Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Merras

56 bejegyzést írt és 845 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a 4-es metróra elköltött minden forintot egymás után raknánk, azt biztos ellopnák - és egyéb érdekességek. Mivel még nem húztunk le minden bőrt a témáról, ezért ma újabb cikkel jelentkezünk, amiben hatásvadás érdekességeket osztunk meg a tisztelt…..
A legendás brit modellt, Kate Moss-t a Carphone Warehouse kérte fel, hogy tervezzen a számukra egy telefon és táblagép kiegészítőket tartalmazó kollekciót. A "Fashion Tech" névre keresztelt kollekció várhatóan már az idén nyáron megjelenik, választékában pedig többek között…..
Hatékonyabb lenne a gyűlöletbeszéd OKAI ellen harcolni, mint egy Facebook-oldal betiltásáért küzdeni; utóbbi módszer ugyanis alkalmatlan a meggyőzésre, és nem is túl tartós - írja legújabb blogbejegyzésében REINER Roland. A kuruc.info Facebook-oldalának betiltása…..
Merras 2013.07.18 16:53:23
A gyűlöletkeltő tartalmak publikálását a Facebook saját szabályzata tiltja.

Facebook TOS, 3.7
www.facebook.com/legal/terms
You will not post content that: is hate speech, threatening, or pornographic; incites violence; or contains nudity or graphic or gratuitous violence.

A Facebook oldalak menedzselésére vonatkozik a Community Standars is:
www.facebook.com/communitystandards

"Facebook does not permit hate speech, but distinguishes between serious and humorous speech. While we encourage you to challenge ideas, institutions, events, and practices, we do not permit individuals or groups to attack others based on their race, ethnicity, national origin, religion, sex, gender, sexual orientation, disability or medical condition."

A Facebooknak, mint az oldal üzemeltetőjének joga van ahhoz, hogy szabályokat hozzon a működéssel kapcsolatban, és ezeket a szabályokat be is tartassa. Ennyi.
Merras 2013.07.18 21:45:11
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Mint fentebb említettem, a kuruc.info jellegű gyűlöletkeltő tartalmak egységesen tiltva vannak a Facebook rendszerében. Nyilván kellett egy idő, amíg eljutott egy döntésképes moderátorig az ügy, elvégre a magyar Facebook forgalom mind látogatószámot, mind pedig bevételt tekintve minimális szintű (az ő sztenderdjeikhez képest), de viszonylag gyorsan eldönthető volt, hogy üti-e a szabályzatot a dolog vagy sem.
A háromnegyed évszázada létező magyar szinkronszakma a filmkészítés egyik háttérterületéből művészeti ágazattá nőtte ki magát Magyarországon a kezdeti időkben és ennek megfelelően elnyerte a kritika és a közönség elismerését. A piaci lehetőségek kiszélesedésével…..
Merras 2013.07.16 14:04:54
@annus731211: A TNG-nek még istenes volt a magyar szinkronja, a Voyager utolsó évada volt botrányos, olyannyira, hogy a Viasat anno újra is szinkronizálta.

Az van, hogy tisztességes szinkront már csak a Gyűrűk Ura / Star Wars kaliberű szuperprodukciók esetében kényszerítenek ki a külföldi stúdiók.

Írtam régebben erről egy-két gondolatot én is:
miyazakijun.hu/online-marketing/szinkrongyar.seo
Merras 2013.07.16 15:53:24
@nick-probieren:

Egészen konkrétan a következő történt:

A Viasat 3 igyekezett költségeket csökkenteni, és többek között a szinkronon próbált spórolni. Ekkor került át az erdélyi székhelyű Zone stúdióhoz a legtöbb Viasat 3-as sorozat, többek közt a Star Trek Voyager 7. évada, az Angel aktuális évada, és még pár kisebb sorozat szinkronja.

