Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ronda_kövér_öregedő_pasi

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éppen csak elült a híradós Szebeni István káromkodása körüli botrány, erre tessék: itt egy újabb MTVA-s elszólás. Mazarin nevű olvasónk hívta fel rá figyelmünket, hogy az Kossuth Rádió péntek délutáni élő adásába is becsúszott egy nyelvbotlás, „Jaj, bazmeg!"…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2013.06.09 09:01:14
Tegyük fel, hogy van nekem egy tévém. Mindegy, hogyan jutottam hozzá, van és kész. Én vagyok a góré, az én pénzemből vágnak a vágók, sajtóznak a sajtósok és főznek kávét a titkárnők. Én mondom meg, hogy ki mennyit keres, és ha valakinek nem tetszik a pofája, hát kirúgom,…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2013.06.08 20:24:57
@Óz, a nagy varázsló: "Őket azért tényleg nem raknám a tévébe."

Miért nem? van jócenzúra meg rosszcenzúra?
Árpa Attila nem hal meg többé az itáliai középkorban, a Showtime és Neil Jordan producer közös megegyezéssel úgy döntött, hogy ennyi volt a Borgiáknak, a harmadik évad június 16-i fináléja egyben sorozatzáró is lesz. Mivel a VI. Sándor pápáról szóló történelmi sorozatot…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2013.06.08 09:13:25
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
Jó hír a rettegőknek, hogy az ATV hírigazgatója kérdésünkre azt válaszolta, hogy a T-Home csatornakiosztásának megváltoztatása után nem esett vissza a nézettségük. Mint Németh Szilárd elmondta, a Híradó egész héten 9-10 százalékos kábeles közönségarányt ért el, és ez…..
A College Humor elkészítette az elmúlt tíz év legjobb sci-fi sorozatának 16 bites videójáték-változatát, amit nem lehet nem szeretni kurvára. (Jó, tudom, hogy nem igazi játék, nyugi.) ..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2012.01.05 17:44:26
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2012.01.05 17:50:02
@ericssonfan: Minek kínlóttad végig magad? Kötelező volt? Mondjuk ha szerinted a Caprica fényévekkel jobb volt, az mindent megmagyaráz.
Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra az aranyos tényre, hogy ha egy átlagpolgár a szilveszter este értelmes eltöltéséről a tévében tájékozódott, és a világ számos országában méltán népszerű, "nagy durranással hozzunk szívbajt emberre, állatra, másik…..
Amióta reklám van a Tényekben, a műsorvezetők unatkoznak, miközben mi azt nézzük, hogy most harminc darab multivitamin áráért harmincöt szemet kapunk. Csak a kiemelt gyógyszertárakban. Persze azt is képzelhetném, hogy a reklámszünet közben Várkonyi Andrea horgol, Azurák Csaba…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2012.01.05 14:01:35
@Geeronimo: Legyél bátor demokrata és jelentsd fel őket a Médiahatóságnál.
„Jó reggelt! Tegnap este meghallgattam a Metallica/Lou Reed-albumot. Metallica-lemezgyűjteményem eladó, várom az érdeklődők jelentkezését.” A fenti Twitter-üzenet tőlem származik. A Twitter - mint tudjuk - online közösségi háló, ahol a felhasználók 140 karakteres…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2012.01.04 18:35:30
@Söci: Fura, elméletben Komoly Metálos Arc kellene lennem, mert Black Saabath-ot, Anthrax-t, Megadeth-t valamint egy csomó zenekart a NWOBHM- ből hallgatok, de véletlenül a Metálica a kedvencem,. Most akkor mi van?

Egyébként a Nemkomoly Metálos arcok ugy tudják, hogy thrash metál és nem trash metál...
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2012.01.04 18:37:24
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2012.01.05 11:10:27
@GregDzsi: :) 10pont
A FIDESZ-nek sikerült újfent szembeköpnie saját magát, de leginkább a választóit: Kordont vonnak a Parlament köré 2012. január elsejétől „a szükséges ideig, de legkésőbb március 31-ig” – olvasható a police.hu honlapján. Azt írják: személy- és…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2012.01.01 14:29:26
Kb 2007 óta folyamatosan ujitják meg ezt a Parlament körüli biztonsági zónát, pl 2010 januárjában a nagyon demokrátáék fél évvel hosszabbítottak, csak akkor még szerepelt a szövegben a "fémkordon" szó, ez mára kiveszett:

www.police.hu/ideiglenesek/teruletlezaras/orf_070918_03.html?pagenum=1

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. tv. (továbbiakban: Rtv.) 46.§ alapján elrendelem

