Regisztráció Blogot indítok
Adatok
n.Gyuree

6 bejegyzést írt és 193 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Délben hirdettünk eredményt a négy győztes:  Indafotó: Dino fotója csillagom fotója Faterphoto fotója Blog.hu PDave fotója Coolya fotója redoctober fotója Indavideó Tuninglove fotója kisklau fotója A videósok harmadik képét azóta törölte a…..
Hahó, néhány napja az Indás oldalak facebookját is átállítottuk az új Timeline formátumra, aminek az egyik hozadéka egy hatalmas fejléckép. Az Inda rólatok szól, ti vagytok a címlapon, az Indafotón még a hibaoldal is egyikőtök fotója, miért lenne ez másként a facebookon?…..
n.Gyuree 2012.03.05 16:58:06
@darthwalk: Amit pdave írt, azzal mi a helyzet? Kipróbáltam, hogy png-ben töltöm fel a képet, de úgy sincs meg az eredeti méret, csak a 800 pixel hosszú.
n.Gyuree 2012.03.06 12:15:28
@pdave81: lájkoltad azokat az oldalakat is?
n.Gyuree 2012.03.06 14:45:16
@darthwalk: huhh. elmúlt minden kételyem. :D
Minden fotómegosztó máshogy kezeli a képeket. Más méretű thumbnaileket készít, más szoftverrel méretezi át a fotókat, máshogy próbál helyetted gondolkozni. Elkezdtem összeszedni az ismertebb oldalak tulajdonságait, de ezekhez ezer beállítást kell tesztelni segítsetek…..
n.Gyuree 2012.02.22 18:06:09
@darthwalk: Az utánélesítéssel kapcsolatban... Csak ne felejtsétek el, hogy opcionális legyen ez a lehetőség... Vagyunk egy páran, akik 3-4 rétegen élesítenek, ha kell. A flickr-t többek közt ezért nézem (én is) nullának, mert hülyének nézi az embert ezzel a nagyon durva utánélesítéses marhasággal, amit csinál. Ismétlem, nekem nincs bajom vele, csak ne legyen mindenkire kötelező érvényű. Mittomén, alapértelmezés szerint mindenkinek élesít egy kicsit az inda, de ha nem szeretném, akkor ne élesítsen, ki tudjam kapcsolni, mint ahogy át tudom állítani a szerzői jogokat.
n.Gyuree 2012.02.23 12:03:42
@darthwalk: és miből gondolod, hogy ha az inda elkezd utánélesíteni, akkor a minden és mindenki mások köre bővülni fog? Vagy mi ezzel a cél? Az indát épp azért szeretik, mert nem nyúl a képekhez, a kisebb méretek jó minőségűek.

Remélem nem lesz ebből megint önjelölt profizás, mint a múltkori hisztéria során, de... Ha fotómegosztó az inda, amit annyiszor kihangsúlyoztak itt emberek, akkor ugyancsak a fotók hangulata lenne a lényeg, nem? Az amatőr fotós tudja mit csinál, vagy legalábbis kezdi tudni. Aki megosztónak használja, azt nem érdekli egy közepes erősségű élesítés, szerintem. Aki azért töltöget, mert az ismerőseivel megosztja azokat a pillanatokat, amik számára érdekesek, vagy hangulatosak, annak sem az a lényeg, hogy mennyire éles az a kép. Ergó több embert nem szereztek ezzel, ez nem lehet kampány tárgya, ahhoz túl semmitmondó, csak elveszíthettek usereket, ha önkényesen belenyúltok más munkájába. Lehet hogy emelkedetten hangzik, de én így gondolom.

Vannak olyan emberek, akiknek nem hobbija a fotózás, nem jár el fotósétára, de mégis kialakult itt egy baráti társasága, akikkel megosztja a képein keresztül a mindennapjait. Tegyük fel, ez az ember nem rendelkezik a "profik" célszerszámával, a tükörreflexes fényképezőgéppel, hanem egy kompakt 3x optikai zoomos géppel, vagy telefonnal. DE! Használja a gép menüjében az élesség funkciót, fentebb teszi. Ezután az inda még ráélesít, a régebbi típusoknál a nagy tömörítés miatt förtelmes zaj és kiégett kontúrok hada lesz az eredmény. Egy darabos kép elvesz a belbecsből, ezt az is tudja, látja, akinek fogalma nincs, hogy mi az a JPEG compression ratio és az intelligens élesítésnél a tűréshatár.

