Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valoda

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2perc A világ 10 legnagyobb rovara 2011.06.16 17:00:00
Valoda 2011.06.19 18:37:13
Azt adom! Szorzás kilenccel 2011.04.22 11:00:00
 ..
Valoda 2011.04.23 22:41:47
@bohoc masni: jaja :DDD
A Kolontár határában levő egyik zagytároló gátszakadása következtében négy ember meghalt és több mint száz ember megsérült, égési sérüléseket szenvedtek a rájuk zúduló lúg következtében. A tragédia borzalmas, az emberek nagy része nem tud és nem is kíván…..
Valoda 2010.10.07 19:14:42
@Kelly és a szexi dög: Ez ugye valami rossz vicc akar lenni? -.-
Az egyetlen baj a hosszú határidőkkel, hogy az ember hajlamos elkényelmesedni és azt gondolni, hogy "majd holnap dupla olyan keményen dolgozom" - ami valljuk be: sosincs így. Így történhet meg az, hogy a fű már térdig ér, amit le kellene vágni; a lakásban már tiszta por…..
Valoda 2010.10.05 00:48:32
@Cuddles: Nekem mint norvégul tanulónak valami extrém borzalmat jelentett a svéd nyelv megértése. Én ugye a norvég bokmal változatát beszélem (amit a norvégok kb. 85%-a is), ami ugye egy erősen daninizált norvég, rengeteg hasonlósággal. A svéden viszont erőteljesen érződik hogy már korán külön úton járt, hiába közeli rokon, nekem kínszenvedés megérteni, ellentétben mondjuk a dánnal. Viszont igaz ami igaz, még mindig könnyebben érthető mint az izlandi vagy a feröeri. De ha tényleg dánt-svédet-norvégot akarsz egyszerre jól beszélni, akkor lokálpatriotizmustól mentesen is javaslom a norvég nyelvet, mellyel sokkal könnyebb megérteni a másik kettőt is. :)
Az alábbiakban egy megözvegyült férj levelét tesszük közzé, aki a felesége halála után hiába intézkedett, öt év után felszólító levelet küldött az OTP.   „2005 májusában veszítettem el a feleségemet. A halálát bejelentettem az OTP felé, leadtam a…..
Valoda 2010.09.28 00:24:58
Tisztelt Munkahelyi Terror! Tanácsot szeretnék kérni. 2007 decembere óta dolgozom ugyanannál a cégnél. A fizetésem nem változott ezalatt. Alapfizetés + délutános pótlék 14 órától (ha délutános vagyok) + a hétvége túlórában elszámolva. Múlt héten úgy döntött a vezetés,…..
Talán vannak közöttetek, akik emlékeznek még a Wonderbra 2000 körül futott hirdetésére, amelyről egy csinos nő nézett ránk kihívóan egy szál melltartóban, miközben azt mondta: Nézz a szemembe. Mondom a szemembe. A reklám akkor nagy sikert aratott, sokan, sok helyen hivatkoznak…..
Péternek 30 ezer forintjába került ez a manőver. Miért kapta a büntetést? A helyes megfejtés alant: A homáron is és sokhelyütt a neten sokan azért háborognak, hogy miért parkolnak mások igy meg úgy és hol van a rendőrség ilyenkor! Nos elárulom neked, hogy hol. Itt és lesújt…..
Despota barátnője kezében alig másfél hónap után pattant szét a Samsung Galaxy S képernyője. A szerviz szerint mechanikai hatás érte, azaz nem garanciális, a telefon árában cserélnék csak, amúgy meg fizethetik még 21 hónapig a részleteket a semmiért:A történetünk másfél…..
A magyar médiaipar mindig képes valami meglepőt húzni, és most nem a mára sztenderdnek számító, "a (tetszés szerinti kertévé random tehetségkutató vagy egyéb reality műsora) versenyzője kecskét inzultált análisan hat államtitkár társaságában" szintű műbalhékra…..
Magunk sem számítottunk rá, hogy szegény Luca pónijának története ekkora érdeklődésnek örvend majd, és ha csak két mű erejéig is, de átszivárog a digitális népművészet területére.Előző posztunkkal kapcsolatban az a vád ért minket, hogy nemtelenül élcelődtünk egy…..