2010. január 04. nap 00.00 órától a szükséges ideig,
de legkésőbb 2010. június 30. nap 24.00 óráig

a Budapest, V. kerület Kossuth Lajos tér 1-3. szám alatt az Országházhoz tartozó területen, az északi behajtónál a Széchenyi rakpart és a Kossuth tér sarkától a sorompóig a járda vonalában, onnan a XI-es kapuig, a déli kovácsoltvas kerítéstől a VII-es kapuig a lánckordon vonalában, a IX-es kapu előtti terület a Magyar Köztársaság lobogójának talapzata és az ’56-os emlékhely vonalában a virágládák előtt a villamos-pálya felöli oldalon, az ’56-os emlékhelytől a lánckordon mentén a járda vonalában a Duna parti kovácsoltvas kerítésig, továbbá a Duna parti oldalon az ideiglenesen felállított kerítés vonala által határolt terület lezárását

INDOKOLÁS

Az Országház épületének biztonsága, az ülésnapokon az Országgyűlés zavartalan működésének, az országgyűlési képviselők és védett személyek, valamint külföldi delegációk szabad mozgásának, közlekedésének biztosítása a Rendőrség kiemelt feladata.

Az Országházhoz tartozó területeken, illetőleg annak közvetlen környezetében továbbra is folyamatos a demonstrációs szándék. Az elrendelt területzárás pontosan meghatározza, hol húzódnak a biztonsági zóna és a lezárt terület határai, így egyértelművé teszi, melyik az a terület, amely a gyülekezési jog gyakorlására és egyéb nyilvános rendezvények megtartására rendelkezésre áll. E személy- és létesítménybiztosítási intézkedéssel biztosítható a létesítménybe belépésre jogosult, ellenőrzött személyek, és az Országház épületének biztonsága, valamint az Országgyűlés zavartalan működése.
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2012.01.03 00:46:33
@Fedor: Te most igazán miről beszélsz? Nyissa meg a Zorbán a Parlament parkolóit, mert azt egy rendőrségi határozat védi egy krva lánccal?
Tizenkilencedik napja elképesztő fordulatokkal zajlik az éhségsztrájk az MTVA épülete előtt a Kunigunda utcában, de arra nem számítottunk, hogy az MTVA vezetője, Böröcz István egy dolgot szeret, bosszantani másokat.Még karácsony előtt reflektorokat irányítottak az…..
Lehet hivatkozni Gyurcsányra, az elmúlt nyolc évre. Lehet hivatkozni a gazdasági válságra és minden másra. De ezek üres és alaptalan hivatkozások. Azért, hogy emberek ezrei (tízezrei) sorba álltak egy tál meleg ételért Te vagy a felelős Viktor!Te és a hűbéreseid! Közvetlenül…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.12.28 12:56:12
@dbeata: Mert fasságokat irtál példának azért erőltetett.

Tul nagy a kilós kenyér? Van negyedkilós-félkilós 75dekás, kilós kétkilós háromkilós és saját sütés. Ha ezekből te nem tudod a megfelelőt kiválasztani az ne legyen már a rendszer hibája. Meg a májkrém. Megveszel egy nagykiszerelésű (tippXZvaluebudgetwinny...tiousu)gazdaságos szart aztán rinyálsz, hogy szar és ki kell dobni? Ne vedd meg. Az anyósnak meg szólj, hogy nem fér el a hűtöben amit adnak.
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.12.28 14:13:56
@dbeata: Ki a franc számitsa ki, hogy neked mire van szükséged, ha te nem teszed meg? Adják a kenyeret 5dekás adagokban? Ja ilyen is van zsömlének hívják...
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.12.28 14:44:42
@Jankove: megemliteném, hogy legközelebb már csak 199 léhűtő lesz de már ez is a demokrácia sárbatiprása
Egy utolsó felvonás van még hátra a 2011-es X-faktorból, a „zene jövőjét” képviselő 12 döntős a Budapest Sportarénában koncertezett, én meg megnéztem őket, hogy még egy utolsó búcsúhogyvoltot rittyenthessek nektek, mert így teljes a kép, és így nem maradtok le…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.12.25 16:10:33
@ananaszkonzerv12: "Az, hogy a stúdióban felléptek pár száz ember előtt párszor, nem lehet összehasonlítani azzal, hogy kiállsz élőben 10 000 ember elé."

