Regisztráció Blogot indítok
Adatok
camburpinton

66 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nani belázasodott és így nem ment iskolába. Az egy hónapja várt időpontunk volt 11-kor, hogy bejelenthessük a lakcímünket, és 11:30-ra pedig megérkeztek a dobozok a cuccainkkal, amiket a szállító hozott Magyarországról. Utána még gyorsan ki kellett váltani az itteni TAJ kártyát, hogy Nanit ellássák.…..
Mi fizikailag nagyjából már elrendezkedtünk. A város nagyon szép és kellemes. Sok gluténmentes kaja van olcsón. Közel van a tengerpart. Már voltunk párszor. Homokos is van, sziklás is van. Most várjuk Nani búvárszemüvegét a csomaggal. Hegyek is vannak közel. Ott még nem voltunk. Majd akkor ha…..
Ez egy régi blogom, amit még Venezuelában kezdtem írni, de most aktiváltam, mert 6 Magyarországon élés után újból külföldre költöztünk, de most "csak" Spanyolországba. Nem "csak", mert egy szuper hely. ;) Szóval egy hete megérkeztünk Castellón de la Plana-ba. Nem vakáción vagyunk, az már biztos.…..
Mint már megírtuk  Venezuelában február 12-én tüntetések kezdődtek a kormány ellen. Az okok a gazdasági válság, a magas infláció, a dollár- és áruhiány, valamint a kimagaslóan rossz közbiztonság voltak. A stratégiai cél a hatalom provokálása volt, ami sikerült is, mert a…..
A blog.hu címlapja felett igencsak eljárt már az idő, így éppen ideje volt, hogy megjelenésben, tartalmilag és funkcióját tekintve is újragondoljuk. Az elmúlt évek tapasztalata és különféle statisztikái azt mutatták, hogy próbálkozásaink ellenére a címlapra nem tartalmat…..
camburpinton 2014.03.10 14:59:46
@cadix: azt írja, hogy nem jó az email vagy jelszó, pedig tuti hogy jó. Indafoto, indapass oldalról egyből megy. Chrome, Windows7
  Venezuelában már több mint egy hete tüntetések vannak a komány ellen. 8 halott, több száz letartóztatott, és vagy 50 eltűnt ember az egyenleg eddig. A kormány egyre keményebb eszközökkel félemlít meg és cenzúráz. Ukrajna vérözöne Szuezi válságként vonja el a figyelmet…..
Egy feszültséggel és erőszakkal teli hét után rendeződni látszik a helyzet Venezuelában. A nép döntött: tovább Chávez útján, habár már az "örökös parancsnok" nélkül. A választások összefoglalója. Minden eddiginél szorosabb volt az eredmény: 1,5%-kal, azaz kb 230.000…..
"Jelen leszek a küzdelemben" - Chávez a nép szívében él Fél éven belül a második elnökválasztásra készül Venezuela ma, de ezúttal, amióta Venezuela egyáltalán a tudatunkban van: először Chávez nélkül. Azaz ez nem is igaz. Chávez szinte minden plakáton és minden szlogenben…..
camburpinton 2013.04.15 17:55:14
@Zka77: Igen meg van. 1,5%-kal, azaz kb 235ezer szavazattal nyert Maduro, ami a legszorosabb amióta a Chavista éra van. Az ellenzéki Capriles Radonski most a szavaztok újraszámlálását kéri.
Időnként beszámolót írunk arról, hogy mi folyik ebben dél-amerikai országban, ahol állítólag egy "kommunista diktátor" elnökölt. Már voltak pletykák, hogy nem is él, csak amíg kitalálják az utódok, hogyan kezeljék a helyzetet, addig titokban tartották. Rendben, de felmerül a…..
Senki sem tudja megmondani milyen jövő vár Venezuelára 2013-ban. Ez alapvetően az elnök egészségi állapota miatt van. Pontosabban, hogy nem lehet tudni pontosan, hogy mi van vele. Szinte csak pletykák vannak az egészségi állapotát illetően, hivatalos közlésekben információmorzsák…..
Ezt a Karácsonyt Apósonál töltöttük Cumanában. Ilus Anyukája, Nővére Sandra és az Ő kisfia Yhammil is jött. Cumaná egy keleten lévő város, ami a tengerparton, hegyek közelében fekszik. Ez itt Apósom, Felix Molinet háza: Belülről sajnos nem volt túl konfortos már ami a…..
