Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szerénységem

0 bejegyzést írt és 2508 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szél befújt a Vincent szerkesztőségébe egy másik Kubatov-listát. Képtelenek vagyunk megfejteni, hogy ki készítette, kikről és miért, de talán majd az olvasók. ..
szerénységem 2013.02.19 19:35:29
    Hát téged, virágszálam, jól meg. Tudod, édes violám, amikor a Balog lelkész úr olyan pajkosul csippentett  a rózsás arcocskádba, akkor kellett volna gondolnod a szűzi tisztaságodra. Ilyen egy huncut emberrel nem megy egy ilyen csinosnak mondott  tulipánt a…..
szerénységem 2013.02.10 16:29:52
@kiskii: Még jó, hogy a nyolcvanas évek egyetemistái olyan hihetetlen nagy szellemi potenciált halmoztak fel, amelynek következtében most, amikor a hatalomban vannak/voltak, akkor az ország felvirágzott, nemkülönben jó érzés, hogy rájuk szorulunk épp. :-DD
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
szerénységem 2012.11.03 11:38:47
@Wolff: Szerintem ezek kommunista eszmék, tökmindegy, melyik oldalon ücsörög a lelkem. Iszonyú károsak, pláne úgy, hogy mögötte egy látszólagos hitelesség van. Azért látszólagos, mert Ángyán, ahogy írod is, minden egyebet hűségesen megszavaz. A földügyben kiáll, de más nem éri el az ingerküszöbét.
Az LMP pedig egyértelmű: zavaros, szélsőbalos eszmékkel teli párt, amely a most éppen középre húzó, sőt, kicsit már a centrumtól jobbra lévő gazdaságpolitikát hirdető Gyurcsányt (aki az "oligarcha" mint olyan, megtestesítője is) gyűlöli, nem beszélve 2006-ról, ami viszonyítási pont Schifferéknek. Ángyánt meg ellenzékiként érdemes tolni, hisz nem sokan vannak, akik bármiben is nem lépnek egyszerre a Nagy Októberi Bolsevik Párttal. :-) Ja, hogy amúgy elvi kérdésekben a Fidesszel szavaz? Bagatell, ugyan már... :-)
szerénységem 2013.02.02 20:21:16
@jotunder: Nem erre a tevékenységre vonatkozik a "zabrálás" kifejezés? :-)
szerénységem 2013.02.09 11:29:24
@Evezős: Ez a csávó nagyon csúnyán fogja végezni, igazából nem is azért, mert lop, hanem mert hihetetlenül vastag bőr van a képén, és szemrebbenés nélkül tud vérlázító lenni.
Nehezen tudtam eldönteni, hogy anyázós vagy röhögős kommentárt fűzzek az Educatio konferencián történtekhez. Egyszerre lenne kedve az embernek röhögni a látványon, ahogy néhány diák és a határozott fellépés mekkora zavart  és ideges tikkelést képes okozni egy…..
szerénységem 2013.01.19 16:50:46
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Valószínűleg Gábrielnek a legbátrabb cselekedete az volt egész életében, hogy a nagy nehezen betanult kazározásait begépelgette a billentyűzetén. Ez aztán kissé frusztrálja, amikor a civil kurázsival szembetalálkozik. :-))
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el véle. Nem kell ebből - sem - nagy ügyet csinálni srácok. Feljelentés "választás rendje elleni bűncselekmény" gyanújával? Az meg minek Tündérmeseországban? A válasz elspoilerezhető, mint az Aranyglóbusz gála, "a felvétel…..
szerénységem 2013.01.16 16:54:55
@Vitéz László: De én amúgy ezt nem értem: mit gondol, nem jön rá senki, hogy hiányzik belőle? nem tűnik fel senkinek, hogy a 34. oldal után az 54. jön? :-)
szerénységem 2013.01.16 17:56:42
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A lakosság azért is odalenne, hogy ne kelljen adót fizetni, és legyen ingyen a sör. Erre fölösleges pénzt költeni, előre megjósolható az eredmény.
Na persze ha úgy tennék fel a kérdést, hogy hajlandó lenne több adót fizetni, hogy csökkenjen a rezsi, akkor már más a helyzet.
Minap Ungváry Krisztián kijelentette, (köszönjük Yorgnak az ötletet) hogy ő nem liberális, mivel abban hisz, hogy "egy európai országban a kereszténységnek állami szinten is kitüntetett szerepet kell kapnia más vallásokhoz képest".  Ungváry Krisztián magánügye, hogy miért…..
szerénységem 2013.01.03 23:10:34
@ijontichy: Szerintem ezt benézted... kicsit nézz utána, ki az az Ungváry Krisztián
"Kedves honfitársaim! Kívánom sohase adjuk fel álmainkat!" - kívánta nekem is ünnepi beszédében Áder János, és -- figyelem, kámingáut - én nem bántam, hogy a "nappalimig eljött ezzel". Mert nem tudom ő miről álmodik, de én arról, hogy egyszervolt Tündérország…..
Most, hogy Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője a leghatározottabban kijelentette, hogy Semjén Zsolt véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti a plágiumügyét, végre elkezdhetünk foglalkozni Semjén Zsolt plágiumügyével és véglegesen és hivatalosan is ipari…..
szerénységem 2012.12.09 14:59:07
@Vol'Jin: Csak reménykedni tudok, hogy így van. Csak nekem gyanús az, hogy mind Schmittnél, mind pedig itt volt más is, aki tudott az egészről. Ugye, a Schmitt-ügyben jótékonyan el lett felejtve, hogy több mint valószínű: nem Schmitt írta a dolgozatot, hanem valakivel megíratta. Az meg ezt rakta össze. Itt is van tettestárs, ez most már biztos. Úgyhogy amit ketten tudnak, az nem titok.
De üdvös lenne a magyar újságírásra nézve, ha valóban a hvg.hu-nál elkezdtek volna dolgozni. Lehet őket követni tömött sorokban.,
szerénységem 2012.12.09 15:04:43
@bogardus: Linket tudsz a SOTE szabályzatához? Én megnéztem, de ott nem sok szó esik (konkrétan semmi) arról, hogy mi a teendő ilyenkor. Nem is hivatkoztak igazából semmire. Nem is kell szerintem. Erre nem lehet felkészülni, hogy 20 év múlva a majom lebukik.