Marhaság. Akinek nem mindegy, hogy élőben egy halom kamera veszi és milliók látják, vagy egy szinpadon áll párezer ember előtt, az keressen másik pályát. Mellékesen kamerák előtt tv-ben tétmeccsen előadni ezerszer nagyobb a stressz mint egy sima (és ez az) koncerten fellépve.
Több jó hír és egy rossz hírem is van. Elmarad a jövőhét keddre tervezett Samsung-Google közös esemény, így késik a Galaxy Prime és az Ice Cream Sandwich. Több okot is említenek, nem derült ki számomra melyik lehet a valódi. Új időpont nincs, de ígéretük szerint még…..
Az tény, hogy a praktika és a divat sokszor elkerüli egymást, de a nagyik privilégiumának tekintett gurulós bevásárlókocsi tekintetében azért ez a helyzet változni látszik. Pár éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy valaki a buszon a piacról hazafelé igyekvő nénik kezéből…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.19 14:06:01
@gyongyi70: Akkor a cipők mellett pont elfér, vagy cipekedj.

@Szputya: Ha nem figyelsz oda, bármivel amiben sok kiló cuccot el tudsz vinni az másoknak útban lehet.
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.19 14:43:08
@gyongyi70: Akkor ez a témakör téged nem érint, nem is kell vele foglalkoznod. hajrá autóval bevásárlás és sérvet kapó férj.
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.19 14:48:32
@Szputya: lehet hogy igy érzed, de mért is akadályozná a forgalmat X szélességű helyen az az ember aki Y szélességet foglal el (és mondjuk 2Y hosszúságot) mint az aki ugyanitt elfoglal maga Y szélességet és jobbról balról is lóg rajta Y széles szator (kettő minimum kell ahhoz, hogy ugyanazt a terhet el tudja vinnit mint amit a "cikis" maga után huz)

tágas helyen kb tök mindegy, szűk helyen viszont a kisebb szélesség a nyerő.
Harlan Ellison sci-fi író beperelte a Lopott idő (In Time) rendezőjét, Andrew Niccolt és a New Regency stúdió producereit, mondván, hogy a film a saját 1965-ben megjelent Tiktak-ember ("Repent, Harlequin!" Said the Ticktockman) című novellájának a másolata. A szerző nem…..
A Guns N" Roses hosszú évek óta Axl Rose különcködésével egyenlő, amit még a tizenakárhány év szünet után kiadott Chinese Democracy sem volt képes tompítani. Pedig különcködésben jó volt a zenekar régebben is, hiszen már a második sorlemezre (a Liest nem számoljuk…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.18 11:08:45
@Mao elvtárs: Az a Poison "album" az Trash lesz igazából, a többi stimmel.

@poszt: Köpjetek le de nekem a UYI midig egy megalomán marhaság volt, 4 lemezen kiadtak minden szart amit véletlenül bekapcsolva felejtett studiomagnó felvett. A fele tök felesleges töltelék minimális hozzáadott érték nélkül. Mániám, hogy rock-metal lemezt egyben hallgatok ahogy felvették, de ezeket nem tudom igy meghallgatni, kell belőlük egy házi válogatást csinálni. Lehet belőlük összerakni egy baromijó albumot, csak a felét ki kell hagyni.
899 forint. Ennyibe kerül négy, darabonként 2500 milliamperórás nikkel-metálhidrid akkumulátor, használatra készre töltve a sarki Lidlben. És ennyibe kerül egy kilencvoltos akku, két bébi- vagy egy góliát-méretű akku is. Ki a fene vesz még hagyományos alkáli vagy szén-cink…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.17 00:10:21
@SvenH.: ha már lidl, szokott lenni egész korrekt töltőjük is amikor nyomják az aksikat, ilyen cellánként töltős, lcdkijelzős mindenféle aksit töltő jószág párezerért.
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.17 00:16:13
@Androsz: "Talán két éve használom elemről, egyszer egy hosszú menetre két erős elemet tettem bele, nem tudom mennyiért, ezen kívül talán még hat darab simát, 360 forintért. Összesen."