Gondolatolvasó vagy, épp tegnap hiányoltam ezt a válaszod, akkor gondoltam rá, hogy "na, lehet, hogy opcionális lesz, de akkor majd perka is szóba kerül" Ha így lesz, akkor fejet hajtok előtte (magam ellen beszélek, de még fizetnék is érte), de azt megjegyezném, hogy egy olyan magyar oldalt, ahová bárki tölthet nagy méretű képet, abból sokat, a megjelenítés kitűnő, jó a közösség, mindenki tudhat mindenkiről, azt miért kell elrontani? Elrontani, mert (senki ne vegye magára a példákat): itt van Mikrobi. Makrófotók. Ráélesít még egy kicsit, a gyönyörű kontúrélességből mi lesz? Fehér, 255-ös fehér csík. Szép? Nem. hi69. Lágy, ködös képek. Annak sem tesz jót a plusz kontraszt.

A fent leírtak észrevételek, illetve a saját véleményem. Csupa szubjektív dolog. Remélem ezt átgondoljátok és kikéritek mindenki véleményét, ha bevétel szempontjából az élesítős dolog nem képez hatalmas pluszt.
Indafotóblog Indafotósok - Pingu 2012.02.23 10:00:00
  Koncsár Irma   Indafotó: http://indafoto.hu/pingu  Blog:           http://bolygopingvin.blogspot.com                        Kedvelt képei Civilben” mivel foglalkozol? Egy…..
fkolesdi: Ha szép, fehér a fogad, mosolyogj!   A busójárás, Mohács messzeföldön híres és látványos farsangja, karneválja. Mutasd be fotóidon keresztül a Mohácsi Busójárást! Tervezünk egy válogatást a busójárásról feltöltött fotókból, ha részt szeretnél venni…..
n.Gyuree 2012.02.17 12:42:38
Indafotóblog Indafotósok - BKFoto 2012.02.16 12:30:00
  Baráti Kristóf   Indafotó: http://indafoto.hu/bkfoto  Honlap:    http://www.kristofbarati.com/ Facebook:http://www.facebook.com/kristofbarati                        Kedvelt képei Civilben”…..
n.Gyuree 2012.02.17 12:33:51
@BKFoto: nekem is az a minimalista képed tetszett meg elsőnek. Az FF meg tényleg lehúzza azt a színes mázt, amitől nem biztos, hogy látja az ember a valódi jelentést. Neked mindig van valami mögöttes a képeiden, egyszer egy pillanatnyi hangulat, másszor egy kérdést nyitsz, amire ahány néző, annyi válasz. Ezért szeretem a képeidet.

A népszigeti fotózás tényleg jó volt, jók ezek a kisebb fős társaságok, jobban megismerheti a másikat az ember. :)
Ma reggel érdekes e-mailt kaptam a Getty Images stockfotós ügynökségtől, ahova néha feltöltögetek képeket eladási, licenc céllal. A cég szóvivője tájékoztatta a fotósokat, hogy nemrégiben egy francia bíróság 130 ezer eurós kártérítést ítélt Le Corbusier építész és…..
n.Gyuree 2012.02.14 12:02:16
@DosaAndras:

"A legjobb, hogy a "jogutód" perelt" - ezen meglepődsz? ;D

@wlatcy: tegyük fel, hogy ez egy villával is megeshet, amivel egy stockfotós oldalon árult képen eszik a spagettit. A villa "formatervezett" design-ja szellemi tulajdon, ha azt a jog által védetté teszik, azt csinálnak, olyan kritériumokat szabhatnak, amit nem szégyellnek. A jogban is hierarchikus a rendszer, ha jól tudom, a személyhez, a személyes tulajdon, javak védelmével kapcsolatos jogok egyes jogszabályokat felülírnak. A szellemi tulajdon is ehhez tartozik.
n.Gyuree 2012.02.14 12:33:40
@DosaAndras: lehet nem megy a bolt, aztán direkt vannak olyan "munkatársak", akik azt lesik, hogy ki és mikor követ el hasonló vétkeket. Meg kell hagyni, jól csinálja az állatja, így kell gazdagodni...
n.Gyuree 2012.02.14 12:45:14
@Amalfi: még egy jelző a mondatodhoz:

