Regisztráció Blogot indítok
Adatok
XtraP

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd már találkozott azzal az abszurd gyakorlattal, hogy ittas kismotorozás miatt bevonták valakinek a B kategóriás jogsiját. Szia Zugügyvéd,Kerékpárral belefutottam a nem rég tartott „közbiztonsági” akcióba. Persze ittam előtte két sört, azért is mentem…..
Libertarian Megfagyott a vízfej 2013.03.15 18:21:43
Különleges alkalom lett 2013. március 15. Történt ugyanis, hogy hó esett. Sok és hirtelen, ami itt tökéletesen megfelelő indok arra, hogy az országban katasztrófahelyzet alakuljon ki. Százak, ezrek ragadtak az úton autóban, buszon, vonaton, településeket zárt el a hó, sok helyen…..
A hülyeség sokféleképpen osztályozható (mint erre korábban már rámutattam), de amit most szeretett hazánk lakossága bemutat, az bármely kormánynak is becsületére válna. Minden drámában van valami személyes, így ebben is, hiszen úgy keveredtem bele a tegnapi havazásba, hogy…..
Talán még soha nem láttam ennyire kiakadva Orbán Viktort. A parlamentben beszélt, s magából teljesen kikelve rángatózó arccal, önmagára láthatóan nagyon nehezen nyugalmat erőltetve adott hangot felháborodásának. Miért is?Mert az utcán tinédzserek tüntetnek a hatalma ellen? Mert…..
Elcsattant egy pofon és ezzel szerintem új korszak kezdődött. Egy rokkantnyugdíját elvesztett bányász szerda este, lakossági fórumon vágta pofon Polics József komlói polgármestert.Mintegy ötven érintett (volt) bányász olvasta a fideszes országgyűlési képviselő fejére…..
Kutatók egy lépéssel továbbjutottak ahhoz, hogy felfedjenek egy Rembrandt-festmény alá rejtett portrét.   Rembrandt Harmenszoon van Rijn mesterművét, az 1630-ban festett Öregember katonaruhábant a Los Angeles-i J. Paul Getty Múzeum őrzi. A kutatók a festményen felfedezték…..
A kiterjedt központosított rendszerek szükségszerűen pazarlók. Az Európai Unió kerget egy álmot, és mindeközben megalkotott egy dagadó kormányzati szuperstruktúrát, amelyet 41000 bürokrata, és jónéhány, a pozicióját választások nélkül megszerző politikus üzemeltet.…..
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..
Blablának látszott az egész. És most, több száz évvel keletkezése után, a 75 000 karakter értelmes szöveggé állt össze. Az úgynevezett Copiale Titkosírás 105 megsárgult lapjára nagyon gondosan absztrakt szimbólumokkal és latin, valamint görög betűkkel rejtjeles szöveget…..
XtraP 2011.10.28 01:36:12
@Tapogatott Kukorica:
"hogy csak a szimbolumokra koncentraljanak, teljesen trivialisnak tunik"
Miért tűnne annak? Betűket olvasni nem szokatlan dolog.

"80 nyelvet vegigprobalnak sikertelenul, mire valakinek az eszebe jut, hogy megnezhetnek esetleg a szimbolumokat is"
Nem. A _csak_ a szimbólumokra koncentrálás helyett pontosan hogy megnézték a szimbólumokat _is_ - és a szimbólumok jelentésének megfejtéséhez is ki kellett indulni valamilyen nyelv feltételezéséből.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Most már lassan készen lesz a Margit híd, reméljük szép és jó is lesz sokáig. A korábbi ívet tudomásom szerint műemlékvédelmi okok miatt nem lehetett nagyon finomítani, így itt maradt a sebességkorlátozás. Viszont ilyesmiből többféle is él a hídon, ezért kérdezi Miki is,…..
XtraP 2011.08.01 10:41:24
@mqqq:
Nem vitatom. :-)
XtraP 2011.08.01 10:46:49
@yerico1:

Ott a baj, hogy erre a logikára (amely egyébként kétségkívül ésszerű) esetenként tojik a KRESZ. Korábban beidéztem a két lényegi bekezdést (@XtraP: )
XtraP 2011.08.01 12:33:51
@nopánick:

"logikusan kell gondolkodni, ami nem biztos hogy megy."

No igen. Ugyanis osztottpályás úttesten is felold a túloldali kereszteződés, jóllehet ennek, logikusan gondolkodva, baromira semmi értelme sincs.
De ez a logikátlanságot nem az autósok követték el, úgyhogy lejjebb lehet venni a hangerőt.
Az előző posztom utáni kommentekből tanultam egy érdekes jelzőt: „szíjjártópetyai”. Ahogy ez a politikában lenni szokott, már a definíció megfejtéséhez sem mindegy, hogy honnan nézünk a szóra. Én azt mondom: a jobboldallal nem szimpatizáló kommentelő meghatározása…..