Regisztráció Blogot indítok
Adatok
igazine

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Különös történet a Cyanogené: egyszemélyes szabadidős hekkerprojektből lett globális, közösségi hekkerprojektté, majd váratlanul milliárd dolláros szilícium-völgyi startuppá (ez nem költői túlzás: a cég értékét jelenleg egymilliárd USD-re becsülik). Ezzel persze…..
Nicole Scott, a Mobile Geeks oszlopos tagjának videói időnként előfordultak már itt nálunk is - a tajvani székhelyű csapat nagyon jó kapcsolatokkal rendelkezik és sok mindenről első kézből értesülnek, emellett pedig remek és informatív videókkal árasztják el az internetet. A…..
Amíg a világtól távol, elzárva éltek, könnyebben megőrizték hagyományaikat, ám a globalizáció következményeként a nomád törzsekhez is szép lassan elér a civilizáció, a kis népek fokozatosan beleolvadnak a szomszédos, nagyobb kultúrákba, elveszítve ősi nyelvüket,…..
igazine 2013.11.21 08:28:54
A Google vagy nagyon szeret trollkodni, vagy nagyon figyelmetlen alkalmazottjai vannak, mindenesetre ma reggel egy-két órára véletlenül megjelent a Play Bolt készülékképei között az alábbi szett: Igen, az ott egy Nexus 5-ös, az a telefon, amiről senki nem tudja, mikor fogják…..
Ennyi volt. Ma este véget ért az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb sorozata, a Breaking Bad. Bruzsyval nagyjából egyidőben végeztünk a fináléval, és ha már úgyis fent voltunk a skype-on, összedobtunk egy podcastes különkiadást, hogy felvegyük az instant reakciónkat. A…..
Ma reggel minden rendes android-fannal megfordult a föld. Sundar Pichai, az Android vezére bejelentette, hogy a következő Android-főverzió a 4.4-es lesz, a neve pedig... KitKat. Ez már csak azért is hathatott meglepetésszerűen, mert már majdnem egy éve mindenki az 5.0 Key Lime Pie-t…..
igazine 2013.09.04 12:21:59
@Tomi from Space: vagy Kajla nugát
Újabb kis összeállítással jelentkezünk, ebben a rekkenő hőségben sem kell senkinek érdekes és aktuális Android hírek nélkül maradnia. Kiderül, hogy a Desire család legújabb tagja folytatja-e a szebb napokat megélt név földbe döngölését, hamarosan bemutatják az LG G2-t, a…..
Ahogy megjelent az S4, az Apple marketingeseinek elkezdett rajzolni a vége, úgyhogy összedobtak egy oldalt iziben, amin megmagyarázzák, hogy miért jobb még mindig az iPhone5 bármi másnál. A teljes kimondottan szatirikus lista alant, mindenkinek jó szórakozást hozzá. Az biztos, hogy az…..
igazine 2013.03.18 11:15:45
Szerintem nem azt éred (érted) el a posttal, amit szeretnél, kissé görcsösre sikerült. Az Apple-nek van egy terméke, amit a piacának reklámoz, marketingel. Arról szól, hogy miért jó, ha iPhone-t vásárolsz, melyek azok a dolgok, tulajdonságok, amik a készülék előnyei egy indirekt összehasonlításban. Minden, amit állít teljesen szokványos, kurrens marketing elemekből építkezik, ráadásul -pl. összehasonlítva egy bármilyen, Magyarországon megjelenő reklámmal- nem is hazudik.

Ha gyengülni is látszik az almás cég, még mindig értenek a marketinghez - véleményem szerint. Az ő vásárlóik, közönségük -a fanatikusokat kivéve- nem az, aki a magok számát, OS szubverziót, rootolási lehetőségeket stb. tekinti elsődleges prioritásnak vásárláskor, hanem pont azokat, amiket a fenti hirdetés felsorol. Számtalan ismerősöm, barátom használ iPhone-t, egyszerűen pontosan ezek miatt az okok miatt, nem másért. Nagy részük nem almafan, nem tud jailbreakelni, azt sem tudja, mi az, hogy kalózszoftver, de iPhone-t vesz, mert azt a kényelmet és használhatóságot nyújtja, ami neki megfelelő. Erről szólnak az Apple-termékek az utóbbi pár évben, egyértelműen látszik, hogy a többi gyártó is ebbe az irányba halad a hirdetésekkel.

