Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mechba

83 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 2008. augusztus 1., az utolsó poszt óta eltelt 1141 nap, ami alatt nem kevés dolog történt mechba saját világában, valamint azért idekint is.Vakok között félszemű lett a király és rögtön nagyot fordult a világ. Vagy talán nem is? Én úgy érzékelem, hogy mások a…..
Sörjárőr Jablonkay Büfé 2008.08.07 14:37:00
Név: Jablonkay Büfé Cím: Budapest X. ker., Üllői út, könyves Kálmán körút sarok, Népliget buszállomás Nyitvatartás:…..
Meghökkentő alakú telkekről már korábban is írtunk, na de ez, azt hiszem túl tesz mindenen. Amikor megtaláltam a hirdetést az ingatlan.com-on, elsőre azt hittem egy Dunaszigetről van szó. Csak az ingatlanos honlapján derült ki, hogy bár végül is a Dunában van, mégsem az. Ez…..
Menjen fel a páternoszterrel a negyedikre - mondták állítólag ifjú korában a nagynénémnek, aki vagy félórát várt, hogy a különös tisztségű úr megérkezzék és felkísérje. Lehet, hogy ezt a sztorit mindenki a saját nagynénjével ismeri, de nem is ez a lényeg. A páternoszter…..
Sok médiában, blog-ban téma manapság a MÁV és a sztrájkolók, így sok minden, amit le fogok írni már ismerős lehet az olvasóknak, de megpróbálom összefoglalni a saját stílusomban azokat a megállapításokat, amelyek az újabb sztrájk alatt megfogalmazódtak bennem. Mielőtt…..
A korábbi BKV-s poszt hangos sikere után (többen sikítva nevettek) ketten (Gyöngyi és Mike) is beküldték a kiváló Blackbird nyelvkönyvben található vicces BKV-feliratok gyűjteményét. Remélem, a szerző (Király Zsolt) nem haragszik meg rám, amiért itt közzéteszem - itt kell…..
HamPLÓ Szobadísz 2008.10.08 22:37:00
Most kivételesen naplóként fogom használni a blogot - nem lehet minden bejegyzés egy-egy alaposan resersált, tökéletesen szavakba öntött, észveszejtően szép képekkel illusztrált sztori ;)Naszóval anno hencegtem az UV kontrollerrel, amit vettem a BKV-tól. Eddig kint állt az…..
mechba 2008.10.09 13:25:53
Pucolási menet (Skoda 100-asomnál így csináltam):
0. fázis
Addig bontsd alkotóelemeire a gépezetet, ameddig értelmét látod (gyk.: mindig fedett részt nem biztos, hogy érdemes patyolattisztára tisztítani, villamosbarátok, ne rugdossatok).

1. fázis
Vásárolj Brigeciol nevű motorlemosó folyadékot (jó a bio-verzió is), ezt tedd bele egy virágspriccelő kannába. Szórd be vele a kontrollert (lehetőleg feszmentes állapotban :)), majd kb. 15 perc múlva zuhannyal (ha van, akkor nagynyomású mosóval) veresd le róla a szennyeződéseket.

2. fázis
A festékes részeket brutális módon Szuperkromofág nevű löttyel érdemes kezelgetni. Elvileg csak szakik vásárolhatják a festékboltban, gyakorlatilag minden gond nélkül hozzájuthatsz.
Ezt valami kültéren csináld, emrt rettenetesen mar, meg brutkó illata van. Lekened a festékes részt, 15 perc pihi, majd drótkefével lesöpröd róla a remélhetőleg már összetöpörödött festéket. Ha kell, lehet ismételni. Én a végén le szoktam mosni sima vízzel, utána már nem csípi a kezem :) Végeredményben szép fémtiszta felületeket kapsz.

3. fázis
A tiszta réz felületeket (ohne rézoxid, elhiheted) én bekenném akkumulátorzsírral (Batterie-Pol-Fett / Battery clamp grease), esetleg a Kupferpaste-nevű réz-zsírral. Korrózióállás biztosítva.
A festendő felületeket megfelelő színűre varázsolnám megfelelő olajfestékkel.