Ugye, ebben az a buktató, és ezért nehéz ezt szabályzatba foglalni, hogy ha csinál az egyetem egy ilyen utólagos "ha lebukik, elvehetjük a diplomáját" klauzulát, akkor ezzel indirekt módon azt is kimondja, hogy anno jogtalanul (a konzulens, opponesek felkészületlensége miatt) kaphatta azt meg. Az meg nyilván égés. Szóval nehéz ez, én belátom... :-)
Egyszer volt, hol nem volt, a Dózsa György úton túl, de a Körvasútsoron innen dolgozott az ember, aki legutóbbi öndefiníciója alapján már csak ilyen "feljelentős típus." Tündérmeseország fővárosának Feritél kerületének vezetője nem szereti, ha ellenfelei és egy idő után…..
"...ne tanuljatok többet, mint mi jól esik - mondá az Úr - és megteremté a másolás fogalmát az ő igen nagy kegyelmében..." Kedves gyülekezet, világ keresztényei, kereszténydemokratái, fele és egész barátaim, Fidesz-KDNP kettős tagok és Pálffy Pista! Szomorú nap ez az én…..
szerénységem 2012.12.08 19:03:58
@Fabius: Nem. Jellemzően. :-)
szerénységem 2012.12.08 20:17:51
@Fabius: Sztem a SOTE szabályzatában sincs ilyen, mégis visszavonták Schmittét, holott a TF nem is hozzájuk tartozott akkor. Szóval így.
szerénységem 2012.12.08 22:13:52
@Csacsicska: Ezt mondom én is. A SOTE gerinces egyetem volt, az ELTE TÁTK meg nem az.
A hvg.hu rágalomhadjárata kifulladt. […] Kártyavárként omlottak össze a hvg.hu irányításával koholt vádak. […] Egy tiszta, jól hallható »bocsánatot kérünk« elegendő lesz. Ennek elmaradása esetén a hvg.hu és a hozzá csatlakozó tollforgatók végleg a hiteltelenség…..
szerénységem 2012.12.08 21:52:28
@jotunder: A SOTE esetében volt ilyen? Vagy önhatalmúlag cselekedtek, nem létező jogszabály alapján egy olyan esetről, ami akkor nem is hozzájuk tartozott? Mondjuk, mert így tartották etikusnak.
A HVG nem kér bocsánatot Semjén Zsolttól. Szent Habakuk, mondd édes próféta mi lesz most a látomással? Mert a borzalmas hiszti közben azt az egyet nem cáfolta senki, hogy Semjén apostol a 40%-ot csak másolta innen onnan. Helyette elővették a leghülyébbeknek szóló…..
Remény és keresztény válasz a válságra címmel Madridban, a Szent Pál Egyetemen adott elő Orbán Viktor. Kifejtette, hogy a spanyol a magyarhoz hasonlóan szabadságszerető nép, és a keresztény hagyomány iránt elkötelezett embereket egyaránt összekapcsolja "az őrálló…..
szerénységem 2012.11.19 18:57:17
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: „Ahol felbukkannak, ott lopás esik. Metró: lopás. MÁV: lopás. Posta: lopás. Autópálya: lopás. BKV: lopás. Villamos művek: lopás. Margit híd: lopás. És ez itt, a hetedik kerület: lopás. Nem tudnak lopás nélkül lenni már. Javíthatatlanok.”