Mindegyik sorozat rajongótábora kiverte a balhét, de a Trek kultstátusza, valamint a trekkerek akkori létszáma miatt anno a Voyagernek volt a legnagyobb visszhangja. Olyannyira, hogy egy-két héten belül a Viasat 3 elnézést kért a rajongóktól, és megígérte, hogy az első hat évadot is szinkronizáló stúdióval újracsináltatják a hetedik évadot is, az eredeti hangokkal. Így is lett, a pár hónappal későbbi ismétlésben már jó szinkront kapott a sorozat.

Viszont csak a Voyager került újraszinkronizálásra, a többi, szintén elcseszett magyarítású sorozat nem.

Ez a balhé sajnos egyszeri fellángolás volt, azóta is csak romlik a magyar szinkron helyzete. Én meg már nagyjából tojok rá, amit lehet, angolul nézek én is. És jobban jártam vele, egyszer sikerült pár percre belehallgatnom a Battlestar Galactica magyar verziójába, és visítva menekültem, annyira rossz volt.
Geekblog Acélember 2013.06.13 13:50:12
Kicsit megint megvezettek, pedig már tudhattam volna, hogy Zack Snyder filmjeinek mindig csak az előzetesei igazán jók. Hiába pumpált bele a DC bő 200 millió dollárt és a Bosszúállókat hóra hívó pusztításorgiát a Superman-mítosz szélesvásznú (és mindentől függetlenül,…..
Merras 2013.06.14 00:05:39
@TomPowell25:

"Nolan a TDK-val és az Eredettel elért a csúcsra, amit elérni már nagy valószínűséggel nem fog, max megközelíteni."

Nekem az az elméletem, hogy Nolan alapvetően tesz a Superman szériára, és csak csináltak egy businesst a Warnerrel. Ők ráírhatják a nevét a Supermanre, cserébe megcsinálhatja a következő sci-fijét. Szerintem a WB rájött, hogy Nolan neve nélkül sokkal macerásabb eladni ezt a filmet.
Merras 2013.06.14 00:11:49
@Rusznyák Csaba: Hja, hát volt egy enyhe erőlködés, hogy batmanesítsék a karaktert.