Azért azt ismerjük el, hogy itt a szerzői jog beteges kiterjesztéséről és harácsolásról van szó.

Nem bírom elhinni, hogy valakit akkora kár érjen a stock-on lévő fotó miatt, hogy napi 10 000 eurós kötbért kelljen fizetni. Vagy ez elvi kérdés lenne? Mert akkor mégrosszabb. Vissza kéne hozni Tajgetoszt, a tajgetoszpozitív embereket felnőtt, kiforrt személyiség függvényében kéne lelökdösni onnan.
Lezárult a négyhetes adventi játék. Összesen 107 fotót töltöttetek fel a gyűjteménybe és hetente öröm volt látni a játékosok elgondolását, meglátásait. Születtek szép, vicces, megható, komoly és vidám fotók és hétről hétre nehéz volt kiválasztani a nyertest, amit az…..
vlm:Adventi Indafotóséta 1. - a "Csapat" egyik fele A Vörösmarty téri Karácsonyi vásár a téli szezon legnagyobb szabadtéri rendezvénye, amely több mint egy hónapon át várja a látogatókat, forralt borral, kürtös kaláccsal, hagyományőrző kézműves ajándékokkal,…..
 Sokan és régóta kértétek már ezt a listázási funkciót, mától elérhető az összes indafotós profilján a "Kedvelt képei" funkció ami a fotós legtöbbet kedvencelt képeit mutatja meg, csökkenő sorrendben.   Megnézheted a saját képeid esetében épp úgy, mint más képeinek…..
n.Gyuree 2011.12.06 23:59:35
  A köd a levegő páratartalmának egyik megjelenési formája. Lényegében olyan réteges felépítésű felhő, melynek alapja a földfelszínt éri. A köd a Nap melegítő hatására, amint a felszínt melegíteni kezdi, el is oszlik, ennyit a tudományos oldaláról. A fotósok más…..
n.Gyuree 2011.11.26 00:19:57
@Mikrobi89: Ezzel a képeddel nincs is semmi bajom. Sőt. A 98% egyik oszlopos tagja.

Igen, nem mindenkinek tetszik minden kép és ez így is van jól.

Nekem is azzal volt bajom, hogy nem reális a köd. Nem csak a milyensége, hanem a habitusa. Ezért írtam, hogy személy szerint nekem ez egy nehéz meló, mert nem igazán fotóztam úgy ködben, hogy volt a vízről felszálló pára, kisebb, nagyobb mennyiségben, keverve köddel, vagy anélkül. Mindegyik máshogy néz ki, ha a távolságokat, a kontraszt csökkenését a térben távolodva nem tudod reálisan visszaadni, akkor ordít róla, hogy mű.

Ezért fotózom inkább amúgyis ködös tájat és azt megfigyelve erősítem. Viszont ez a képem teljesen köd-szűz: indafoto.hu/NGyuree/image/13859783-9ae65348/user

Látszik is, hogy a bal és jobb oldalon kimaradt a köd, ezt vagy egy órája vettem észre... :D Volt köd a botanikus kertben, de csak alig és az is jó távol.

Réka megelőzött, én azt akartam tanácsolni, hogy keretezd be, de valami fém kerettel. És ragassz rá huszár pengéket, úgy vágjon mellbe. "Maradandó élmény" lesz... :D:D

@Réka ‎: Jah, a szűrőt én is észre vettem. Nem tudom, nekem tetszenek ezek a fotók. Viszont sokaknál nem billen át a mérleg, sok olyan képet látok, ami már inkább grafika, de mégsem üt akkorát. Több benne a fotó, mint a grafika. Vagy ha illusztráció, akkor az legyen elemelkedett, erős, valószínűtlenül erős köddel.

