Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jármai

42 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki esetleg szemenhányna, hogy minek indít blogot aki nem ír bele, az elmehet a fenébe, mert remek kifogásaim vannak, hogy miért nem írtam az elmúlt két hónapban. De hogy ne kelljen kamuznom, direkt eltörettem az ujjam egy kutyával, hogy ne tudjak gépelni. Erről majd máskor (két-három hónap…..
A Jármai Vizsla 2017.03.10 23:06:21
Cuki ráncos, puha kölyökvizslás fotókat vártál, meg cukormázas nyálat? Szopó. Ez itt a valóság, bocs: Vizsla. Igen, ez a neve. Nem, tényleg ez a neve. Hülye név, de ez a neve. Tudom még fokozni: sose voltam kifejezetten vizslás, sőt. Úgy általában nem rajongtam a vizslákért. Kutyapanzióm van,…..
A Jármai Legyen Blogod! 2017.03.10 22:44:52
    Jó, legyen.  ..
Vakkantó Megőrjít a kutyám! 2011.08.18 22:14:00
Ilyen helyeken az ember ezerféle sztorit olvashat arról, hogy mennyire csodálatosak az állatok, mennyire szeretjük a kutyáinkat, bla-bla… De akkor most nézzünk szépen magunkba. Van azért az a pillanat, amikor megőrjítenek. Amikor legszívesebben szétcincálnád, ágyelőt…..
Egy egészséges ember talán el sem tudja képzelni, mennyi segítséget adhat egy kutya azoknak, akiknek a mindennapi életben sokkal több nehézséggel kell megküzdeni, mint nekünk. Vakvezető kutyák már nagyon régóta szolgálnak az ember mellett hazánkban is, az első mozgássérült…..
Lassan két hete, hogy újabb tragédia történt Noszlopon, ahol egy 6 éves kisfiú eset áldozatul halálos kutyatámadásnak. Az indulatok azóta sem csitulnak, ez az eset ismét felkorbácsolta az örök vitát kutyások és nem kutyások között, és azoknak, akik vehemensen kampányolnak…..
Vakkantó Macskák és nevek... 2011.05.05 01:45:00
A nevem Mi.Cir Mi. Kétségtelen, hogy a macskanevek terén is szárnyaló a gazdák fantáziája. Egy macskanévnapokkal foglalkozó weblap szerint Magyarország leggyakoribb macskaneve a Cirmi (míly meglepő), de a Top 20- as listán szerepel a Garfield, a Bagira, a Lucifer meg persze a Cili is.…..
Mert ez mégiscsak más, mint a szuka kutyák ivartalanítása. Utóbbi előnyei szerintem vitathatatlanok, bár megdöbbentően sokszor, még a kutyasulis tanfolyamok vége felé, tehát elvileg tájékozott gazdáktól is találkozom azzal a tétova kérdéssel hogy jó ötlet e, ha lennének…..
 Korábban már volt szó arról, hogy Budapesten betarthatatlan és a kutyások számára felháborító rendelet van érvényben, melynek értelmében csak pórázon szabad a kutyákat közterületen sétáltatni. Ennek betartását úgy tűnik a tavasz eljöttével fokozottan ellenőrzik a…..
Jármai 2011.04.24 22:55:15
@no-thing: Nos, ebben nem értünk egyet. Nagyon nem. Az említett kutyaiskola növendékei egy részét oktatom, így pontosan tudom, mekkora részük küzd viselkedészavarokkal. (Van ilyen, hiszen sokan ezért keresnek fel minket, ennek oka azonban nem a kutya lakhelyében, mint inkább a kutya-gazda kapcsolatban, vagy a kutya veleszületett és szerzett tulajdonságaiban keresendők) Ha veszed a fáradságot, és megismered a Tükör módszer alapjait, máris megláthatod, hogy a klikkeres tanítás és az ösztönkezelés két teljesen különböző dolog, melynek alapján eszembe sem jut klikkelni egy tüzelő szuka után loholó kannak, már csak azért sem, mert a klikker nem egy behívó eszköz...
