Regisztráció Blogot indítok
Adatok
white zimbabwean

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Színes mindennapok sorozatra összesen eddig 800 ezer kattintás érkezett, ami elképesztő szám. Az eredetileg színesben készült régi magyar fotók számomra nagyon kedvesek és tudom hogy nektek is tetszenek. Most 1974-ből láthattok 26 fotót! Imperiál és Color Star, MALÉV és FKF, dohánylevél és…..
A "Palace" szó hallatán sokaknak a balatoni nyár és a bulizás jut az eszébe. Ebben az anyagban a legendás siófoki szórakozóhely történetét, fénykorát és bukásának okait vesszük szemügyre...
A napjainkban Gyermekvasút néven üzemelő egykori Úttörővasút a szocialista rendszer egyik büszkesége volt. Ezzel is utaltak arra, hogy lám ilyesmire is telik a dolgozó nép országában, és generációkon át volt a legmenőbb csábítás az ifjú generáció számára. 1961. április 12. Úttörővasút…..
 A boltban megfizethetetlen az alma, ízetlen a szilva, löttyedt a barack? Sebaj, térjünk át a saját gyümölcs termesztésére, így kikerülünk a hagyományos ellátási lánc fogságából, saját nevelésű, ezért ellenőrzött hátterű, akár bio minőségű gyümölcsöt nyerhetünk, mindeközben pedig pénztárcánkat is…..
Berlinben nemrég autómentes lett egy nagyon széles, központi utca, a Friedrichstrasse több szakasza. A Friedrichstrasse egy kb. 3 km hosszú út Berlin Mitte (Belváros) elnevezésű kerületében, rendkívül változatos szakaszokkal: rengeteg kávézóval, pékséggel, irodaházzal, lakóházzal és néhány kisebb…..
Sok minden elhangzott itt a múltkori cikkem után a hozzászólások között.Ezek közül felbukkant egy érdekes téma, a devizahitelezés. Makacs állítás, hogy a bankok valójában forinthitelt adtak, csak jól átverték az embereket, így az árfolyamemelkedésen jó nagyot kaszáltak. Vizsgáljuk meg közelebbről a…..
A home office 2.0, amikor eljön új év napja Balin, a balinéz naptár szerint (mert amúgy idén ez a negyedik újévi ünnep itt). Tavaly is érdekes volt, idén meg aktuális.  Az úgynevezett "first world problem" (fejlett világbeli probléma, utalva arra, hogy miken nyavajgunk, amikor mások napi 30 km-t…..
Michael 2012-ben gondolt egyet, öt év után felmondott munkahelyén, kivett némi pénzt a számlájáról és finn barátnőjével együtt a skandináv országba költözött. Nagyon bejött neki, azóta is ott él, tapasztalatai pedig akár az oda vágyó magyar határátkelőknek is hasznosak lehetnek...
Természetesen ma sem maradtok Lego katalógus nélkül....csak megvártam amíg vége lesz a VB döntőnek :)  A mai darab egy többnyelvű, 22 oldalas európai katalógus 1987-ből. Kisebb méretű és német, francia illetve olasz nyelven vannak benne leírva a dolgok. Ami az igazán jó benne, hogy ez még tényleg…..
Ma egy nem eléggé széles körben ismert hazánkfiáról lesz szó, aki egy olyan korszakban (1958-1990 között) utazta be (szó szerint) az egész világot, amikor ez általában hatóságilag volt akadályozva. 14 nagy utazása során 983.051 km-t tett meg, ebből 22.549 km-t gyalog(!),…..
Aki valaha volt kollégista (jelen sorok írójának volt szerencséje hozzá), az tisztában van vele, hogy noha megvannak az előnyei, azért a világnak ezen a táján ritkán fáklyásmenet a koleszos…..
A Bors mai számában ismét elővette, sőt címlapon tárgyalja a Havas-Friderikusz ellentétet, eszerint a két műsorvezető még mindig azon vitatkozik, kinek a műsora volt előbb. A Havas-féle Szorító, vagy Friderikusz Sándor BOX című műsora? Havas Henrik már több ízben…..
Az egyik világmárkánk volt A budapesti ORION gyár története I. rész A budapesti ORION gyár története az Osztrák-Magyar Monarchiában, a XIX. században kezdődött. A cégtörténeti kiadványok csak magyar szempontból világítják meg e nagynevű vállalat múltját. E cikk szerzője megpróbált kutatásai…..
Poós Zoltán interjút készített az idén hetvenéves Hobóval a Nullahategyre. Olyan hosszút, hogy két részletben jön le az oldalon. Az első rész már olvasható is, és már ez tele van olyan kijelentésekkel, amiket Hobo kortársai nem nagyon fognak megköszönni. Idézünk: A Trabant…..
„Fogjunk tehát kezet, vessünk vállat… egy célszerű gőzös fordulatot tenne.” (Gróf Széchenyi István: Balatoni gőzhajózás, 1845)Széchenyi álma megvalósult – 1846. szeptember 21-én, születésnapján, Balatonfüreden vízre bocsátották a Kisfaludy gőzöst. A hajó október…..
Teljesen hidegen hagy a foci, nem azért, mert lány vagyok, hanem azért, mert a sógorom amerikai focizott, így értelemszerűen nálunk ez a sport került előtérbe, a családi zsargonban "lányfocinak" nevezett európai futballt kizárólag eb-n vagy vb-n szoktam nézni, ott is csak az…..
Folytatjuk az idei balatoni fejlesztéseket bemutató sorozatunkat, ezúttal Balatonfüred projektjeit mutatjuk be, de kezdjük a cikket a nagyobb kép ismertetésével: a Balaton Fejlesztési Tanács ugyanis egyhangúan elfogadta a régió 2014-20-as uniós ciklusra szóló fejlesztési…..
"Ismét egy vendégposzt van soron. Sam. Joe, aki rendszeres olvasónk - és a kisautók rajongója - küldte be a sztorit az egykori keleti-blokkban gyártott és vágyott mecsboxokról. A szó akkoriban a gyermekszlengben minden fém kisautót takart, nemcsak a Matchbox márkáét." - Jtom Nagyon kevesen…..
Egyre egyértelműbb, hogy komoly erők mozdultak meg a háttérben a Déli pályaudvar likvidálásáért. Az ötletet az adja, hogy támfalcsusza miatt ideiglenesen le kellett zárni a Délibe vezető vágányokat, ez azonban százmillió körüli összegből kijavítható lenne. De az ügy áll,…..
Ha eddig nehéz és embert próbáló feladatnak gondoltuk az aktuális szavazásunk résztvevőinek besorozását, akkor bátran mondhatom, most szinte vért izzadtunk. Ezúttal ugyanis annyi, de annyi nyálcsorgató finomság jutott eszünkbe, hogy képtelenség lett volna csupán ötöt kiemelni…..
Bálint fiammal autóztunk hazafelé a szokásos szombati gimnáziumi felvételi előkészítőjéről, álltunk a Rákóczi úti dugóban, amikoris figyelmes lettem egy ma már mind ritkábban látható, csodás jelenségre. „Odanézz, az a szörnyűség a legérdekesebb autó, amit látsz,…..
Ha valaki fűtéskorszerűsítést tervez, de nem akar jobb hatásfokú, ám drágább kondenzációs kazánt vásárolni, akkor szeptember 26-ig meg kell oldania a beszerelést. Másnap ugyanis hatályba lép Magyarországon is egy uniós rendelet, ami szerint kizárólag olyan gázkazánokat lehet…..