Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyulus

0 bejegyzést írt és 248 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha azt mered mondani egy bajai kocsmában, hogy a szegedi halászlé jobb, az is lehet, hogy kést fognak a torkodhoz – mondta egy szekszárdi ismerősöm, miután ajánlást kértem tőle a legjobb bajai csárdára vonatkozóan. Feleslegesen, teszem hozzá, mert végül nem fogadtam meg a tanácsát...
Gyulus 2020.01.08 16:48:00
@Bambano: Kis adalék a szegedi halászléhez evett kenyér kérdéséhez.
Amikor én szegedi kisgyerek voltam a 70-es években, sokszor volt otthon halászlé, és mindig KELLETT enni hozzá kenyeret. De nem azért, mert főétel, meg szokás, vagy ilyesmi, hanem azért, hogy "levigye a szálkát".

Vagyis hogy ne fulladjunk meg, ha esetleg véletlenül lenyelünk egyet.
1982. február 12-én adták át a Budapest Sportcsarnokot, ami 1999. december 15-én vált a lángok martalékává. Történet a szovjet példától Puskás öcsin át a karácsonyi képeslapokig.  ..
Gyulus 2019.12.15 20:39:48
@freestate: És én mind az ötön ott voltam... :)
Négy kerékkel a halál mezsgyéjén A mai Napi érdekes ismét egy tematikusan szerkesztett képsorozat lesz, melyben sokszor teljesen hihetetlen pillanatokat örökített meg a kamera. Csodás megmenekülések, repülő alkatrészek. Gépek, emberek és halál. Száz év balesetei az autósportban...
Gyulus 2018.12.10 19:20:36
Hazaértem nemrég a Camino északi útvonaláról a Camino del Nortéról. A 33+4 napos 900+ kilométeres zarándoklat/túra nem volt egyszerű, de így második Caminonak azért jóval könnyebben vettem az akadályt, mint amire a Francia út után számítottam. ..
Természetesen ahogy az ígértem a mai napon is folytatódik a felajánlás által a gyűjteménybe került Matchbox kisautók bemutatója.Mint tudjátok ezeknél a bejegyzéseknél nincs különösebb leírás, hiszen a képek minden szónál többet mondanak. Ha a Matchbox témában többet szeretnétek megtudni, akkor még…..
Gyulus 2017.10.23 00:09:01
@Sam. Joe: Hát az lehet, mert a mieinknek vékonyabb tengelyeik voltak. A 70-es évek eleje körül.
És mintha a szinezésük egy fokkal "finomabban" lett volna megoldva. Bánom, hogy már egy sincs meg, viszont mindet felismerném. :)
Minden háború alatt történnek árulások, titkos szerződések és kiugrási kísérletek. Tudhatjuk például, hogy a magyarok is többször megpróbáltak kiugrani a háborúból, ami nem sikerült. De előfordulhatott az, hogy a németek egy bizonyos országgal békét akartak kötni? (1941. május 10.) Egy szép, májusi…..
Ezt a pár gondolatot az utam végeztével írom le, levonva a következtetéseket és megosztva az Út közben szerzett tapasztalataimat. Szerintem hasznos elolvasni mielőtt belevágnál a Camino-ba, vagy mielőtt olvasnád az útinaplómat (esetleg közvetlenül utána)...
Kapunyitás Pénzügyi tudatosság 2017.01.11 08:05:20
Én személy szerint megközelítőleg egy éve kezdtem el, mondjuk úgy, „tudatosabban kezelni a pénzügyeimet”. Előtte is nagyjából volt fogalmam, hogy mennyit költöttem egy adott hónapban, azonban pontosan nem tudtam volna megmondani, valamint az sem volt világos, hogy ennek mekkora részét fedezte a havi…..
Gyulus 2017.01.11 20:06:56
@guy: Wallet - play.google.com/store/apps/details?id=com.droid4you.application.wallet&hl=hu
Nem tudom, milyen magyar bankokat kezel még, de az Erstét azt igen. Más kérdés, hogy így a tételek csak napok múlva kerülnek bele, és az automatikus kategórizálást sem tudja értelemszerűen, de állítólag tanul.
Persze a bankos fícsör fizetős, de lehetőség van kipróbálni előtte.
Gyulus 2017.01.11 22:15:52
@Kapunyitás: az a baj egyébként ezekkel az automatizált banki betöltésekkel, hogy például az ATM pénzfelvételt költségnek írja be, amit azután elköltesz valamire, de azt már nem írhatod be, mert akkor duplán könyvelnél el összegeket.