Oké, oké, csehfóbiám, pontosabban csehfiliám van. De nekünk miért nincs olyan interaktív, mindenféle fontos információt tartalmazó turisztikai térképünk, mint a cseheknek? (Vagy van, csak nem találom?)Van persze többféle interaktív Magyarország térkép, ilyen, olyan, amolyan, de…..
Nincs életem Nem győri ETO 2010.08.06 18:15:30
Emlékszünk még az angoltalanított Chelsea-re, vagy később az Arsenalra? Nem csak az angolok, de még sok külföldi is felhördült, mikor a nagymúltú brit egyesületeknél nem került hazai játékos a kezdőbe. Azóta évek teltek el, és már nem is annyira szokatlan az ilyesmi. Az Inter…..
Sziasztok! Nekem rossz tapasztalataim vannak a ceglédi kórházzal kapcsolatban, amelyet szeretnék megosztani veletek. Terhesgondozásra Albertirsára jártam, oda járt le hozzám Ny. doktor úr havonta egyszer,vagy nem is jött,mert dolga volt. A 39. héten voltam nála szerdai…..
A hozzászólások törlésére joga van a szolgáltató által megbízott moderátoroknak, ha jogsértőnek ítélik, akár előzetes tájékoztatás nélkül is, hiszen csak így tudja elkerülni a felhasználói tartalomért való felelősséget.  Persze elegánsabb, ha a felhasználási…..
Valoda 2010.07.30 17:05:53
Valoda 2010.07.30 17:12:57
Nyilvánvalóan az a magyarázata a Trixi78 levelében foglaltaknak, hogy strandra az emberek nem visznek magukkal karórát, ezért nem tudják, mennyi az idő. Aztán egyszerre csak észbe kapnak és felelősségteljes emberekként hanyatt-homlok rohannak haza megetetni a jószágokat. A tegnapi…..
Valoda 2010.07.15 14:25:20
@m_balage: fordítva ;)
Bekövetkezett. Bár mondjuk engem egyáltalán nem lepett meg, hogy Hollandia világbajnoki döntőt fog játszani, hiszen már a tavalyi vb-sorsoláskor is meg voltam győződve erről, és ezt azóta is rengetegszer hangoztattam, hogy döntős lesz a narancsmezes válogatott. Nagyon kevesen…..
Hazatértünk - mi is, és a csapat is. Lassan pedig a VB-nek is vége, a blog egyre jobban kihal majd - néha friss híreket szolgáltatunk nektek, de tulajdonképpen most nyáron amúgy sem történik semmi a világ labdarúgásában. Hamarosan tehát képletesen bezárjuk a kapukat, legalábbis…..
Argentína Igen, vége. 2010.07.03 21:18:00
Kedves, drága egyetlen barátaim!Senki, ismétlem senki nem akar nálamnál jobban elkezdeni köcsögbírózni, videobírózni, vakasszisztensezni, bundát kiáltani, hentesekről, bekkelő parasztokról ordítani, ne adj Isten, nác  bunkónémetezni. De nem tehetem édes egyetlen…..
Brazília kiejtése után ismét egy dél-amerikai csapattal, Uruguayal találkozik az Oranje a legjobb négy között. Hét vb döntőt rendeztek a narancsosok nélkül, azaz 32 éve várják a lehetőséget, hogy a Soccer City Stadionban megszerezzék végre történelmük első világbajnoki…..
A nyolcaddöntők után nem volt power ranking, mert lusta voltam munkahelyi elfoglaltság miatt, ezért most egy összevont, nyolcaddöntők-negyeddöntők meccseit feldolgozó lista készült, hogy naprakész legyen. Mint korábban is, az erősorrendet az előzetes várakozások+meccseken mutatott…..
Spanyolország - Paraguay  1 - 0 A selección egy-egy mérkőzése közben nagyjából a következő érzelmi állapotok lesznek úrrá azon a szerencsétlenen, aki nekik szurkol ezen a világbajnokságon (időrendi sorrendben): keserű csalódás, jeges rettegés, páni félelem, részleges…..
Vámbéry Ármin híres magyar orientalista nyelvész és utazó volt. Az Oszmán Birodalom nyelvének elsajátítása után álruhában járta be Közép-Ázsiát, majd útjáról több sikeres beszámolót tartott Európa szerte, és tucatnyi könyvet jelentetett meg a témáról. Különösen…..