Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrazziee

0 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új helyszínre tette át a Wizz Air a csomagméricskélést a 2A oldalon Ferihegyen. A szigor nem változott, majdnem zéró tolerancia van érvényben. Már nem a karámban meózza a Wizz földi kiszolgálója a csomagokat, hanem még a fő terminálban. Amikor az utas elindul a kapuhoz, még az automata kiengedőkapu…..
mrazziee 2019.03.25 22:19:30
@lele007: voltam egy hónapja. le sem szarják, ki mivel megy :)
Évekig teljesen hanyagolták Budapestről a francia útvonalakat a szolgáltatók, most meg hirtelen olyan boom lett, hogy csak pislogunk, mint hal a szatyorban. Nantes után Toulouse is közvetlenül elérhető lesz olcsón. Már az is öröm volt pár éve, hogy a sokáig egyetlen Párizs mellett befigyelt Nizza a…..
mrazziee 2019.03.04 12:44:35
@heidt: Köszi! Átböngésztem már 100x a honlapot, és csak az van leírva, hogy melyik parkoló mennyi, az általános behajtás/kihajtást nem említi egyértelműen.
mrazziee 2019.03.04 12:45:27
@heidt: Akkor ez azt is jelenti, hogy sorompó nincsen a terminál behajtás/kihajtásnál?
Nem kell beugrani annak, hogy ma vége van a Ryanair leárazásának, mint ahogy a Wizznél se kell rohanni. Adataink szerint évek óta nem voltak ennyire alacsonyak a jegyárak, ősszel rengeteg helyre lehet fillérekért utazni. Ha nem törlik a járatot. A Ryanair-botrányok megtették hatásukat: a cég küzd,…..
mrazziee 2018.09.14 13:07:42
@teglascs: az ár, amit a legelső képernyőn látsz, az a végleges ár is, ha semmilyen extrát nem veszel hozzá. Általában a legolcsóbb opció csak egy kis kézipoggyászt tartalmaz, ülőhelyválasztás nélkül (ezt általában trükkösen úgy tüntetik fel, hogy kötelező, de mindig ki tudod kerülni). Ha minden ilyen extrát elhárítottál, akkor a fizetésnél is annyit fogsz látni, mint kezdésként.
mrazziee 2018.09.14 13:59:50
@teglascs: dinamikus árazás van, vagyis akkor olcsóbb egy jegy, ha kisebb (volt) rá az igény. Ez általában hét közepén van, igen.
Az angol reptereknek régóta rossz hírük van, teljesen megérdemelten. Nyilván lehet szerencsénk egy-egy flottul sikerült érkezéssel, vagy indulással, de gyakoribb, hogy sík ideg az utas, mire túljut valamelyik procedúrán. Az elmúlt hetekben volt szerencsénk újra a szenzációs London-közeli fapados…..
mrazziee 2018.06.29 00:02:03
@mrazziee: és micsoda kamuduma:

As we have limited space onboard, we cannot guarantee that all passengers’ hand luggage will be travelling with them in the cabin area of the aircraft. Only passengers with Wizz Priority will be able to bring their hand luggage on board subject to boarding procedures at each airport. The hand luggage of all passengers who have not purchased Wizz Priority will be placed into the cargo hold compartment of the aircraft and can be collected at the baggage belt in the arrival airport.
mrazziee 2018.06.29 00:04:56
@mrazziee: nem derül ki, hogy az értékeket ki lehet-e venni belőle, vagy abszolút semmi sem lehet nálad.

