Regisztráció Blogot indítok
Adatok
motorola

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pj1967 saját kárán tanulta meg, hogy a villanyórát a fogyasztónak kötelessége napi 24 órán keresztül védenie, vagy különben. Ennél különösebb, hogy a rutinellenőrzést az EDF-DÉMÁSZ-nál egy számítógép sorsolta. Kérem álljon fel mindenki, akinek villanyórája mások…..
motorola 2012.05.29 18:43:40
@PlastiCat: Nem mindenki tömbházban pontosabban házgyáriban lakik... a családi házak 99 %-ában a házon kívül van az óra az un. víz(óra)aknában
Aránytalanok a közlekedési bírságok? Veszélyeztetik az egzisztenciát? Egyetértünk. De mégis ki a franc szigorította nemrég a szabálysértési törvényt? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
motorola 2012.04.27 17:00:46
@Pirx:

Mielőtt belelovalod magad a beépített km óra által mutatott sebesség pontosságába:

eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=DD:13:03:31975L0443:HU:PDF

A km óra mindig kevesebbet mutat mint a tényleges sebesség - persze, ha nem más kereket használsz mint ami az előírt.

Vagyis pl. 130 km/h tényleges sebességnél az órád mutathat akár 147 km/h -t is, s még megfelel a szabványnak.

Jó, szélsőséges estben pont annyit mér mint a tényleges.......de kevesebbet nem.
Hogyan drágul az olcsónak hirdetett jogosítvány, miért kötelező a pótóra, és miért fontos, hogy elnyerjük a vizsgabiztos bizalmát? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
motorola 2012.02.15 18:31:56
@hungarisztan:

Amiket leírtál, nem biztos, hogy Neked kellene jogsi... :-)))
Kezdjük rögtön egy fontos megállapítással: Az ÁSZ jelentés a BKV-ról az ügyészségen landolt, reméljük lesz belőle nyomozás, mert most már tényleg elég volt, hogy D. Gábor éli a boldog budakeszi nyugdíjasok életét. A jelentés a következőt állapította meg: 2002-2010…..
Hogyan vesztettük el majdnem, majd szereztük vissza az Alstom metrókat? Mikor jöhetnek végre a 2-es metróvonalra új szerelvények? 2011 kronológiája Alstom Metropolis ügyben. (A 2010-es év története itt olvasható.) Tudtad, hogy az eredeti szerződést 2006 május 30-án, azaz jó 6…..
Tanulságos újraolvasni azt a sok különböző nyilatkozatot, ami mondjuk csak az elmúlt egy hónapban az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban a magyar kormánypárt politikusaitól elhangzott. Tárgyalástechnika – mondják erre baráti értelmezők. Totális káosz – vélik mások.…..
motorola 2012.01.05 19:20:42
@ben2: Csaxolok, hogy népszavazással léptünk be, így kilépni sem lehet csak úgy umfukmuk...
  Rigó: Ez persze némi túlzás így a meleg szobából, de tényleg életem legrosszabb élménye volt pisilés nélkül kibírni 3 órát fagypont alatt. A birkózós BRFK-s tiszten túl már nem volt para, a készenlétiek határozottak voltak és nagydarabok. Egyetlen srác állt ellen,…..
Közismert bölcsesség, hogy a patkányok hagyják el először a süllyedő hajót. A CIB, és az Erste után a Raiffeisen is lehúzza a rolót néhány kirendeltsége ajtaján. Be lehetne tudni a válságadó és a végtörlesztés miatt érzett sértődöttségnek, de ez nem teljesen fedi a…..
motorola 2011.12.17 17:44:42
@dimitrij:

Üssed be a gugliba, hogy unicredit atm, meg hogy otp atm....

