Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moesko

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók! Mai bejegyzésünkben szerettünk volna egy kicsit utánajárni annak, hogy miből is készülnek pontosan a zacskós levesek, láthatunk-e minőségbeli javulást az összetevők között és vajon a rossz hírük valóban jogosan él-e a köztudatban? Az összetétel mellett arra is kíváncsiak voltunk,…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Látom, megy a siránkozás a diploma hiánya és az érettségivel…..
Leves, egy figyelemre méltó étel, aminek megannyi fajtája létezik. A világ minden szegletébe megtalálható és a diéta egyik legfontosabb alap fogása. Aki nem szereti a leveseket, az bele se fogjon a fogyásba, mert leves nélkül nagyon nehéz dolga lesz. Én sose voltam nagy leves…..
Egy trve metálos Karácsonykor sem érzékenyül el (na jó, csak egy kicsit) és kiütést kap a Mennyből az Angyal és a Kis Karácsony, Nagy Karácsony című daloktól. De a fémszív is megdobban egy kicsit, ha ezeket a dalokat metal köntösbe öltöztetik.  10. Type O Negative – Red…..
moesko 2014.12.26 10:38:54
Az elmúlt években egyre nagyobb számban jelennek meg a nők a rocklemezek borítóin. A különböző megjelenési formáknak mindig is volt keletjük, de a fülledt szexualitás igazán csak bizonyos black metál bandákra volt jellemző, hiszen egy meredező mellbimbó már egyből…..
moesko 2014.07.10 14:40:59
Ebben a tikkasztó nyári hőségben senkinek nincs kedve az edzéshez és már a párás, "áporodott" szagú termekbe is belegondolva elmegy az életkedvünk. Jöjjön néhány lány a teremből, ami kicsit meglöki így délután a tesztoszteronszintet és jó eséllyel lezavar minket a terembe…..
moesko 2014.07.07 22:03:52
@Tomi from Space: vagy ha gáz van, ő akkor is a konditeremben tolja, míg te akármivel szenvedsz.

egy részük persze jól néz ki, de ha a kondi csap át olyan szenvedélybe, mint a sütievés, akkor jó eséllyel csak második helyen leszel mindig.
Kaptam egy magánlevelet, azzal a kéréssel, hogy adjam közre a benne felvázolt problémát. Az illető huszonéves srác, akinek a szex puszta frusztráció, kudarcok sorozata. Azt szeretné, ha a dolognak erről az oldaláról is beszélnénk. Úgyhogy alább következik a levele, majd az…..
moesko 2014.06.25 23:53:33
@akineknemmegy: ja bocs, te jobban tudod, mit akarnak a nők, mint mi magunk.

míg ezen nem lépsz túl, biztosan így fogsz maradni.
James Lecesne: Trevor Tilos az Á Könyvek, Budapest, 2014, 96 oldal, 1990 Ft ELSŐ MONDAT: „A ház előtt feküdtem a füvön, és egyértelműen egy kés állt ki a hátamból.” "Bőven volt időm, hogy újra meg újra elolvassam a szekrényembe karcolt betűket. KÖCSÖG" A Trevor…..
moesko 2014.06.10 11:57:47
@holdkoros: mielőtt bármi egyebet mondanék, meg kell, hogy jegyezzem, hogy irtó korrektül fogalmaztad meg a véleményedet, amit amellett, hogy nem értek mindennel egyet, nagyon értékelek (főleg, hogy az érkezett kommentek nagy része egy az egyben válaszra érdemtelen).