pofátlan. ebből remélem botrány lesz. ennél még a kétféle méret is sokkal jobb volt.
Pár nap múlva kitör az iskolai szünidő, a nyaralók többsége nyilván már rég lefoglalta a maga útját, de ne aggódjon az se, aki még nem tette. Összegyűjtöttük a szerintünk legjobb tengerparti ajánlatokat.  Elöljáróban: ezen a listán nem az olcsóság volt a legfontosabb szempont, arról, hogy hova…..
mrazziee 2018.06.14 23:09:36
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: és ha hajnalban van a gép?
valamilyen parkolási opció engem is érdekelne, ami nem horroráron van
Vicces, hogy most meg a Ryanair követi a Wizzt: június közepétől csak 48 órával a járat indulása előtt tudják elvégezni az utasfelvételt a Ryananir járataira azok, akik nem vesznek maguknak ülőhelyet, jó nekik az, amit a gép dob - vagyis egy fő felett a szétültetést. A Ryanair ezt legalább…..
A Wizz hivatalosan is bejelentette azokat az útvonalakat Debrecenből, amelyekről az előző posztban beszámoltunk. Sőt, még azokon kívül kettőt. Arról nem szóltak, hogy egy meg megszűnik. Rákérdeztünk, ezért magyarázat is érkezett arra, hogy miért döntött a cég az utasok szándékos szétültetése…..
mrazziee 2018.05.15 13:04:49
@Darth Revan: na, nekem nem is küldtek :(
Most hogy papíron itt a tavasz, ideje, hogy ráhangolódjunk a hersegő zöldekre és kipattanó bimbókra. Bárhol járunk, szívesen látogatunk el kertekbe, legyen szó kis városi oázisról vagy botanikus kertről. Jó hír, hogy van élet Versailles-on és Schönbrunnon kívül is. Azt is megmutatjuk, hogy lehet…..
mrazziee 2018.03.01 16:51:16
@ordasbacsi: nem hinném.
A Vörös-tenger csücskében fekvő Eilat télen is kellemes hely, nyári meleg, langyos tenger. Ám miközben mindent megtesznek a turisták kiszolgálásáért, vannak bosszantó hiányosságok. A cápákat és a rézbányát ugyanakkor meg kell nézni. A város egy komplett izraeli túra…..
mrazziee 2018.02.22 15:21:02
@papeti01: szia

vízum nem kell, útlevél elég (+6hónap lejárati idővel). belépésnél/kilépésnél kérdezgetés lesz, de elég azzal felkészülni, hogy mit terveztek csinálni, megnézni.

250 euro 3 napra elég jó ár, drágák a szállások.
a kaja szintén drága, egy lepukkant falafalesnél egy falafeltál kb 2500-3500 forint. étteremben nyilván egy hasonló főétel kb. a duplája.

reptéri transzfer: eilatshuttle.com/hu/ 8 dollár, van helyi busz is, kb hasonló áron, ez viszont "házhoz" visz.

Eilatban amúgy nem sok dolgot lehet csinálni, de amiket igen, arra elég a 3 nap. esetleg érdemes egynapos szervezett túrára befizetni (pl.: Holt-tenger, Jeruzsálem, Timna park, Petra (ez nagyon drága a jordán vízum miatt))

üdv!
Kíváncsiak lennénk, mi indította a Ryanairt arra, hogy vasárnap reggel tegyen komoly bejelentést - talán csak nem akartak megelőzni valakit? Ez majd kiderül, de az biztos, mi is jókora hátast dobtunk, amikor megjött a közlemény arról, hogy Budapest-Amman járatot indítanak. Kis személyes: többször…..
mrazziee 2018.02.06 10:05:53
@AzUtazó: így van. ugyanannyi, mitn a vízum, viszont szinte mindenhova jó a Pass. csak legalább 3 éjszakát kell ott tölteni, de hát az meg szerintem alap.

@csubbus: a városokon kívül nem gáz. városban ne akarj vezetni :D
mrazziee 2018.02.14 14:15:16
@Darth Revan: nem, hagyd úgy nyugodtan, a kutya se nézi, hogy Mr/Mrs/ms/Miss, stb. Ha magyar a boarding pass (és rajta: Úr/HölgY) még jobb :)
Mivel is köszönthetnénk az új évet, ha nem hónapra szabott utazási tippekkel. Persze a válogatás tök szubjektív, de komoly oka van, hogy pont az adott hónapra tettük az egyes célállomásokat. Szempont, hogy kellemes legyen az idő (a túl meleget és a túl hideget se komáljuk), ne legyen tömeg és…..
mrazziee 2018.01.10 16:28:34
@Kánikula: foglalható. :)
(néha beszarik az oldal, ilyenkor minden útvonal elérhetetlen. nyisd meg újra, és/vagy később, aztán megjavul)
Már épp megírtuk volna, hogy mekkora cumiba szaladhatnak bele azok, akik karácsony előtt utaznak Ryanairrel, de a sztori ma reggel kissé váratlan, de nagyon komoly fordulatot vett. Michael O'leary, aki sokszor, sok helyen elmondta, hogy soha a büdös életbe nem fogja elismerni a szakszervezeteket,…..
mrazziee 2017.12.16 08:12:50
@Yumurdzsak: pegasus nem jó?
Beleszaladtunk egy balhéba a csomagmérők és egy utas között, azt pedig túlzás lenne mondani, hogy rendszer lenne az új szabályok alkalmazásában. Inkább katyvasz látszik, pár dolog persze egyértelmű, jótanácsok most is vannak. Mindenesetre a héten újból tesztelünk, várjuk a további utasélményeket és…..
mrazziee 2017.12.01 12:44:02
@schnee: köszi! :D
Ma reggel órát tekertünk, életbe lépett a téli menetrend és a Wizz erre a napra időzítette az új csomagszabályának bevezetését. Nem adott ki róla újabb közleményt, de egy nyilatkozat alapján nagyjából sejthetjük, hogy kitől veszik el a kézicsomagját és kitől nem. A változásról annak bejelentése…..
mrazziee 2017.10.30 20:35:48
@Hotenger: és honnan fogják tudni, hogy neked van kézid, amit feladtál a csekin pultnál?

