Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paranoid Android2

332 bejegyzést írt és 1794 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
Deansdale A COVID és a jövő 2020.05.15 12:26:50
Tegyük félre a vitákat arról, hogy a COVID-19 kiféle-miféle, honnan jött, mennyire súlyos, vagy hogy tulajdonképp létezik-e egyáltalán. Mindez végső soron teljesen mellékes abból a szempontból, hogy mikor mához egy évre fölébredünk otthonainkban és nekiállunk a napi rutinnak, akkor az hogyan fog…..
Paranoid Android2 2020.05.16 15:55:19
@Deansdale: A légzés támogatása bizonyos helyzetekben protokollszerűen történik. A tüdőgyulladás kezelésében nagyon jók vagyunk, ugyanis kvázi vezető halálok volt a modern orvostudomány előtt. Nem értelmezhető az a mondat, hogy a lélegeztetés "többet árt mint használ". A gépi lélegeztetés, (tágabban véve az oxigénbevitel támogatása általában bármilyen eszközzel) az életbentartás elengedhetetlen feltétele bizonyos esetekben.
Érdekes, hogy mindenki tudja, hogy hányan halnak meg influenzában. Félreértések elkerülése végett, nem azt mondom, hogy tévedsz, hanem, hogy ez az adatebben a formában nem létezik.
Van egy statisztikai adat arról, hányan halnak meg az év egy adott időszakában. Aztán van egy olyan adat, hogy adott időszakban hányan fordulnak orvoshoz "influenza szerű tünetekkel". Aztán mintát vesznek ebből a sokaságból és azt nézik, hogy az érintett beteg közül kinek a szervezetében van meg az aktuálisan fertőző influenza törzs.
Azért beszélnek "influenza szerű tünetekről" mert a diagnózis a tünetek alapján nem egyértelmű, más vírusok is csinálnak hasonlókat. Minden ilyen vizsgálat célirányos, nem minden ismert vírusnak, kórokozónak néznek utána, hanem mindig csak annak az egynek, amelyet éppen keresnek.
Aztán a halálozási kilengésekből, az "influenza szerű tünetesek" számából megbecsülik, hogy mennyien halhattak meg az influenza valamilyen szövődményében. Az egy kényes kérdés, hogy különbözik-e ennek az adatnak az előállítása attól a bűvészkedéstől, hogy minden koronavírus pozitív embert, aki meghal, a vírus áldozatának tekintünk.
A közhiedelemmel ellentétben a boncolás sem deríti ki sok esetben mi volt a halál (közvetlen) oka, az mindig egy konstrukció a kórtörténet és a patológus tapasztalatai alapján (ha nem a vonat vágta három darabra az illetőt).
Én csak annyit állítok, hogy bizonyos esetekben és ha járványszerűen engedik terjedni, a koronavírus jól azonosítható tüneteket okoz és a legyengült immunrendszerű emberek egy részé ebbe belehal. Ezek látványos tünetek és drámaiak (légzés megnehezülése), ebben például különbözik az influenzától, amellyel így nem is hasonlítható össze szociológiai és pszichológiai értelemben, orvosilag természetesen igen.

Belgiumban 60 százalékkal ugrott meg a szezonális halálozás, ami eléggé jelentős szerintem. Az eü rendszernek nem csak ellátási hanem lelki alapon is el kell viselnie ezt a terhelést, ahogy a társadalomnak is. Miután elszoktunk az ilyen eseményektől, sokkal szélsőségesebben reagálunk, mint a régi szép, de nehezebb időkbe.
És végül: Csúszós lejtő az, ha elkezdünk filózni azon, hogy kit is kell életben tartani. Pillanatokon belül ott fogunk tartani ezzel is mint az abortusszal, az anya dönti el kilenc hónap után, hogy szül-e vagy abortál.