A viselkedészavarok és az agresszió egy részét kifejezetten az állandó pórázon tartás okozza egyébként, illetve az, hogy egy folyamatosan pórázon tartott kutyának valóban lehetetlen kielégíteni természetes ösztöneit.Ez azonban nem városi probléma, ld. a vidéken láncon tartott, vagy kertből soha ki nem engedett, szocializálatlan kutyák (a kutyatámadások legnagyobb részét egyébként ilyenek okozzák)
Senkit nem bíztatunk, arra, hogy kontrollálhatatlan kutyáját engedje szabadon, ez a cikkben sem hangzott el. Törvénysértésre sem bíztatunk senkit, viszont küzdünk azért, hogy egy kontrollált kutya szabadon sétáltatása ne legyen törvénysértés.
Igazából komolyabb vitába és magyarázatba nem szeretnék belekezdeni, mert láthatólag a kutyatartás és képzés alapjaiban tér el a véleményünk/tudásunk.
Jármai 2011.04.26 13:55:25
@no-thing: na ez is valami:D
Vakkantó SZŐRnyű helyzet 2011.03.22 02:05:00
Gondolnátok, hogy ez a kép egy schnauzert ábrázol? Kutyakozmetikus szakértőnk Bogi - aki nem mellesleg a Toto márka megálmodója - rendre elkápráztat minket elképesztő ehhez hasonló sztorikkal arról, hogy milyen elhanyagolt kutyákkal állítanak be hozzá. Nem ritka, hogy két három…..
Kutyák a Facebookon, saját adatlappal. Gyerekes, jópofa, idegesítő vagy sem, sokan csinálnak saját profilt kutyájuk számára, és keresnek ismerősöket, töltenek fel képeket, kezelik az oldalt, annak ellenére, hogy a kutya (cica) külön profiljának hasznossága megkérdőjelezhető.…..
A kutya és macskaajtó nagyon király találmány, de vannak hátrányai. Visszavonhatatlanul be kell építeni az ajtóba, ami nem biztos, hogy jó, ráadásul néha lehetetlen is, egy megerősített hiperszuper biztonsági ajtóba ember legyen aki belefarag egy ilyet. A nagyobb kutyaajtók pedig…..
1977 február 4-én este, Londonban nyomtalanul eltűnt Janie Shepherd. A csinos ausztrál hölgy jelentős vagyon örököse volt, így eltűnése is nagy port vert fel. Ez volt az az ügy, ahol az angol bűnüldözés történetében először vetettek be ilyen célra keresőkutyákat, melyeket…..
Bárki, aki netezik, nap mint nap találkozhat eladó kiskutyák hirdetéseivel. Aki pl. levelezik gmailen és sokat használja a "kutya" szót, mint a magunkfajták, azt a Google okos rendszere pláne megtalálja ilyen jellegű hirdetésekkel. Az internet előtti időkben, a kutyavásár…..
Vakkantó Depi ellen 2011.01.26 01:09:26
Január vége állítólag az év legdepisebb időszaka... A vicces videók letöltögetése némileg javíthat ezen, de egy kiadós kutyasétáltatás is megoldás lehet. Nézni, ahogy a kutyák szaladgálnak a hóban és játszanak, egyszerűen vidámabbá teszi az embert. A macskásoknak meg ki…..
Retinaszkenner engedi be a két német dogot abba a luxus kennelbe, melyre több mint 400.000 Dollárt költött gazdájuk. A neves tervező által megálmodott kennel nem nélkülözi a medencét, a plazmatévét és természetesen légkondicionált. Mások saját házuk "kicsinyített"…..
A Vakkantó Webáruház első reklámfilmje elkészült! A főszereplő Peru, Vámosi-Nagy Nóra 2 éves argentin dogja... Nóri gyakorlott filmkészítő, hiszen a Népszigeti bemutatócsoport nagy sikerű videóit is ő rendezte. Peru klikkerképzéssel készült a szereplésre, Nóri ebben is…..
Megvan, ki nyerte az X-Faktort. A vélemények megoszlanak, szakmai és egyéb szempontok alapján vérre menő vitákat folytatnak a rajongók. Az kétségtelen, hogy a hang mellé a jó kiállás, egy helyes pofi sem árt, és követelmény, hogy a versenyző különböző stílusokban is…..