2009 szeptember 15-i bejegyzés a kdnp.hu oldalon. :-)
     "Mi büszkék vagyunk, hogy Ázsiából jöttünk. Kisgyermekeink fenekén 100-ból 30 esetben hat hétig kis, piros pont van, mint a japán kisgyermekek fenekén." (Matolcsy György, ma Hódmezővásárhelyen)        Íme az ötvenes évek kiváló skót…..
szerénységem 2012.11.16 17:02:48
@tollaszerge: Viccelünk, de tényleg így lesz. Jövőre ő az MNB élén, Orbán a kormányén, Lázár a miniszterelnökségén - gyakorló elmebajos mind, és Matolcsy a legkevésbé veszélyes ezek közül. Lehet, hogy futni kéne, ki merre lát?
vastagbor.blog.hu/2012/11/16/sose_szabad_fullba_nyomni_a_kretent_de_matolcsy_megint_megtette#c18317195

A képek és a videó.
szerénységem 2012.11.17 10:33:58
@szempontpuska: Hódmezővásárhely himnusza lehet belőle még... :-)
A magyar gazdaságpolitika alfája, omegája, agytrösztje, az ország legnagyobb showmestere, csak sajnos idáig már olyan 2000 milliárd forintba került a szórakoztatása.Pedig tudjuk, hogy sose szabad fullba nyomni a kretént, de mégis, ő megint és megint megteszi. Volt már simplicity,…..
szerénységem 2012.11.16 17:10:54
@saravad: Nyugodj meg, hogy ő a legveszélyesebb pszichopata az összes közül. Nem vicc.
"Hogyha új trükköt nem csinálsz,Holnap kijön egy óriás.Téged megesz, engem elás,És nem csinál semmi mást,Ez a kurva nagy óriás." (via)     Egyszer volt, hol nem volt, Tündérmeseországban ahol a ősi hagyományai vannak a parasztvakításnak a legkisebb kistesó is…..
szerénységem 2012.11.16 16:58:26
@Fabius: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én azt hiszem, hogy itt tényleg gyakorló betegekkel van dolgunk. És még ki tudja, milyen pszichopaták lapulnak a háttérben, Lázárral meg Simicskával az élen...
Veszni látja a kormány a fővárost 2014-ben. Megmérették egy kormányközeli közkutatóval az esélyeket és kiderült, a Nagyfalu népe máris megvonta a 2010-ben szűken adott bizalmat. A szocik átvették a vezetést, az ismertebb fideszes arcoknak meg nem nagyon akarózik megméretni…..
szerénységem 2012.11.10 09:43:15
Nem tudom, volt-e már?:
hvg.hu/itthon/20121110_Feljelentettek_a_Nepszava_kommenteloit