A svédeket meg hagyjuk, mindenféle érdekes infó kering arról, hogy ott mi történik, miközben azt sem tudjuk, hogy itt mi van. Más társadalom, más egészségügyi rendszer és eldönthetetlen, hogy okosak voltak-e vagy szerencsések. Ahogy az sem, hogy mi okosak voltunk vagy szerencsések.:)
Paranoid Android2 2020.05.19 12:36:08
@Deansdale: Az szakmai hiba, ha valaki nem a tüneteinek megfelelő légzéstámogatást kap. Külön kilométeres irodalma van a lélegeztetés szövődményeinek és az intenzíves orvosok naponta találkoznak különböző állapotú és ezért különböző ellátást igénylő betegekkel, nehezen veszem be, hogy feleslegesen alkalmaznak tömegesen gépi lélegeztetést. Habár ennek a fogalomnak a tágassága nem hogy kommentben, vagy cikkben, hanem könyv nagyságrendben is csak áttekintő jelleggel írható le.
Alapvetően az a kérdés, hogy mekkora járvány lehetett volna ez, ha nem csinálunk semmit és a vírus nálunk is úgy viselkedik, mint az olaszoknál. Most már látszik, hogy az szabad kórházi kapacitás méretét túlreagáltuk. De azt sem annyira drámaian, mint sugallják.
Ez a fenyegetés valós volt, viszont e veszély mértéke nem volt megbecsülhető.
Egy test, egy lélek, ásó, kapa, nagyharang, mindhalálig együtt. Majdnem mindannyian úgy érezzük, erre vágyunk, és szinte biztos, hogy megtapasztaljuk előbb-utóbb: ezt az összeolvadást a párkapcsolatunkban lehetetlen véghez vinni. Úgy érezzük, csak nekünk nem sikerül. Mindenki…..
Forrás: Tízperc - Blog.hu Nem hoztam ma se meleg, se hideg ételt ebédre magamnak a munkahelyre. Este nem foglalkoztam a pakolással, reggel pedig túl álmos voltam, hogy eltegyek valami ennivalót. Sebaj, van a munkahelyem mellett egy kávézó, ahol a kávé mellé nem csak édes süteményt lehet kapni,…..
...és nem csak a magyart, választásostul, hanem a nemzetközit is! Nem olyan bonyolult az... Manapság a demokrácia világában minden nagyobb pöcegödörben van vagy ezer párt, mindenféle nevekkel meg címkékkel: jobbos-balos, demokrata, liberális, szociális, konzervatív, ésatöbbi. Ezek nem jelenetek…..
Paranoid Android2 2018.04.10 20:35:18
Hiányzik a régi Index, amelyet jobbosként is lehetett olvasni, sőt jobbosként is lehetett bele írni. Hiányzik  az a kicsit túl liberális, de igazi újság, amelynek minden saját anyagában meg lehet bízni. Tudom a régi idők nem jönnek már vissza, de azért az bizonyítódott egykor, hogy megél egy kvázi…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Blog! Ezek történtek egy állami intézménynél, közalkalmazottként ezt élem meg: Rendészet.  Budapesti kórház. Rokoni, haveri szálon odahelyezett biztonsági osztályvezető. Zéró vezetői tapasztalat, zéró tudás.…..
Paranoid Android2 2017.11.29 19:43:52
@Szumátriai Patkánymajom: Marha nagy ember lehetsz, ha neked a OV személyesen tette tönkre az életedet.:))))
Nem kellett túl sokat várnunk: ezúttal Joseph Rago, egy Pulitzer-díjas újságíró hunyt el tisztázatlan körülmények között, 34 évesen. Bár nem tudom mennyire lehet valóban tisztázatlannak tekinteni a szituációt, ha egyszer az illető egyértelműen jelezte az öngyilkossági szándékát azzal, hogy Hillary…..
