Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Milfajt Ferkó

21 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a bejegyzést a kolontáriaknak és a devecserieknek ajánlom, egy régi találkozás emlékére.A cikk 2006. 06.22-én született.Kolontár, egy kis sváb falu. Ajkától 7 km-re. Az ottani Táncsics Mihály általános iskola diákjai felkerekedtek, hogy részesei legyenek a névadójuk…..
a tartalmas baráti köre Zagy 2010.10.05 02:22:00
A sokkoló híreket már mindenki hallotta/olvasta valahol. (gondolom én) Átszakadt a tímföldgyár 9. és 10. tározója... Devecser... Kolontár... Somlóvásárhely... erősen lúgos... (PH13)... nehézfémeket tartalmaz... mérgező vörösiszap... egy férfi autójával feltehetőleg…..
Amikor négy évvel ezelőtt az első ördöglakat találkozót megrendezték Bakonysárkányban még magyarázni kellett, mik is azok a fából, fémből készült a furmányos szerkezetek, amiket ezzel a nem túl bizalomgerjesztő névvel illetnek. A logikai játékokat a közhiedelem ma már a…..
Milfajt Ferkó 2010.09.25 19:30:40
@Dupla: ígérem, megkérdezem van-e igaziból használható ördöglakat, és megmondom. :)
Milfajt Ferkó 2010.09.25 19:36:33
@Dupla: ha már svéd az asztal, akkor ne lapraszerelt legyen, hanem tele minden finomsággal. (pl. lazac füstölve, pácolva, nyersen, svéd gombasaláta, vörös kaviár, áfonya (rengeteg, friss), és még mindenféle tengeri herkentyű. megyek vacsorázni. :D
Milfajt Ferkó 2010.09.25 19:38:06
@Török Zsófi: ez jó ötlet, továbbítom az illetékesnek.
Úgy döntöttem, csatlakozom az önjelölt írózsenik köréhez, gazdagítva a magyar irodalmat némi erotikával fűszerezett fantasy-vel, s itt teszem közzé "mesterművem" egy részletét.  "Sten révetegen nézett maga elé. Nem emlékezett rá, hogy került a…..
ami vallásos és profán egyszerre. Felemelő, de egyes elemeiben nagyon is földhözragadt. A vallásos tölteten túl, szokások, kultúrák találkozóhelye is. A szeptember 8-hoz legközelebb eső hétvége a búcsú szokásos ideje, vagyis idén, szeptember negyedike és ötödike volt. A…..
Egy kellemes nyári napon, hirtelen ötlettől vezérelve autóba ültünk, irány Csatka. A falu most nagyon csendes volt. Észrevehettük a tiszta, rendezett portákat. A kápolnánál pedig, valami egészen fantasztikus élményben volt részem. Már messziről hallatszott a Szentkút csobogása,…..
 Demszky Gábornak több menyasszonya is volt, nem tudom, mennyire hivatalosan …-eljegyzés? Kiemelkedően modern, élenjáró szellemi nagyságok között? Ugyan.   Budapest vőlegényének a jógyerekújságírás egyik legédesebben jópofija szorozza föl (és emeli képzetes…..
A címbe foglalt kérdésre népünk nagy tanítója Tóta W Árpád adja meg a választ.>>Budapesten élni alapvetően jó. Ezzel ma egyik párt sem kampányol, pedig pont ez az oka annak, hogy Demszkyt nem zavarta el a város húsz évig. Van egy csomó probléma, zaj és büdös és dugó,…..
Milfajt Ferkó 2010.08.25 22:42:33
@Török Zsófi: én nagyon szerettem Budapestet, amikor ott dolgoztam és lényegében éltem is. Imádtam sétálni a körúton, a Váci utcában, az Oktogontól a Blaháig, a Keletitől a Ferenciek teréig. A Jégbüfé az egyik kedvencem volt. Óbudáról már ne is beszéljünk:)

Jó 10 éve jártam utoljára Pesten. Nem volt kellemes élmény. Milyen lehet, ha, amint írod még rosszabb állapotban van?
Mindig a negatív példák kerülnek elő, és másról sem hallunk mostanában, csak arról, mennyi közpénzt kezeltek hűtlenül, vettek ki az adófizetők zsebéből. Az, hogy egyes honfitársaink nem ki, hanem betesznek az államkasszába, sokkal kevésbé kerül nyilvánosságra, pedig pont…..
„Az eddigieknél erősebb, körülbelül hármas magnitudójú földrengést érzékeltek ma hajnali fél négykor Miskolcon. Mint Mónus Péter, a MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézete szeizmológiai főosztályának ügyeletese elmondta, a földrengés epicentruma Miskolctól…..
Milfajt Ferkó 2010.08.20 19:49:40
@Dupla: nincs ám harag. :)

