Regisztráció Blogot indítok
Adatok
báró Csekonics

0 bejegyzést írt és 2578 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkezett az idő, hogy a panellakásodat egy kicsit átalakítsd és felújítsd? Ha épp a lehetőségeidet próbálod feltárni, akkor a legjobb helyen jársz!..
A Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
  Pár napja több internetes hírportálon is  megjelent egy cikk, miszerint a bíróság ismét elmarasztalt egy ingatlanközvetítő céget a kizárólagos megbízása miatt, a következő címmel. A bíróság szerint az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén is eladhatja ingatlanát a tulajdonos. Mióta…..
báró Csekonics 2020.02.03 12:46:52
@I Love Buda: nem értem a hangvételre vonatkozó megjegyzést, de sebaj.
Hogyan zavarták el? Hát pont úgy, hogy nem írták alá azt a szerződést, amit elsőre eléjük tett... Csak a kizárólagosság nélkülit és határozott időre.
Valóban, elképzelhető, hogy az ingatlanos eladott inkább valami mást (akár úgy is, hogy nem az volt az ideális) a lehetséges vevőnek, ahol megvolt a tuti jutaléka.
Bár 10-ből 9 ilyen esetben ez a van rá vevő dolog hasonló, mint a már más is bejelentkezett az eladó kocsira című nepper-duma.
Aszongya, hogy: 2.1. A Szervező a Látogató részére belépő megvásárlása ellenében biztosítja a részvétel lehetőségét a fesztivál programjain, a Látogató pedig köteles a belépő ellenértékét megfizetni a Szervező részére. Deviszont: 4.2. A Látogatók kötelesek tartózkodni (...) az olyan…..
Ha addig már eljutottál, hogy muszáj felújítani a konyhát, de egyenlőre még kiforratlan, hogy milyen stílusú és kialakítású lenne jó helyette, akkor jobb ha igyekszel, ha idén még szeretnéd befejezni. Mit szólnál hozzá, ha mutatnék 16 panelkonyhát, ami segít elindítani a saját konyhád felé? Ráadásul…..
báró Csekonics 2018.07.26 12:23:56
@gabardin: a beépíthető hűtő igaz lehet, de pl. a főzőlapnál a praktikum az, hogy nem hullik minden a különálló tűzhely mellé / mögé.
Amin jókat derültem viszont majdnem minden képen az a polcra tett mikrosütő: ha már szép, igényes, trendi stb. konyhát akar valaki (lássuk be nem kevés pénzért, mert simán milliós tétel a vége, mire minden megvan gépekkel), akkor ne sajnálja azt a kis pluszt, amibe a beépíthető mikro kerül. Utána minden nap átkozhatja a döntését, ha simán polcra rakja a gagyi teszkóst.
A „Módszer” „Method acting az, amit minden színész alkalmazott mindannyiszor, amikor jól játszott el egy szerepet” – vallotta Lee Strasberg, a modern színjátszás és színészpedagógia kiemelkedő alakja. Strasbergnek köszönhető a Sztanyiszlavszkij módszer megreformálása, ami által új alapokra helyezte…..
Önnel is előfordult már, hogy egy beszélgetés során olyan döntést hozott, mely ellenkezett eredeti elképzelésével, vagy csak épp olyan véleménnyel értett egyet, mely alapvetően nem illik az értékrendjébe? Az értelmes érvek előtt meghajolni és átgondolni elképzeléseinket lehet nagyon racionális, de…..
BORgonzola Szőlő a Marson 2018.07.18 22:04:51
A Marson termeszthető szőlő ötlete első hallásra valószínűtlennek tűnhet, de a NASA, az Egyesült Államok Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatalának felhívására már el is kezdődtek a kutatások az extrém körülmények között is fenntartható szőlőtermesztés technológiájának kifejlesztésére. A felhívásban…..
Most már több éve annak, hogy John Landgraf, az FX csatorna fejese először beszélt a 'Peak TV' jelenségről, miszerint a televíziós sorozatgyártás olyan minőségben és volumenben fejlődik, hogy nyugodtan lehet beszélni a formátum csúcsairól. Manapság már azok a platformok is…..
báró Csekonics 2018.07.18 14:45:23
@kommentes nikk: igen, én is ilyenekre számítottam, Columbo, Magnum stb.
