Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lektorod

13 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lektor Az ötvös és az ezüst 2011.04.12 19:50:00
Egy csapat nő a Bibliát tanulmányozta együtt. Mikor elérkeztek Malakiás könyvéhez, a harmadik fejezetben találkoztak egy verssel, amely ezt mondja: "leül az ötvös és megtisztítja az ezüstöt".Ez a vers teljesen lenyűgözte az asszonyokat, és azon gondolkodtak, hogy…..
Lektor Család éve üzenete I. 2011.03.24 23:04:20
Ima a kedvesértTudod, Uram, már milyen régen várom...Hányszor álmodtam róla,hányszor képzelődtem.Sőt, fölismerni véltem ebben is, abban is,aztán kiderült, hogy délibábok voltak.Te vagy a mi Teremtőnk,aki férfinak és nőnek teremtettél minket.Mutasd meg, kérlek, kit alkottál…..
Lektor Isten a hétköznapokban 2011.02.17 23:51:00
Hosszú idő telt el legutóbbi írásom óta. Nagyon lekötöttek nehéz, fontos dolgok, de hála a Teremtőnek sikeresen túl vagyok rajtuk. A gondolatok érlelődtek, és érlelődnek, jönnek majd sorjában, csak tudjam rendszerezni őket. Ami talán mostanában leginkább foglalkoztat, hogy…..
Lektor M.I.N.D. 2010.11.14 23:41:00
Kínában egy vízhordozónak volt két nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt egy repedés, míg a másik tökéletes volt, és mindig egy teljes adag vizet szállított. A pataktól a házig tartó hosszú séta végén a…..
Lektor Keresztény felelősségünk 2010.10.21 22:24:23
A mai bejegyzés talán nem olyan mértékben elmélkedős, mint az eddigiek, mint inkább egy kicsit kritikusan szemlélő, gondolat- és figyelemébresztő jellegű.Sok, s talán egyre több keresztényt látok, akik kiábrándultak, vagy legalábbis olyanokat, akik felhagynak vallásuk…..
Lektor Hivatásunk 2010.09.26 12:38:00
Már régóta érett ez a bejegyzés, és talán most elért egy publikálható szintet. Magamban legalábbis fontos dolgok fogalmazódtak meg, és most úgy is érzem, hogy hiteles lehet a mondanivalóm.A hivatás az lehet sokféle. Beszélhetünk papi hivatásról, családanyai -apai hivatásról,…..
Lektor Dió 2010.09.24 06:19:00
Mind diók vagyunk.Van nagyobb dió, kisebb dió. Van, amelyik még magán tartja a zöld héját, van, amelyik a fáról sem esett le. Van, amelyik sárba hullot, és koszos, van, amelyik szép és kívánatos, de belül üres. Van, amelyiknek kemény a héja, és nehéz feltörni, de van,…..
Lektor Panasz 2010.09.10 16:24:00
Lázadni akarok.Ha mást szomorkodni látok, olyan sok erőt és bölcsességet kapok. Azonban ha magamról van szó, sokkal nehezebb minden. Engem ki vígasztal, ha szomorú vagyok? Ki ad erőt, ha gyenge vagyok? Sokszor megélem, hogy amiben hiszek, azt tisztán tényként kezelem, de szükségem…..
Lektor Szeretet 2010.08.15 18:52:32
De nagyon elcsépelt fogalom a szeretet. De mégis milyen sokrétű, egészen bizonyos, hogy erősen befolyásolja életünket és sokféleképpen értelmezhető. A valódi értelmét, jelentését a Szentírásban találjuk, de még így is sok nehézséget és problémát okozhat, hogy hogyan is…..
lektorod 2010.09.05 23:25:35
Kedves Bazsik!