no azért az otp, mert nagyságrenddel több atm-je van, mint az unicreditnek pl... a fiókokról nem is beszélve...
A külön bejáratú űrállomásokat felépítő német masztodonok nyüzsgő standjai után olyan érzés volt felmászni a hatos csarnok másodosztálynak számító első emeletére, mintha egy féregjáraton át a Hungexpóra keveredtünk volna. Néhány szemüveges lézengő alkalmazott, pár…..
Imre a hiteleit szerette volna egy külön számláról tovább fizetni, de az OTP ügyintézői ezt 3 hónap alatt sem tudták megoldani:2011 május hónapban, szerettük volna az összes összes hiteltörlesztésünket átrakni egy másik számlára ami csak arra van fenntartva, hogy a hiteleinket…..
motorola 2011.09.09 10:45:20
@Tomasz_a_gozmozdony: Én meg úgy jártam az OTP-vel, hogy a számla közös név alóli kivonása kb. 10 perc volt, az új lakhely bejelentése 5 perc, az új fogyasztóhelyek (villany, gáz, víz, TV, biztosítások stb.) átjelentése a csoportos beszedéshez cca. 1/2 óra... S pikk-pakk megy minden...
Mindig a legszörnyűbb rémálom válik valóra, főleg, ha öreg Mercit vesz vagy ad el az ember. Ott ült a sámliján a műhelyben, jó mélyre leszívta a cigit, mint mindig, amikor a gondolatot szó követi majd. Közben a lábával egy automataváltót billegtetett, a nyári vihar előtti…..
motorola 2011.09.04 17:38:35
@BOSCHtechnikus: Hú vazze.... hatalmas dolog egy manométer.... :-) :-) 2011-ben... Van egy a volt NSZK-ban vásárolt gagyi mérőm, ami 30 éves, belekerült talán vmi 8-10 márkába akkor, oszt még mindig jó... Nem a tizedek a fontosak, hanem, hogy van, vagy nincs kompesszió, erre tökéletesen megfelel. De úgy látszik, már kompjúter nélkül fingani sem lehet...
àlabeck Sós vizes uborka télre 2010.07.26 14:13:00
Ez az uborka majdnem olyan nagy kedvencem, mint a kovászos. Sokkal jobban szeretem étel mellé savanyúságként is, mint akár az ecetes, akár a csemege uborkát. Salátákba pedig – mint például az orosz hússaláta vagy a majonézes krumplisaláta – szerintem összehasonlíthatatlanul jobb. (Persze ez az én…..
motorola 2011.08.30 15:13:44
@FDM:

Igewn, ilyen egyszerű... nem kell többször forrázni, egyszer, de nagyon forró vízzel, jól lezárni... hagyni kihülni, majd irány a spajz... nem fut ki... totál zöld fürtök... mehet mellé kapor is, meg a tormaszálak... az nagyon fontos...
Sándor lányának gépét a Generali vitte szervizbe, azóta a számítógépről ellentmondásos hírek érkeznek, visszaadni azonban nem akarják a tulajnak a hibás kütyüt. Naiv ügyfél a biztosító hosszúra nyúló kezét sejti a dologban.Két hónappal ezelőtt lányom számítógépe…..
motorola 2011.08.29 18:52:33
@newtehen: Próbáld ki: tulfeszvédelem, aztán villámcsapás...

Kis naív... Köss szerződést egy afrikai törzs varázslójával... kb ennyit ér a tulfeszvédelem villámcsapás esetén...
motorola 2011.08.29 19:24:57
@vernarancs: XP/32 bit esetén 4 GB memória megcímzésére van lehetőség, de a 4 GB megcímezhető memóriába beleesik a videokártyán található ram, illetve az egyes PCI eszközök fizikai memóriái. Magyarul a 32 bites XP rendszer összesen 4 GB fizikai memóriát képes megcímezni, az ezen felül lévő fizikai memóriát egyszerűen nem látja.
Azt hiszem, a rendőrségi szájkarate a kelleténél is jobban megtette a hatását. De nyugi, ha rendőrök akarnák, már senkinek sem lenne jogsija. Mai cikkünk blogposztja...
motorola 2011.08.10 16:03:27
@gmower:

"De ugye tudod, hogy a kereszteződés, vagy a lakott terület vége tábla is oldja a sebességkorlátot? :D"

Kivéve, ha a lakott terület vége előtt valahol ki van téve egy korlátozó tábla...