Caracas Privát Manapság 2012.11.26 21:28:15
Gyorsjelentés: Mostanában nehéz idők járnak ránk. Sokat túlóráztam kínai projektek miatt, néha hét végén is. Párszor éjszaka is dolgoztunk. A cég jövője közép távon szép, mert úgy tűnik meg fogjuk vetni a lábunkat kínában, és amit én csinálok, a vizualizációnak…..
Caracas Privát Lakás újdonságok 2012.11.26 19:43:55
Végre kezd a lakásunk hasolítani arra, amit elgondoltunk már vagy két évvel ezelőtt. Persze mindig van benne rengeteg hiányzó részlet, de az elmúlt héten nagy előrehaladás történt. Az asztalosok meghozták és beszerelték a nagyszobába a pódiumot, amit terveztünk. Ez olyan, hogy…..
Chávez 54%-ot, Radonski 45%-t szerzett. 80% volt a részvételi arány. Elemzés hamarosan.....
Megjelent a Fent és Lent blogon a venezuelai választások előtti elemzésem...
Caracas Privát Playa szeptemberben 2012.09.26 19:18:10
Voltunk vasárnap a tengerparton. Én szokás szerint leégtem, Danna viszont szokásától eltérően megbetegedett. Láza lett a strandolás után. Valószínűleg már bújkált benne valami. Nagy hullámok voltak, amiket imádtam, csak mire lejutt és hazajut az ember, az azért fárasztó.…..
Fölraktam az Indafotora a látogatás képeit. Itt vannak ízelítők, de többet találsz, ha ellátogatsz az Indafotóra. ..
Már csak két hét van a venezuelai elnökválasztásig, október 7-ig. Dúl a kampány. A közvéleménykutató cégek mind Chávezt hozzák ki favoritnak, bár a hovatartozásuktól függően nagyon más különbséggel. A kormánypártiak kb 50-30%-os előnyt, míg az ellenzékiek 45-45%-ot…..
Aki nem tudja: augusztus-szeptemberben közel másfél hónapot Magyarországo töltöttünk látogatóban. Hárman mentünk: Danna, Ilus és én. Tudom, hogy vakációzni valahol és élni ugyanott nagyon más, de nekünk most nagyon jó benyomást keltett Budapest, habár sokan panaszkodnak rá.…..
Itt Venezuelában a Húsvéti ünnep nem csak egy hétfőre korlátozódik (szerencsére :) hanem az egész, azt a bizonyos hétfőt megelőző hétre. Hivatalosan ugyan csak a csütörtök és a péntek az ünnepnap, de sokan az egész hetet "kiveszik". Most mi is kivettük az egész…..
Választási körkép Venezuelából, ahol február 12-én tartották az elnöki választások előfordulóját. Ebben a fordulóban az ellenzéki jelöltek közül választották ki azt, aki majd Chávez kihívója lesz idén októberben az elnökválasztáson: Henrique Capriles Radonski lett a…..
Caracas Privát Szilveszter 2012.01.05 02:55:34
2011. január 4.Szilveszterkor Pro Patriába mentünk az anyósomék házába ünnepelni. Anyósom és a nagymama elmentek Kolumbiába (Cartagénába), az ottani családot látogatni. A nagymama ott is marad már végleg valószínűleg. Azért mentünk mégis, mert itt ahol mi lakunk…..
2011. december 16. Hétfőn volt a szokásos karácsonyi ünnepség a főnököméknél. Nagyon szép és nagy házban laknak. Danna jól viselkedett, sokan kézbe vették és nem panaszkodott (mint azelőtt). Viszont a nagy nyüzsi miatt nem tudott aludni. Ilussal felmentek az elmeletre, ahol…..
Caracas Privát Playa Los Caracas 2011.12.13 22:35:15
 2011. december 13.Pár magyarázó szót szeretnék fűzni ehhez az albumhoz, amit nemrég raktam fel:http://indafoto.hu/camburpinton/strand_los_caracasJesus és családja, a mi családunk, valamint Kimberly elmentünk a strandra. Danna első strandolása volt. Először és talán utoljára…..
Caracas Privát Újra itt... 2011.12.12 20:11:09
2011. December 12.Hosszú ideje nem jelentkeztem, de most már meg kell tennem, mert sokan kértek, hogy írjak. De az igazi ok mégis csak az, hogy valaki megfenyegetett, hogy ha nem írok, akkor WC papíron fog nekem írni egy levelet, amiben megver.Úgyhogy most gyorsan írok. Persze rengeteg…..