Elárulnád, hogy hányszor használtad a gépedet az elmult 2 évben? Mert ennyit egy átlagos gép egy hetes nyaralás alatt elfogyaszt szóval vagy valami csodagéped van, vagy minimálisan használod.

"Az okoskodást egyébként lehet féken tartani"
az gáz ha a szimpla tények ismertetését okoskodásnak veszed.

"Viszont szánom-bánom magamat, hogy nem tanulmányoztam előtte az akkuipari közlönyt és a legmárkásabb szaklapokat"

ezzel a stilussal sokra nem mész, senki nem beszélt akkuipari közlönyről meg szaklapokról, csak internet gugli meg 5 perc olvasgatás aztán a teszkóban a másik polcról másik aksi levétele kb ennyin mulik, hogy most aksiutáló vagy.
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.17 01:54:05
@SvenH.: ez lidis 4e volt valamikor
oldradio.tesla.hu/szetszedtem/525tronic-akkutolto/ni-cd-ni-mh.htm
ilyenjük volt nemrég 4,5ért
www.lidl.hu/cps/rde/xchg/lidl_hu/hs.xsl/index_13811.htm

Ha intelligencia alatt ipc-1L szintet vársz akkor az tényleg 9e (a conradnal) de ha elég sima kisütős 4 csatornás dV lekapcsolós processzoros LCD-kijelzős(és ez bőven elég átlagembernek és ezerszer jobb mint egy áruházi 2/4-es timeres lassutöltő) akkor az van 5e-ért is
global-akku.addel.hu/detailproduct.php?productid=23063

Szerintem a párban töltős megoldást választani az kb akkora stratégiai tett mint a hadsereggel hátat forditani az ellenségnek aztán letérdelni eldobott fegyverrel. Feltételezhetően Androsznak se lett volna még a duracellekkel se baja ha nem valami gazdaságos legoccob 2/4-es töltőt használ amivel módszeresen két év alatt kinyirta az aksikat.
Anthrax - Worship Music (Nuclear Blast) A YouTube-on gyakorlatilag alig található olyan zenei videó, melynek kommentelőit ne részesítenénk azonnali szőnyegbombázásban. És most nem elsősorban az Irigy Hónaljmirigy-paródiákat „XDXDXD” szimbólummal illető egyedekre…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.16 16:28:51
Lukács György teljesen meggárgyult - ez már tény, a Star Wars őstrilógián felcseperedett geek világ hitetlenkedését már rég felváltotta a csendes, izzó, telhetetlen harag. Még a beígért buzerálatlan verziókat is sajnálja tőlünk, miközben lassan, apránként…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.10 17:33:55
@Maya--: Azon mit lehetne vitázni hogy miért nincs jominőségű eredeti? Ez nem vita kérdése, azért nincs mert GL egy elmebeteg aki azt hiszi, hogy mindenki az ő agymenésére kiváncsi az eredeti jó rendezők munkája helyett.

" hát miért verték azok is nagy dobra, hogy mit vertítenek engedély nélkül?:D" Szóval hajrá jogtalanság.
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.10 17:58:22
@Maya--: Innen látszik, hogy nem vagy SW rajongó.
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.10 18:31:16
@Maya--: persze, te egy sima baszoskardozóspartraszállós filmet látsz benne, ebben a kontextusban persze tök mindegy hogy mit csinál vele lukács, amig a lézerkard világit (egyre szebben és nagyobb felbontásban világít) és kaszabolnak vele addig jo.
Múlt hétvégén lezuhant a chilei légierő egyik gépe, a fedélzeten 21 katonával. Mivel a repülő viszonylag hamar eltűnt a radarról, a hadsereg nem tudta, hogy merre keresse a maradványokat, az egyik utas rokona azonban az első sokkból magához térve egy másik iOS-eszköz elé ugrott…..
Nívó Más faszával a csalánt... 2011.09.09 17:59:51
Bizony, ez jutott eszembe a Fidesz frakció devizahitel-végtörlesztéses ötletéről. Mi megadjuk a könnyítést, a frankonkénti kb. 50 Ft-os veszteséget meg nyelje be a bank!A terv megvalósíthatatlanságáról már sokan írtak, londoni elemzők szerint 980 milliárd forintos veszteséget…..
Mentál Hiéna Szinkr-OFF 2011.09.08 23:35:46
Betelt a pohár. Újra, de valószínűleg nem utoljára. A hülyeség komoly csatákat nyer az élet minden területén. Ez gondolom, nagyjából mindenkinek feltűnt, aki még szereti használni a józan eszét és megszerzett, objektív tudáshalmazát. Aki nem használja, vagy nem szereti…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.09 19:02:20
@Uglee: "Aki tévét néz, az szinkronizált filmeket akar és pont."

