Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tigriske

1 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Közel egy éves munkakeresésem során szerzett tapasztalatomat szeretném megosztani önökkel. Sokak írását olvasva, hasonló cipőben járok, nem kapok választ az önéletrajaimra.    Az…..
Tigriske 2016.03.23 12:30:41
@Valakiateleprol: nem tudom feltűnt-e, de az emberek többsége random tucatszám szórja ki az önéletrajzokat. Nem azért mert nem érnek semmit, hanem amiről a cikk témája is szól.
Áruld már el nekem barátom, ha megfelelő szakmai kompetenciával, részletes önéletrajzzal megpályázol x,y pozíciót, és még csak rád sem csörrentenek, akkor miért ne próbálkoznál a fejvadászcégeknél is, megadva egy lehetőséget magadnak?
Éhen dögleni senki nem akar.
A belsős vezetői kiválasztás általában rizikós, ugyanis csak abban az esetben működőképes, ha az illetőt el is fogadják.
Egy külsős sok esetben egyszerűbb lenyomni mindenki torkán.
Elég illusztris IT társaságban voltam egy ideig, ahol voltak, akik elkezdetek más helyen is érdeklődni, de olyan egyiknél sem volt, hogy letolta a nadrágját és rácuppant a cég.
Tschüss Bazmeg A tahó cég 2016.03.01 01:13:29
Jaj, a sok szalagcím..., 5 ok, amiért nem hívnak vissza vagy 10 ok, ami ennek hátterében állhat! Tele az Internet agymenéssel, hogy vajon milyen furfangos stratégia mentén, milyen szintű leterheltség miatt nem jeleznek vissza a cégek legalább azoknak az álláskeresőknek, akik személyes interjún…..
Tisztelt jobbikos hölgyeim és uraim, ez csak a kezdet. Nem tudom nem észrevenni a Gondviselés kesernyés humorát a történetben;  az antizsidó párt politikusa megtudja, hogy zsidó, az egyébként dehogynáci szervezet pedig azonnal kiokádja magából. (Hogy Vona szerint nemzetközi az…..
Tigriske 2012.08.08 11:16:43
@Amundsen73: mert ez bérblog, vagy pártember vásárolja a helyet a főoldalon, vagy egy Indexes gyártja ezeket.

Nem kell Indexet olvasni, van más híroldal is, pl. Origo, amelyik szerintem még igényesebb is.
Tigriske 2012.08.08 11:24:00
@bizony mondom: ez egy majd egy oldalas idézetből 2 mondat, ne sértődj meg de menj a kurva anyádba:)
Tigriske 2012.08.08 11:28:39
@Farkantoán Chatpartner: ezek ilyenek, máshoz nem ért, vagyis inkább semmihez sem ért, van valami politikus nagybácsija, ide oda rakosgatja, most éppen az Indexnél kapott helyett szabadúszó betűvetőként...
Most kívánhat csak igazán szebb jövőt magának a Jobbik: a radikális párt az elmúlt hónapokban elkövetett egy súlyos politikai hibát: elkezdett csak saját magával foglalkozni, a kisebb-nagyobb potentátok pedig sorra teregetik ki a szennyest egymás szavahihetőségéről,…..
Mint arról már bizonyára mindenki értesült, a mobilszolgáltatók sajátos módon értelmezték a józan ésszel kivitelezhetetlen telefonadót. Jakab Andor azt is megírta már, hogy ezzel a trükkel az adót is leáfázták, Ági a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnél érdeklődött,…..
Kedves MT! Állami fenntartású múzeumban dolgozom, harmadik éve folyamatosan, megbízási szerződéssel. Ez azért jó, mert így nem kell még a minimálbért sem kifizetni, csak kötelességeim vannak, de semmilyen kedvezményre nem vagyok jogosult. Erről a…..
Tigriske 2012.08.06 14:29:34
Szörnyű ez az ország. És szörnyűek vagyunk mi is. Ezer éve. Ezer éve „Idegeneket hív(unk), magyarok ellen segítségül”. Vagy legalábbis külföldi véleményt. Talán nem volt olyan korszaka a magyar történelemnek, amikor ez nem történt meg. Megy kicsiben, megy nagyban. Tegnap…..
Tigriske 2012.08.05 19:58:49
Amikor egy család gyerekekkel vág neki a külföldi életnek, az egyik legfontosabb kérdés az iskolai beilleszkedés. Különösen nehéz lehet a helyzet, ha nyelvi nehézségek is adódnak, márpedig általában ez a helyzet – még szerencse, hogy a gyerekek gyorsan tanulnak és…..
Tigriske 2012.08.04 21:37:53
@Siegelindee: szerintem ti el vagytok tévedve. Két felsőfokú nyelvizsga? Na és?

Ez lehet, 15 éve még nagy szám lett volna de manapság már egy átlag 18-20 évesnek vagy németből vagy angolból van olyan szintje ami idehaza kell a legtöbb munkahelyre. Több meg kb. senkinek sem kell, vagy ha igen, akkor előbb szakmailag kell kikupálnod magadat, aztán maximum a jobb pozícióval elvráják, hogy már komolyan el tudj beszélgetni egy külföldivel.

Mindenki ezzel a nyelvvizsgával jön, egy már annyira felhígult a nyelvvizsgarendszer, hogy a papírokkal kitörölheted, kettő, a nyelvtudás az egy szükséges de nem elégséges feltétele az itthoni munkavállalásnak.