Az otthonunk olyan személyesnek és privátnak tűnik, hogy nem is veszünk tudomást arról, hány idegen lakott ott előttünk és nevezte otthonának. A kaliforniai Alex és Jess Monney a fürdőszobájuk felújításakor szembesült mindezzel...
Tisztelt Őszinte Ingatlanos!  Érdeklődöm, hogy az ingatlanközvetítővel kötött megbízási szerződésben (meghatalmazásban) általános feltétel-e, hogy az ő jutalékát a megbízó (eladó) az első "komoly érdeklődő" jelentkezése után azonnal fizeti? Miért? Létezik-e másféle megállapodás is? Hárman…..
Az utóbbi időben sok új építésű lakásba terveztem konyhabútort és ez csak megerősített korábbi véleményemben arról, hogy mikor is érdemes lakberendezésben jártas szakemberhez fordulni egy ingatlan vétele kapcsán: mindig.  Akár új építésű, akár régebbi, akár házról, akár lakásról van szó rengeteg…..
báró Csekonics 2018.07.09 14:55:28
@Klein Kinga: pontosan.
A mosogatós témához még: erre való a mosogatógép és akkor máris nem annyira fontos igény a medence méretű mosogató, ami tök jó, csak amikor épp nincs rá szükség (vagy nem akkorára) akkor felesleges helypazarlás.
Két hete láthattátok a MTI Fotóarchívummal közösen indított sorozatunk előző részét. 1959 olyan termékeny volt a színes fotók szempontjából hogy ebből az évből két részt is láthattok. Ugyancsak két hét múlva érkezik a következő év ami már az 1960-as lesz. Tartsatok velünk akkor is! 1959. október…..
báró Csekonics 2018.07.05 13:05:57
@Palánta: úgy mint?
Megérkezett a június és ezzel a kánikula, ilyenkor igyekszünk minél jobban megelőzni az otthonunk átmelegedését. Ha van klímánk az fél siker, de klímán kívül is van több megoldás, ilyen például az árnyékolás technika, a napvédelem, amivel jó arányokat érhetünk el. Kétrészes sorozatban vesézzük ki az…..
A digitális rendszámtábla jelenleg kísérleti fázisban, az amerikai Sacramento városában tesztelik az eszközt. Szakértők szerint hamarosan egyre több helyen fogja felváltani a hagyományos rendszámtáblákat.   Már egy ideje dolgoznak a digitális rendszámtábla bevezetésén Kalifornia államban, az első…..
  A betörők roppant kiváncsi emberek, éppen ezért mielőtt akcióba lépnek, terepszemlét tartanak és tájékozódnak. A  biztonság kedvéért még be is csengetnek (valamilyen ürüggyel), hogy meggyőződjenek arról, otthon tartózkodunk-e. Azt gondolom,  a kiváncsiság számunkra is nagyon hasznos. Jó, ha…..
Lassan kopogtat az ajtón a nyár és az optimistábbak már elkezdték tervezgetni az idei álomnyaralást. Hogy ez ne változzon rémálommá, jöjjön most néhány tanács azoknak, akik (talán életükben először) repülővel vágnak neki az útnak. A. Bernadette légiutas-kísérő a…..
báró Csekonics 2018.04.20 19:55:00
@odamondó: nem csak jóféle ukrán 'odacsapós' leszálláshoz volt szerencsém, azt hittem kiesik a fogamból a tömés is, úgy szállt le a pilóta.
Szintén sokszor repültem, kollégákat nyugtattam is vele hogy 'statisztikai alapon' egyre rosszabb ómen velem együtt repülni, mert most már csak történnie kell valaminek... :-D
Szépen lassan az állásinterjú klisék is fellazulnak. De vajon mi az, ami még belefér egy állásinterjú helyzetbe? Mi az, amit még megtehetsz, ha azt érzed, hogy Te vagy a befutó? Ezen a héten arra keressük a választ, hogy meddig is lehet elmenni egy interjú során és mi az, amit nem érdemes erőltetni,…..
