Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hideinit

47 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bánki Ákos legújabb munkáit bemutató Flūmen II. című kiállítás a művész harmadik önálló tárlataként kerül megrendezésre a K.A.S. Galériában...
Tavaszi Zsongás néven művészeti vásár nyílik a Klauzál tér 6. szám alatt található K6 Galériában április 29. és május 8. között...
A képzőművészeti vásárok közül tavaly az egyik legmagasabb színvonalú válogatást a művész-művészettörténész páros Bánki Ákos és Schneller János mutatta be a Horánszky utcai A.P.A. Galériában, ahol a főként új gyűjtőket és alkalmi vásárlókat megszólító feltörekvő művészek friss művei mellett a már…..
Kortárs képző 4 művész, 1 cél 2021.06.06 09:42:30
A mecénások, gyűjtők, támogatók felajánlása két éven át lehetővé tette, hogy közösségi finanszírozásból megvalósulhasson a Garten Balaton, az északi part pezsgő kulturális mekkája. Idén négy művész - Nádler István, Baráth Áron, Bánki Ákos és Szentgróti Dávid -  összefogott, hogy a szitanyomat…..
Szentgróti Dávid festészetét széles gesztusok, fényt feltáró színek és rétegek által létrehozott titokzatos terek jellemzik. Festészete a kétezres évek közepén indult, amikor az absztrakt, nagy méretű táblaképeket még nehezen fogadta be a közönség. A gesztus és a szabad alakítás ideájában híve Bánki…..
Kortárs képző Analóg aranykor 2020.11.25 15:23:41
Feminista vintage fotók és más különlegességek a Resident Art Fair idei katalógusában. Az idei válogatás célja, hogy felkeltse a gyűjtők és vásárlók érdeklődését az értékes médium, és a benne tükröződő korok iránt. ..
Tóth Kinga nemrég mutatta be Írmag/Offspring című könyvét, melyet a Trafóban performansz és beszélgetés, az 1111 Galériában pedig Kaspar Mattmann-nal közösen jegyzett képzőművészeti kiállítás kísért. Az események alatt érte az örömhír: a párizsi Pompidou Központ és az olasz Bonotto Alapítvány idén…..
A a képre kattintva letöltheted Wolsky András képzőművész Random etude című festményéhez szerkesztett foglalkoztató lapot. A kreatív feladatsor megoldásával megismerkedhetsz a kortárs magyar művészet egyik kiemelkedő egyéniségének festészetével. Jó alkotást kívánunk!..
A képre kattintva letöltheted a Kárpáti Tibor rajzaihoz szerkesztett foglalkoztató lapot. A kreatív feladatsor megoldásával ismerkedhetsz a kortárs magyar grafika egyik kiemelkedő egyéniségének művéivel. Jó alkotást kívánunk!..
A képre kattintva letöltheted Fehér László Hídnál című 1989-ben készült festményéhez szerkesztett foglalkoztató füzetünket. Kreatív feladatsor megoldásával ismerkedhetsz a kortárs magyar festészet egyik kiemelkedő egyéniségének művével. Jó alkotást kívánunk!..
Egy szobányi retrospektív - így lehetne jellemezni Szöllősi Géza Mesék a fiúszobából című kiállítását, mely 2020. augusztus 2. és 16. között került megrendezésre a csopaki ZM&G Galériában. A kiállítás egyben a GARTEN történetének első egyéni tárlata. A kiállítás koncepciójáról Szöllősi Gézát…..
A Balaton északi partján, Lovason újra nyitja kapuit a GARTEN. Az augusztusi három hetes programsorozat ismét izgalmas kalandokat ígér a képzőművészet iránt nyitott látogatók számára. Az előkészületekről és az esemény közösségi finanszírozási rendszeréről kérdeztük a két szervezőt, Schneller Jánost…..
Kortárs képző Empty Trash 2020.05.21 01:14:23
Off-space galériákban jelentek meg először művei még a 2010-es évek elején. Jellemzően képregényszerű rémségeket alkotott a budapesti belvárosi underground émelyegtető trash stílusában. Legújabb sorozatában azonban ennek a földalattiságnak már nyoma sincs, a szörnyek mint otthona megszokott lakói…..