Ugyanakkor természetesen a bankból átszívott tételeket nem tudod törölni, vagy szerkeszteni (csak kategorizálni) ígyaztán az egész jó félrevezető lesz. Bár kétségtelen, hogy korszerű, és menő dolog, de a gyakorlatban nem annyira hasznos.
A kis Amadeo Modigliani nem született szerencsés csillagzat alatt. A livornói szefárd zsidó család éppen negyedik gyermeke születésére, 1884-re megy tönkre. Első tizennyolc éve: elszakadás a szüleitől, betegségek, mellhártyagyulladás, tífusz, imádott nagyapja halála, újabb mellhártyagyulladás,…..
Gyulus 2016.09.25 21:23:09
@Syl_Jr: Valahogy úgy próbálj közelíteni hozzá, hogy az 1910-es években vagyunk, nincs internet, nincs tévé, a fényképezés is gyerekcipőben, vagyis nincs olyan vizuális kavalkád a világban, amiből annyi inspirációt lehetne gyűjteni, mint ma. Ezeknek a képeknek nem abban van a nagyszerűsége, hogy mennyire ügyesen bánik a festékkel, meg az ecsettel, (mert különösebb techikai bravúrt valóban nem látunk) hanem abban, hogy mennyire egyedi stílust talált ki, és mennyire le tudta tisztítani a formákat, úgy, hogy csak és kizárólag a lényeg maradjon meg. És hogy ezt nem a netről nyúlta, hanem kitalálta, kifejlesztette, és le is tudta festeni.
És amellett egyébként kifejezetten szépek is a képei.
Itthon ugyan még mindig újdonságnak számít, de ma már egyre nagyobb a választék az előre feltölthető, vagyis prepaid bankkártyák piacán. Most összegyűjtöttük, hogy melyek azok a legfontosabb érvek, amelyek a prepaid kártyák mellett szólnak. Szóval miért is jó a prepaid…..
A napokban merült fel egy olyan kérdés a WORD szövegszerkesztőjével kapcsolatban, hogy van-e esetleg arra mód, hogy egy újabb esetleg régebbi verziójú beágyazott fájlt megnyissunk a megfelelő verziójú szövegszerkesztőnk nélkül, rengeteg beágyazott, beszúrt fájlt kinyerjünk egy mozdulattal vagy…..
Viszonylag gyakran beszélgetek 50+-os emberekkel életről, tapasztalatokról és a mai világhoz való viszonyukról. Szerintem mindannyian észrevettük már a generációs szakadékokat. A fiatalok mindent sokkal gyorsabban, az idősebbek mindent sokkal lassabban akarnak elvégezni. Ennek egyrészt tapasztalati…..
Gyulus 2016.04.04 15:35:27
@Girhes: Igaz! Én is annyi vagyok, a szerző meg szerintem még 30 körül lehet csak, azért keveri a szülei korosztályát a nagyszüleiével.
Mobilom van, használom is, neten bankolok, és bankkártyával fizetek, ahol lehet. Rám például egyik se igaz a felsoroltakból. :)
Az 50+-os generáció nem gramofont hallgatott fiatal korában, hanem walkman-t, kazettás magnót, lemezjátszót, később mp3-lejátszót, és nem tárcsázós telefonnal hívta a központot fiatal korában, hanem az első mobilok (pl. Pannon GSM) tulajdonosa volt.
E-mailt mindenki küld, jellemzően vagy az ingyenes, online Gmail felületről, vagy az előre beállított klienséből. De mi van akkor, ha valaki ezeknél többet szeretne és nem elégszik meg a gyári alkalmazásokkal? Mostani listánkban különböző platformokra próbálunk alternatívákat nyújtani, amelyek…..
A fotózásban nem minden az, aminek látszik. Különösen nem az ételfotózásban. Ugyan újabban a természetesebb stílus dívik, azért akad pár "piszkos" kis trükk, hogy egy étel minél gusztusosabbnak tűnjön...
Lepcsánkparty Túrós palacsinta 2015.01.19 00:05:00
A nagy klasszikus a palacsinták között, mindenki kedvence. Gulyásleves, babgulyás után kötelező fogás. Így készül nálunk: a palacsintatésztához két tojást felverek robotgéppel egy csipet sóval, kiskanálnyi kristálycukorral, fél deci tejszínnel, kb. 3 evőkanál liszttel…..
Gyulus 2015.01.20 10:20:53
@Mitzi von Küche: Nem szívesen vinném el a tipográfia irányába a túrós palacsintát, de a folyó szövegek olvashatósága egy tudomány, aminek az alapjait már lefektették, és általában jól tesszük, ha alkalmazkodunk hozzá. Az ilyen betűtípusok, mint ez, címeknél, logóknál jók, szépek, egyediek, de folyó szöveg olvastatásához nem nagyon használatosak.
