Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aikon

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ittt egy újabb írás. http://zipp.hu/belfold/2009/11/09/majtenyi_esete_a_ket_parti_egypartrendszerrel  ..
Aikon 2009.11.10 20:52:19
@Mr. Pither: Én pedig (azon túl, hogy a link legyen link) hálás vagyok, hogy innen hivatkozol, mert hírportál RSS-ére nem iratkozok fel - annyi időm nincs, de az írásaidat mindig szívesen olvasom.

Amúgy most már én sem bírom ki, hogy ne szóljak a zipp.hu dizájnjáról: nem a nyúlással van bajom - bár rossz reflexeket idéz - hanem hogy ezzek a kékes sápadt színnel _kurvára_ronda_! Szerintem...
A különféle autó kontra bringa kontra BKV témájú blogbejegyzések kommentjeit olvasva mindig meglepődöm, hogy a megrögzött, "WC-re is autóval járok" mentalitású honfitársaink mennyiszer képesek leírni ugyanazokat a demagóg baromságokat, az autó…..
Aikon 2009.09.25 22:25:45
Szia!

Az elején szeretném leszögezni, hogy évi ~3500-5000 km-t tekerek, nagy részét Budapesten. Balesetmentesen...

1.) A kerékpárosok jelentékeny része sajnos tényleg nem ismeri a kreszt, ez tapasztalat. A problémát viszont a kerékpárosok paraszt rétege generálja, akik nem is akarják ismerni azt, vagy tudatosan leszarják, és meg vannak arról győződve, hogy ráadásul nekik van igazuk.

Amúgy a kresz-viszga alapgondolata az lehet, hogy a bringások is felelősségre vonhatóak legyenek. Erre a vizsga tökéletesen alkalmatlan, viszont mondjuk egy minden autóúton közlekedő kerékpárosra kötelező Magyar Kerékpárosklub tagság és a vele járó felelősség és balesetbiztosítás megnyugvást jelenthetne minden közlekedésben résztvevőnek. Ugyan úgy, ahogy az autósoknak is van kötelező biztosításuk.

Ha egy egész társadalom mutogat ránk, lehet, hogy nem a társadalomban kellene keresni a hibát.

2.) Budapesten a bringások nagy része diák és csóró. Vidéken szimplán csóró.

Európában alapvetően baloldali berendezkedésű társadalmak vannak, és azért, mert bizonyos szintig értelme van: ha (többek között) az autós adójából olyan infrastruktúrákat építünk, ami szeparálja az autósokat, a bringásokat és a gyalogosokat, mindenki, de elsősorban az autós jobb közérzettel, gyorsabban, olcsóbban és balesetmentesebben jut el bárhová. Ehhez csak az kell, hogy tudjuk is rendeltetésszerűen használni a meglévőket. Te pl hány bringást látsz megállni az Andrási úti bringasávban pirosnál? Szerénységem sokszor annyira keveset, hogy én szégyellek megállni, inkább átmegyek rajtuk én is...

3.) A BKV bérlet ára (9000 Ft) a budapesti átlagkeresethez képest (nettó ~130 000 Ft) drága. A diákbérlet ennél is több pénz, hiszen az önrészen felüli rész az adódból megy, csak előtte átmegy még egy minisztériumon és a fővároson keresztül is.

Ha valaki csak a 10km-re lévő munkahelybe használja az autót, akkor éves szinten ~5000km-t mehet vele. Ekkor a gépkocsizás költsége (amortizációval meg mindennel) nem lehet jobb 40Ft/km-nél. Így a bejárás neki napi 8-900Ft. A BKV 1200 így már nem is olyan rossz :)

Amúgy pont a 10km az a táv, amin kerékpárra lehetne ülni :)

4.) A BKV sok legalja van, ugyanakkor a tömeg jobban zavar. Reggelente a héven a nyomorban szagolni más seggszagát nemcsak kellemetlen, de megalázó is. Ezért kell bringával járni.

Budapesten sok autó van: autóba ülni is egy választás. Nyilván, ha közvetve nem is tesszük, de számszerűsíthető, mennyit ér nekem az autós közlekedés kényelme v. kellemetlenségei, és milyen alternatívák vannak. Nem kell elítélni senkit, mert a dugóban araszol, nyilván döntött és neki ez valahol megéri. Amúgy ha kevesebben mennének be autóval, kisebb lenne a dugó, ergó több embert vonzana a kocsizás: ez egy egyensúlyi helyzet, ami szabályozza önmagát. A (bel)városi közlekedés megoldását a buszsáv, gyorsvillamos, P+R és szeparált(=biztonságos, nagy áteresztő-képességű) kerékpárutak jelentik, de ezekről mindenki csak beszél.