Jajjjj, sebezhetetlen vagyok, jajjj, tudok repülni, jajjj lézerszemem van, olyanszarezazélet. Aztán a végére meg belöknek két hülye poént.
A szörnyállam felfalja gyermekeit. Ákos, nemzedékének legjelesebbje, aki a Kossuth-díj és néhány zsíros állami megrendelés viszonzása gyanánt bármikor készséggel visszaveri a fényt a miniszterelnök környezetében - ha nem is személyes élmény alapján, de láthatóan -,…..
Lesújtó hír, hogy vége a Lucasartsnak (született Lucasfilm Games), a Disney bezárja. Nem olyan meglepő ez, régi Monkey Island-osok, Ron Gilbert és Dave Grossman is írják, hogy erre azért lehetett számítani. A stúdió az utóbbi években nem nagyon találta a helyét a piacon, a Disney…..
Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója ma a felháborodástól reszkető hangon fordult a nyilvánossághoz. "Épül a Bajnai-adatbázis – fogalmazott. – Egészen elképesztő a módszer a hírek szerint. A hazai média arról adott közlést, hogy a Haza és Haladás Alapítvány…..
Onlinemarketing blog A Nagy Hal 2013.03.21 20:57:53
Elindult a TESCO webáruháza. Azt nem tudom, megeszi-e a Nagy Hal a kis halakat, de egy dolog biztos: A magyarországi internetes kiskereskedelmi forgalom 2011-ben az eNET mérése alapján 155 milliárd Ft volt. Ugyanezen évben a TESCO forgalma 705,2 milliárd Ft. Erre mondják azt, hogy nem…..
Úgy tűnik, az Index.hu leragadt pár ütemmel, de nemcsak ők, az IBM Smarter Commers is. Így 2012 végén azt kijelenteni egy cikk címében, hogy semmit sem ér a lájkolás, minimum tudatlanság. Igaz, a cikk később finomítja ezt, de azt hiszem, ez eleve egy rossz felütés. Mondjuk az IBM…..
Naszóval, volt itt a múltkor az a picit alulkommunikált akció a Kondor-novelláskötettel a középpontban. A jó hír az, hogy van más is, aki ráfut erre az antológia+ekönyv csomagra. Ez pedig a Tuan és  PortalPress, akik a legújabb Mysterious Universe antológiát, az Oligarcha…..
Izgalmas ősznek nézhetünk elébe, ha már a szórakoztató elektronika fogyasztási templomaiban is megjelentek az abszolút vállalható árú és minőségű (értsd "márkás" ;-) olvasók. Igaz, nem a csúcsmodellek, meg a legújabbak, de akkor is. A Kindle WiFi 35, a Nook Simple Touch 40…..
Merras 2012.08.23 16:07:34
Aszongya nekünk az újság hétfőn: "Az LMP, a 4K!, a Szolidaritás, az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (EMS) és további szervezetek képezhetik a magyar politika új pólusát, amely demokratikus, rendszerkritikus és európai értékek köré szerveződve elnyerheti 2014-ben a…..
Kedden éjjel hivatalosan is beengedték Budán az egyik BKV-s buszsávba a kerékpárosokat. A Budapesti Közlekedési Központ emberei a Fő utcában és a Bem rakparton festették fel az első közös busz-biciklisávot jelző piktogramokat. A BKK vezetője, Vitézy Dávid egy hete jelentette…..
Merras 2012.08.08 13:54:19
A magyar könyvpiac sajátos helyzetben van. Nem pusztán a gazdasági válság miatt szűkül, ebbe az irányba löki az elmúlt 20 év elhibázott kultúrpolitikája is. A politika és a gazdasági élet szereplői sikeresen olyan pályára állították a könyvszakmát, ahonnan nagyon nehéz a…..
Merras 2012.07.19 17:39:13
@Brian Cohen: Egyelőre nem éri meg magyar e-könyvet feltölteni az Amazonba, vagy pedig dupla áron. Per pillanat ugyanis 30-70 az elosztás - az Amazon javára.
Merras 2012.07.19 17:55:59
@Syllabux:

Nem fogunk ebben megegyezni, én már látom. :)

1., Az utcai terjesztés nélkül is visszaestek volna a példányszámok. A magyar piac méretéhez képest oltári nagy a túlkínálat - ez akkor is már látszódott, de most fokozottan igaz.
2., Relatíve drága a terjesztői hálózat fenntartása a világ civilizáltabb felén is, de mégis kisebb jutalékkal tudnak működni a nagyterjesztők, kápéra meg tudnak venni komplett könyvkészleteket (ok, erre azért kell visszavásárlási garanciát is vállalnia a kiadónak), a kiadók hozzá tudnak férni hiteles fogyásjelentésekhez (akár boltokra lebontva is, így pl. a következő könyvüknél tudnak tervezni azzal, hogy hova érdemes egyáltalán kihelyezni hány példányt), a bizományosi értékesítés számláit pedig nem 90-120 napra fizetik.
3., Az Amazon kiadóként legfeljebb az angol nyelvterületen fog működni, én egyáltalán nem félek attól, hogy egy magyar Amazon magyar kiadót akarna indítani. Sok macera, kevés pénz.
4., Fenntartva a kételkedés jogát, tegyük fel, hogy valóban feltörték az Amazon szervereit, anélkül, hogy ez az infó körbe ne ment volna a szaksajtón, az pedig nem csinált ebből botrányt. (Ne feledjük, hogy az Amazon az bizony IT szolgáltató is, a tech újságírók pedig eléggé árgus szemekkel figyelik minden lépésüket.)Ha igaz is a történet, a veszélyt nem az jelenti, hogy esetlegesen feltörik az Amazon szervereit; hanem az, hogy a megvásárolt e-könyvről letörik a másolásvédelmet (már ahol egyáltalán használnak ilyet, a hazai kiadók ugyanis örvendetes módon elmozdultak a kemény DRM-től a vízjel irányába). Minek baromi nagy macerával feltörni egy bazinagy rendszert, amikor elég a megvásárolt példányból kiszedni a DRM-et / vízjelet, és azt felnyomni a netre?