A másik, hogy személy szerint nagyon szeretem az erős(ebb) kontrasztot. A köd meg ugye nem épp a nagykontraszt egyik mintapéldája, viszont vannak itt, a válogatásban is olyan képek, amik jó példát adnak arra, hogy a köd nem egyenlő a kontraszttalansággal. Mintha nem sóznád meg a levest. Ami nem finom sótlanul.
n.Gyuree 2011.11.26 12:25:40
@Mityu: De azt ne feledd, hogy akár egy grafikáról, akár egy illusztrációról, ha beszélünk, akkor azoknak alapjai is vannak. Az pedig egy, vagy több fotóból tevődik össze. Van olyan deviantart-os illusztrátor, aki több tucat képpel, és 50-60-70 réteggel dolgozik PS-ben. A képeit láttam, elsőosztályú munka egytől egyig. Fontos, hogy a fotó technikailag is jó legyen, helyes expozíció, stb. Ugyancsak a gyakorlat előny, mit hogy lehet kiégetni, mennyire érdemes, blabla. Viszont, ami a legfontosabb, hogy az a fotó ne legyen üres. Az illusztráció nem feltétlen tárgyak fotóiból összetett, majd utólag értelmet nyert egyveleg, hanem tudatos munka, ami nehezebb lehet olykor (megkockáztatom, hogy általában nehezebb), mint maga a fotózás. Az az illusztrátor, aki maga fotózza az illusztrációi alapanyagát, az igenis fotós, egy olyan fotós, aki megálmodja a gondolatait és azokat a fotóihoz hűen, de egybegyúrva lerajzolja.

Persze az agyonszaturált naplemente nem illusztráció, de csak nem is grafika. Az giccs. Nekem is volt ilyen, akkor tetszett, hogy milyen szép élénkek a színek. Aztán idővel kompenzál az ember. Ha csak a szín tudja elvinni a képet, mert annyira sablon, akkor ezt jobb esetben megmondják neki, majd ezalapján ha nyitott, fejlődik. Ha nem, nem.

De tény, hogy a fényképezés nem a photoshop-ból áll, viszont ezt már kiveséztük: a mai digitális fényképezés és az utómunka határtalansága "művészt" csinálhat az emberből. Még azokon a képeken is van színkorrekció, amiken a téma viszi a szemet. Persze jobb megtanulni világítani, mint utólag ezt világosítani, azt sötétíteni, de van amikor korrigálni KELL és ilyenkor jó, ha tudja az ember, hogy mit és hogy. Nekem is célom, hogy minél jobb alapanyaggal dolgozzak és ne utólag tegyem oda az árnyékot, ahová akartam eredetileg.

Még egy dolog és elhallgatok. :D Sok olyan fotós van, legyen amatőr, vagy profi, aki a grafikákat lehúzza. Közben személy szerint nem lennék büszke azoknak a képeknek a képi tartalmára. Temperamentum és önértékelési hiba kérdése az egész.

Egyébként nem véletlen, hogy a neves pályázatokon kikötik, hogy mi az az utómunka, ami még megengedett. Pl. van olyan, aminél csak a kép egészét lehet változtatni (a kép színei, egészében - BW vagy színes -, világosság, kontraszt - ezért találta ki az Adobe a Lightroom-ot), van olyan, amelyikre csak nyers fotó nevezhető, a RAW konverzió utáni állapot. Gondoljon bele az, aki ellenzi a PS-t, hogy miért a kikötés. Olyan mint a fix optika, tanítja az embert. Ők nem egy álomra kíváncsiak, amit megrajzol az ember, hanem egy mesére, amit elmond a képen látható alak, vagy környezet. És ezt nagyon irigylem. Ha eredményt akarsz elérni, akkor igen is legyen a fotód mögött fényképészeti tudás, kreativitás és olyan téma, ami beszél. És bárki bármit is mond ez sokkal fontosabb, mint az, hogy utólag mennyire hitelesen teszem rá a ködöt a képre, vagy sem. Sok képem pocsékba ment, amíg rájöttem, hogy a ködös tájat hogyan kell kiexponálni derengő napsütésben, vagy épp nulla nappal úgy, hogy ne egy nagy utómunka legyen az egész, hanem csak ki kelljen emelni a lényeget, korrigálni kelljen a színeket és a kontrasztot.
n.Gyuree 2011.11.26 12:33:55
@lamerle: A köd reggel című képedet anno be is kedvenceltem, nagyon tetszett a balkonládából kilógó virágsziluett a ködben. Vagy szmogban, nem tudom, de jól néz ki nagyon.