Szakmai tapasztalat, az számít. Nekem is csak érettségim van, bár fiatalabb vagyok nálad, de jóval átlag felett keresek, nem volt soha protekcióm, diákmunkában kezdtem, aztán szépen haladtam felfele, ahogy tudtam egyre több szakmai referenciát bemutatni annál inkább sikerült jobb és jobb helyekre elhelyezkednem.

Nem tudom, hogy kint hogy megy, de azt tudom, hogy itt, ebben az országban tudatosan kell felépítened a karrieredet. Lehet, hogy külföldön ez az előny, hogy kevésbé kell gyúrnod a tudatos karrierépítésre, és ad hoc-szerűen is szert tehetsz egy normálisabb állásra, vagy éppen ugyanolyan szar állasod lesz csak a reálbéred magasabb.

Az csak a tehetetlenek mentsvára, hogy itt csak protekcióval lehet jó munkahelyet találni.
Naiv ügyfél belefutott az egyik legklasszikusabb számítástechnikai malőrbe, amikor a neki berendelt egyelten termék hibás, ezért aztán cserélni se tudják: Úgy döntöttem beszerzek egy tintasugaras nyomtatót. Választásom a HP Photosmart 5510-re esett, nem utolsó sorban azért,…..
Tigriske 2012.08.03 16:29:51
Indulj az útra és vissza se nézz! Múltad a fájó, bús ezer év. Rád ragyog végre az euró fénye, Meséld el büszkén mit vittél végbe! Brüsszeli pénzről szóljon az ének, Felszabadulva zengje a nép. Érctorkok harsogva zúgják a szélnek Uniós pénzen élni be…..
Az a széthúzásnak egy nagyon durva megnyilvánulása, hogy a Jobbik elnökségi levelezése nyilvánosságra került. Ez persze nem meglepő fejlemény azután, hogy Szegedi Csanád lemondott az alelnöki pozíciójáról; az EP képviselői mandátumáról viszont nem, annak ellenére sem, hogy…..
Tigriske 2012.08.02 09:34:13
@laci0011: ennyi...
Különösen perverz szórakozást eszelt ki a MÁV, amikor a nyár közepén az értelmetlenség határát súroló 3 kocsis vonattal indult Fehérvárról a déli partra a fiatalság halálra préselésése. Péter videóra rögzítette az eseményt: Én már nem hiszek a szavak erejében,…..
Tigriske 2012.08.01 16:30:06
@Failer: az árak ott azért tényleg meg vannak nyomva a többi fesztiválhoz képest, de persze kibírható már ha valaki szereti ezt a prolielit prosztó légkört ami ott szokott lenni.
Nyáron fokozottan kockázatos hűtés nélkül ételeket tárolni, úgyhogy G eléggé meglepődött, amikor az I Love Sushiból egy csésze penészes gyömbérszószt kapott. Legalább nincs benne tartósítószer. A munkahelyemen időnként szoktunk rendelni ebédet az iLoveSushitól.…..
A tegnapi után most megint olyan Véleményvezér-továbbértelmező poszt lesz ez, de megint olyan a téma. A nyugdíj-einstand különböző aspektusaival többször foglalkoztunk már, a tegnapi fejlemények azonban zárják a sztorit a kormány oldaláról, itt az idő levonni a…..
A közvilágításon spórolás igazából zsarolási kísérlet, vagy mi? Ha nem kap pénzt a főváros, visszaállnak gyertyára? Vagy ez már a végső csőd előszele? Mert akkor azért durva, hogy még becsúszott ez a hajós projekt. Arra bezzeg van pénz. A kivilágítatlanság a bűnözés…..
Tigriske 2012.07.31 11:22:45
@batmann: oké, gondoljuk át át, én meg te meg x fizeti be a pénzt abból kapnak fizetést a vízfejek, tehát én meg te meg x a főnök, ők meg az alkalmazottak...

Vagy mégse:|
Katalin úgy gondolta, hogy az első használat alkalmával leváló sarkú szandálja helyett inkább nem hoz el egy másikat a XX. kerületi Interspar cipőboltjából, hanem visszakérte a pénzt. Bár az üzlet a cserét szó nélkül felajánlotta elsőre, ezután már várni kellett a…..
M. szóváltásba keveredett a Nyugati téri McDonald's egyik helyi nagymenőjével, miután megkérdeztete, hogy az miért nem köszönt nekik. Sajnos nem alakult ki jófajta bémúvis tömegverekedés rakkendroll aláfestéssel, csak a bunkóparasztozásig jutottak el. Egy biztonsági őr azért…..
Bontják a mellettünk lévő kisváros főterét, mert az eddigi aszfaltburkolatot felváltja a térkő. Na, most aki ki akarja találni, melyik városkához lakom közel, annak gyakorlatilag semmilyen támpontot nem adtam, mert meglehetősen népszerű ma a térkövezés. És igen, valahol…..
A 3D-s filmek fejlődését csak az nem látja, akinek még megvan a régi szemüvege. Persze a technológia látványosabb, de 1952-ben olyan is volt, amikor nem kellett hozzá szemüveg. Naiv ügyfél viszont csak azt nem érti, miért kötelező a jegy mellé megvenni a szemüveget is, amikor…..
Viktor nem érti, miért csak másnap használhatja a 4 órán belül számlájára megérkezett összeget. Ez máshol is ilyen vagy lokális anomália? Délután 4 után persze már nincs 4 órás utalás... Azt gondolná az ember, hogy a 4 órán belüli átutalás annyit jelent, hogy az…..