Az Amazon esetleges e-könyves bejövetele azt gondolom, hogy egy jottányit sem fog változtatni a kalózpéldányok elérhetőségén.

Ami az anekdotát illeti - sajnos nem anekdota. A kiadót és a művet nyilvánvalóan nem nevezhetem meg, mindenesetre a történet igaz, testközelből néztem végig.
Elöljáróban Bevallom férfiasan, rettenetesen nem szeretem az Apple dolgait. Sem a cégfilozófiáját, sem a termékeit. iPhone-om sose lesz, ha rajtam múlik, MacBook-kal csak egyszer volt dolgom, és nem volt kellemes az élmény. Valaha még billenytűzetet is ragadtam, a jó öreg…..
Ez a poszt csupa találgatás. Még szép.Kapkodjuk a fejünket. Egyre több információ lát napvilágot alvilági körök és a magyar rendőrség rendszerszerű, igen jól szervezett "együttműködéséről". Amerikai filmeken nevelkedett magyar állampolgárként olyan nagyon nem…..
E-könyv olvasók Szégyenpad 2012.06.06 18:00:00
Az internet mindent elbír, erre találták ki. Hogy még egy atomháború se. Vannak legendás oldalak, akiket amiket nagyon szeretnének elhallgattatni, de nem megy. Ameddig a véleményszabadságról van szó, addig értem és el is fogadom ezt. Nem minden vélemény tetszik, nem is mindet…..
Merras 2012.06.07 12:42:41
@Joaquin: a papírkönyves szektorban is "remekül" muzsikál az állami központú beszerzés a könyvtárak részére :( A nagykereket sokat szokás szidni, jó okkal, de a könyvtárellátás az van annyira pocsék, mint bármi más.

Inkább kihagynám azt a kört, hogy az állam benyomakodjon a szokásos szakértelmével ebbe a piacba.
Merras 2012.06.07 12:45:29
@guti.haz14:

Erre megoldást jelenthetnek a későbbiekben az árukeresőhöz hasonló alkalmazások, amik több különböző bolt kínálatából szemeznek. Központi helyen látod a kínálatot, de a megfelelő helyen vásárolsz.

A papírkönyves piacot már tönkrevágta a túlzott koncentráció és a nagykerek erőpolitikája; jó lenne, ha az e-könyv piac más utat tudna bejárni.
Merras 2012.06.07 17:33:41
@spontan:
" Illetve a szerencsésebbek nyerhetnek támogatást, vagy találnak maguknak szponzort."

Valódi civil szféra Magyarországon gyakorlatilag nincs; mecenatúra még annyira sem. A B megoldás az lenne, hogy az állambácsi támogassa meg az írókat jól - nah, ettől meg inkább mentsen meg a jóisten. Ahova az állam beteszi a lábát, ott politika van, és egy idő után kő kövön nem marad.

"Az írók nem fognak eltűnni. Kevesebb új könyv lesz, mint most, de az a kevés átlagosan magasabb színvonalú lesz, mert kevésbé lesz kifizetődő írni, ezért leginkább azok maradnak majd meg, akiknek az írás szenvedély, nem munka, és írnak mindentől függetlenül, akár kapnak érte kompenzációt, akár nem."

Van nagyságrendileg 12 és fél millió írókör, blogokban publikált regények, print-on-demandban kitolt könyvek csilliárdjai. A 10 millió potenciális írózseni országa vagyunk (a fociszakértés mellett persze) - akad kínálat így is. Az olvasók érdekes módon jó, ha az 1%-át megveszik ennek a kínálatnak.