Ez igy minimum érdekes általánosítás, egyébként meg eszi nem eszi nem kap mást, tehát aki tv-t néz az szinkronosan nézi, mert igy kapja.

"A tévében úgyis csak megvágott, reklámokkal telekúrt, 1 nap alatt leszinkronizált szarokat látsz"

mennyivel jobb lenne, ha nem egy nap alatt összegányolt szar szinkront kellene hallgatni annak aki nem feltétlen van otthon az internet sötét bugyraiban, hanem hallgathatná a jól megfizetett színészek több hónap alatt felvett eredeti hangját.

"Kíváncsi vagyok, hogy te mennyire élveznél egy luxemburgi filmet magyar felirattal, ha mondjuk bármi mást csinálnál közben."

Miért te mennyire élvezel egy luxemburgi filmet szinkronizáltan, ha közben mást csinálsz? A tv-nek a lényege, hogy nézzük. Ha hallgatni akarunk valamit a háttérben arra ott a rádió/mp3.

"Aránytalanul több koncentrációt igényel egy feliratos film, mint egy szinkronizált."

Hülyeség. Legalábbis aki eljut a néma értő olvasásig ált isk alsóban annak nem. A funkcionális analfabétáknak persze lehet ez a baja, de miért kellene a médiát lebutitani a hülyék szintjére, miért nem lehetne megpróbálni a média segitségével felemelni a hülyéket?
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.09 19:21:54
@nyílméregbéka: "Szerintem sokat hozzátesznek a filmhez!" És legalább annyit elvesznek már csak azon okból kifolyólag, hogy a rendező nem az ő hangjukat akarta hallani, igy ha a szinkronosat nézed, nem azt kapod ami az alkotók szándéka volt.
Bandroid Eddig tartott 2011.09.08 11:03:00
A türelmem. Szerettem volna egy deszkát, vártam, olvasgattam.Melyik a jó, melyik a nem. Az egyik oldalon az Apple univerzuma - az instant getes, playboy életmód magazinos, háromig számolok és kihalt a Flash, eeeegy, kettő, mondom kettő, eeegy, kettő, kettő világa. A másikon az…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.08 15:19:15
@Almatlan Jozsi: "az ipademen most van 402 alkalmazas."

Lassan elkezdhetnél élni is egy kicsit:)
Hack OS X A legolcsóbb Apple ever? 2011.09.07 11:55:00
 Mennyibe is kerül egy Hackintosh? Nos a válasz közel sem egyszerű. Ha egy Apple gépet akarunk venni, nincs sok lehetőség, összesen talán kéttucatnyi konfigurációból lehet választani, ellenben ha magunk építjük a sufni Mac-et, akkor azt nagyon tág határok között úgy rakjuk…..
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.08 11:07:26
@l0lcopter:
Én vettem egy fusi esprimot 140ért. Bekapcsoltam, szüttyögött egy negyed órát az előretelepitett legális win, ujraindult a végén, és azóta használom, jellemzően napi 10-12 órat. kb 2 éves, még egy évig van rá jótállás, eddig nem volt rá szükség.
Vettem kb 3 éve 80e-ért iponban összerakott asztali gépet, meghozta a futár, bekapcsoltam, betettem a wint dvd-t fél óra mulva nekiálltam használni és azóta használom. Az alkatrésekre mostanában jár le a 3 év jótállás, nem kellett igénybe venni.

Aki ennél kevesebbet akar berhelni és ezért fizet 2x-3x ennyit bármilyen gépért, annak nincs élete
Ronda_kövér_öregedő_pasi 2011.09.08 12:53:18
@firg_firg: na az ilyen hozzászólások miatt tartja minden normális ember debilnek az appledroidokat :