Paranoid Android2 2017.09.18 09:31:20
@Deansdale: Csíptem ezt a választ.:)))
Ez az infografika ellentmond mindennek, amit a kormány kommunikál. Hogy ti. invázió van, és veszélyben az ország biztonsága. Akkora itt a migránsválság, hogy már csak hatodannyian kértek menedékjogot Magyarországon, mint két éve. (És persze a magyar állam csaknem minden kérelmet el is utasított.) De…..
A ciklikusan visszatérő viták sorában most nem a paleo van soron, hanem az oltások. Egy meglepően értelmes cikk látott napvilágot a Népszavában, amit azóta sokan megtámadtak, változó okokból tévesen és hülyén. Persze nehéz is az oltáskritikus doktornővel vitába szállni úgy, hogy nem állított semmi…..
Paranoid Android2 2017.04.23 09:18:08
@Deansdale: A normális vitát én is felismerem.:)))
Viszont egy adott oltás konkrét veszélyei és védőképessége olyan szakkérdés, amelynek megértésébe egyenként kellene hónapokat fektetnem, úgy, hogy nem nulláról indulok. Úgyhogy ebben a kérdésben is kénytelen vagyok a szakemberekben bízni.:)
Viszont, ha objektíven kiderül, hogy becsaptak bennünket akkor támogatom a lincselést.:))))
A régi oltások esetében, mint a kanyaró (az ismert döccenők ellenére is), viszont elfogadható adatok mutatják, hogy van értelme oltani.
Rossz helyre megy az energia. Nem az oltások ellenzésébe, hanem a társadalmi ellenőrzés erősítésébe kellene munkát fektetni.
Paranoid Android2 2017.04.23 09:31:02
@KalmanBlog: Ennek a konkrét esetben matematikai, statisztikai és módszertani oka van. Ha a lakosságot majdnem teljesen beoltják, az oltási szövődmények jól követhetőek a teljes populációra nézve. Egy viszonylag normális egészségügyben.
Az autizmus még egy nem kellően tisztázott hátterű betegség, esetszáma minimális. Lehetetlen olyan teljesen hasonló oltatlan populációt találni, ahol hasonló pontossággal megtalálhatóak az autista esetek. Mert mondjuk a belső-kínai orvosi rendszer statisztikai metódusa nagyon-nagyon más mint a miénk.
Ugyebár az meg nem ok-okozat, hogy valami valami után történik, annak számtalan más rejtett oka is lehet.
A látszat ellenére bizonyos egyszerűnek tűnő összefüggések ellenőrzése akár matematikai, akár más törvényszerűségek miatt elképesztően munkaigényes, vagy akár elvileg lehetetlen is lehet. Ebben az esetben sem emlegetik az ellenzők, ezeket az elveket, hanem vagy matematikailag bűvészkednek (amit lehet, de az erősen gyengíti az állításokat), vagy nem mondanak igazat. Mert nem is tudják az igazat.
Paranoid Android2 2017.04.23 09:35:14
@Deansdale: Pontosabban erről kellene vitázni, hogy lehetséges-e olyan független intézményrendszer, amely egyszerre ellenőrzi a multikat és a kormányzat diszfunkcióit ilyen kérdésekben (gyógyszergyárak, élelmiszerbiztonság, stb).
Ennél sokkal horrorabb az energiabiztonság kérdése, ahol bölcsészdiplomás energetikusok mondják meg, hogy miként kellene megtervezni a következő 40 év energiaellátását.
És lesz csodaakkumulátor!:)
Hír a lapokban: transznemű nő farka szex közben "eltörik", mivel (férfi) partnere a szex közben szívrohamban meghal, ezért ő beperli a halott feleségét kártérítésért. A nyugat azt hiszem megérett a pusztulásra, kár hogy nincs valami hódító sereg ami az iszlamistáknál normálisabb. Talán ideje lenne…..
