Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Drbubo2

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elborzadva olvasom és nézem,a közelmúltban történteket, ahol eszméletlen betegek a mentőben arra várnak, hogy valamelyik kórház fogadja őket. Tisztelt Praxis blog,és olvasói Az elmúlt napokban azt hiszem mindenki értesült (vagy így, vagy úgy) három olyan esetről, melyekben…..
Drbubo2 2014.06.25 22:50:13
@trolltartó: hát...a nagykönyv szerint sok mindennek máshogy kellene mennie mint ahogy történik... :-(
Drbubo2 2014.06.25 23:00:44
@mig54: de, ez szokott lenni ;-)
De még tudom fokozni: néha eljön az a helyzet, amikor benyögik hogy "az én TB-mből fizetik magát, kutya (!) kötelessége ezt és ezt beadni nekem"... :D
Drbubo2 2014.06.26 12:53:49
@zunuke: a Híradóban, mi? És személyesen a hozzátartozó mesélte el?
Ezek tényleg releváns információkat hordoznak az eset egészét illetően...

És a mentőorvos is nyilatkozott? Részletezte a beteg vitális paramétereit? Elmondta részletesen mi történt? Nyilván nem. És nem is teheti. Ez a baj az összes ilyen vitaindító bloggal: van egy állítás, melynek a valóságtartalmát csak az egyik fél szájából tudjuk VALAMENNYIRE megsaccolni. Ami talán tükrözi a valóságot, de lehet hogy nem. Könyörgöm, melyik hozzátartozó ne lenne feldúlva egy ilyen történet láttán, hallatán?
Én is fel lennék ha hozzátartozómról lenne szó! És ez teljesen természetes. Akár így is történhetett a dolog. De lehet hogy nem pontosan úgy...

Utána aztán mindenki hozzátesz itt a kulturáltságától és vérmérsékletétől függően egy csomó dolgot pro és kontra.

A másik: magyarázza meg nekem valaki, mit jelent a "hajszál híján" vagy "az utolsó pillanatban"? Mert itt nehezen tudom értelmezni. Egy intubált, lélegeztetett - vélhetően kezdetben instabil állapotban levő betegről lehetett szó, akit aztán stabilizáltak és nagy nehezen intenzív osztályos körülmények közé juttattak. Gondoljuk, mert pontos infóval nem rendelkezünk (lásd fent). Mi itt az utolsó pillanat?
Mert számomra például az, amikor valakit megcsíp egy darázs, gégéödémája van és gégemetszést kell rajta végrehajtanom. Na, ez utolsó pillanat.
Vagy ha kamrafibrillációja van és kiütöm defibrillátorral. Ez is utolsó pillanat. 1 perc késlekedés is végzetes lehet.

Lehet hogy a fentiek leírása szőrözésnek tűnik de kicsit unom már a média szóhasználatát, hangulatkeltését, dramatizálását. Mielőtt valaki félreértene nem a helyzetre, hanem a szóhasználatra értem. Az eset valóban felháborító, valamit tenni kellene sürgősen hogy ilyen ne fordulhasson elő, a hozzátartozónak kitartást, a betegnek pedig minél előbbi gyógyulást kívánok!
MedIQ Orvosok a weben: Irányelvek! 2010.06.18 07:26:00
Több éve írok olyan eszközökről, elvekről, amik orvosok munkáját tehetik egyszerűbbé, gyorsabbá, többek között. Viszont sokszor kapok olyan kérdést, hogy hogyan kell viselkednie egy orvosnak a weben, felveheti-e betegét IwIw-en, stb. A kurzusomon külön előadást szentelek a…..