"Büntetőeljárást folytat a XVI. kerületi rendőrkapitányság az Ezren tüntettek Papcsák ellen című áprilisi online cikk négy kommentelője ellen - írta a Népszava."
szerénységem 2012.11.10 09:55:50
@glaci ph 5.5 álompolgár: Mint a Szamárköhögésben. Másképp mondom, itt ősszel nem szokott vihar lenni, de most vihar van, nagy vihar! :-)
Kicsikét szűk a világ nekem, Keresem benne még a helyem,,Nem látom tisztán a holnapot,Lehet, hogy én ma még ebbe belehalok! Félig telt papírok az asztalon, ha rájuk nézek jön az iszony,Szólj rám, ha egyszer az életben,Jó számot írnék rá véletlen! Nem tudom mi lesz majd,…..
szerénységem 2012.11.09 00:45:02
@Fabius: A pedagógusnál lustább, megalkuvóbb szánalmasabb senkit nem ismerek. Tisztelet a kivételnek, pl. ők, de a cikkben le van írva, hogy miért elszigetelt ez a jelenség:

www.femina.hu/hirhatter/hejokeresztur

"A pedagógusnak az a problémája, hogy készülni kell a tanítási órákra."

"A módszer elsajátításának nehézségét jól mutatja, hogy 5003 óravázlatból egy sem sikerült elsőre a tanároknak. - A csúcs az volt, amikor hetedszerre sem - jegyzi meg az igazgató."