szerintem a kor, amiben most élünk, egy kellemetlen átmeneti időszak a melegek szempontjából. sajnos most van az, hogy már a szemünk előtt vannak dolgok, amit nem akar látni mindenki, de még nem szoktá(to)k meg. de 100 éve a vegyesházasság, a feketék egyenjogúsága, a női szavazójog sem volt egyértelmű, vagy messze nem annyira, mint ma (sőt szerelmből házasodni se annyira régóta divat), és tessék, a mai világunknak alapvető részei. én idealista vagyok, és hiszek abban, hogy a szexualitást tekintve el lehet ugyanezt érni, és remélhetőleg eljön majd a nap, amikor senki nem fog a metrón cuppogva smárolni, de nem lesz szükség coming outra sem, mert természetes lesz, hogy az ember "hazavihet" azonos nemű párt is. és biztos vagyok abban, hogy ha néha látnál normális meleg párokat (és nem csak a híradó vágóképeit a prájdról, amiben megtalálják az 1000 normális ember mellett az egy undorítóan magamutogatót..), akkor nem is nagyon zavarna. nem mondanám, ha bennem nem fordult volna át ez egy ponton. tizenévesen, az ég tudja miért, magam is azt hajtogattam, hogy fuj, két férfi milyen undorító együtt, de aztán barátok, művészet, etc révén láttam ilyesmit, és rájöttem, hogy attól, hogy szokatlan, mert korábban nem nagyon láttam ilyesmit, attól még egy meleg pár is lehet esztétikus (és nem esztétikus is, mint ahogyan az bármilyen neműeknél előfordul). de ezzel nem azt akarom mondani, hogy nézegess melegeket, csak azt, hogy ha szabad lenne melegként kézenfogva járkálni, meg búcsúcsókot adni, meg ilyenek, akkor nem lenne olyan idegen, és biztosan kevésbé taszítana (vagy nem jobban, mint a heterók).

túl kell most élni ezt a pár évet, amikor igenis szükség van arra, hogy néha egy-egy ismert ember nyilvánosan kiálljon az ügy mellett, meg hogy évente egy délutánra le legyen zárva az andrássy, de ha egyszer elérjük, hogy egy tini se féljen elmondani a szüleinek, mert annyira alapvető, hogy nem bűn és nem betegség melegnek lenni, akkor a "lobbi" is el fog csendesedni, és amúgy itthon is sokat csillapodott már a helyzet. míg például a prájd korábban tényleg a polgárpukkasztásról szólt, az elmúlt években, a korábbi negatív reakciókat látva már tudatosan visszafogott rendezvény. én tavaly kimentem, és egyetlen tangást sem láttam, ellenben heteró párokat, sőt gyerekes családot, illetve a gyerekeikért vonuló anyukákat többet is.
moesko 2014.06.12 00:46:28
@blacklord: lehet, hogy prűd vagyok, nemtom. szerintem a liberalizmus elveivel nem teljesen összeegyeztethetetlen. alapvetően a szerelem és szex számomra intim dolgok, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy csak a négy fal közt és csókot is csak kettesben, de amikor perceken át cuppogva, elmélyülten smárolók vannak mondjuk a kétméteres körzetemben (és pl. metrón, sorbanállás közben,koncerten ez tényleg gyakran előfordul), akkor az zavar. nem okoz maradandó károsodást, még undort sem, de úgy érzem, nem tartozik rám, viszont nyilván sosem szóltam meg ilyesmiért senkit. szerintem a szerelem kinyilvánítása és az unalomból/sportból egymáson csüngés közt óriási különbség van, és míg az előbbit minden körülmények közt támogatom, az utóbbira egyszerűen nem vagyok kíváncsi.
Egy régebbi, angol kollégám éveken át élt Svédországban. Azt mesélte nekem, hogy a svéd nyelvet tökéletesen bírja, ami nem csak az ő érdeme, hanem attól is van, hogy az gyermekien fejletlen, egyszerű nyelv. Ilyet már hallottam az angolról is, de ezt el se árultam a kollégának,…..
moesko 2014.06.10 12:09:22
@Eino81: na igen, én tanártól kiejtésről értelmeset először egyetemen hallottam, angol szakon persze. és azt is látom, hogy hányan csak hanyadjára mennek át hangtanvizsgákon, és hogy ezek egy része bizony hamarosan tanítani fog (vagy már tanít nyelviskolákban). a legtöbb diák pedig nemhogy a rendes kiejtést nem sajátítja el, de még fülelni sem tanul meg, hiszen azt hallja csak, amit leírva lát (pl. az -ed suffix 3 kiejtése közül az átlag magyar beszélő maximum kettőt különböztet meg).

