Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moesko

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók! Mai bejegyzésünkben szerettünk volna egy kicsit utánajárni annak, hogy miből is készülnek pontosan a zacskós levesek, láthatunk-e minőségbeli javulást az összetevők között és vajon a rossz hírük valóban jogosan él-e a köztudatban? Az összetétel mellett arra is kíváncsiak voltunk,…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Látom, megy a siránkozás a diploma hiánya és az érettségivel…..
Leves, egy figyelemre méltó étel, aminek megannyi fajtája létezik. A világ minden szegletébe megtalálható és a diéta egyik legfontosabb alap fogása. Aki nem szereti a leveseket, az bele se fogjon a fogyásba, mert leves nélkül nagyon nehéz dolga lesz. Én sose voltam nagy leves…..
Egy trve metálos Karácsonykor sem érzékenyül el (na jó, csak egy kicsit) és kiütést kap a Mennyből az Angyal és a Kis Karácsony, Nagy Karácsony című daloktól. De a fémszív is megdobban egy kicsit, ha ezeket a dalokat metal köntösbe öltöztetik.  10. Type O Negative – Red…..
moesko 2014.12.26 10:38:54
Az elmúlt években egyre nagyobb számban jelennek meg a nők a rocklemezek borítóin. A különböző megjelenési formáknak mindig is volt keletjük, de a fülledt szexualitás igazán csak bizonyos black metál bandákra volt jellemző, hiszen egy meredező mellbimbó már egyből…..
moesko 2014.07.10 14:40:59
Ebben a tikkasztó nyári hőségben senkinek nincs kedve az edzéshez és már a párás, "áporodott" szagú termekbe is belegondolva elmegy az életkedvünk. Jöjjön néhány lány a teremből, ami kicsit meglöki így délután a tesztoszteronszintet és jó eséllyel lezavar minket a terembe…..
moesko 2014.07.07 22:03:52
@Tomi from Space: vagy ha gáz van, ő akkor is a konditeremben tolja, míg te akármivel szenvedsz.

egy részük persze jól néz ki, de ha a kondi csap át olyan szenvedélybe, mint a sütievés, akkor jó eséllyel csak második helyen leszel mindig.
Kaptam egy magánlevelet, azzal a kéréssel, hogy adjam közre a benne felvázolt problémát. Az illető huszonéves srác, akinek a szex puszta frusztráció, kudarcok sorozata. Azt szeretné, ha a dolognak erről az oldaláról is beszélnénk. Úgyhogy alább következik a levele, majd az…..
moesko 2014.06.25 23:53:33
@akineknemmegy: ja bocs, te jobban tudod, mit akarnak a nők, mint mi magunk.

míg ezen nem lépsz túl, biztosan így fogsz maradni.
Egy régebbi, angol kollégám éveken át élt Svédországban. Azt mesélte nekem, hogy a svéd nyelvet tökéletesen bírja, ami nem csak az ő érdeme, hanem attól is van, hogy az gyermekien fejletlen, egyszerű nyelv. Ilyet már hallottam az angolról is, de ezt el se árultam a kollégának,…..
moesko 2014.06.10 12:09:22
@Eino81: na igen, én tanártól kiejtésről értelmeset először egyetemen hallottam, angol szakon persze. és azt is látom, hogy hányan csak hanyadjára mennek át hangtanvizsgákon, és hogy ezek egy része bizony hamarosan tanítani fog (vagy már tanít nyelviskolákban). a legtöbb diák pedig nemhogy a rendes kiejtést nem sajátítja el, de még fülelni sem tanul meg, hiszen azt hallja csak, amit leírva lát (pl. az -ed suffix 3 kiejtése közül az átlag magyar beszélő maximum kettőt különböztet meg).

láttam oktatóvideót bevándorlóknak szánt angol óráról brit tanárral, aki már a legegyszerűbb igeidőknél azonnal tanította a mondatszintű hangsúlyokat, a magyar oktatási rendszerben hozzám ez pl. csak egyetemen jutott el.. de ilyen 444 nyelvtani szabály meg 888 kérdés és válasz angol nyelvből jellegű könyvekkel meg tele vannak a könyvesboltok, és a nyelvvizsgaközpontú oktatásunkban más igazából nem is lényeges.
moesko 2014.06.10 12:42:31
@Tiszteltetem Brüsszelet: a fülelés magadtól nem feltétlenül tökéletes. ezért egyszerűbb elmondani olyan egyszerű, de nem feltétlenül egyértelmű dolgokat, hogy nem minden nyelvnek tök ugyanaz a hangkészlete, és ne erőltesd a magyar magánhangzókat, hogy pl. az angol zöngésség szerinti hasonulás fordítva működik, mint a magyar, meg ilyenek. lehet, hogy vannak istenáldotta tehetségek, akik maguktól is helyesen hallanak mindent, de az átlag alapvetően az általa jól ismert rendszernek fogja megfeleltetni az ismeretlen hangokat. lehet, hogy érdemesebb lenne félórát rászánni arra, hogy az osztálynyi gyerekkel valami hülye játék keretében félóráig a 'th' helyes kiejtését gyakoroltatja a tanár, és bár nem mindnek fog rögtön összejönni, legalább azt megjegyzik, hogy törekedjünk arra, hogy nem sz-t és nem t-t kellene mondani.