+1.) Pedig szmogriadó esetén ez alapján szeparálni nekem igazságosabbnak tűnik, mint a páros-páratlan rendszámozgatás...
A „mű” több unalmas és végtelennek tűnő magyaróra alatt született - írta Zsolti, de tök fölösleges légidézőjeleznie, a firka ugyanis a repetitív-dekoratív iskola mesterműve. Bár az üzenet könnyen dekódolható - templomban nem szabad szőnyeget árulni - a…..
BuheraBlog Spammer hack 2007.12.18 14:56:00
Subba bácsi leleplezte a Coolspace-es spammereket, örvendjünk ennek és nézzünk egy perzisztens XSS hibát e neves oldalon! Ez persze mind feltételes mód... 1. Regisztrálhatsz az oldalon valami kamu címmel lehetőleg, mert ezek a kis suttyók tuti hogy e-mailben is osztják a…..
"Vector, aki már többször szembeszállt az állammal szabad szoftverek érdekében, az új közbeszerzési tervezet miatt aláírásgyűjtést kezdeményezett. A vele egyetértők itt írhatják alá a tiltakozást." - HUPHogy az elvileg minket képviselő politikusok milyen remek,…..
Vannak olyan eléggé jelentős infrastrukturális szektorok, mint a kábelhálózat, a mobiltelefon adótornyok hálózata, vagy az eccerű öreg telefonhálózat, ahol a szabadpiaci verseny mindig problémás.  Már alapvetően ahhoz is állami beavatkozás kell és kellett, hogy a helyi…..
Összeállítottunk egy listát a 25 leggázabb magyar véleményformáló személyiségről. Listánkban éppúgy előfordulnak értelmiségiek, publicisták, kutatók, "szakemberek", mint ahogy művészek, bulvárszereplők, írók, de helyet kaptak a szélsőséges celebek is. Politikai…..
A CSI-nyomozók az áldozat Twitter-accountján nézik vissza, hogy megtudják, mit csinált a gyilkosságot megelőző órákban. A bloggerekről (és így az áldozatról) is kimondják az ítéletet: számukra nem a magánszféra, hanem a nyitottság az érték. (A jelenet a S08EP07-ban…..
BuheraBlog MD5 ütköztetés 2007.11.22 17:20:00
Rambo írt egy remek kis összefoglalót arról, hogy milyen elterjedt módszerek léteznek a különböző módokon tárolt jelszavak hatékony (gyors) megszerzésére. A poszt végén szóba kerül az MD5 és annak "megerősítésének" lehetősége, amelyről eszembe jutott egy szintén…..
Szóval az van, hogy nem csak a sors keze szokta verni (vagy áldani) ezt népet, hanem a Parlamentben ülő ún. politikai elit ostobasága is (ha valaki esetleg tudna egy olyan esetet, amikor áldás érkezett az Országgyűlésből, az jelezze legyenszíves, mert én nem emlékszem, de nekem ugyi…..
A másik pedig az EKK által még 2005-ben összeállított, MeH-es domainen elérhető szótár első eleme: "Adat: A számítástechnikában adatnak minősül  minden olyan információhalmaz, amely egy meghatározott formátumban egyszerűen és kényelmesen továbbítható ill.…..
Eléggé szánalmas látni, amikor a különböző nemzetiségű úgynevezett demokrata politikusok egymás hegyén-hátán adják el magukat a lakossága élete árán a csúcsra kapaszkodni vágyó kínai kommereknek. Kína azonban tovább ment: talán a dalai láma kitüntetése miatt, miután…..
 Már beszéltünk róla, hogy a forex-re, azaz a devizapiacra-devizatőzsdére mi traderek elektronikus brókereken keresztül tudunk felcsatlakozni és kereskedési megbízásokat adni.Ezek a brókerek keresnek rajtunk. Elméletileg két módon kereshetnének, egyik a spread, tehát a vételi…..
A Yahoo news szerint az Egyesült Államok Igazságügyminisztériuma kivégezné a csak 'net neutrality'-ként ismert elvet, azaz hogy az internetszolgáltatók (ISP-k) nem válogathatnak a különböző forgalmak között, hanem azonos feltételekkel kell őket továbbítaniuk, különösen ami a…..
Igazából egy futó gondolat motoszkál már napok óta a fejemben: lehetséges-e valódi peer-to-peer hálózat létrejötte, központi funkció nélkül?A válasz technológiailag nyilván igen, hiszen ilyen az egész Internet.Ugyanakkor minden sikeres - még kimondottan…..