A békekamion stockholmi látogatása után erősen megcsappant a lelkesedés az iszlám bevándorlók irányába a végtelenül toleráns Svédországban, de vannak azért olyan hangok, amik nem adják fel ilyen könnyen. A probléma nem a bevándorlás vagy az iszlamizmus, úgyhogy hadd jöjjenek a migrénesek…..
Paranoid Android2 2017.04.13 11:17:06
@KalmanBlog: Felolvastam a miniszterlény mondatát a feleségemnek, reakció:
Muszlimot neki!!!:))))))
Kell-e nekünk identitáspolitika? - kérdi a KM, és aztán megmagyarázza, hogy természetesen, hiszen a létező legjobb társadalmi modell a végtelenül apró részekre szétvert, egymással harcban álló mikroközösségeké. A legjobb egyenesen az, ha egészen az egyénig szétverünk mindent, akkor eljön a "mindenki…..
A Times szerint (a HVG-n magyarul is olvasható a hír) az EU ultimátumot fog adni nekünk és a lengyeleknek: vagy befogadjuk a ránk sózott menekülteket, vagy kilépünk. Hála az égnek, végre valami jó hír. Ki kell lépni a picsába mindenféle olyan szövetségből, ami ilyen módon lép fel velünk szemben.…..
Paranoid Android2 2017.04.05 07:28:26
@Aurelius Respectus: Szerintem Orbán nem rövid távon akar túlélni, el akar vitorlázni ennek a történelmi helyzetnek a végéig. eredetileg Európában akart kikötni, de most kiderülni látszik, hogy azt a kikötőt éppen felszámolják. Akkor meg csak Oroszország marad, vagy az iszlám. Ebből egyértelműen Putyin a kevésbé fájdalmas, habár az is oltári szar lesz.
Visszajön a fizikai munka, az élethossziglani munkavállalás, a stabil, de alacsony életszínvonal és csak a Balatonra mehetünk nyaralni.:) És kell katonáskodni.
Viszont lesz kolbász, meg pálinka.
És a fiúk a lányokkal és nem egymással.
És a németek újra jöhetnek a Balatonra nyaralni.:)
Március 7-i, genfi sajtótájékoztatóján az EU bevándorlásügyi biztosa, Dimitris Avramopoulos a következőket nyilatkozta: Az EU észak- és nyugat-afrika minden országában bevándorlásügyi központokat fog létrehozni, mert sajnos nincs elég hivatalos bevándorló. Az EU 27 tagországának hamarosan 6 millió…..
Paranoid Android2 2017.03.15 07:46:59
@kiknekX: Szerintem sem kellene ilyen korán kommentelgetni, mert csak a lényeg marad le.:)))
Egyébként meg Éljen a Közép-Európai Unió!
A tényeket és az igazságot azonban akkor is el kell ismerni, ha az a magyarok számára kedvező – mondta hétfőn Orbán Viktor a Nemzeti Bank konferenciáján. És akkor is, ha nem kedvező? A gazdasági növekedés lényegében kifulladt, a kormány pedig két marokkal szórja a pénzt – amiből persze a leginkább…..
Paranoid Android2 2017.01.24 13:09:27
@morpho: Én azt állítom, hogy 2010-ig minden rendben volt.
Csodálatos, csodálatos évek voltak, de azóta csak sírok, zokogok.
Paranoid Android2 2017.01.25 08:56:28
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Hogy neked milyen igazad van! :)
Ez csak egy pszichológiai kísérlet volt arra, hogy vannak mentálisan az orbanofóbiás tömegek.
Hát nem jól.
Paranoid Android2 2017.01.25 08:58:03
@Ballib cenzúrázók réme 22: Vagy tíz éve nem trolkodtam, már hiányzott.:)))
Ma még nem tudni, hogy ez 2018-ban lesz-e (bízunk benne, hogy igen), de Orbán és rendszere meg fog bukni. El fog jönni a pillanat, hogy szégyen lesz, hogy ott álltál mellette. Énekeltél neki, eladtad a lelked a pozícióért, pénzért, vagy csak félelemből, vagy mert simán hülye voltál és hittél…..
