Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fincedi

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten módom volt részt venni egy előadáson, amely során dr. Szvatkó Anna, klinikai szakszpszichológus, a Magyar Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápiás Egyesület (DSZIT) elnöke beszélt a szenzorosságról szülőknek és óvodapedagógusoknak. Magam is óvodapedagógus vagyok, de szülőként közvetlenül…..
Iskolaérettségi kisokos …avagy: mit jelent az iskolaérettség, mikor lesz tanköteles korú a gyermek és mikor lehet/érdemes/kell elkezdenie az iskolát? Tankötelezettség fogalma A jelenleg hatályos szabályozás alapján (2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről) „a gyermek abban az évben,…..
Szenzoros csoportokban terjed ez a kisfilm. Mindenkinek meg kellene néznie és önvizsgálatot tartania. Szülőként és pedagógusként is elgondolkodtató az üzenete...
Mi is az a szenzoros diéta? Eszik vagy isszák? Amikor először találkoztam a szenzoros diéta kifejezéssel a fiammal épp megkezdett DSZIT terápián (Dinamikus szenzoros integrációs terápia), egyáltalán nem értettem, mit takarhat a kifejezés. Sokszor hallottam arról, ha megvonják a tejtermékeket…..
Talán ismerős a helyzet: Épp a nagyihoz készül a család. A gyerek ezt már nagyon várta. Imád a nagyiéknál lenni. Aztán valami megborul. Már az öltözködés is feszülten megy, egyre több az ellenkezés, emelkedik a hangerő. Mire a kocsiba ültök, már sír, a nagyinál pedig, amit annyira várt, kiborul.…..
Néhány szóval bemutatom a családmesénk hátterét: Nagyon udvariatlanul magammal kezdem, mert én vagyok a fix pont a családban. Talán nem nagyképű állítás, ha azt mondom, én vagyok az összekötő kapocs, az egyensúlyteremtő (vagy legalábbis ez szeretnék lenni).  18 éves korom óta gyerekek között…..
Hozzávalók: 18 dkg liszt 1/2 tk. sütőpor 1/4 tk szódabikarbóna 1 tk fahéj 1,8 dkg vaníliás pudingpor csipet só Összekeverem. 12,5 dkg puha vaj 1 citrom héja reszelve 15 dkg kristálycukor Kever- kavar + 1 egész tojás Az egészet összekeverem. Egyforma…..
Anyuékkal megbeszéltem, hogy átjönnek vacsorára. Anyu könnyű vacsit kért. Keresgéltem a nosalty.hu-n, végül nem onnan, hanem sajját ötlettől vezérelve alkottam meg az esti fogást. A folyamatot képekkel is illusztrálom. Hozzávalók: 1/2 kg csirkemell filé fokhagymás gyors…..
Falat-kalap Nyam süti 2014.01.01 15:57:56
2014. január elsején Balu a következő sütit alkotta, saját recept alapján: Hozzávalók: - 2 db tojás - liszt (kicsit több, mint egy bögrényi) - 1 tk. vaj, de megteszi a margarin is - kristálycukor érzésre - néhány csepp rumaroma - 1 csomag instant…..
Szerkesztés alatt... Tészta: 30 dkg cukor + 5 drb tojásnak a sárgája + 10 evőkanál vízzel összekeverem. 20 dkg lisztet+ fél tasak sütőport + 10 dkg diót és a tojások habbá vert fehérjét összekeverem. Végül 2 evőkanál kakaót adok hozzá. Teteje: 25dkg…..
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg sertéshús (nálam ez csirkemellet és filézett csirke csombot jelent) liszt, kevés olaj 5 dl húsleves 6-8 gerezd fokhagyma 1 konzerv paradicsompüré.   A fokhagymát kipréseljük, és beletesszük a húslevesbe. A húst szeletekre vágjuk,…..
           Kolléganőmtől hallottam, hogy étteremben úgy készítik a limonádé alapot, hogy 1 kg kristálycukorhoz 1 l vizet öntenek, felforralják, kihűtik és ebből készítik a limonádét. A lényege, hogy a hideg vízben, amiben órákig kevergetjük a cukrot, sosem olvad el,…..
Falat-kalap Sólet Edina-módra 2012.06.05 17:45:00
Erről a receptről még nincs képem,mert most van a sütőben, de nagyon jónak ígérkezik. Az úgy kezdődött, hogy vásároltam a C*A közértben és kukoricadarát kerestem, mert tegnap, életemben először puliszkát ettem és annyira ízlett, hogy azonnal el akarom készíteni. Ahogy…..
