ismerni a körülményeket is, ha valóban megtörtént esetről van szó.

Pár hete a párommal három napig vigyáztunk egy öt hónapos kölyökre. Kicsit fáztam a dologtól, merthogy nem volt szobatiszta. A három nap alatt tudatos startégiával, jutifalattal és kellő pillanatban osztott dicsérettel elértük azt, amit a gazdáinak eddig nem sikerült. Miután visszaadtuk és pár nap múlva jöttek az oviba, örömmel mesélték, hogy már lenn végzi a kis- és nagydolgát is, csak akkor van baleset, amikor hoszabb időre kénytelenek magára hagyni.

A kaja önmagában egyértelmű, hogy nem elég, de megfelelő tudással alkalmazva és következetes kommunkációval-játékkal-dicsérettel kombinálva a leghatékonyabb eszközök egyike a kutyák nevelésében, tanításában.

Maradjunk abban, hogy több iskola, elfogadott módszer van a nevelésben. Ne általánosíts és ha valamit nem ismersz teljesen, ne fikázd, mert csak magadat járatod le.
Fotók: Krumpli Béla Roppant furák tudunk lenni mi, magyarok. Most arra gondolok, hogy voltunk Pécsett, személyesen is megbizonyosodtunk, hogy mennyire klassz város lett. Jót tett neki az Európa Kulturális Fővárosa cím, pénzt is kapott, meg jutott a hírnévből is: nyáron…..
Bánatos Exkavátor 2014.03.04 10:08:09
@m_and_m:
Nem akarom azonnal és még csak a sorok között sem volt ilyen üzenet.
Volt ott zöld, bár akkor sem túl sok. Nem azt mondom, hogy olyan legyen mint a Szent István tér, hogy ne menjünk messzire, de barátságosabbnak érezném pár fával és bokorral.
"Napok óta részeg a magyar lottónyertes" - írtuk meg mi is a Blikk nyomán tegnap, mint ahogy a teljes magyar sajtó is (Origo, Hír24, Kapospont, Dehir, Propeller, 444, RTL Klub, stb.), pedig az infó forrása csak egy jókedvű tréfamester volt, aki viccből mondta, hogy a nyertes részegen…..
Az Oscar-díjas színésznő és férje, Danny Moder operatőr nem is egy, hanem két fantasztikus ház gazdája Kauai-szigetén, Hawaii egy kevésbé ismert és látogatott részén, csodálatos természeti környezetben. Úgy tűnik, az egyik házat áruba bocsátották potom 17 millió…..
Bánatos Exkavátor 2013.09.15 12:48:09
NeeOn érdekes jelenségre lett figyelmes, mert még mindig fogyaszt Danone-termékeket. Az Activia joghurtital megújult csomagolásán "-30% cukor" feliratra lett figyelmes, ami stabil indikátora a kamuzásnak. Rövid kutatómunkával kiderült, hogy valójában 2,5x annyi cukor került a…..
Bánatos Exkavátor 2013.08.08 11:55:59
Fantasztikus találmányról tett közzé bejelentést a napokban Orgovány Béla apajpusztai lakos. A találmány megmentheti a földet egy esetleges jövőben bekövetkező kisbolygó vagy aszteroida becsapódástól.  Újabb jó tanácsok  a Vakkomondor életmód…..
MaNDA Hollywoodi betűmitológia 2013.07.13 10:00:00
1923. július 13-án, azaz 90 évvel ezelőtt állították fel Los Angeles egyik kopár hegyecskéjének, a Mount Lee-nek a tetején azokat a hatalmas betűket, melyekből összeállt a HOLLYWOOD felirat. Az azóta eltelt évtizedekben a hollywoodi filmgyártás lényegéből eredően virtuális…..
Bánatos Exkavátor 2013.07.15 14:20:36
@Doctor Klauße:
:( nemá'
amikor először megláttam majdnem rossz irányban hajtottam ki a körforgalomból a híd előtt.
Folytatódik a telefonkönyves átverések evolúciója. A legújabb trend már nem a kamuszerződés vagy a számlának látszó tárgy, hanem a kamu lemondólevél! Péterék sem hitték el, amit kaptak. Az alig fél éve alakult cég szerint lejárt az 1 éves meg sem rendelt szerződésük, amit…..
És igen, most már szó szerint is vehetjük a címben szereplő "kutyameleg" kifejezést, hiszen már négylábú kedvenceinknek is van hely a strandolásra, így lehűthetik magukat a nagy melegben.  Biztosan sok gazda igyekszik kutyáját a nagy nyári melegben vízpartra vinni, hogy egy…..
Bánatos Exkavátor 2013.07.10 13:49:43
@Alaister Grand:

Gratulálok, tartalmas, kiegyensúlyozott életed lehet...
Még csak a felénél jártam ennek a hirdetésnek, mikor már éreztem a kezeimen végig folyó bulanedvet meg azt a BIZONYOS életérzést, amit az Anker (nyuhahaha) óra ad! Az a csúnya gravírozott karikagyűrűt viszont nem értem O.o "Kellemesen fél homály van, nincs túl sok fény, csak…..
Azt bírta mondani az MTVA sajtófőnöke a Borsnak, hogy minden pénzt megér az Eurovíziós Dalfesztivál. A hibátlan érvelés szerint mivel az idén Malmőben megrendezésre kerülő eseménynek 160 millió nézője lesz, ezért "nem is kell ennél jobb országimázs. Mindent pénzt megér az…..
Subba Lopni, megyünk lopni 2012.10.28 23:59:13
..
Bánatos Exkavátor 2012.10.29 16:52:43
@Niurka:

Nem kötekedésből, de ez nem hungarikum.
Elég ha elolvasod a belinkelt cikket.

Akárhonnan nézzük, szomorú, hogy ez megy.
Ismét örülök, hogy 8 év pesti lét után immár több, mint 10 éve nem a fővárosban élek.
Bánatos Exkavátor 2012.10.30 07:26:58
@Niurka: Igazad van, nem te, hanem én használtam. Csupán arra akartam utalni vele, hogy nem magyar sajátosság amit a videón látunk.
Ahogy az élet minden területe, a filmek is hemzsegnek a jobbnál jobb és a Világért egyre többet tevő informatikusoktól. Ebben a posztban megnézünk 10 meghatározó IT-st, akik attól függetlenül, hogy a jó, vagy a rossz oldalon állnak, nagyon jól értenek a számítógép…..