abban pedig tökéletesen igazad van, hogy az időjárás a legjobb szenzáció szolgáltató a tévéknek.
Milfajt Ferkó 2010.08.20 20:12:56
@chilii: pontosan. Épp az a dilemmám, hogy vajon az ember ártó tevékenysége mekkora szerepet játszik a klímaváltozásban, hiszen állandó változásban él a Föld.
Akikre igazán felnézünk, azok nem írtak. Jézus csupán egyetlen szót a homokba, de azt is gyorsan kitörölte. Buddha abszolút semmit. Szókratész minden tanát fiatal barátja, Platón álmodta. Elolvasva az online világ egyik fő Bibliájának, a Wikipédiának útmutató oldalát,…..
A falunap az az esemény, amin minden évben ott van az adott falu apraja-nagyja, sőt még népes vendégsereg is. A programokat a költségvetés lehetőségei igencsak behatárolják, de ettől még lehet jó a buli. Képaláírások:Az első képen a falu címere egy…..
Milfajt Ferkó 2010.08.18 13:27:49
@Dupla: ja, leragadtunk :) szólíts nyugodtan Mórickának :)
Milfajt Ferkó 2010.08.18 13:51:36
@vészmadár (pica pica): igen, azért, mert a viccben mindig arra tud gondolni.

jellemző, hogy az alapvicc már nem jut eszembe.
Milfajt Ferkó 2010.08.18 13:53:56
@chilii: nekem sincs, de azt mondják, könnyű csinálni. Megteszi egy vastagabb nyújtófa/sodrófa is. Itt láttam már sokféleképpen ízesített cukorba forgatott változatait is. Legutóbb, a hónap elején a súri iskolában sütöttek kürtős kalácsot. Jellemző, utólag értesültem róla.
Ez még csak a vázlat. A Legszegényebb Falu persze nem szegény. Sőt, itt a le-szegényezés súlyos sértésnek számít. Annyiban nyomorult ennek a falunak a sorsa, amennyiben a sok médiahajcihő, ami az elmúlt húsz évben sújtotta, ártott neki. Jóformán egy média-hírverést nem…..
Milfajt Ferkó 2010.08.18 13:50:03
@vészmadár (pica pica): nagyon köszönöm :) szóval kocsma volt.

Elérhetetlen vágyaim egyike egy kiskocsma, ahova este elballaghat a család, megvacsorázhat egy jó fatányérost, megihat egy kis bort, sört, van darts, rex, biliárd stb.

De nincs, részeg, plafonig érő füst.

Ja, és én vagyok a kocsmáros:D
Az utóbbi években (évtizedben) divatba jött, hogy a szebb napokat látott korosztály egyszerűen fogja magát , és elhúz délre. Nem, nem nyaralni, hanem ott élni. Van, akinek már mi is kellemes éghajlatú dél vagyunk ,vagy csak éppen megfelelő a nyugdíj vásárlóértéke ájróról…..
Rántott hús illatfelhő lebeg a Bakonyalján. Miközben a vasárnapi ebéd örömeibe merülnek a családok, no meg a kanalak a húslevesbe, egy csomó elszánt ember, pontban déli 12 órakor, a harang szavára futni kezd. Így indul a Sárkányi őrület nevű félmaratoni futóverseny. Hogy…..
Zsókáék a senkiföldjén laktak, a Beloiannisz utcán volt a házuk. Egy szép házsor volt ott, hátát a Torfalunak vetve, kényeskedve elfordulva Újvárostól, elkülönülve mindentől, amit parasztosnak gondolt. Ez a házsor nem illett a város szövetébe, már szinte nem is a város volt,…..
Milfajt Ferkó 2010.08.11 19:34:28
@Török Zsófi: ez az egy mondat, elmond egy egész történetet.
Még a májusi felhőszakadások, patakkiöntések idején fedezte fel az írott és az elektronikus sajtó a súri löszfalat. A jelek szerint, úgy ragaszkodnak a témához, mint szájzáras eb a lábtörlőhöz. Dédelgetik, színezgetik, nagyítgatják - szenzációt hajhásznak. Néhány nappal…..
Milfajt Ferkó 2010.08.09 08:43:27
@Dupla: igazából a helyi elöljáróval fordultak szembe, a minisztériumnak mindegy volt, hány családnak ad támogatást.

Ahol a házak megmaradtak, ott kivágták a fákat, mert zavarta a kilátást, s az út miatt a növényzet is gyérebb.
Milfajt Ferkó 2010.08.09 08:46:09
@efes: én úgy értelmezem Vidrótzky pajtás mondandóját, hogy érdemes a friss híreknek azon rétegét feltárni, amelyek a bulvárosodás miatt rejtve maradnak, mert a fősodort csak az érdekli.