láttam oktatóvideót bevándorlóknak szánt angol óráról brit tanárral, aki már a legegyszerűbb igeidőknél azonnal tanította a mondatszintű hangsúlyokat, a magyar oktatási rendszerben hozzám ez pl. csak egyetemen jutott el.. de ilyen 444 nyelvtani szabály meg 888 kérdés és válasz angol nyelvből jellegű könyvekkel meg tele vannak a könyvesboltok, és a nyelvvizsgaközpontú oktatásunkban más igazából nem is lényeges.
moesko 2014.06.10 12:42:31
@Tiszteltetem Brüsszelet: a fülelés magadtól nem feltétlenül tökéletes. ezért egyszerűbb elmondani olyan egyszerű, de nem feltétlenül egyértelmű dolgokat, hogy nem minden nyelvnek tök ugyanaz a hangkészlete, és ne erőltesd a magyar magánhangzókat, hogy pl. az angol zöngésség szerinti hasonulás fordítva működik, mint a magyar, meg ilyenek. lehet, hogy vannak istenáldotta tehetségek, akik maguktól is helyesen hallanak mindent, de az átlag alapvetően az általa jól ismert rendszernek fogja megfeleltetni az ismeretlen hangokat. lehet, hogy érdemesebb lenne félórát rászánni arra, hogy az osztálynyi gyerekkel valami hülye játék keretében félóráig a 'th' helyes kiejtését gyakoroltatja a tanár, és bár nem mindnek fog rögtön összejönni, legalább azt megjegyzik, hogy törekedjünk arra, hogy nem sz-t és nem t-t kellene mondani.

két rokon kisgyerek kéttannyelvűben kezdte az iskolát nemrég, hát a víz levert tőle, hogy épphogy magyarul megtanultak írni, rögtön olyan dolgok vannak a környezetismeret-füzetben, hogy nightingale (nájtingél), mert az kxrvafontos, hogy le legyen írva tökéletlen magyar fonetikus átírással minden szó, rögzüljön már rögtön az elején egy következetlen és használhatatlan gyakorlat.
RockStation TOP10 antirocksztár 2014.05.25 12:00:00
A múltkori TOP10 rocksztár listánk eléggé megosztotta az olvasókat, ahogyan azt várni is lehetett. Egyik kedves kommentelő felvetette, hogy inkább "antirocksztárokat" kellene listába szedni, mert az talán egyszerűbb. Mi hallgattunk rá, annyira azért nem volt egyszerű, de…..
Pár poszttal ezelőtt vetődött fel az ötlet, hogy kellene készítenünk egy gyűjteményt arról, kinek mit mondtak gyerek- és ifjúkorában (vagy akár később is) a szexszel kapcsolatos dolgokról, a másik nemről, a szüzesség elvesztéséről, a gyerekszületésről, és a…..
Tizenkilenc megyéje van Magyarországnak, mindegyik érdekes és önálló világ. Ezt a sokszínűséget szeretnénk megmutatni a Megyék könyve néven induló játékunkban, amelynek egy célja van, mégpedig, hogy kiderüljön, melyik megyét melyik könyv jellemzi a legjobban. Minden…..
Modorosblog Az Öregfiú 2014.01.04 17:53:11
Az öregsrácot mindannyian ismerjük: már a legelső posztok elején is alaptétel volt az autóstáskás-bajuszos, Casio-karórás férfi - az ő eggyel-kettővel fiatalabb kiadása a mi Öregfiúnk. Mostanában 30-40 között található, de a sosem elfogyó aktatáskás-zakós egyetemi…..
Az utóbbi időszakban egyre több a szép és jól működő borító, ami nagy öröm. Annyira sok borító volt idén, hogy nem szeretnénk mi magunk dönteni, hanem bevonnánk mindenkit, akit csak lehet. Most jön a szavazás ideje! Nagyon egyszerű a játék, itt lehet szavazni, a legtöbb…..
Szerda déltől általános készültség lép érvénybe Budapest teljes területén - adta hírül a Főpolgármesteri Hivatal. "Súlyos a helyzet a fővárosban, ezért kényszerültünk erre a lépésre." - indokolta Tarlós István főpolgármester a sznobriadó bevezetését. A…..
moesko 2013.11.19 13:51:34
Avagy SUBi-DUBi yeah! A Filmünnep alatt a számos program közül én ezt a beszélgetést választottam, amit a Vox Mozimagazin főszerkesztő-helyettese, Tóth Csaba moderált. Három hazai forgalmazó képviselői, a "Vissza a feliratos filmeket a mozikba" petíció elindítója, Erdélyi…..
moesko 2013.10.22 11:00:53
@Kővári György Márió: benned lehet, hogy nem alakult ki téves kép, de szerintem mind láttunk már külföldinek lassan, hangosan, magyarul beszélő embert.
moesko 2013.10.22 11:11:43
@Kővári György Márió: szerintem jobban lenézed embertársaidat, mint kellene. tanulékonyak vagyunk mi, csak némi stimuláció kell, de az meg ugye egyre kevésbé van. szerintem azt se mondd meg, kinek a magyarja rendesebb a másénál, és lehet, hogy a pista bácsi nyolcévesen szebben és helyesebben írt, mint te, csak azóta nincs, mi építse (és nem, ezzel nem arra célzok, hogy a feliratos tévé egyedüli messiásként váltaná meg, tudom, hogy nem).
Szívszorító és egyben sújtó belegondolni, hogy még 2009-ben is az iWiW jelentette az elsődleges közösségi hálót itthon - a facebook pedig afféle külföldön dolgozó- erasmusos fiatalok gyűjtőhelye volt, de ott is csak mutatóba láthattunk magyar állampolgárt. És ez alig 4 éve…..
E.L. James: A szürke ötven árnyalata Ulpius-ház Kiadó, Budapest, 2012, 524 oldal, 3999 HUF 3200 HUF. Hogy a világot mi mozgatja, azt már elég régóta nagy magabiztossággal meg tudjuk állapítani, de hogy a szex és pénz mellett most már a kemény, kötözős szex legyen a fő…..
moesko 2012.09.03 11:24:59
szerintem van abban valami, hogy a nők a fene nagy szabadságukban már meg arra vágynak, hogy egy férfi domináljon. ettől a könyvtől viszont szerintem ezt nem lehet megkapni. igazából a nemtomhányszáz oldal nem elég arra, hogy grey rávegye ezt az idiótát arra, hogy aláírja a szerződést, akkor miről beszélünk? ja, hogy attól függetlenül megdugja egy halom kínzóeszköz között? attól ez még nem BDSM. greynek esélye nincs határokat feszegetni-tologatni, mert nincsenek, csak az történik, amibe a főhősnő is belemegy. 22 éves szűzként kezdve a sztorit.. ehh.

