Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Josi01

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gázautó hamar visszahozza az árát. A gázautó soha nem hozza vissza az árát. A gázautó tartósabb. A gázautó hamarabb elromlik, csökken az élettartama. A gázos autó pro, a gázos autó kontra. Ahány eset, annyi igazság, ezért megkértük Winkler Róbertet, az ország talán legismertebb és egyik…..
Engem teljesen hidegen hagy a Swarovski-féle kristályok világa, de a nagyhírű cég nevét így is ismerem. Tudom, hogy a legnevesebb divatházakkal dolgoznak együtt, tudom, hogy az imídzsük fontos része a minőség, tudom, hogy mindennek köszönhetően megengedhetik maguknak, hogy meglehetősen drágán adják…..
Josi01 2019.02.26 11:21:39
@rarabel: Akkor rosszul tudod. Az Swarovski mindenhol. (még a weboldalukon is :) )
A citált számok ugyan eltérnek, de évek óta halljuk, hogy óriási létszámhiánytól szenved a Magyar Posta. Az Mfor június végi cikkében azt írta, hogy 300 embert tudnának felvenni azonnali kezdéssel a céghez. A fizetések az emelések ellenére nem túl izmosak, a meló egy része bizony kifejezetten…..
Josi01 2018.11.16 21:28:41
@TanNé: Akkor majd ne csodálkozz, ha a kifizetett kínai cucc helyett csak a fotóját találod a postaládában. :)
A mall.hu elég sokat szerepelt az elmúlt napokban a hírekben a 2 ember letartóztatásával végződő csalási ügy miatt, és szegények hiába hangsúlyozzák, hogy "a Mall.hu-t üzemeltető cég, vagyis az Internet Mall Hungary Kft. ellen nem indult büntetőeljárás", és a webáruház működik, a vizsgálat miatti…..
Josi01 2017.11.22 10:04:40
@commentes nikk:
Akkor te ebayen, aliexpressen és egyéb ilyen helyeken nem szoktál vásárolni.
Én szerintem sok nő nevében mondom, hogy megértem Gábor panaszát, és egyáltalán nem akarom lenézni a telógyilkos zsebek problémáját, de azok a zsebek legalább vannak! A női gatyákba olyan pici zsebeket terveznek, hogy oda egy telefon be se fér! Nem beszélve a szoknyákról, amelyeknek csak töredéke…..
Josi01 2017.08.31 16:40:11
@Darth Revan: A táska gyártójától kérj, mert a táska nem ment utánad. :)
Szegény Zénó, úgy gondolta, gyorsan elintézi új, de működésképtelen laptopja ügyét. Hát, csak gondolta. Úgy néz ki, a Tescoban csak akkor tudsz garanciát érvényesíteni, ha az üzlet egyetlen, kompetens kollégája benn tartózkodik, ami egyáltalán nem fedi egymást a…..
Josi01 2017.08.01 13:12:30
@Rejtélyes:
Látom te sem szedtél szét mostanában laptopot. :)
A BIOS elem többnyire CR2032, vagy hasonló, a foglalat az alaplapra van forrasztva.
Itt nem fogsz kábelt kihúzni. Sőt reset gomb sincs.
De egy csomó mostani laptopnál már a HDD-hez sem férsz simán hozzá.
Szét kell szedni hozzá a laptopot is. :(
Josi01 2017.08.01 21:47:40
@Rejtélyes: Én most is ezt csinálom. Egy Asus F5SL-ben a bios elem cseréhez, darabokra kellett szedni az egész laptopot. (hűtőventit és a hőcsöves hűtést is ki kellett szedni hozzá.
A Dell M5010-ben pedig az alaplapra van csavarozva a HDD, és nincs külön ablak 2 csavarral, hogy kivegyük. És van olyan laptop is, amiben az akkucsere sem olyan egyszerű sajnos.
Az ember meglátja a Banggoodon az akciós kiskamerát meg az olcsó, de csinos menyasszonyi ruhát, megköti az évezred üzletét, aztán nagyot koppan, amikor a futár legombol róla még egyszer annyi lóvét, mint amire számított. Hétköznapi sztori, nagy tanulságokkal. A lusták csak a Péterig olvassák meg a…..