Személy szerint készülök egy poszttal, abban tervezem, hogy az utómunkára is kitérek.
  ABLAKPERSPEKTÍVÁK – fotópályázat A Magyar Nemzeti Múzeum fotópályázatot hirdet az André Kertész Retrospektív kiállításához kapcsolódva, Ablakperspektívák címmel. A tárlaton gazdag gyűjteményét láthatjuk azoknak a képeknek is, amelyek azután készültek, hogy…..
n.Gyuree 2011.11.16 18:56:41
A zsűri szavazatai alapján első helyezett: Pingu! A trónról éppencsak lemaradva: Ramen és Lamerle.     Gratulálunk!..
n.Gyuree 2011.11.05 01:39:42
@PINGU: kapsz egy 3000 forintos kupont a seholország ajándékboltjába. :D
A túra szuperül sikerült, köszönjük mindenkinek a részvételt, vlm-nek a szervezést és a játékokat, a napnak azt, hogy sütött, a buszsofőrnek pedig, hogy felvett az út szélén is. A fotóséta gyűjteménye: Indafotóséta Dobogókőn Ez egy emlékeztető, október 22-én…..
Október vége felé már egyre jobban színesednek a fák, egyre mélyebb színeket vesznek fel a levelek. Mi sem alkalmasabb terep ilyenkor egy fotós túrára, mint egy erdős, fás vidék.vlm a második októberi sétával a Dobogókő - Pilisszentkereszt vagy Csobánka irányt célozta meg,…..
n.Gyuree 2011.10.18 12:37:02
@vlm_: Én csak egy urnát nyertem :(
n.Gyuree 2011.10.20 16:46:42
@kallodani: Most mit nevetsz? Tudod milyen kényelmetlen? Majd odaadom, próbáld ki :P

Hoz valaki nagyobb állványt? Lyukkamerát (:D) is viszek, oszt' ha esetleg valaki hoz amúgy is, akkor közösködnék vele. :)
Fotó: vlm Október 15, szombat - Fiumei úti sírkert Az őszt az elmúlás szinonimájaként is ábrázolják. Egy koraőszi délután a Régiek nyughelyén tökéletes alkalom arra, hogy átérezzük: semmi sem örök. vlm az első sétát Budapest legszebb sírkertjébe, Európa egyik…..
n.Gyuree 2011.10.13 09:39:52
@Réka ‎: Én is úgy emlékszem, hogy az az újköznél van, egy megállóval tovább.

@Kontiki: javítva, bocs. :)
n.Gyuree 2011.10.13 09:41:12
@torobala: Nem szóltam, beugrott. Tudom már miről beszéltek. :D
n.Gyuree 2011.10.14 10:31:19
@leicapress: @vlm_: szerinem is elhagyható, valószínű én sem fogom használni, most megyek először úgy a sírkertbe, hogy körbe is megyek. Mondjuk a pentacon lesz a vázon, nem jött semmi még, hogy kész lenne az 50-es... Viszek 10 tekercs 36 kockás filmet, több érzékenységben. :D
2011. április 27. szerda Most, ahogy visszaolvastam a hétfő esti bejegyzésem utolsó mondatait, megfordult körülöttem a világ. Hétfőn még úgy jöttem haza a fotósuliból, hogy a fényképezés megállíthatatlanul rohan a teljes technicializálódás felé, néhány év alatt annyit…..
n.Gyuree 2011.10.13 10:04:57
Szia! Beleolvasgattam a blogodba, tetszik, ahogy leírod a lépcsőfokokat. :) Viszont a képeket hiányolom.