A mai gyerekek eszeveszetten ordítanak. Úgy tűnik, jóval gyakrabban, mint amikor én voltam gyerek, vagy amikor nekem született a kisfiam. Játszóterek mellett sétálva artikulátlanul sikító, torzult arccal le-föl rohangáló, egymást felöklelő kölyköket látok egyre gyakrabban. A kis lapátokkal…..
Mi is tudjuk jól, hogy a legtöbb férfi irtózik a táskáktól, mert azt gondoljátok az csak a nőknek való. Szerintünk ez egyáltalán nincs így, de ha már táskát nem, legalább pénztárcát használjatok...
Sokan kényszerűségnek érzik a panellakásban élést és alig várják, hogy megszabaduljanak egy ilyen típusú otthontól. Vannak hozzá tartozó negatívumok, ehhez kétség sem fér, de nem szabad az élet árnyoldalaira koncentrálni. Lásd meg a szépet és a jót a régi korok masszív monstrumaiban! Oka van annak,…..
Miért is eszünk tormát Húsvétkor? Nincs szezonja, nem ilyenkor "érik". A tojással együtt a torma is bibliai jelképek.  Azt sajnos nem tudjuk ki ette először a sonkát, tojást és tormát így együtt, de jó érzéke volt a gasztronómiához. E névtelen jótevőnknek ajánljuk ezt a tormatesztet. 18 torma…..
báró Csekonics 2018.03.28 13:31:18
@axolotl77: biztosan csavart rajta kicsit az élelmiszarvegyész :-D
Hanyag álláshirdetőként sokan egyszerűen letudják az elvárások listájának megírását: vagy azt kell tudni azonnal, belépéskor, amit a lelépő kolléga 10 év alatt szedett fel náluk, vagy azt, amit egy másik hirdetésből kimásoltak. Nem állítom, hogy minden álláshirdető így működik, de sokszor egyértelmű…..
báró Csekonics 2018.03.27 13:25:02
@RHalacska: sokan tekintenek így az IT szakmára sajnos mind a mai napig.
Elég bármelyik (akár index) cikket megnézni: 'hiány van informatikusból' - aztán a komplett cikk a fejlesztőkről szól...
Innentől az olyan álláshirdetés, ami 'IT Manager' de érteni kéne a hálózatokon és az oprendszereken (lehetőleg Win + linux) át az SAP-hoz, SQL-hez meg még ezer más dologhoz is és persze az sem baj, ha közben webfejlesztésben is büfé vagy.
Ja, persze, én meg megkérem a fogorvosomat hogy vegye ki a vakbelemet is ha már úgyis arra járok.
Nyelvtudást viszont nálam is mindig angolra váltással tesztelték és teszem hozzá nagyon helyesen.
báró Csekonics 2018.03.27 15:27:32
@Din Serpahis: nekem van olyan osztrák kollégám, aki már a harmadik mondatnál tart, mikor rájövök hogy nem németül, hanem angolul beszél éppen :-D
Pedig volt pár olyan angol kollégám is, akiknél piszkosul figyelni kellett mert nem épp az oxfordi brit angolt beszélte...
Most, hogy ezerrel süt a nap és belecsaptunk a tavaszba, úgy gondoltuk, hogy itt az idő arra, hogy megvizsgáljuk, mik azok a stílusjegyek, kiegészítők, minták, ruhadarabok amik nagyon menők lesznek 2018 tavaszán. Ma összegyűjtöttünk nektek párat a 2018-as tavaszi trendek közül...
báró Csekonics 2018.03.27 13:34:49
@erol: "a segg a jövő pinája" - azért remélem, nem...
Talán nem járunk túl messze az igazságtól, ha a keresztre feszítést minden halálnemek közül a legbarbárabb kivégzési módnak tekintjük. Kicsit kutakodva a témában, talán az ókori perzsákig kellene visszamenni az időben, hogy utalást találjunk erre a kivégzési módra. Az egyik ókori hatalmasság,…..
báró Csekonics 2018.03.26 11:17:55
@szepipiktor: pdig a lefejezés pl. kifejezetten 'humánus' megoldás volt, kb. azonnali halállal tehát minimalizálva a szenvedést. Szemben mondjuk egy felnégyeléssel vagy kerékbetöréssel...