Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tommodore

93 bejegyzést írt és 204 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Haladnak a munkálatok, a fényezéssel egy elem híjján elkészültem és a blokk is visszakerült végre a vázba. 1 héten belül szinte teljesen össze fog állni a masina. Szinte minden alátét, csavar újra van cserélve és a gumitól a parkolófényig sok sok alkatrész szintén új.…..
Elkészült! A 34 éves bőrülés elszáradt, szétrepedezett, szétszakadt perforált része kicserélve. Nem volt kis meló szó ami szó, de a végeredmény megérte. Fényévekkel jobban néz ki a beltér így. Hibák persze akadnak, nem nem nagyítóval nézegeti az ember, meg hát az…..
Régóta szerettem volna egy régi turbóhűtéses Simson Schwalbe-t,   most végre eljött az idő és szert tettem egy 73-as darabra. Viszonylag vállalható állapotú az alany. Félig meddig szétszedve jutottam hozzá, egy félbemaradt "felújítás" közepén. Igazából el sem kezdett…..
A 34 éves bőrülés problémájával már a megvásárláskor szembesültem. Akkor még a bőr visszapuhításában gondolkoztam illetve az elöregedett cérna miatt szétfeslett varrások újra varrásával foglalkoztam. Igazából kidobott idő volt, mert a bőr házilagos megoldások…..
Nem nagy újság tudom, de végre sikerült szereznem egy Jaguar szobrocskát a gépre. Eredetileg levehetőre szerettem volna csinálni, nehogy valakinek megtetszen és letörje, mellesleg a motorházat is összehorpasztva. Erről még nem tettem le, de már türelmetlen voltam. Íme az eredmény.…..
Összeállt a GéPeZet. A sötétebb szín nem pont az amit vártam. Mást mutat a színkártyán kicsiben, mint így életnagyságban. Talán egyszer átfújom majd, de most már marad így. Elég sok idő ráment a javítgatásra és sajnos pár apró dolog még mindig megoldásra vár, viszont…..
A Jaguar befecskendező rendszerében 2 hidegindításért felelős részegység található. Az egyik egy különálló üzemanyag befecskendező szelep, amely a hidegindítás pillanatában ill. az követően néhány másodperce lép életbe, ezzel többlet üzemanyaggal dúsítva a keveréket.…..
A történet ott kezdődött, hogy karácsonyi "ajándékként" meglepetem magam egy motor eldöntéssel.... A. helyről B. helyre akartam pakolni a motort és amíg a kaput nyitottam legördült oldalsztenderről a gép és oldalra borult, elég szépen össze is tört :( Plexi darabokra tört ill.…..
Egy kis update a kipu ügyben. A zajcsillapító anyag kiégésének problémája sokmindnekinek ismerős lehet. Előzőleg írtam is, hogy valami fémszövet szerű anyag kell. A fém dörzsi szivacs teljesen megfelel a célnak. Inox anyagból készül, nem rozsdál és nem is túl sűrű…..
... kályha csőből! :) Nem vicc, tényleg kályha füst csőből készül a cucc. A történet ott kezdődött, hogy a motort egy dobbal vettem meg. Valaki korábban átalakította és a gyári 2 oldali kidörrentő helyett, egybe hozta össze az egészet. A két kiput összehozó Y idom igazi…..
A tünet hideg indítást követő csörgő, csúnya mechanikai zaj a kuplung oldal felől. A felelős pedig a neten sokat szidott konstrukciójú automaikus láncfeszítő, amit nem csak a RX-be raktam, hanem ZXR , ZX10R és még pár egyéb tipusba is. Amikor már a végét járja a cucc, az…..
Autóépítés Melodráma 2013.10.31 18:49:04
Nekem melo, a tulajnak dráma. Hát több lesz két percnél mire kijavítom... phü. Kivarázsolom a Karmann kasznit, így az ár ennek megfelelően módosul. Az orra mondtam, hogy rossz, de a fart látva módosul a meghatározás: nem is annyira rossz az orr. Ezen az elemen nincs jó, csak…..
Bár egy napja még a porlasztók szétszerelve hevertek, azt az álmot dédelgettük magunkban, hogy a munkaszüneti napot kihasználva meglátogatjuk Kassát, és az ott élő Tátrás embert a mi Tatránkkal. Az utolsó pillanatban állt össze a kép a keverékképzési hibát illetően, mint…..
Autóépítés A lyuk hatalma 2013.10.21 21:05:08
Fiatal koromban volt valaki, aki képrejtvényeket festett a házak falaira. A görög ábécé tizenhatodik betűjén (ami valahogy így néz ki: TT) volt egy A, és mellette hat darab alma rajza. Én most mást rajzolnék virtuálisan a hat alma elé, és ez egy szép kis lyuk, de ezen is sok…..
tommodore Jaguar XJ6 - fényezés 2013.10.02 14:28:42
Hosszú szünet után újra jelentekzem. Nem volt eseménytelen az elúl időszak. Vagy 10 blog bejegyzést is megérne a sok időközben elvégzett munka és esemény. Kezdjük a végén: 2 év műszaki vizsga mindeféle kenőpénz, ismerős bevánsa nélkül. Az öreg "Jagu" önerejéből…..
Az én saját, külön bejáratú motorizációs hajnalom felkelő napsugara egy Babetta segédmotoros kerékpáron talált. Na nem azért, mert ennél a mocinál jobbat el sem tudtam volna képzelni, hanem mert egyszerűen nem volt más a piacon. Gyerekkoromat végigkísérték az áruházakban…..