Trump azért nyert, mert a normális embereknek elege lett a progresszívek barom vádjaiból. Cirka 30 éve hallgatjuk a modern baloldaltól, hogy mindenki aki nem baloldali ilyenpista meg olyanfób, rohadt tahó, szemét, ésatöbbi. Unalmas. És undorító. Aki szarral dobálózik, maga is szaros lészen - tartja…..
Paranoid Android2 2016.11.17 09:41:53
@Belvedere_blog: Az a baj, hogy nem tudom, te vagy Goldstein ügynöke, vagy én? És te sem tudod!:)))
Tegnap beleszaladtam egy tesztbe, ami a nemi identitásokra és a szexuális orientáció változataira épült. 12 kérdésből 11-re sikerült helyesen válaszolnom, de nem azért, mert tudtam a jó választ, hanem azért, mert a másik kettőt ki tudtam zárni vagy jól tippeltem.Az emberi identitások egyre szélesedő…..
Paranoid Android2 2016.10.06 20:13:40
Gyerek vagy nem gyerek...Kényes téma, mely naponta szembe jön velem mindenhol. Kezdjük azzal, hogy 35 fölötti, hajadon gyermektelen nő vagyok. És hogy miért? Ennek rengeteg oka lehet: nem akartam, nem lehetett, nem jött össze, nem volt megfelelő partner hozzá és szerintem tudnánk még pár okot…..
Paranoid Android2 2016.09.30 11:13:32
@ingyenebed: Nem a gyereked tart el, hanem a gyerekeid által is működtetett társadalom egyszerre. a te logikád szerint mondhatja azt az orvos, hogy te hiába fizetsz öregen neki, nem foglalkozik veled, mert nincs gyereked és így akkor és ott már nem járulsz hozzá munkával, csak pénzzel a dolgokhoz. Ha nincs gyerekd csak pénzed csak félig járultál hozzá a bulihoz.
Paranoid Android2 2016.09.30 11:14:32
@ingyenebed: Nyilván rád kellet volna hagynia a nagypapának a vagyonát, nem az unokáira?:)))
Paranoid Android2 2016.09.30 17:40:34
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A szüleid látom másolással büntettek ifjú korodban és rögzült a dolog.:))))))
Bár nem mindenki, azt hiszem (remélem), elég sokan egyetértünk abban, hogy gyomorforgatóan undorító módon kezeli a kormány a menekült kérdést. Töredelmesen bevallom, nincsenek alapos és átfogó ismereteim a menekültek helyzetéről, a válság súlyosságáról, egyáltalán, hogy mi lenne a helyes…..
Mielőtt a címbéli kijelentésre magyarázatot adnék, elöljáróban meg kell mondanom, hogy én alapvetően egyetértek a Fidesz jelenlegi menekültpolitikájával, azzal a részével legalábbis, hogy idehaza nem engednek teret az Európát célzó tömeges népvándorlásnak. Azt gondolom ugyanis, hogy minden…..
Paranoid Android2 2016.09.16 09:33:12
@HaD: Picim az megvan, hogy a nyugat és a kelet egyszerre veszélyes a nemzeti létünkre?
Meg a hozzád hasonló kretének.:))))
Paranoid Android2 2016.09.16 09:35:17
@desw: És teljessen korrekt érveink vannak.:))))))
Paranoid Android2 2016.09.16 09:45:22
@desw: Főleg, ha mi.:))))
Deansdale Feminista irónia 2016.09.10 08:41:17
A feministák egyik fő gumicsontja az erőszak, aminek egyre több fajtáját és jelét vélik felfedezni mindenhol - az elkövetők természetesen mindig a gonosz férfiak, az áldozatok pedig a női báránykák. Smeata barátunk a redditen azonban érdekes felfedezést tett: a mindenféle abúzusok kilométeresre…..