értem én azt a véleményt, hogy izgi valahol, és akkor már szórakoztató, de ha már ilyen eszközökkel akarunk szexuális forradalmat generálni a megunt házasságokban, akkor biztos vagyok benne, hogy találunk a témában ettől sokkal jobb alkotást. attól ez nem lett BDSM könyv, hogy az 'írónő' kiguglizta és látványosan felsorolta a népszerűbb eszközöket, teljesen világos, hogy soha semmi köze nem volt egyébként a témához.

mindezek ellenére azt mondanám, hogy részemről elfér a könyvesboltok polcán ez a hulladék, de őszintén sajnálom a jelenség szenvedő alanyait. nem akarom tudni, hány férfi ért haza minden felvezetés nélkül az elmúlt hónapokban arra, hogy a megunt (vagy már a kezdetekben is unalmas), elkényelmesedett, kicsit meghízott, esetleg csendes és szelíd nőjük magára erőltetett valami fűzőt vagy hasonlót, hogy vacsora helyett inkább fenekelés legyen..: P
Puzsér Róbert szerint azért nyerhette Mészáros János Elek a Csillag Születiket, mert a nyugdíjasok ezúttal is bizonyították, hogy "övék a hatalom". "Ebben az országban a fontos és a kevésbé fontos kérdésekben is a nyugdíjasok döntenek. Sajnálom a Quantumot,…..
A 24 éves Jason Somerville 2005-ben tűnt fel kisebb amerikai pókerversenyeken, és mára az egyik legsikeresebb tornajátékossá vált. 2011-ben megnyerte a póker világbajnokság, vagyis a WSOP $1.000 nevezési díjú No Limit Hold'em tornáját, amivel 493 091 dollárt (körülbelül 106…..
moesko 2012.03.04 10:42:34
@sebi77: ez volt a leggyönyörűbb homofóboltás amit valaha is olvastam^^