A felsorolt "indokok" egy része szerintem csak gyomorból felbuggyant sutaság, a maradék nagy része pedig pont érdektelen az átlagos consumernek. Téged és engem nyilván soha nem fog meggyőzni, de azokat, akik nem hackelési lehetőségeket keresnek, nem érdekli őket, hogy 47 féle módon lehet cloudba menteni a dolgaikat, azokat sokkal nagyobb eséllyel közelíti meg. Erről szól, nem másról: saját magáról, a termékről.
igazine 2013.03.18 11:28:46
@Tomi from Space: Gondolom, az ottani marketingesek ezért kapják a fizetésüket, osztalékukat. Hülyén nézne ki, ha azt írnák "alant bemutassuk a világ -lassan csak harmadik- legjobb okostelefonját" :)

A hirdetés pedig semmi különlegeset nem csinál, megpróbálja eladni a terméket. Ez a dolga. Számomra üzenetében nem különb, mint bármelyik hazai mosóporreklám. Arról is tudom, hogy fos, hiába akarják a torkomon lenyomni, hogy kiszedi a fosfoltot is. Amiben más, az a módszer, ahogyan az üzenetet közli. Szerintem még mindig lehet belőle tanulni.
igazine 2013.03.18 13:37:32
@Tomi from Space: www.macobserver.com/imgs/tmo_articles/20120916_samsunggalaxyprintad.jpg

Simán elhiszem, hogy Neked van a történetben igazad (és LESZ igazad néhány hónap múlva), én csak annyit próbáltam leírni, hogy most, hogy érkeznek a konkurens gyártók készülékei, az Apple-nek kicsit meg kell nyomnia azt, ami van. Teljesen "természetes" és elvárt reakció. Nincs még neki iPhone 6 (vagy hány, nem tudom), ezért azt kell kihangsúlyoznia, ami van raktáron, hogy vigye a nép. Hogy ez szánalmas-e, azt én ennyire sarkosan megítélni nem tudom, mint Te.