Köszönjük, hogy kipróbálta helyettünk ezt az etanol mutatványt, azt meg pláne, hogy aztán közkinccsé is tette a tapasztalatait. Okuljunk, az Eni-Agip érintett munkatársai meg szégyelljék magukat. Kedves Homár! Először is engedd meg, hogy bemutatkozzam. János vagyok, egy hete az Agip balekja.…..
Sejtelmem sincs, hogy mi lehetett az ajándék, aminek a nem megérkezése miatt egy egész, többhónapos szervezést igénylő utazást lemondott olvasónk, de bármi is, a DPD kommunikációs rendszere  igencsak reformra szorulna. Tisztelt Szerkesztőség! A napokban egy bolttól rendeltem,…..
Ha a termék oké, én nem feltétlenül reklamálnék a doboza miatt akkor sem, ha ajándékba szánom, de attól még érdekes megoldás a Futárpláza részéről a ragasztóval egyben tartott ázott dobozban kiszállítás. A karcos edény viszont egész biztosan gáz, pláne, ha a minőség…..
Josi01 2015.09.11 22:30:50
@Troppauer_Hümér:
Futárt nem érdekli, hogy mi és milyen állapotban van a csomagban.
Ha ép a csomagolás, akkor aláíratja az átvételit, beszedi a pénzt és távozik.
Ha a szállított áruval gond van, azt az eladóval kell lemeccselni.
Talán elhibázott döntés volt megdobálni Orbán Viktort Erdélyben, a gerillaakciót végrehajtó fiatalok nem tudhatták, mire készülnek megint. Pedig ha mögé néznek annak a felvetésnek, amit az Országos Választási Iroda elnöke mondott, gyönyörű lehetőségek villannak ám fel.…..
Josi01 2013.07.28 09:59:15
@Chris Colombo: megártott a meleg?
Zsolt Budapest egyik legforgalmasabb környékén szeretett volna pénzt felvenni, de vagy felújították, vagy elköltözött vagy ki volt kapcsolva mindegyik OTP-s ATM: A történet lényege annyi, hogy Budapesten az Opera környékére indultunk szórakozni egy kedves barátnőmmel, a Deák…..
Josi01 2013.04.30 22:35:19
@hagyma: Majd ha a bank nem 2-3%ot akar a kártyás fizetésből, akkor teszek a boltba kártyaolvasót. De kb 10% árrésből ezt nem lehet megtenni.
Csalódott netbook tulajdonos és Asus szerviz egy ideje már levelezik, és bár mindketten előszeretettel idézgetnek a fogyasztói törvényekből, megegyezni csak nem sikerül. Tamás pénzt akar a szar munkáért cserébe továbbra is rossz ventilátor végett, a szerviz újabb javítást…..
Josi01 2011.11.07 21:39:02
@_mmm_: Csak szeretnéd. :)
A helyszini garancia a Dellnél a futáros szállítást jelenti.
Nehogymár egy szervizes utazzon 800 km-t egy venticseréért.
A simánál meg te cipeled el a szervízbe a gépet.
Laci kitörölheti a seggét a másfél év garanciájával, ugyanis akkumlátora forgalmazója/gyártója kivonult Magyarországról:Kb. másfél éve vettem egy 56Ah-s akkumlátort 21e Ft körüli összegért, az azóta megszűnt FOTA nevű autóalkatrész-forgalmazónál. A garancia 3 évig…..
Josi01 2011.06.24 16:02:33
@Papundekli:
Tévedés, nem 3 napig érvényes rád a garancia hanem legalább 1 évig.
Aztán hogy te hogyan tudod lemeccsezni a nagykerrel, vagy az importőrrel az a vásárlót nem érdekli.
A vásárló veled áll szerződésben, senki mással.
(Én is kereskedő vagyok sajnos.)
Szezonális visszatérő posztunk következik a téli bakancsról, ami nem bírja a telet:Szegeden a Napfény parkba élmény kivillamosozni még hóesésben is, ezt is tettem gyanútlanul a tavalyi év december 16-án. Korábban telefonon megrendelt cipőm megérkezéséről az eladó Deichmann…..
Josi01 2011.01.28 10:02:10
@homar-fan:

Sajnos igen. (ettől még lehet haver)
www.fogyasztovedelem.hu/Varia_x/Vizsgalo_intezetek.pdf
De lehetőség van saját költségen másik szakvéleményt kérni, és birósághoz fordulni.