két rokon kisgyerek kéttannyelvűben kezdte az iskolát nemrég, hát a víz levert tőle, hogy épphogy magyarul megtanultak írni, rögtön olyan dolgok vannak a környezetismeret-füzetben, hogy nightingale (nájtingél), mert az kxrvafontos, hogy le legyen írva tökéletlen magyar fonetikus átírással minden szó, rögzüljön már rögtön az elején egy következetlen és használhatatlan gyakorlat.
RockStation TOP10 antirocksztár 2014.05.25 12:00:00
A múltkori TOP10 rocksztár listánk eléggé megosztotta az olvasókat, ahogyan azt várni is lehetett. Egyik kedves kommentelő felvetette, hogy inkább "antirocksztárokat" kellene listába szedni, mert az talán egyszerűbb. Mi hallgattunk rá, annyira azért nem volt egyszerű, de…..
Pár poszttal ezelőtt vetődött fel az ötlet, hogy kellene készítenünk egy gyűjteményt arról, kinek mit mondtak gyerek- és ifjúkorában (vagy akár később is) a szexszel kapcsolatos dolgokról, a másik nemről, a szüzesség elvesztéséről, a gyerekszületésről, és a…..
Modorosblog Az Öregfiú 2014.01.04 17:53:11
Az öregsrácot mindannyian ismerjük: már a legelső posztok elején is alaptétel volt az autóstáskás-bajuszos, Casio-karórás férfi - az ő eggyel-kettővel fiatalabb kiadása a mi Öregfiúnk. Mostanában 30-40 között található, de a sosem elfogyó aktatáskás-zakós egyetemi…..
Szerda déltől általános készültség lép érvénybe Budapest teljes területén - adta hírül a Főpolgármesteri Hivatal. "Súlyos a helyzet a fővárosban, ezért kényszerültünk erre a lépésre." - indokolta Tarlós István főpolgármester a sznobriadó bevezetését. A…..
moesko 2013.11.19 13:51:34
Avagy SUBi-DUBi yeah! A Filmünnep alatt a számos program közül én ezt a beszélgetést választottam, amit a Vox Mozimagazin főszerkesztő-helyettese, Tóth Csaba moderált. Három hazai forgalmazó képviselői, a "Vissza a feliratos filmeket a mozikba" petíció elindítója, Erdélyi…..
moesko 2013.10.22 11:00:53
@Kővári György Márió: benned lehet, hogy nem alakult ki téves kép, de szerintem mind láttunk már külföldinek lassan, hangosan, magyarul beszélő embert.
moesko 2013.10.22 11:11:43
@Kővári György Márió: szerintem jobban lenézed embertársaidat, mint kellene. tanulékonyak vagyunk mi, csak némi stimuláció kell, de az meg ugye egyre kevésbé van. szerintem azt se mondd meg, kinek a magyarja rendesebb a másénál, és lehet, hogy a pista bácsi nyolcévesen szebben és helyesebben írt, mint te, csak azóta nincs, mi építse (és nem, ezzel nem arra célzok, hogy a feliratos tévé egyedüli messiásként váltaná meg, tudom, hogy nem).
Szívszorító és egyben sújtó belegondolni, hogy még 2009-ben is az iWiW jelentette az elsődleges közösségi hálót itthon - a facebook pedig afféle külföldön dolgozó- erasmusos fiatalok gyűjtőhelye volt, de ott is csak mutatóba láthattunk magyar állampolgárt. És ez alig 4 éve…..
Puzsér Róbert szerint azért nyerhette Mészáros János Elek a Csillag Születiket, mert a nyugdíjasok ezúttal is bizonyították, hogy "övék a hatalom". "Ebben az országban a fontos és a kevésbé fontos kérdésekben is a nyugdíjasok döntenek. Sajnálom a Quantumot,…..
A 24 éves Jason Somerville 2005-ben tűnt fel kisebb amerikai pókerversenyeken, és mára az egyik legsikeresebb tornajátékossá vált. 2011-ben megnyerte a póker világbajnokság, vagyis a WSOP $1.000 nevezési díjú No Limit Hold'em tornáját, amivel 493 091 dollárt (körülbelül 106…..
moesko 2012.03.04 10:42:34
@sebi77: ez volt a leggyönyörűbb homofóboltás amit valaha is olvastam^^
 Rég nem látott Patrick Batemanünk egy óriáskommentje ugrott be meccsnézés közben - itt az ideje, hogy elővegyük, leporoljuk és megköszönjük neki. Gyűlölöm a sportot.Gyűlölöm a koránkelést, a medence hideg vizét, a kiázott bőr délutáni klórszagát, a…..
Egy-egy filmre nem csak a pazar színészi játék vagy a pergő cselekmény miatt emlékezhetünk. A hiteles miliő megteremtéséhez elengedhetetlen a korhű hangulat, ehhez pedig a megfelelően megválasztott bútorok, ruhák, kiegészítők.  Van az úgy, hogy egy-egy film vagy sorozat…..
Örülünk, Vincent? Cipolla 2012.01.13 11:49:00
A köztársasági elnök lopott, csalt és hazudott. De még nem jött ki a direktíva a pártplénumon, hogy ez most az imperializmus aknamunkája-e, amit a szocializmust építő nép majd eltipor, vagy a magyar távirati irodát illetékes helyen felhatalmazták annak közlésére, hogy…..
Január 8-án a világ számos nagyvárosában megtartották a Nadrágmentes Metrózás Napját. A tizedik alkalommal rendezett eseményhez 27 ország 60 városának több ezer metrózója csatlakozott. Az első Nadrágmentes Metrózás Napot 2002-ben, New Yorkban tartották és mindössze heten…..
Modorosblog Kedves Vendégem! 2012.01.09 06:00:00
Először is köszönöm, hogy eleget tettél a meghívásomnak - másképp nem is engedtelek volna be. Általában úgy hívok vendéget, ahogy éppen kedvem tartja - és persze egyszerre minél kevesebbet minél rövidebb időre, hogy eszükbe se jusson komolyabban jól érezni magukat. A spontán…..