A sebességkorlátozás hatályát a sebességkorlátozás vége, a mozgó járművekre vonatkozó tilalom vége és az útkereszteződés oldhatja fel. A lakott terület tábla az általános sebességszabályozás eszköze, az ideiglenes forgalomkorlátozó táblákra, valamint a szakaszos differenciált sebességekre vonatkozóan nincs hatálya."
forrás: zalaihirlap.hu/fokusz/20090212_meddig_hatalyos_a_tabla_
motorola 2011.08.10 16:07:43
@ruskyy:

Azt nem írta, hogy hányadik fokozatban... :-) Ha 3-asban megy 110-el, akkor többet fogyaszt, mint 5-ösben 130-al... :-)
motorola 2011.08.10 16:30:12
@victor vacendak:
én sem értem... :-) az eredeti állítása az volt itt vkinek...: 130-nál kevesebbet eszik, mint 110-nél...

Ezt próbáltam megmagyarázni :-) :-) :-)
A Kettős mérce egy ellenzéki blog, de nem azért jött létre, hogy minden szart rádobáljon a kormányra. Mi hiszünk abban, hogy a politika nem arról szól, hogy belerúgjunk egyet a másikba. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a kormányzás pénzbe kerül, ugyanúgy ahogy az államigazgatás…..
Ritka alkalom, amikor profik mérik össze erejüket a jogi pr-küzdelmekben; most pont egy ilyen eset bontakozik ki a szemünk előtt. A magyar televíziózás egyik legismertebb, legtapasztaltabb arca és a második számú országos kereskedelmi televízió (korábbi munkahelye) nyitott frontot…..
motorola 2011.08.04 21:15:41
@S. Annyi: Hát még én...
motorola 2011.08.04 21:22:50
@sujkos: Ha kifejtenéd bővebben.... Miért is kell nekem a Te itéledet elfogadnom???? Szerintem meg Te vagy a senkiházi... 1:1 :-)
motorola 2011.08.04 22:54:00
@Teng-Hsziao Gerzson: Ezt próbáltam én is mondani...
A Sziget-rendezvények letompított hangereje miatt már többször kiakadt a Homár, de most felcsillant a remény. Ma kezdődik ugyanis a Balaton Sound, aminek a hangereje állítólag akkora, hogy a tó másik oldalán is felsírnak miatta a kisdedek. Némileg árnyalja a képet, hogy a…..
És nem győztünk. Míg tavaly ilyenkor a Fidesz az IMF ellen vívta gazdasági szabadságharcunkat, függetlenségünkért, ma a Fidesz gazdasági megállapodást kötött Kínával. 1 milliárd eurós hitelkerettel, és 2015-re 20 milliárd dollárra növelt kétoldalú gazdasági kapcsolattal.…..
motorola 2011.06.26 12:34:36
@Várúr:

Csakúgy mégegyszer, mert én is sajnállak:

"A kínai kormányfő azt mondta, országa bízik a magyar gazdaság fejlődésében. Bejelentette: Kína hajlandó "bizonyos összegű" magyar államkötvényt vásárolni, a kínai állami fejlesztési bank pedig egymilliárd eurós különhitelt fog biztosítani a magyar félnek a kölcsönös befektetések előmozdítására."

Olvasgasd figyelmesen: Mit jelentett be különhitelen kívül?? Én valami államkötvényt is olvasok... de lehet rossz kódlap van beállítva a gépemen... :-)
motorola 2011.06.26 13:28:58
@Idi Admin Dada:

El persze:

„Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi embert sikerült a szegénységből emberhez méltó élet szintjére emelni... Ma úgy zártuk le a tárgyalásokat, hogy Kína és Magyarország ilyen új szövetségesei lehetnek egymásnak" - megjegyezve, hogy a két ország kapcsolatában a szövetséghez szükséges erős alapok megvannak, "az elmúlt 60 év is megerősítette ezeket az alapokat".