Nem véletlenül az Arial, Helvetica és társai vannak eltrejedve monitoron.
szofterg.elte.hu/dokuwiki/doku.php?id=tema:olvashatosag_es_tipografia

A tészta összetevői mindenképpen egyéni ízlés szerintiek, vitázni talán nem annyira érdemes rajta, véleményt cserélni annál inkább. Nálam tehát tojás, tej, liszt, só, olaj.
Sms-ben érkezik a bevásárló lista. De jó... Örülés ezerrel. A listáknál én előszeretettel használom a Google Keep listáit - a telefon kéznél van - az elvégzett teendőket, megvásárolt árucikkeket egy tappintással ki lehet húzni a halállistáról :-) Már csak gyorsan és…..
Van ez a játék... Nemrégiben Való hírt adott egy aranyos, egyszerű, unintelligens játékról, a Flappy Birdről. Akkor már javában robogott a hájp-vonat. (A robogásnál a japán mágnesvasútra tessék gondolni, ne más országok csigajáratára.) A játék kinézetre annyira…..
Pénteken óvatosan jeleztük a Lángoló Gitárok Facebookján, hogy Kanye West féltve őrzött, június 18-ára várt Yeezus című nagylemeze kiszivárgott a netre. Ez annyira nem nagy szám, minden albummal megtörténik az ilyesmi a mai világban, most viszont a teljes magyar népesség…..
Nem várt eredményeket hozott az Eurovíziós dalfesztivál: a magyar könnyűzene „fekete bárányának” kikiáltott Márta Alex sajátos hangzásvilágú produkciójával az utóbbi idők legnagyobb hazai sikerét érte el előkelő tizedik helyezésével. Bár az ellentmondásos…..
Július elsejével megszűnik a Google egyik legjobb szolgáltatása, a Reader. (A feedjeinket így tudjunk kimenekíteni a halálzónából.) Még mielőtt rátérnénk arra, hogy hova érdemes továbbállnia a Reader-felhasználóknak, pár szóban méltassuk a terméket.  A Reader nem…..
Gyulus 2013.03.14 12:28:19
Tesztelés alatt áll a The Old Reader (theoldreader.com/)
Az már most látszik, hogy ritkábban frissít, mint a Reader, de a felülete majdnem ugyanolyan, vagyis jó.
Android Vége a Google Readernek 2013.03.14 05:49:47
A tavaszi nagytakarítás keretein belül a Google egy sor szolgáltatását leállítja, köztük a nagyon kedvenc hírolvasót is, a Google Readert. Magyarázatként a fogyatkozó felhasználószámot és az erőforrások optimalizálását jelölték meg, valamint hogy a közösségi…..
Gyulus 2013.03.14 11:26:34
theoldreader.com/
Ez logikájában és vizuális elrendezésében eléggé hasonlít a Reader-hez. Elkezdtem tesztelni.
Webisztán A #000 trónfosztása 2013.03.01 13:05:40
Sokszor van, hogy meg akarok írni egy témát, de valahogy akkor épp nincs rá idő. Később meg már más lesz fontos, és inkább abból lesz írás.  Az egyik ilyen téma, amiről még decemberben írt Angelday röviden és lényegretörően: a fekete szín trónfosztása. Egészen…..
Régen az Android egyenlő volt a meg nem értett mobilosok fellegvárával, kevés, de kimondottan értelmes és mondhatni tehetős, de bizonyára művelt és tájékozott ember használta, de így 2012-re a népszerűségének és a már olcsón is megvehető Androidos beugró szintű telefonoknak…..
Nincs nagyon mit írni. A Google egyszerűen jól csinálja ezt a webmail témát. Nem tudnak hibázni.  Csak a lényeg. Nincs színezgetés, komplikálás, minden júzer minden hülye igénye után futkorászás. Írás van. Aki mást akar, az menjen WoW-ozni...
Gyulus 2012.11.04 14:20:26
@knorbert: Ha Ctrl-lal nyomsz a Compose gombra, akkor új fülön nyílik a levélíró ablak, ha Shift-et, akkor hagyományos popup ablakban.
Baljósló nagyzenekari ütemekkel nyitott, a Régi csibészekkel zárt az ország leghosszabb ideje létező rockegyüttese tegnapi telt házas koncertjén az Arénában. Kiderült, hogy a közönségnek továbbra is Presser kell az élvezethez, Kóbor János pedig egyre inkább…..