tegyük fel, hogy van nálad 2 kézipoggyász. a nagyot feladod a csekinnél, a kicsit meg viszed magaddal a gépre. a csekinnél nem látják, hogy kettő van (addig az útitársad megvár vele valahol a távolban), te ott feladod a nagyot. a kapunál meg csak azt látják, hogy van nálad egy kicsi, amit vihetsz a gépre. nos?
mrazziee 2017.10.30 20:39:51
@mrazziee: szerintem ez a balfaszkodás, csak azt segíti elő, hogy két poggyásszal lehet ingyen utazni :D
mrazziee 2017.10.31 15:39:58
@tamaspro: a csekinpultnál valószínűleg rögzítik, hogy te már "becsekkoltál" a gépre (még ha nem is adtál fel bőröndöt, csak kézipoggyászt ingyen, viszont megjelentél a pultnál, és VALAMIT ügyintéztél velük). tehát szerintem a kézipogyó felvételét rögzítik a pultnál, lehet kapsz is egy matricát a papíros jegyedre (ha mobilalkalmazással online csekinelek, akkor mit csinálnak?!), de ahogy te is mondod, nyomtatok kettőt otthon, és a második, üreset mutatom fel a kapunál.
ez a "kézit feladom ingyen a pultnál", ez amit nem tudok megérteni, hogy hogy gondolták. nagyon kedves gesztus, de úgy gondolom, hogy könnyen kijátszható.
Mégse rohanja le a Ryanair Ukrajnát, szegények át lettek verve - legalábbis szerintük. Bukta a Lviv-Budapest útvonal is, a Wizz valószínűleg megint röhög a markába. Egyszerre szomorú és felháborodott közleményben jelentette be a Ryanair, hogy mégse megy Ukrajnába, mert az a mocskos kijevi reptér…..
Arra gondoltunk, ez esetben beszéljenek helyettünk a képeink. Mert a szöveg úgyis csak annyi lenne, hogy azta meg hogy fantasztikus és lélegzetelállító. Persze később összeszedjük a tudnivalókat azzal kapcsolatban, hogyan és nagyjából mennyiből lehet egy izlandi túrát összehozni, ha nemcsak az alap…..
mrazziee 2017.07.05 12:32:33
@swfla: jujj de kellemetlen volt ezt végigolvasni.
Nem rossz a 30 százalékos születésnapi Wizz-akció, de azért most se szabad ész nélkül bármit megvenni. Tavaly jó nagy várakozás előzte meg a jegyvadászok körében a Wizz Air születésnapját, mert a korábbi években akkorát durrantottak, hogy belefagyott a rendszerük, sokan nem tudtak vásárolni. Aztán…..
mrazziee 2017.05.19 15:04:21
@Gtusa: én is ezt tapasztaltam, de lehet a szülinapi akcióra éjfélkor lecsapók vitték fel az árakat... azért gyanús
Csomagdíj? Drága túlsúly? Köztudott. Taxis hiénák mindenhol? Költséghatékony utas csak kényszerhelyzetben ül be taxiba. Pénzváltás a reptéren? Ne vicceljünk, első blikkre látszik a nevetséges árfolyam. Ezekről tehát nem írunk, itt van viszont három olyan helyzet, amikor talán nem is gondolná az…..
mrazziee 2017.05.08 12:37:22
@Online Távmunkás: dohop.com
mrazziee 2017.05.09 16:58:20
@PTom70: én anno megkérdeztem az információnál. akkor nem volt közvetlen járat a belvárosba (és ha jól tudom, most sincs).