:-)
w Lehet más a korrupció 2011.06.10 07:00:00
A Tesco vállalat mindössze kilencven éve foglalkozik kiskereskedelemmel, így kevés fogalmuk van arról, hogy hova érdemes új áruházat építeni, mekkorát, és kell-e egyáltalán. Bizonytalanságukat azzal próbálják leplezni, hogy a forgalmukra mutogatnak, mondván, hogy a magyarok…..
motorola 2011.06.10 16:47:42
@ZX:
Hát nem tudom.. Nekem is vannak svájci ismerőseim, többen, de amikor náluk voltam bújták a reklámújságot, hogy hol olcsőbb pl. a víz, meg a fene tudja mi... s utaztak 20 km-t, pedig mellettük is bolt bőven...
Azonkívül a német határ melletiek rendszeresen átjárnak mert van sok olyan dolog ami a németeknél olcsóbb. S nem szegények, mert még a garázsajtót is Bang & Olufsen elektronika vezényli... :-)
   A Jobbik és a KDNP már egy ideje vált-vállvetve követeli Alföldi Róbert leváltását. Összenő, ami összetartozik mondanám, de nem szeretném, hogy esetleg a KDNP-s és Jobbikos képviselők rosszat gondoljanak. A mostani indoklás az, hogy Alföldi Róbert egy…..
motorola 2011.05.24 16:45:03
@gergo1000:

Én sem akarok kekeckedni, de a riporterek, ill. kérdezők meg árnyékban, vagy napernyő alatt ültek nappal hátnak, s NAPSZEMÜVEGBEN. (3:50 környékén tisztán látszik.)

Az Ő szemüket védeni kell....

Nem is tudom miért van azaz érzésem, hogy ez hasonlít a sapka van rajta, vagy nincs sapka rajta effektushoz??
Tisztelt blog! A gyermekem a múlt héten az iskolájával kötelező fogászati szűrésen volt. Egy évben azt hiszem, kétszer mennek az osztályával. Mivel korábban elég sok rosszat mesélt róla a fiam, ezért kb. fél éve saját fogorvoshoz visszük. Az orvossal abban maradtunk, hogy…..
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
Habár mostanság a teljes magyar nyomtatott és elektronikus sajtó a médiatörvénnyel van elfoglalva, mi ne álljunk be a sorba gumicsontot csócsálni! Van itt még érdekesség bőven ezen kívül is – elsőnek mindjárt itt a jó öreg magánnyugdíj-törvény. Vajon a Fidesz–KDNP…..
motorola 2011.01.17 17:55:34
@go!t: Hja igen.... igaz volt mindez 1990 előtt... Manapság Svájcban már bezárnak mindent, ha elmennek 1-2 percre is, köszönhetően a vasfüggöny leomlásának. Az odaszármazott volt k-európaiak meg főleg, mert félnek a "volt" honfitársaik áldásos svájci látogatásuktól... :-(
Erről ennyit.
Belsőség Dezső a műtőasztalon 2010.10.03 07:49:00
Először is, magyarázattal tartozom. Amikor normálisan autót veszek, legalább három, de inkább tíz kocsit meg szoktam nézni élőben, mindezt annak ellenére, hogy impulzív vásárló vagyok. A legdrágább kocsi, amit vettem, 850 ezer forint volt, és a szívinfarktus kerülgetett, amikor…..
motorola 2010.10.03 13:23:20
@don't: Még hogy a 3 csavar.... de hogy még meg sem rángatták az mellső futómű összekötő rudazatát?? Marhára megnézhették az állapotát a kocsinak, ha mindezekre csak most jöttek rá...
Az sem tünt fel, hogy az fék nem fog?? Márha igaz, hogy az olaj a fékdobba "ömlik"??
Kár itt most a saját akkori hülyeséget most hősies küzdelemnek eladni...
Ettől függetlenül sok sikert a renoválásoz....!!
A málnaszörp, ahogy nagyanyáink készítették:Hozzávalók: érett málna, víz, cukor.A megtisztított, megmosott málnát összezúzzuk és egy nagy uborkás üvegbe tesszük. Másnap vászon ruhán leszűrjük, jól kinyomkodjuk és minden liter tiszta gyümölcsléhez 5 dl vizet és 1 kg…..