Kb ennyi jutott hirtelen eszembe.
 A mai vasúti baleset után újra felmerült bennem a kérdés, amin már sokszor morfondíroztam: mikor kell lemondania egy tárcavezetőnek és mikor nem? (A másik dilemmám, hogy egy miniszter vagy miniszterelnök a helyszínre siessen-e ilyenkor, vagy tartsa távol magát a mentési…..
Elég régen írtam, ezért azt gondoltam csapok egy nagyot ebbe az állóvízbe. Éppen megnéztem a Tanú c. filmet, ahol Pelikán elvtársnak, a sokra hivatott gátőrnek bármiféle töketlenkedése ellenére Virág elvtárs újabb és újabb posztokat kínál fel. Aztán láttam, hogy…..
Skoda S100 Megvettem 2008.07.01 19:51:00
Most egy kicsit a múltról írogatok, aztán majd - bízom benne - a jelenről is sikerül. Honnan is kezdjem? Szóval volt valaha egy Skoda 120L-em. Aztán lett egy Feliciám. 2006. végén egy Fabiám. ÉS 2008-ban vettem egy S100L-t. Egy barátom szólt, hogy van náluk a szomszéd utcában…..
Néhány posztomban korábban kifejeztem véleményemet a MÁV kiváló humán rendszeréről, mondjuk ebben. Elmondtam, hogy a START sem álla helyzet magaslatán... és basszus nem foglalkozik az ember egy fél évig kb. a dolgokkal, erre egy ilyen levelet olvas az egyik indexes topikon:Feladó:…..
Nyakkendőadó vagy ilyesmi. Hát igen, remek ötlet. Szerintem azért jobbat is lehetett volna találni.Vélelmezem, hogy az előterjesztő elvtársat felkérték, hogy dobjon be valami olyan témát, amin elcsámcsog mindenki egy ideig; közben legalább nem a kisebbségi kormányzás esélyeit…..
mechba megmondja vagy nem Retró? 2008.04.23 10:06:00
"Mai termelési értekezletünkön beszámolnék a vállalatvezetés előző napi ülésén megtárgyalt témakörökről, a hozott döntésekről. Először talán a minket leginkább érintő témáról beszélnék, mindenki tudja mi az. Szóval, kisebb módosításokkal, de lényegében…..
Egy barátom küldte az alábbi képet:Gondolom a termék kiagyalója valamilyen formában a két komponensű ragasztót kívánta utánozni; ahhoz se adnak semmit, amivel és amiben összekeverhetem a két összetevőt. Mondjuk a mindenféle törött műanyagdarabokon hasonló…..
Az internet ördöge megtréfált bennünket, kedves olvasóim. A tegnapi poszt helyesen így hangzik:A MÁV Biztosítónál a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt…..
A MÁV-nál a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Pénteken négy, szombaton további két embert vettek őrizetbe. A gyanú szerint…..
Nem mondhatnám, hogy az élet nem hoz újabb és újabb témákat, de a régi szálak elvarrásáról sem feledkezhetek meg.  Valamikor volt egy posztom, hogy "Béget a Bárány, sztrájkol a csorda", amelyet a http://mechba.blog.hu/2008/02/01/beget_a_barany_sztrajkol_a_csorda címen…..
Az Aszód - Vác közötti "átvágásról" szóló posztomat elküldtem dr. Rácz Gábor úrnak, a MÁV Cargo kommunikációs igazgatójának. Kis türelmet kért, majd az alábbi választ küldte:Tisztelt Szerkesztő Úr! Első ránézésre Önnek igaza van az MC Optimum…..
Mechba ismét rávilágított egy dologra. Megmutatta a vasutas matekot (bocsi vasutasok ez csak egy kifejezés). Hatékonyságból már sajnos így is elég csehül állnak szegény MÁV-ék, de ez..... Mai posztomban a készülő KRESZ-módosítást igyekeztem volna darabokra szedni, így el is…..
Előző posztom felkerült a Megint Állunk Vazze blogra is, kaptam hideget-meleget érte. Mivel még mindig nincsen KRESZ és ezekre is illő és üdvös reagálnom, ezért ismét egy MÁV Cargo-s téma.Illetve nem is biztos, hogy az. Nagyszerűen kijelölésre kerültek a transzeurópai vasúti…..
Néhány hír az elmúlt időszakból (via index.hu):Láthatatlan tanácsokra fizetett ki a BKV 134 milliótEzt egy titkárnő is meg tudja csinálniMeg egy kis gyűjtemény a kiválóakból:http://tanacsadas.lap.hu/Szóval kis országunkban mindenki tanácsokat kér vagy ad másoknak; a…..
Mai posztomban a készülő KRESZ-módosítást igyekeztem volna darabokra szedni, így el is látogattam a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapjára. Böktem egy jóízűt a friss hírek menüpontra, ahol is nem a KRESZ-tervezetet találtam meg, hanem egy kissé más jellegű témát: MC…..
Keményen, messze szárnyalóan szól a dísztéren a vezényszó, s a rádió, a televízió szerte az országban mindenüvé elviszi az üzenetet. Budapesten, hazánk fõvárosában minden készen áll az ünnepi díszszemlére. Felszabadulásunk 20. évfordulóján az egész ország szíve…..
20 éves a FIDESZ. Szép kis kor, lassan két éve már felnőttne számít... már persze jogi értelemben, az alapokat, hogy megvan-e a társadalmi normák megfelelő ismerete inkább ne firtassuk. Elnézegetem Orbán Viktor szakállas képeit, a jelmondatokat: "Olyan országban akarunk…..