  Demszkyhez járt szamizdatokért, Bódy akart zenekaráról filmet forgatni, Alföldivel volt katona. Minden tevékenységével a kortárs művészeti közeg függetlenségéért harcol. Menyhárt Tamás Menyust művészi pályája fordulatairól kérdeztük. ..
2014-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen Károlyi Zsigmond osztályában. Azóta csorgatja, tépi, vágja, fújja, ragasztja absztrakcióit. Legutóbbi, Laundries című kiállításán szennyes ruhahalmokba keverednek a hétköznapok és a művészettörténet mintázatai...
Kortárs képző Piruló feminizmus 2019.12.01 22:37:08
Gallai Judit Ágnes 2017-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, Drozdik Orsolya tanítványaként. Azóta pirosban izzó testével ezer nőalak bőrébe bújva teremti meg saját perszonális mitológiáját. Tabukat döntögetve elborzongatja, egyszersmind feloldja nézőjét. Judittal műveiről, a feminizmus…..
Jó hagyományt teremtve idén is megrendezésre kerül a Resident Art Fair kortárs képzőművészeti kiállítás és vásár. A vásár rendezői többfajta ízlésnek és vásárlási attitűdnek kedvezve rendkívül széles kollekcióval várják az érdeklődőket december 10. és 23. között az A.P.A. Galériában. A Young 'n…..
Hortobágyi Endre a magyar művészettörténet kirekesztett figurája. Kirekesztette őt nemcsak a kor, mely tagadott minden szubjektivitást és individuumot, hanem saját személyisége is, mely a kor kétszínű, megfigyelt társaságai helyett jobban kedvelte a magányt és visszahúzódást...
Ki ne szeretne a mindenki által ismert és mindenhol látott, unalmas csendéletreprók, tájképek és poszterek helyett valami igazi, eredeti, vonzó és érzelmes, de leginkább a lakásban élők egyéniségét kifejező képet kitenni a falra! A Resident Art Fair kortárs képzőművészeti kiállítás és vásár most…..
Mai blogbejegyzésünk rendhagyó, mivel Zsolt írta még szeptember végén, egy olyan törvénnyel kapcsolatban, mely ellen saját eszközeivel harcolni szeretne. “Baleset esetén valljuk be, hogy valójában extrém módon akartunk öngyilkosok lenni”-élcelődik Zsolt az aktív…..
A filmkészítéshez hit kell és elszántság. Mint az élet legtöbb dolgához, mellyel az ember alkotni szeretne és adni valamit környezetének, közösségének, társadalmának. Jó, ha vannak társak ezen a hosszútávú úton, akik nemcsak  anyagilag  de  erkölcsileg is…..
A serpa nép Nepál keleti részén él. Köszönhetően annak, hogy ez a rész magasan a tengerszint fölött található, az itt élő serpák jól tűrik a ritka levegőt. Már az első himalájai expedíciók is teherhordóként alkalmazták őket, és azonnal felfigyeltek különleges…..
Orvosi, pedagógiai, pszichológiai, foglalkoztatási és szociális: ez a rehabilitáció öt területe. Zsolt az amputáció után két hónapot az Országos Orvosi Rehabilitációs intézetben töltött.A rehabilitáció fogalma a latinból származik, a 'habilitas' valakinek valami iránti…..
Az amputációt követő felmérésben a betegek aktivitási szintjét egy 0-tól 4-ig terjedő skálán jelölik, hogy igényeiknek megfelelő protézishez jussanak. Az Erőss Zsolt lábait fejlesztő csapat szerint Zsolt hiperaktív, így protézisben is 5-ös szintre van szüksége.Az alábbi…..
Az Ogre a nagyközönség számára Shrek-et, a kedves rajzfilmfigurát jelenti. A hegymászók számára azonban az Ogre egy 7285 m magas csúcs. Nem nyolcezres, de akad rajta kihívás: többek között a kétezer méter magas gránitfal. Több alpinista is gigászi küzdelmet folytatott azért,…..