Nem rég számoltam be a kihívást jelentő gép vásárlásáról egy korrábbi posztban, ezúttal már van jelentős előrelépés a munkálatokban! Megy a motor! :) Mondtam én, hogy lesz ebből még motor. Ott tart a dolog, hogy a korábban taglalt hengertalp alátét meghozta a hatását,…..
tommodore 2012.02.19 17:24:40
@lilihanna: Szia, sajnos nekem sincs leírásom a motorról. Neten biztosan meg lehet találni. Üdv.
tommodore 2013.08.24 21:48:41
@Jenzen: Szia,
Sajnos nem tudok segíteni, mert az általam is említett MZ dugót nem én vettem, hanem úgy kaptam a motorhoz. Az előző tulaj vette még. Tippelni tudok maximum, de valami gyújtás gondra gondolnék. Persze az fura, hogy már ment a moci 10km-t, mert a teóriám ami elsőre eszembe jutott már nem áll meg: hogy anno tegyük fel megszorult és a hirtelen megfékeződött főtengelyen arrébb ment a lendkerék - elnyalva valamennyit a stiftet. Gondolom gyertya cserén már túlvagy, mert az is tud megviccelni, de írásodból kiindulva ezeken a dolgok rég túl vagy már, mint hozzáértő. Azért sok sikert kivánok, a megoldás nem lehet messze, mert haa méretek stimmelnek és kompresszió is van (meg a szimmeringek is jók tegyük fel), akkor annak a gépnek mennie kell. Üdv. T
Belsőség Felborítottam a BMW-t 2013.08.19 06:58:25
Imádom a timelapse videókat. Perverz kéjjel szoktam nézni, ahogy a felhők száguldanak az égen, ahogy fél perc alatt körbeszalad a nap a horizonton, vagy amikor tébolyult hangyákként cikáznak az emberek a nagyvárosok utcáin. De a legjobbak a szerelős timelapse-ek. Amikor váratlanul,…..
  Működni működik a moci, de sajnos füstöl rendesen és a kompresszio sem az igaz már, elég nehezen indul be, erő is lehetne több. Nincs mit tenni, bele kell lesni a szívbe. Hát jőjjön is pár kép, sok magyarázatot nem igényel, a dugón látható átégési nyomok…..
tommodore 2012.09.12 09:16:35
@Rafkós: Helló! Pontosan passzoló henger-t én sem találtam hozzá a mostani ismert tipusok közül, de a régi hengered ha nem repedt, akkor fúrható. Dugattyút pedig mint írtam is könnyen tudsz venni és olcsó is. Kymco Agility 50 4ütemű robogóhoz kapható sokféle túlméret és tökéletesen passzol a Vocalba. Én ilyet raktam bele, igaz én alapméreteset, mert nem furattam meg a hengert. Alkatrészt konkrétan ehhez a tipushoz már nem könnyű találni, de az nem jelenti azt hogy nincs, mivel a koppintott motorok a Honda 4T blokkot másolták. Én általában méret alapján szoktam nézelődni, meg netes kutakodásokkal külföldi oldalakon.

Amúgy 6-7e Ft-ból dugóval együtt megvan a fúrás, ennek szerintem nincs alternatívája, hengerszett min. 12-15e és nem is biztos hogy találsz passzolót (emlékeim szerint).
tommodore 2012.09.13 08:50:12
@Rafkós: Hali, a csapszeg része a dugattyúnak, készletben adják és méretre stimmelni fog majd az Agility ide. A főtengelyt is felújítani érdemes, erre a Cagiva Elefant 125-ös osztomban iragatok pár tapasztalatot, de sztem emberi áron lehet kapni passzoló hajtókar készletet, amiben benne lesz az alsó csap is és a tűgörgő korsár is. A főtengely csapágyak egyszerű esetek, azokat méret alapján be lehet szerezni. A szelep himbák lesznek majd kérdésesek, de nem lepődnék meg, ha szintén kompatibilisek a "gy6" tipusú motorral, amivel pl az Agility is fel van szerelve. Sok sikert a kis masinához. Én kicsit sajnálom hogy anno megváltam a mocitól, különleges kis darab - bár nem mindenki értékeli az ilyen jószágokat :)
Autóépítés Van még lentebb 2013.04.15 20:16:51
A filmvígjátékok klasszikus alakja a kétbalkezes, lehetőleg alkoholista szaki, kinek csetlésén, botlásán jót lehet kacarászni. Ott van például az a francia film, amiben a doki a törött lábat rosszul illesztette össze, ezért az rövid lett. A hibát korrigálandó, kivágott a…..
tommodore 2013.04.16 11:04:34
Nem titok, hogy az utóbbi hónapokban keményen dolgoztunk azon, hogy valamerre ismét továbblépjünk, ráadásul lehetőleg előre mozdítva ezzel a Totalcar szekerét. Tudjuk mi itt mindannyian, hogy ha nincs motiváció, akkor következik a helybenjárás, után pedig törvényszerűen a…..
tommodore 2013.04.11 22:53:37
tommodore Jaguar XJ6 - Hűtő 2013.04.11 09:53:55
Már volt egy poszt a hűtőradiátor témával kapcsolatban. A hűtő javító műhely nevével és egy fotóval adós maradtam akkor a végeredményről. Hűtő javítás - Székesfehérvár : http://www.omnirad.hu/ Íme az eredeti tönkrement Jaguar hűtő és a zsír új Ford Transit hűtő…..
A képen látható Chevrolet Monzán, vagy ahogy felénk ismeretes, Opel Asconán a szárnyat tartó muszklis emberek minden bizonnyal az izomautóságra utaló múltat szeretnék bemutatni.Sikerült. ..
tommodore 2013.04.10 14:53:01