Ezzel a poszttal kapcsolatban nem tudtam megállni, hogy ne írjak valamit. Az utómunkával kapcsolatban... És tényleg minden rosszindulat nélkül, csak hogy tudd: volt, bizony nagyon keményen volt utómunka a filmes korszakban is, pl.:

Ha túlexponált egy részlet, akkor azt nagyításkor kitakarták.
A hívófolyadékban sem mindegy, meddig tartod a filmet. Nem mindegy, milyen folyadékot használsz (Cross Process pl. - diát a negatív vegyszerével, negatívot a dia vegyszerével: zöldes szín és természetellenes kontraszt)

Nagyon sok retusról és utólagos képmanipulációról lehet olvasni a neten, többek közt azt hiszem Sztálin az egyik kegyvesztettjét szedette le egy fotóról. És azt úgy megcsinálták, úgy odarajzolták a háttérben álló hajó többi részét, hogy észre sem veszed, hogy ott biza volt valaki. Ez csak az egyik.

Úgyhogy híváskor, nagyításkor és a kész papírképen is lehetett és volt is retus, utómunka (szempilla kiemelés). Mert volt, amikor kellett már akkor is.

Persze nem azt mondom, hogy a fent említett fotós csal és fúúj, de szerintem ő is tisztában van a dolgokkal.

Azért lehet, hogy ennyire idegenkednek jópáran a régiek közül a digitálistól, mert... Mert már szinte mindenki "fényképezhet". És sorra fossák fel (bocsánat, nem találtam jobb szót) a rosszabbnál rosszabb képeket mindenféle megosztókra, magukat pedig amatőrnek nevezik. Hát nem. Amióta full frame vázra váltottam, azóta tudatosult csak, hogy a fényképezés nem egy katt, manuál módban fotózás ide, vagy oda. A fényképezés az a fény leképzése jelen esetben a szenzorra. És azt úgy kell csinálni, hogy a te elképzelésed szerint helyes legyen, úgy fényképezd le azt a témát, ahogy te szeretted volna. De azt jól. Nem egy egyszerű dolog a fénymérés, nem mindegy, hogy mennyire sötét az a szürke, hogy mennyire világos a késődélutáni felhős égbolt, hogy ezeket mennyivel kell alul ill. felülexponálni a helyes expozíció érdekében. Csúnya és száraz alapokon nyugszik a fotózás, de ha valaki azért fotózik, mert ki akarja magát fejezni vele, akkor nagyon hamar beleszokik. Én még csak szokom, néha utálom magam, hogy nem sikerült, de élvezem. És persze van amikor nagyon csúnyán utómunkázok, mert a kép hangulata ordít érte. :D
Indafotóblog Napiképek 2011.09.05 10:32:00
arcsikex: Eladó ház hi69: hajnali igéret hombre: EPPUR SI MUOVE shep képe kartonfarkas: A másik oldalról... jupiter-8: Csillagnéző 1. kreashot: ... négy kerék..
n.Gyuree 2011.09.26 11:28:34
@Mityu: személy szerint nem szeretem azt, amikor valaki azt írja, hogy "ez és azt kivenném", stb. Most pont egy kritikával ellentétes dolgot mondtam, de kifejtem:

Ahogy több embernél, nálam is a képek többsége több napig fekszik el. Egy nap többször is megnézem amikor eszembe jut, hogy jó-e, tetszik-e még mindig. És amikor egy vagy több kis kiégett akármit belekomponálok a képbe, ráadásul direkt égetem ki, hogy az összhatás (az összhatás aláhúzva) jó legyen, akkor az nem véletlenül van ott és nem véletlenül olyan, amilyen. Ezt hiányolom, hogy az összhatást nem tudják kritizálni. Sokan vannak, akik tudatosan komponálnak bele a képeikbe technikailag "elítélendő" elemeket. Más meg ezt szúrja ki elsőnek. Ez belekötés, nem kritika. Ha már címet is adok a képnek, akkor lehet, hogy van egy kis sztori is hozzá, ergó összhatást kellene nézni. De nem, az a kis szar ott kiégett. Személy szerint ettől szoktam sikítófrászt kapni.