"Az emberek meg már nem hülyék, ezt kellene észrevenniük és ettől lesznek pár éven belül Nokiák."
Szívből remélem, hogy igazad van. Már, ami a nem hülye embereket illeti. Az, hogy az Apple-ből Nokia lesz-e, az engem személy szerint egyáltalán nem érdekel, mostanában már nem tudok dühöngeni az A húzásain, mint egykor. Boldogan elvagyok a készülékemmel, örömmel tölt el mindaz, amit csinálok vele, talán pont ezért nincs rám hatással az Apple marketing.
Az alábbi listát nem mi készítettük, de mégis up-to-date-nek tartható és kimondottan meghökkentő. Nem is a nyertesek miatt, inkább azért, mert akik a legtöbb készüléket adták el, azok manapság hattyúdalukat éneklik. A lista persze darabszámra és nem összbevételre vonatkozik,…..
Alig ült el az Ultraliskek által kavart por és füst a Starcraft II: Heart of the Swarm trailere körül, itt az újabb, legalább olyan lenyűgöző videó. Az állítólag még az idén megjelenő Elder Scrolls Online-ból kapunk egy kis ízelítőt (persze, amit látunk, nem gameplay), benne…..
A jelenleg zajló Las Vegas-i tech-shown felbukkant az eredetileg csak későbbre várt orosz YotaPhone, melynek érdekessége, hogy két kijelzővel rendelkezik. A "rendes" előlapi kijelző LCD, míg a hátoldali e-papír technológiát használ. A készülék, melyről már korábban is írtunk,…..
Drága Testvéreim, Barátaim, Szerelmeim, Családom, Drága Nép! Nem rég még azon örvendtünk, s borultunk egymás karjaiba, hogy a fillérekért adott Asus N7 mennyire jó áron van, mennyire elérhető, mennyire kedvességes és jó szándékú és tényleg úgy került végre piacra, ahogy…..
A Sandy ugyan elmosta a hétfő délelőttre tervezett nagy Android-sajtótájékoztatót, de Andy Rubin (nyilván arra is tekintettel, hogy már nagyjából minden információ és adat kiszivárgott) inkább így is megnyomta a Nagy Piros Gombot, és életre keltette a Google oldalain összes…..
igazine 2012.10.30 11:15:22
@Gery Greyhound / project eleven: Okosok azt mondják, hogy az ilyen kivehető akksi meg sd kártya meg ilyenek növelik a méretet, nehéz kombinálni a kimaxolt technológiákkal (kijelző méret stb.), elhelyezésük a design rovására megy, mechanikai alkatrészek sérülékenyek stb. Én inkább a 8GB-n aggódok jobban, sajnos emiatt fog a készülék nagyon sok helyen (a szakmában és a felhasználóktók egyaránt) rossz kritikát kapni.
Közel fél éves szünetet követően új poszttal jelentkezem... bizony hosszú volt a kihagyás, mely főként időhiányra volt visszavezethető. Ne bolygassuk azonban a múltat, nézzük inkább azt, hogy miről is lesz szó a visszatérés utáni első bejegyzésben. A nagy hiátus okán…..
Filmdroid Ha nem zavar a reklám! 2012.10.20 08:00:00
Film+ 21:00 bérgyilkos a szomszédom Nicholas "Oz" Oseransky (Matthew Perry) és Sophie-t (Rosanna Arquette) teljesen átlagos házaspár, ha az átlagos, hogy a férfi még dolgozik a nő rendszeresen csalja. Ebbe az "idillbe" lép be egy új szomszéd, a hírhedt bérgyilkos, Jimmy (Bruce…..
igazine 2012.10.20 12:03:06
Filmdroid Dohányfüst a vásznon 2012.09.22 12:00:00
írta Doro_ Cigi, dohány, bagó, staub, spangli. Akárhogyan is nevezzük, aktív használóként, vagy passzív szenvedőként, mindannyian ismerjük a füstölgő végű dohányrudat, amely Közép-Amerikában bukkant fel először több száz évvel ezelőtt, és azóta a használata lassan…..
Pornófilmekről kap több tízezer forintos számlákat egy nyugdíjas házaspár az egyik kábeltévé-szolgáltatótól. Hiába tettek panaszt, a társaság nem hisz nekik, és követeli a 20-30 ezer forintos csekkek befizetését, 900 forintot minden állítólag letöltött szexfilm…..
Nos, elmúlt a tegnap, és az Androidosok továbbra is csak az állukat keresgélik. A Keynote-on a Google csapata nem húzta az időt, globális gondolatok helyett azonnal belecsaptak a lecsóba és az új Android-verzió ismertetésébe kezdtek. Nem volt véletlen a nagy sietség:…..
Az elmúlt pár nap számos kellemetlen meglepetést tartogatott a számomra, mely sajnos a blogra, illetve a posztok számára - ami konkrétan nulla volt, is erőteljesen kihatott. Szerencsére úgy tűnik, hogy lassan, de fokozatosan rendeződnek a dolgaim, így visszatérhetünk a régi…..
igazine 2012.04.07 09:26:18
Mozifilmek esetében a rendezőnek van a legnagyobb ráhatása a készülő produkcióra, hatalmas felelősség nyugszik a vállán, míg ezzel szemben a tévé világában jóval kisebb jelentőséggel bírnak. A kis képernyőn a kreatív folyamat elsősorban a showrunner és az írógárda…..
igazine 2011.11.03 20:16:50
Epizodisták Boss - pilot 2011.10.23 21:35:00
Egy biztos, a Starz nem vádolható azzal, hogy egysíkú lenne a kínálatuk, korábban nekik köszönhetően volt már részünk egyedi hangvételű dramedy-ben (Party Down), történelmi sorozatokban (Spartacus, The Pillars of the Earth, Camelot), sci-fi-ben (Torchwood: Miracle Day), jövőre…..
  Anno elég nagy port vert fel (indexcímlap) az Amazon ügyfélszolgákat fényező posztom. Nem gondoltam volna, hogy akár ügyfél, akár ügyfélszolga oldalon nagyon fokozni lehet az ott leírtakat. Pedig de. Következzék egy igazán kemény felhasználó, Tamás jól…..