Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Running Hotwater

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tölgyessy Pál írása „Két oka van annak, hogy nem mondok muszlim vicceket: A, semmit sem tudok a muszlimokról. B, Te sem.” Dara Ó Briain Emlékszik valaki Peshavar-ra? Ugye nem, pedig az alig egy hónapja december 16-án elkövetett merényletben százötvenen, túlnyomó…..
Running Hotwater 2015.01.14 23:37:05
@Exploiter: Carter doktrinarol hallottal mar? Olvass tobbet.
Running Hotwater 2015.01.14 23:39:28
@Könnyen elkaptuk, uram!: Tenyleg ez megy a CNN-en? Hova szarjak? Es hany eve van ez a CNN-en, es hany eve nem tortenik semmi? Gondolkodjak picit mielott beszelsz legy szives.
Skócia választ, de korántsem biztos, hogy a magyarul olvasó polgár a hírekből okosabb lesz. Ennek az az oka, hogy míg a skót referendum jellemző a kortárs geopolitikai és politikai helyzetre, a magyarországi sajtó általában megragad azon a szinten, amire néhány angol cikk…..
Running Hotwater 2014.09.17 14:10:20
Subba Jessie Ware 2012.02.17 16:20:00
Szépzene azoknak, akik pénteken inkább ilyesmit, Brighton hercegnőjétől.  ..
Először azt gondoltam, a norvégiai merénylet hosszú időre lehetetlenné tette a normális párbeszédet a bevándorlás kérdéséről. Rögtön elkezdődött a merénylet kapcsán a csúsztatás, a szélsőjobb összemosása mindennel, ami nem „progresszív baloldali”. De most úgy…..
Running Hotwater 2011.08.01 22:36:37
Kedves Gergely, harom dolgot vetettem fel. arra kerlek hogy reagalj ra erdemben, mert amit eddig irtal az tisztazast igenyel.

Modositottad korabbi poziciodat(Europai civilizacio) es csalafinta modon most mar Nyugat Europai cilizaciorol beszelsz, es amint irod" minden különség ellenére szerintem a nyugati-európai civilizáció létét nem érdemes tagadni."

Ez azonban nagyon veszelyes lepes. Magyarorszag, mi magyarok pl. osztjuk az europaisag ethoszat, de nyilvanvalo hogy mind gazdasgilag, politikailag es tarsadalmilag kulonbozunk Nyugat Europatol, es ha Nyugat-Europai civilizaciorol beszelsz kizarsz bennunket ebbol.

A civilizacio, totalizalo es egyszerusito kategoria, de az altalad oly vilagosan letezonek velt (Nyugat-)Europai civilizacio szembeallitva a muszlim bevandorlassal teljesen felrevezeto, empriikusan pedig alatamaszthatlan.
Mig a vallas, normak, gazdasag valoban szabalyozza az eletunket, a civilizacio inkabb valami amit elkepzelunk es identitast epitunk vele.

Hol lenne ez a Nyugat-Europai civilizacio? Angolok - special relationship, Nemetek- sonderweg, Franciak- grandeure, Skandinavia- Europa peremen. Az Europai Unio egy gazdasagi porjekt, amelynek celja a piacok bovitese es biztonsagpolitika. A projekt erdekeben az Unio mozgositja az europai identitas, es a kozos tortenelem hivoszavakat, de ez csak motivalja es nem szabalyozza emberek eletet.

A civilizacio mint kategoria hasztalan a bevandorlas megragadasara, mert a evandorlas gazdasagi jelenseg. Gazdasagi okai vannak hogy emberek elindunak, es gazdasagi okai vannak, hogy emberek megnyitjak a hatarokat.

Amiert az emberek elindulnak: amint azt irtam az e elso pontban, nem az europai civilizacioba vandorolnak a bevandorlok hanem a joleti allamokba (foleg mert az orszag ahol adta felgyarmat viszonyban all a nyugattal) - szoval Magyarorszag peldaul resze az europai civilizacionak, de nem joleti allam.
ezert nincs beandorlas Magyarorszagra, es ezert van kivandorlas Magyarorszagrol.

Amiert az emberek megnyitjak a hatarokat: amint azt a masodik pontban kifejtettem, a piacparti politika mindig beengedi majd a bevandorlokat, hogy megtorje a munkavallalokat. Lehet egy part konzervativ es kampanyolhat bevandorloellenes meg kereszteny jelszavakkal videken, de a gazdasagi erdekcsoportok es kamarak atverik rajtuk amit akarnak a valasztasok utan.

Vannak hatarokon atnyulo gazdasagi erdekek es mozgasok, vannak vallasok (a joleti tarsadalommal forditott aranyossagban), es van nemzetallami kultura. Ezek valos dolgok, es szabalyozzak az emberek eletet. Meg persze barki barmit kepzelhet a (Nyugat)-Europai civilzaciorol - kerdezd peldanak okaert Breiviket.
Running Hotwater 2011.08.01 22:50:44
@Nűnű: ez nem csak az Iszlamrol szol. egyreszt nem lehet homogenizalni. masreszt pl Indiat mint demokratikus mintaallamnak szoktak leirni. hat ne kerulj hindu szelsosegesek kezere.
Running Hotwater 2011.08.02 00:26:15
@aesculus: gondolom ez vicc nalad, ha nem kuldj linket. hindu eroszakra peldak itt
en.wikipedia.org/wiki/MF_Hussain
en.wikipedia.org/wiki/Militant_Hindu
A szöveg minden szinten beteg :D. ..
Running Hotwater 2011.06.03 11:54:05
Subba WTF: Snooki 2011.06.01 09:13:00
Olaszországban forgat a Jersey Shore. Semmi gond ha nem tudod mi az a Jersey Shore, Snookin így is lehet röhögni...