Ellenben:
"A módszert alkalmazó hejőkeresztúri tanárokon a kiégés legkisebb jele sem tapasztalható. Imádják a gyerekeket, és láthatóan újra beleszerettek a tanári szakmába"
I. Felvonás „A stratégiáról az LMP kongresszus dönt majd, de abban mindenki egyetért, hogy egyedül indulnak majd, és nem érdekeltek egy „ellenzéki összeborulásban” Jávor Benedek II. Felvonás A kongresszus határozata az LMP részvételéről az Ellenzéki…..
szerénységem 2012.11.09 00:26:38
@agresszív kismalac: Ez már most egészen nyilvánvaló, és meg is indult a helyezkedés, udvarlás, könyöklés. Biztos vagyok benne, hogy Simicska és Puch már ötletelnek, hogy mit lehet ezekkel kezdeni, egyelőre ezt a balfasz civil izét rántották elő, akiket nyilván a Fidesz pénzel.
A Kettős Mércének volt igaza, most nyílik esély arra, hogy mindkét társaságot nagyon messzire küldjük el. És ezt ők is érzik.
Miután elolvastam az eheti Magyar Narancs szerkesztőségi cikkét, mely szerint nem, Jeszenszky nem síkhülye, hanem hiteles képviselője a magyar kormány fajvédelmi tendenciáinak, úgy döntöttem, hogy 1. leöntöm kávéval a Narancsot, hátha felébrednek;  2. írok a Vincentre, mert…..
szerénységem 2012.11.03 11:50:52
@jotunder: És több mint valószínű, hogy - mivel a legtöbbjük a falujából se mozdult ki - meglehetősen gyakori volt még a XIX. században is a rokonházasság a mikroközösségeken belül. Az arisztokrácia öröklésközpontú házasodási szokásait most hagyjuk is.
Imádom, amikor az emberek csak írnak, és nem olvasnak. Történelemkönyvet se.
Ha egy állam megengedi, (sőt...) hogy a polgárainak egy része XVIII. századi körülmények közt éljen, akkor min csodálkozunk?
szerénységem 2012.11.03 11:56:14
@nu pagagyí: Nyilván butuska, nem is ez a lényeg, én még azt is simán elhiszem, hogy nem is ő ollózta össze, hanem valakinek kiadta az anyagot, amivel ugye az a baj, hogy legalább akkora égés bevallani... :-)
Én továbbra sem értem, miért őt kell vegzálni, tipikus szobatudós, cigányt csak tévében látott, ha azt mondják neki: szervezz Wallenberg-konferenciát, lelkesen megszervezi, ha cigányügyi konferenciát kéne, azt is megszervezné ugyanígy.
Őt minden kurzus tudja használni egyébként.
szerénységem 2012.11.03 11:58:40
@873ujr3rk: Sajnos, amíg nem volt SNI, ezt így hívták, volt még asszem, kisegítő iskola is. Nem mindig voltunk pc-k, azért írta oda zárójelben, hogy az is értse, akinek nem most jár a gyereke iskolába.
Az origo információi szerint a magyar bankok egy része, idézem, „a kormánnyal való együttműködés szorosabbra fűzését akarja elérni, és kezdeményezné a bankszövetség és a kormány közötti, tavaly decemberben kötött paktum megerősítését, illetve újrakötését”. Ez…..
szerénységem 2012.11.02 16:37:40
@Kettes: A bankokról az jut eszembe, amit Mérő most ídézett a Narancsban:
"A filozófus Bertrand Russell egy tyúk példájával mutatja be a logikus, induktív következtetés problémáit. A tyúkot mindennap megeteti a gazdája, és ez napról napra erősíti benne a meggyőződést, hogy ez a világ rendje: a gazda küldetése az, hogy mindennap kerüljön elé étel. Pontosan ugyanannyi oka van ebben hinni, mint abban, hogy a világ rendje szerint minden reggel kivilágosodik. Egy nap azonban a gazda váratlanul nem ételt hoz, hanem egy kést, mert őt, a tyúkot szánja az aznapi levesnek. A tyúk számára váratlanul összeomlik minden, amit eddig okos, megalapozott következtetésekkel levezetett. Hirtelen zavarában eszébe sem jut, hogy ő végül is egy szárnyas, némi erőfeszítéssel akár el is repülhetne."
szerénységem 2012.11.02 19:24:02
@Kettes: Hát most ennek nagyon megörültem. :-) Ha mégis lenne alkoholtilalom, akkor jelentkeznék Meyer Lansky szerepére. :-D

Jelenleg, ahogy elnézem egyébként a mostani ellenzéki pártocskákat, a a Nagy Piros nyomkodásán is összevesznének.
Jó, nyilván, én sem arra gondoltam, hogy az alapdolgokon balhéznának már az elején (ezeken már előtte meg kell tudni állapodniuk), ez valóban gyorsan fog menni. Ami nem szokott menni a baloldali-etatista pártjainknak, az eztán következik: kormányzásnak hívják. Ez utoljára valamilyen halvány profizmus szintjén, de csak halványan, Horn Gyulának ment, de hát ő virtigli appratcsik volt.
szerénységem 2012.11.03 11:31:07
@Kettes: atv.hu/cikk/20121102_kotyvalek_kemenyen_biralta_orbenek_gazdasagpolitikajat_bokros?source=hirkereso

"A kapitalizmust, a piacgazdaságot, a gazdasági és politikai szabadságot, a demokráciát tagadó alternatíva feléli a jövőt, és bizonyosan beprogramozza hazánk leszakadását, tartósítja elmaradottságát. Nemzeti érdekünk és egyszersmind hazafias kötelességünk tehát igazi modernizációs alternatívát felmutatni a magyar társadalom számára."