Vakkantó KONG receptek 2010.12.06 23:44:00
Aki itt olvasgat, az már nagy valószínűséggel tudja mi a KONG. De hát a Google mindenkinek tartogat meglepetéseket, aki véletlenül tévedt ide, annak azért belinkelem, erről van szó. A KONG legnagyobb hibája, hogy nem én találtam ki, hanem még 1976-ban Joe Markham. Azóta kutyák…..
Jármai 2010.12.10 01:06:37
@indust: Hát szívesen:D

@Szalacsi_Dezső: Attól függ melyik Kong és mivel van töltve. A klasszikusból (ami a képeken is van) általában kinyalogatják a "tömítést" ez valamilyen krém, (májkrém, sajtkrém, vagy Kong Stuffn Paszta) amivel betömik a lyukat, hogy a folyamat még hosszabb legyen. aztán ha a "dugó"kikerült, akkor kipiszkálják, kirázzák a falatokat, de ahogy a labda pattog, - a forma miatt kiszámíthatatlanul - úgy is hullhat ki belőle egy-egy falat. Eltart egy darabig, de van megerősítés (véletlenszerűen) így válik érdekessé a kutya számára hosszabb időn át is. A lefagyasztottaknál az a trükk, hogy ahogy olvad, úgy lehet kiszedni fokozatosan.

amúgy már millió féle Kong van ld:
www.vakkanto.hu/cikkek/termekajanlo/interaktiv-jatekok-kong.html
Kornak, kutyaméretnek, habitusnak megfelelően.
Ahogy mondják, nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés. Ezen néha nevetünk, de ha állatvédelemről van szó, inkább sírunk... A Noé állatothon alapítvány munkatársainak áldozatos munkáját nem kell bemutatnunk. Nem véletlen, hogy tettekkel,…..
Mi utáljuk az esőt. A kutyám és én. Úgy testületileg. Ő mondjuk jobban. Én értékelem azt a részét, amikor nem kell kimennem az esőbe, élvezettel nézek ki az ablakon egy meleg teával és egy jó könyvvel felszerelkezve, plédbe burkolózva, és elégedetten nyugtázom, hogy nekem ma…..
Na igen. Én egész gyerekkoromban kutyáért könyörögtem, (nem kaptam) de tulajdonképpen a szüleimnek ezzel még szerencséje is volt, mert ugyanezzel az erővel kígyót is kérhettem volna. Vagy bármi mást. Például patkányt, vagy görényt. Mert mi van akkor, ha a gyerkőc valami olyan…..
Vakkantó A nagy zabálás 2010.11.13 01:55:27
Úgy döntöttem leadok pár kilót, ezért visszafogom az evést. Ennek következtében másra sem tudok gondolni. Vigasztal, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Kiskutyám is hasonló mentalitással bír, ő azt hiszem túl is szárnyal, mondhatni élete központi kérdése az evés. Nemrég eszembe…..
A valaha élt legeredményesebb magyar nyomozókutya Kántor, a német juhász volt. Vezetőjével Tóth Tiborral 1953 és 1964 között dolgozott együtt és munkájukat érdekességek, sok dicsőség, és egészen hihetetlen számok jellemzik: - Vezetője fiatal kutyák bemutatásakor az utolsó…..
Jármai 2010.11.10 09:02:58
@kutya vacsorája: Szia, igaz, félrerthetően fogalmaztam:D A helyszínen, ahol a leendő kutyavezetők kutyát választhattak, 16 kutyát mutattak be. Kántor leendő gazdája nem siette el a választást, és végül az utoljára maradt 3 kutya közül választott.
Jármai 2010.11.10 09:32:37
@lionking: Igen, az intelligenciát sokan összekeverik az együttműködési készséggel. Némely kutyafajtákra jellemző, hogy kevésbé együttműködőek az emberrel, esetleg kevésbé motiválhatók (mert mondjuk nem zsákmányosak annyira), illetve a klasszikus, a büntetés elkerülésén alapuló pl. pórázrángatós módszerek nem válnak be náluk. Ezeket a kutyákat szokták aztán butának bélyegezni.
Hát ez így keményen hangzik. Mielőtt bárki megbántódna, leszögezem: magam is meghatódom a szívszorító történeteken, melyek sírhalmokon életük végéig hűségesen gubbasztó kutyákról szólnak, vagy olyan állatokról, akik gazdájuk halála után nem ettek, depressziósak lettek…..