Igen, az Új Tükör nagyon jó hetilap volt. Az ott dolgozó újságíróktól lett nagy.
Milfajt Ferkó 2010.08.09 08:47:22
@Török Zsófi: fogalmam sincs, miért indul el a videó, valószínű úgy van az eredeti helyén beállítva. Én nem tudok változtatni rajta.
noteszlapFőúr, füzetnék én is!  Amikor megláttam az anyát a bordó mózeskosárral, rázta, himbálta, majd a váróterem padjára örült s a térdén ringatta, még előítéleteim kéltek. Könnyen, mert az én gyerekeim ringatás nélkül is jó alvó babák voltak. „Hogy…..
A hajnali munkás járatokat leszámítva, hétköznap reggelenként, két és fél busz megy keresztül Akán. Az egyik valamivel hét előtt, a másik úgy háromnegyed nyolc tájban. A feledik, az iskolabusz fél nyolc után pár perccel. Ez azóta van, mióta az akai gyerekek Ácsteszér…..
Milfajt Ferkó 2010.07.27 10:56:31
@vészmadár (pica pica): a piacra járás az program! Lehet találkozni az ismerősökkel. A férfinépnek bemenni egy fröccsre a haverokkal a kocsmába. Mondhatni ürügy csupán a társadalmi érintkezésre :)
Milfajt Ferkó 2010.07.27 10:59:53
@chilii: a buszközlekedés itt is katasztrófa. Óriási dolog volt, hogy csütörtökönként lett délkörül egy piacos járat.

Addig, reggel hétkor bementek a piacra és visszafelé az első busz 13,20-kor indult. Azon viszont már a diákok egy része is utazott haza. Képzelheted, mi volt ott.

A pesti gyönyörűséges piacok után, nagyon meglepődtem, hogy itt kisebb rész a zöldség, gyümölcs, és a nagyobb a ruhanemű, és minden más termék.

Állatvásár négyszer van egy évben, az viszont izgalmas.
           Ez a jármű gyakorta megfordul a Bakonyalján. Utoljára 2008-ban, az 5. Jubileumi Nosztalgia Autós-Motoros túrán és találkozón láttam, és utaztam is rajta. Hiába voltak ott vérbeli oldtimerek, a legnagyobb érdeklődés az Ikarus 66-ost…..
Milfajt Ferkó 2010.07.27 10:55:00
@chilii: hívjátok meg ezt a győrit.

A városi, falusi ünnepeken kis villanyautók szoktak sétafuvarozni. Azokra pedig én nem férek fel. :(

Lassan már azok a buszok is muzeális értékűek, amikkel naponta közlekedünk.
Mint tudjuk, az oktatás abba a néhány területbe tartozik, amihez mindenki ért, sőt jobban ért, mint a szakemberek, így vitára dobnám fel Polonyi István oktatáskutató véleményét.   A cikk lényege röviden: Jusson be mindenki a felsőoktatásba, ha másképp nem megy, az…..
a tartalmas baráti köre Ébredés 2010.07.20 10:05:00
Még ott bújkál az éjszaka a ház sötétebb zugaiban, amikor Józsi kulcsra zárja a szuterénlakás ajtaját. Hirtelen feltörő, fuldokló köhögése a nap első hangja. De ekkor már a földszint egyben is felgyullad a villany Virágéknál. Hat óra van. Kossuth Rádió, híreket mondunk.…..
Milfajt Ferkó 2010.07.20 10:21:58
@efes: írhatnál belőle sorozatot :)

ezt most komolyan mondtam.
Aki még az Úttörő Áruház és a Közért vállalat 325-ös számú boltjának kínálatán szocializálódott, annak régen Bécsbe járni kultikus jelentőségű volt. Maga a Nyugat, a hedonizmus kapuja nyílt meg, ahogy az ember hosszas, szúrós szemű ellenőrzés után átlépte a Liszt…..
Milfajt Ferkó 2010.07.14 07:59:33
@magyar-magyar szótár: kösz a segítséget, nem szereti a szerkesztőfelület a középre rendezést.

Nagy dilemma valóban, visszaváltós, vagy eldobhatós. Nem is olyan régen, még csapvizet ivott mindenki, vagy szódát, ami ugyancsak abból készült. Most a nagy vízbizniszben csak a hulladékot termeljük millió tonna szám.

Mifelénk karsztvíz jön a csapból, igaz nem győzünk vízkőteleníteni.
Milfajt Ferkó 2010.07.15 20:49:31
@Dupla: szódásember itt is van, több is a környéken. A boltban lehet cserélni a palackokat. Azért az nem egy nagy távolság, úgy kb. 200 méter. (Nem mértem le)

A csapvíz is finom, csak vasas és vízköves. Néha pedig fehér és gázos. Olyankor inkább nem iszom belőle.
Ünnepléssel, zászlókkal, koszorúkkal, könnyes szemekkel, vastapssal indult útjára a személyszállítás július elején öt, az előző kormány által bezárt mellékvonalon. A felemelő kép kontrasztjaként ott függött a várótermekben a…..
Milfajt Ferkó 2010.07.14 19:20:44
Ebben a pillanatban kaptam ezt a kiegészítést a bejegyzéshez:

www.kisalfold.hu/hirek/tobbszor_halalra_iteltek_de_ismet_megmenekult/2167861/

annyit megjegyzést fűzök hozzá, ha ilyen turistacsalogató nevezetességek nincsenek is az 5-ös vonalon, azért az ötletből lehetne meríteni.
Milfajt Ferkó 2010.07.15 20:39:03
@chilii: Igen, köszönöm a megjegyzést. Valóban azt a számlát az állam fizeti, vagyis a közös.