De ez drága és hosszadalmas.
Minden magyar ember tudja, hogy a kéményseprő név a bojtosúszós halhoz vagy a parkolóőrhöz hasonló ősmaradvány. Azok az emberek, akik ezt a nevet viselik, természetesen nemhogy nem szoktak kéményt seperni, de nyilván réges régen akkor is képtelenek lennének ilyesmire, ha nagyon…..
Josi01 2010.06.23 10:31:29
@EÖ: Nem fogja átvállalni a börtönt.
Majd megszakérti, hogy akkor még jó volt, de Te utána elrontottad. És még jól meg is büntet.
Miss Artenek sikerült egy olyan 40 ezer forintos mobiltelefonba invesztálnia, amelyik negyedévente elromlik a nyitogatástól, így évente +40 rugó lenne a fenntartása: Szomorúan kellett tapasztalnom, hogy a fogyasztó csak addig érdekes, amíg fizet. Nem vagyok naív, tudtam én ezt,…..
Josi01 2009.10.01 16:30:49
@BéLóg:
Jogod van cserét kérni, de nem a samsungtól, hanem attól akítől vetted a telefont. De jó kis meccs lesz mire sikerülhet elérned a cserét.
További jogi okosodás céljából ajánlom a köv. fórumot:
www.fogyasztovedelem.com/forums/index.php?showforum=12
A fenti képen még nem látszik, na de majd a ugrás után a nagyításban: a House of Beauty 14.800.- Ft-ért árult parfümjét a gyártó  eredetileg nem eladásra szánta és ezt a csomagoláson is jelezte, sajnos csak belül. Trükkös bevételnövelés, a Diesel meg nyilván nem…..
Josi01 2009.07.31 13:37:16
@MildJuice (...):
Adózási szempontból szerintem semmi gáz.
Mi a tilos abban hogy a 0 ft-ért kapott terméket eladjam x forintért, ha utána rendesen leadózom?
Én számítástechnikával foglalkozom és itt is vannak olyan akciók, hogy ha veszel 5db x terméket akkor kapsz ajándékba egy y terméket is. Most vagy hazaviszem az ajándékot, vagy eladom a boltban. Ha eladom, akkor fizetek utána mindenféle adót a teljes összeg után. Mert ugye egyébként csak a beszerzési és az eladási ár különbsége számít ebből a szempontból
Egy szép nagy homárral keresztezett sünt érdemelne a lenti történet cipőbolti eladója, mert ennél taplóbb hozzáállással még nem nagyon találkoztunk. A nem nagy hiba is hiba, azt ilyen ocsmányul kijavítani sem szép dolog, de a hölgy beszólásai teszik igazán izgalmassá a…..
Josi01 2009.05.13 12:01:39
@OmegA404:
Rosszul tudod. Nincs már ilyen törvény.
Az viszont van, ha 72 órán belül elromlik, akkor nem lehet javítani, hanem újat kell adni, ha nem tud, akkor pénz vissza.

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet

az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
............
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Bucser úgy érezte, hogy a kevés nemzetközi hírű magyar vállalkozás egyike kiszúr vele, mert az SD-kártyán megvett navigációs szoftverének elromlott az adathordozója, a cég pedig az új kártyáért + ügyintézési díj címén 49 eurót kér, jóllehet a Naiv Ügyfélnek érvényes…..
A Homár szeret elégedetten hátradőlni és most fog is. A pasaréti Match kamucsomagolt sajtjai után (egy sajt, két sajt) megkeresett minket a zónavezető, mi továbbítottuk levelét a panaszosunknak és végül kiderült: nem párolgásról vagy titokzatos nassolókról volt szó. (Azt…..
Lászlónak a tegnapi panasza után a Microsoft körbenyalós ajándékot küldött. Poénból azt kérte az ügyfélszolgálatostól, legyen már Magyarországon is Xbox Live. Erre kapott egy egyéves előfizetést és egy Gears of Wart, csak kussoljon. Ki tudja, mikor lesz Magyarországon Xbox…..
Friss telefonos átveréshullám ütötte fel a fejét, amire már az Erste Bank is reagált. A próbálkozás elég gyenge, a végén a megzavarodott csalók még egy rendőrségi fenyegetőzéssel is bepróbálkoznak. Úgy tűnik találomra felhívnak embereket telefonon titkosított számról,…..