Innen: https://www.facebook.com/pages/Vintage-bazaarhu/116388491803174    Ezt fogom legközelebb kipróbálni, alig várom! Főtt krumpli összetörve forrón liszt belekeverve, kanállal tepsibe szaggatni, picit rá lehet pirítani és külön a paprikás hagymát lesütni, tejföllel még…..
No! Mindenképpen lepényt szerettem volna készíteni és sokat kutattam a megfelelő recept után, de sajnos nem találtam az igazira. Végül egy recept-hibrid született, innen-onnan-fejből.Lássuk:Hozzávalók:A tésztához: 300 g finomliszt150 g Rama1 tojáskb. 8 ek víz1/2 kk sóA…..
Forrás: http://divany.hu/alapkonyha/2012/04/19/magyar_starting_kit/Pörkölt Mindenkinek megvan a saját pörkölt receptje és arra megesküszik. Én leírom először a mienket, aztán egy másikat, mivel itt az Alapkonyhás csapatban is többféle pörkölt-igazság…..
Hozzávalók:- 6 dl joghurt (gyümölcs ízűvel jobb)- 4 dl tejszín- 10-13 evőkanál cukor(attól függ,hogy savanyú vagy édes a gyümölcs)- 1 csomag ( 25 gr-os) zselatin - apróra vágott gyümölcs ízlés szerinti mennyiség (én kb. 30 dgr-ot szoktam beletenni + díszítéshez a…..
Falat-kalap Sonkás dijoni tészta 2012.04.21 16:34:04
Sonkás dijoni tészta videóval Stahl JudittólSonkás dijoni tészta írott receptjeEz lesz az ünnepi ebéd a hétvégén, kérésre. Még sosem csináltam, de a felvétel alapján nagyon kecsegtetőnek tűnik, így honlap nekiállok. Majd beszámolok a sikerről.Ilyen macsos kávét nem tudok,…..
Kíváncsi leszek, nem egy bonyolult recept, de én kreáltam abból, ami itthon volt és Panka receptjéből. Most sül, nagyon jó illata van!Hozzávalók:1 pár csirkemell vagy kb. 1/2 kg pulykamell (egyébként más husiból is el tudom képzelni).1 nagy doboz tejföl10 dkg reszelt…..
Falat-kalap Töltött bagette 2012.03.10 15:22:00
No, ennek az ételnek az alapját egy nosalty-s recept alkotja, melyből kihagytam, amit nem szeretünk és az épp aktuális hűtőkészlettől függően kiegészítettem, illetve kiegészítem minden egyes készítéskor.  Hozzávalók:  1 db bagett25 dkg tehéntúrópiros,…..
Hozzávalók:  4 drb csirkecomb 1 evőkanál ételízesítő 2 dl sör 2-3 gerezd fokhagyma só őröltbors Elkészítés:      A csirkét sóval + borssal + ételízesítővel (pl. vegeta) + zúzott fokhagymával bedörzsölöm.Tűzálló tálba teszem,ráöntöm a…..
Anyutól... Habos,túrós lepényHozzávalók:Tésztához 30 dkg sima liszt 15 dkg vaj vagy margarin késhegynyi só Töltelékhez 50 dkg túró 2 tojásnak a sárgája 18 dkg cukor 1 dl tejföl 1 evőkanál búzadara 1 citrom reszelt héja késhegynyi só és aki szereti a mazsolát,az tehet…..
Hozzávalók: 1 kg tengeri halfilé 1 l tej 2 gerezd fokhagyma ételízesítő só, bors 1 citrom 2 evőkanál vaj 2 evőkanál olaj Elkészítés: A halszeleteket egy éjszakára ételízesítős, zúzott fokhagymás tejbe áztatom. Sütés előtt kiveszem a tejből, konyhai…..
Hozzávalók: 1 kg tengeri hal só bors citrom kb.1 dl fehérbor Elkészítés:Hagymát kis olajon megpirítom. A halat ízlés szerint sóval + citrommal + borssal megfűszerezem, majd a hagymához adva kis vízzel,fehérborral (martinival isteni) felöntve kb. 10-12 percig lefedve…..
Falat-kalap Csokoládés őzgerinc 2012.02.25 11:27:00
Csokoládés őzgerinc AnyutólHozzávalók: 25 dkg margarin ( felolvasztott) 1 csomag pudingpor (csokis) 4-5 e.kanál kakaó 25 dkg porcukor 2 egész tojás ( ezt gyorsan belekeverem Elkészítés:    A fenti hozzávalókat lábosba kikeverem( folyamatosan keverem,miközben…..