én kisétáltam a Bulevar Mimara Sinara-ra és ahol sok ember állt egy busz/trolimegállóban odamentem. kioszkokban lehet ezekre jegyeket venni ("Karta" :)), ezzel be tudtam menni a belvárosba. ha kell, itt át tudsz szállni másra. offline térkép nem árt hozzá. viszonylag lassú, ha többen vagytok, a taxi nem lehet drága egy főre lebontva.
mrazziee 2017.05.09 16:59:20
@PTom70: szerintem nincsen semmi, csak a taxi, vagy kis séta + tömegközlekedés.
Régen megígérték, sokan kérték is, végre összejött: augusztustól repülhet a Wizz Budapestről Szentpétervárra.  Heti kétszer repül majd a Wizz Szentpétervárra, szerdán és vasárnap, majd a téli menetrendben kedden és szombaton. Az árak jellemzően 15-18 ezer forinton indulnak, de akad bőven drágább…..
mrazziee 2017.05.05 12:57:04
@svajcineger: elvileg az idei Konföderációs Kupán és a jövő évi foci VB ideje alatt vízummentesen lehet beutazni. Viszont azirányú információim homályosak, hogy ehhez kell-e belépő valamelyik meccsre, úgy tűnik, hogy igen.
Továbbra is nagyon dinamikusan áraznak a derék ultra fapadosok, ami azt jelenti, hogy a jegyeik nagyjából fele irreálisan drága, 20 százalékuk simán drága, 20 százalék reálisan árazott és kábé 10 az, ami olcsó, amit érdemes megvenni. Ezekkel viszont szerencsére egészen tuti helyekre repülhetünk,…..
mrazziee 2017.04.10 19:03:31
@FlyD: lehet, hogy már lejött valami kedvezmény... :D
Átszállásos kapcsolatokat is biztosít a Ryanair - jelentette be tagnap a cég. A legnagyobb fapados légitársaság áprilisban már élesíti a rendszert, egyelőre a római átszállásokkal próbálkoznak. A Fiumicinóra érkező és onnan induló Ryanair-járatokat lehet majd összekapcsolni. Emellett szeptemberben…..
Durva útvonal-bejelentési lázban vannak az ultra fapadosok, a Wizz és a Ryanair két héttel az előző bejelentések után most újabb városokat dobott be. Az egyikre valószínűleg már rég lett volna igény, a másikkal pedig egy új kontinens kerül fel a térképre, az első fapados járat Marokkóba, konkrétan…..
mrazziee 2017.03.03 15:30:13
Egyre kevésbé érdemes 20-30 százalékos akciókban foglalni, máskor olcsóbbak a jegyek. Íme néhány példa, hogy eshetnek le az árak a töredékükre, a két ultránál miért nem érdemes sok hónappal előre jegyet venni. Ma véget ér egy újabb semmire se jó Wizz-akció: a 30 százalékos leárazás jól hangzik, de…..
mrazziee 2017.02.27 13:04:59
@svajcineger: vagy az utolsó előttire :)
visszaút 12.000 forint volt, és időben ideálisabb is, mert 7 éjszaka szerintem sok lett volna Zakin.
mrazziee 2017.02.27 13:07:55
@mrazziee: de amúgy tény, hogy szezon előtt/után, első hazafele tartó vagy utolsó kifelé menő gépre mindig olcsók a jegyek (kezdetben).
ezek sokszor olyan nyaralóhelyek, ahol temérdek másik fapados légitársaság üzemel, úgyhogy maximum 1 napos átszállási idővel lehet kombinálni az oda- vagy visszautat.
mrazziee 2017.03.02 17:02:10
Már a tinédzserek esetében is eltörölték a brit légiutasadót, a fapadosok majdnem mindegyike 13 fonttal olcsóbban is adja a jegyeket a fiataloknak. Aki nem, az a Wizz Air, amely beszedi a gyerekek jegyei után is az adót és megtartja magának a zsét. Szemétség vagy nem, el lehet dönteni (szavazás…..