Regisztráció Blogot indítok
Adatok
***NIX***

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztos vagyok abban, hogy ha a klasszikus feladvány Lemilre aktualizált film-, avagy könyv-verziójával szembesülne ("Ha csak tíz/húsz/ötven  háborús filmet/könyvet vihetnél magadra egy lakatlan szigetre, melyik lenne az?"), számos olvasónk listáján ott szerepelne A piszkos tizenkettő című opusz. A…..
***NIX*** 2011.03.05 20:08:31
Üdv!

Remek lett a cikk, gratulálok az írójának és külön köszönöm, hogy az általam "nevelgetett" honlap, a
www.airbornehistory.mlap.hu sem felejtődött el! :-)

Továbbra is hűséges olvasótok:

Nix
amerikai hadiemlék-ápoló a paratroopers.hu-ról
airbornehistory.mlap.hu szerkesztő
masodikvh.hu társszerkesztő
Házitroll kolléga mai posztja a Lemilblog kulturális szegmensét erősíti, azon belül is a főként Professor Pizka által fémjelzett (katona)zenei összetevőt. A Sabatont ugyanaz a Svédország adta a világnak, amelyik a Jägareket, XII. Károlyt, a jóléti állam fogalmát vagy a klasszikus pornómodellt;…..
***NIX*** 2011.01.16 19:18:57
@_drc_:
Meg a Stalingrad c. eposz is

Az új albumuk, a Coat of Arms is zseniálisra sikeredett. Varsói Felkelés (Uprising), meg Bastogne (Screaming Eagles) ésatöbbi... mikor jönnek felénk legközelebb?? Épp a bastogne-i kiutazásra koplaltam, úgyhogy kimaradt a koncertjük :(

www.youtube.com/watch?v=01IaKb6DmTw

www.youtube.com/watch?v=Y1qkjzxPOkA&feature=related
dmarci barátunk, aki olvasónak lelkes, ám kommentelésben egyébként nem valami szószátyár keresett meg ezzel a cikkel, amely jónéhány feldolgozást megélt már. Hogy mennyit? Megnéztem például, hogy az Amazon hány találatot ad Entebbé-re. Százötvenhármat... csak könyvből, meg…..
***NIX*** 2010.06.25 19:01:02
Nem akarom szaporítani Entebbe-ügyben a pro és kontra érveket, de az izraelieknek egyszerűen teljesen igazuk volt. Méghozzá nem azért, mert zsidók, és nekik alanyi jogon jár a pirospont, hanem a következő oknál fogva: Entebbében nem "egyszerűen" arról volt szó, hogy elraboltak pár repülőn utazó civilt, hanem kifejezetten az izraeliekre és zsidókra hegyezték ki a történetet, amikor elkülönítették őket a többi utastól. Egy ilyen helyzetben a megtámadott államnak, (aminek volt bőséges rossz tapasztalata a szelektálással kapcsolatban) nem csak joga, de kötelessége is azonnal mindent megtenni az állampolgárai megóvásának érdekében.
Teszem fel, ha a magyarokat válogatták volna ki a rosszarcú gépeltérítők, akkor a magyar kormánynak lett volna kutyakötelessége kiszabadítani őket. Hogy a magyar kormány ténylegesen mire lett volna/lenne képes hasonló helyzetben, az más tészta... remélem sose tudjuk meg.
Egyes hozzászólásokban azt kifogásoljátok, hogy Uganda belügyébe avatkoztak be. Viszont nem hiszem, hogy a Herkulesekből előrontó kommandósoknak mérlegelnie kell, hogy kire lőhet vissza. Tehát már csak a harctéri logika szerint is, ha az ugandaiak meggátolják a túszok kiszabadítására küldött alakulatot a feladata végrehajtásában, sőt tűzharcba bocsátkoznak velük, akkor ők is ellenséges, leküzdendő céloknak minősülnek. Az is csak rizsa, amit Aminék előszeretettel hangoztattak, hogy az ugandai katonákat a terroristák megfékezésére, valamint a túszok biztonságának szavatolása miatt vezényelték a reptérre. Amin elnök sokszor hangoztatott álláspontja, hogy valójában ő is a géprablók kezében van, és nem tehet semmit, egy hatalmas kamu volt. Ő volt élet-halál ura az országában, ha akarta volna, tíz perc alatt rendet tehetett volna Entebbében és kiszabadíthatta volna az izraelieket. Ehelyett keblére ölelt ő bárkit, aki ártani akart annak az Izraelnek, ami hosszas együttműködés után (ez az együttműködés is egy érdekes aspektusa a dolognak)csúnyán keresztbe tett neki. Fő a bosszú.

Summa Summarum: Izrael úgy tett, ahogy mindenkinek tennie kell egy ilyen helyzetben. A saját állampolgárai életét védve, mindenféle nemzetközi jogi bonyodalom fölé és elé helyezve megmentette a túszokat, ráadásul nagyon profi módon. Riszpekt érte nekik, valamint Michel Bacos kapitánynak, az Air France pilótájának.

kérdésem is lenne: mennyire megbízható forrás William Stevenson 90 perc Entebbében c. műve? Aki olvasta és kompetens, az legyen szíves homályosítson fel!

Köszi!
Bemetszettük, hogy ki az, aki a Lemilblogra oly sokat kattintgat a kies Belgiumból. Az illető "sandinista" néven nagy ritkán megosztja velünk bölcsességét. Ezúttal felkerekedett és ellátogatott egy Bastogne nevű városkába, amely a hadtörténészek és blogunk olvasóközönsége számára bizonyosan…..
***NIX*** 2010.06.24 22:05:19
Hello mindenki!

Mi tavaly jártunk kint Bastogneban útban Normandia felé. Még júniusban is masszívan hűvös volt a fák között. Igazán nyomasztó hely.

paratroopers.hu/index.php?page=keptar

itt vannak képek az Alakulatunk életéről, a zarándokutakról, ilyesmikről.

Bocsi az ingyenreklámért, és az OFF-ért.

***NIX***
Az, hogy az ejtőernyős katonák minden hadseregben a legjobbaknak számítanak, az evidens. De hogy köztük is vannak még jobban képzettek, akik az elit elitjét alkotják, azt már kevesen tudják. Ilyenek az Amerikai Egyesült Államok hadseregének Pathfinderjei, azok a katonák, akik a…..