Regisztráció Blogot indítok
Adatok
huskyjoe

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor a céltábla közepére állítjuk és keményen kritizáljuk a borkereskedőket, de nyugodjunk meg, nekik sincs mindig egyszerű dolguk. Extrém igények kavalkádján és szakértő vásárlók tömegein kell magukat átküzdeniük, míg a bor végül szatyorba kerül és elindul…..
Octopus-kolléga írásai (pl. itt, itt, itt és itt)  hívták föl figyelmem egy afféle „újhullám” formálódására Villányban. A Hummel, Wassmann és Bakonyi pincékről van szó, stílus, szemlélet szempontjából sokan együtt is szokták emlegetni őket. Előzetes kóstolás…..
A cím második feléből és a blog fő témájából adódóan itt mégsem egészen az olasz futball-bajnokság másodosztályának legutóbbi fordulójáról lesz szó, hanem négy palack 2011-es olaszrizlingről. Az olaszrizling – mint valószínűleg sokan tudják – kis hazánk legnagyobb területen termelt…..
Ha leporoljuk időről-időre előhúzott kékfrankos-radarunkat és vetünk rá egy pillantást, számos fényes folt rajzolódik ki a szemünk előtt. Vitatkozhatunk arról, hogy a legélénkebben izzó pontok Sopron vagy Gyöngyöspata környékét pettyezik-e, de mindenesetre majd mindenfelé…..
Úgy tűnik, stafétában végigkísérjük a Szeleshát Pinot-k évjáratait: hét és nyolc után nekem a kilences jött (be.) Egyébként mostanában mintha kevesebbet hallanék róluk, viszont a boraik könnyen lehet, hogy jobban fogynak. Ha így van, akkor nem érdemtelenül, hiszen például…..
huskyjoe 2012.05.21 09:21:57
Brettes vagy illós. Esetleg mindkettő egyszerre. Vékony, és húz a cser vagy a sav. Valami baja mindig van. Ez ugrik be, ha a portugizire gondolok. Ha nem pocsék, az már eredmény; ez a mérce. Bizonyára ez a legnehezebben művelhető szőlőfajta, a borász legnagyobb kihívása. Kemény…..
Ahogyan azt palack kolléga a minap már megírta, a Kézműves Borok Háza által szervezett bemutató után támadt az az ötletünk, hogy egyéb pályatársak jelenlétében közelebbről is szemügyre vegyük a Szecskő zöldveltelinit. A közös kóstoló azonban meghiúsult, így ki-ki a…..
huskyjoe 2011.12.27 16:08:32
huskyjoe 2011.12.11 12:57:50
 ..
huskyjoe 2011.12.09 10:53:19
Ez a három kadarka szinte nem is különbözhetne jobban egymástól. Illetve dehogynem, viszont műfaji kereteken belül maradva – aminek ecsetelésétől eltekintenék, remélhetőleg mindenkinek van már valamiféle képe arról, általánosságban milyen, vagy milyen nem a kadarka…..
A századik show-hoz érkezett nemrégiben a kaliforniai Wine Exchange kereskedés Hot Legs néven futó sorozata. Ne csodálkozzunk, ha még nem hallottuk erről a videoblogról, nem éppen közismert, bár ezt éppenséggel bármely hasonló csatornáról kijelenthetjük, az időközben…..
huskyjoe 2011.10.11 09:20:56
A méltányosan árazott alapboroknál különösen feltűnő, hogy a 2009-esek mintegy varázsütésre eltűntek a polcokról, és a helyüket a halmozottan hátrányos 2010-es év aggasztóan fiatal kármentő kísérletei foglalták el. A térdmagasságba eresztett léchez képest láttunk már…..
Rokonszenvvel figyelem a fehérborok fátlanítására irányuló kísérleteket. Se szeri, se száma az olyan fehéreknek, amik szerintem már soha nem találnak ki a tölgyerdőből (adja az ég, hogy ne legyen igazam). Vanília és pörköltmogyoró, kivasalt savak, savanykás faíz, cseresség…..
huskyjoe 2011.05.27 19:45:52
Másfél évvel ezelőtt még az év felfedezettjei voltak, manapság viszont már a borvidék legjobbjai között szokás emlegetni a Szeleshát szőlőbirtokot. Talán a szekszárdi TOP 3-ba sem túlzás besorolni őket, amihez persze nem elég néhány jó árértékű tételt letenni az…..
huskyjoe 2011.05.27 19:43:46
A Művelt Alkoholista Csupa hetes 2011.04.07 06:00:00
Már megint megelőztek, így villámbeszámolót nem írok remek ausztriai kirándulásunkról. Talán majd, ha kicsit leülepednek a friss emlékek, de az is lehet hogy akkor sem. Nekem is van egy olyan érzésem, hogy nem sokakat érdekelnek a szomszéd borai, pedig lehetne tanulni tőlük és…..