Jól látod, a szeretet ott áll próbatétel elé, amikor te kerülsz nehéz helyzetbe, akár lemondás, akár önfeláldozás miatt. Például lemondasz a saját programodról, hogy a pároddal foglalkozz, vagy hogy vele legyél. Vagy nem nézed az esti meccset, hanem a gyermekeiddel töltöd az estét, hogy a feleséged pihenhessen, mert épp nincs jól. Ezek próbatételek. De abban nem hiszek, hogy az üdvösségedet kockáztatnád, vagy kockáztathatnád a szeretetért. Ezt kizártnak tartom. Hogy tudsz úgy szeretni, hogy közben olyasmit áldozol fel, amiért élsz? Amiért valóban élsz. Ne feledd, hogy Isten az első, és csak utána jön minden. Véleményem szerint ha az üdvösségedet kockáztatod, akkor az nem szeretet. És ha ezt a másik fél nem fogja fel, akkor ő nem szeret, hanem kihasznál. Neki sem lehet fontosabb az ő boldogsága, mint a te üdvösséged. Igazából el sem tudom képzelni, hogy hogyan tudod kockáztatni az üdvösségedet. Tehát mit kellene tenned ahhoz, hogy az szeretetből fakadjon, de mégis a te károdra menjen. Ha ilyesmi adódik, szerintem elmélkedd át, hogy vajon miben lenne az szeretetteljes cselekedet, ha valóban számodra veszélyes, vagy káros dolog. Gondolom nem szeretnél részletekbe bocsátkozni, és ez nem is cél, de neked magadban kell rendet teremteni - persze a Szentlélek segítségével és erejével- hogy meglásd, tényleg szeretettől vezérelt-e a te tetted. Ha az, akkor nem veszélyezteti az üdvösségedet, mert a szeretet erre képtelen. Ha pedig nem, akkor a lelkiismereted úgyis jelezni fogja, és nem nyitott tovább a kérdés. Ezt könnyű mondani, tudom, megélni sokkal nehezebb lehet. De vond be a kérdésbe Istent, és úgyis megmutatja az utat.

Nagyon nehéz kérdés a szeretet útjának felfedezése. De ha egyértelmű lenne, nem lenne unalmas? Sokszor van úgy, hogy nem azzal szeretünk, ha bólogatunk, hanem néha bizony meg kell mondani, ha valamit helytelenül lát, tesz, gondol a másik, ami konfliktusokat szül, vitákat, és akkor máris nehéz meglátni, hogy ez hogy eredt szeretetből. Az Atya azonban pontosan tudja. Ha például elhallgatják a házasok egymás elől az apróságokat, ami bántja őket, elmérgesednek, és a végén a házasságuk megy tönkre miatta. Azonban ha megbeszélik, nyitottan, lehet, hogy kicsit vitás helyzetek adódnak, de mégis megmenthetnek egy későbbi válástól. -Ez csak egy apró példa. Sok hasonló eset van, hogy valami nehézséget el kell viselni, de valójában fogalmunk sincs, mitől óv minket az Atya ezekkel.
Nem tudom, sikerült-e jól megfogalmaznom, amire gondolok, remélem segítettem.
Lektor Félelem, kudarckerülés 2010.08.26 23:54:40
Miért félek? Miért nem vagyok képes legyőzni a nevetséges önmagamat?Megmondom őszintén, számomra ezek nagyon nehéz kérdések. Nézzük csak azt, hogy akárhogy igyekszünk, újra és újra ugyanazokkal a bűnökkel térünk vissza a gyóntatószékbe. Ez bizony kudarc. Próbálunk mindig…..
Lektor Van-e Isten? 2010.07.29 18:40:00
Kicsit sokáig voltam távol, de remélem nem hiába. Nagy a fa, az én fejszém meg kicsi, remélem mégis hasznunkra lesz az alábbi -talán kicsit csapongó- elmélkedés.Nagyon elemi kérdés, bizonyára mindenkiben felmerül legalább egyszer. Legalább egyszer úgy nagyon elgondolkodtatóan.…..
Lektor Nehézségek 2010.06.24 11:49:00
Talán napjaink legnehezebben felfogható dolga. Nap, mint nap találkozunk nehézségekkel, bármilyen feladatot nagyon hamar nehézségként fogunk fel. Mi magyarok különösen hajlunk arra, hogy panaszkodjunk. Magam is sokszor esek abba a hibába, hogy egy-egy nehéz szituációban sajnáltatom…..
lektorod 2010.06.30 11:25:51
@bazsik: Prohászka Ottokár

Kő az úton

Gondolod, kerül életed útjába
Egyetlen gátló kő is hiába?
Lehet otromba, lehet kicsike,
Hidd el, ahol van, ott kell lennie.

De nem azért, hogy visszatartson téged,
S lohassza kedved, merészséged.
Jóságos kéz utadba azért tette,
Hogy te megállj mellette.

Nézd meg a követ, aztán kezdj el
Beszélgetni róla Isteneddel.
Őt kérdezd meg, milyen üzenetet
Küld azzal az akadállyal neked.

S ha lelked Istennel találkozott,
Utadban minden kő áldást hozott.
Lektor A kezdet 2010.06.24 11:10:00
Ezt a blogot több okból kezdem el. A legfontosabb talán az önös érdek. Fontosnak tartom saját lelki fejlődésemet, ami nem egy önző dolog, hanem mindenkinek fontos lenne törődnie magával lelkiek terén is. A másik ok pedig egyfajta hivatástudat, a másokért tenni akarás.Nem vagyok…..