És akármennyire csúnya dolog, de meguntam, hogy megmagyarázzam, hogy mi miért van ott. Főleg amikor egy olyan embernek kell elmondani, aki nincs is tisztában azzal, hogy egy szürke kőből faragott ablakkeret nem égett ki, mert ott vannak a részletek, de meggyőződéssel állítja, hogy az kiégett és engem néz hülyének. Az ilyen kielemző típusú oldalakkal ez az egy bajom van.
n.Gyuree 2011.09.27 08:49:13
@Mityu: És itt a pont. Az indafotó lehet, hogy "csak" megosztó, de a blogra válogatott képek kerülnek ki. És ha már válogatott képek kerülnek ki, akkor az már egyfajta kritika, amit ha tetszik, ha nem, el kell fogadni.

A kettőt szerintem teljesen felesleges összeolvasztani. Igaz, hogy ez a blog az indafotó, "A megosztó" blogja, de nem hiszem el, hogy anélkül lehetne ide bármit is írni, hogy ne legyen bárminemű visszaható bepiszkálás arra, hogy "Ez egy fotómegosztó".

Szerintem igenis szelektálva kerüljenek ide be a képek. Technikailag és tartalmilag. Ha valaki nem akar hozzájárulni, hogy "A megosztóról" ide bekerüljön képe, akkor jelezze az illetékesnek, vagy ki kéne találni rá egy form-ot, hogy kipipálhassa, hogy "Kössz, nem".

Olyan érzésem van néha ezekkel a vitákkal kapcsolatban, mintha valamilyen hipermarketben (indafotó) akció van, majd a nép egy része megpróbál több akciós kupont (indafotóblog) beváltani, hátha többet kap ugyan abból.

Ment anno a "vacak"-nál a vita, meg a lelkiismeretfurdalás-keltés, hogy elrontottuk sokak játékát, mert ők azért tettek fel képeket, mert élvezték. Miért nem lehet elfogadni azt, hogy más is szeretne "játszani"? Hogy az "önjelölt profik" is játszhatnak? Vagy ezek számkivetettek itt? Mindenkinek el kell férnie egymás mellett a legkevesebb konfliktussal. De ahogy látom a fenti személyeskedésből, először meg kéne tanulni kezelni egy konfliktust és egy véleményre nem személyeskedéssel kéne reagálni. Itt a baj. Ameddig ez nincs megoldva, addig teljesen feleslegesnek tartok bármilyen akciót, válogatást, játékot. Mert csak HISZTÉRIA lesz belőle. Sajnos. És tényleg sajnálom, hogy szinte minden alkalommal valami marhaság van a képek alatt. Akik a minőséget nem erre a mércére teszik, mint amilyenek az pl. fenti fotók, azok számoljanak el 10-ig. Ha utána sem marad bent a vélemény, akkor meg akik a játék miatt vannak "A megosztón", azok számoljanak 10-ig. Ha az sem marad bent, akkor ki kell moderálni mindkét fél hozzászólásait, mert ez csak elmérgesíti a légkőrt. Mit szeretne az itteni "lakosság"? Hogy mindenki savat köpködjön a másikra, hogy egy össznépi fotósétát ne lehessen összehozni, mert ez meg az utálja ezt és az meg amazt? Óvodai szint... Elnézést, de az.

Ezt szerintem tessék átgondolni, hogy minek van értelme.
n.Gyuree 2011.10.02 11:53:21
@tacsifoto: Miért marad távol a sok jó fotós? Nézd meg a képeket... Rájössz. Nem vitát akarok szítani, de gondoltam rá, sőt, ki is írtam a nagytétényi műemlékeket, hogy elmegyek, aztán vágigfotózom nekik. De a fekvő képet fel nem állító, a nagyon csúnyán zavaróan ferdén fényképezett, nézhetetlen képek mellé minek tegyem fel a sajátom? Aztán majd megkapom, hogy egy olyan kiírásra, ami a "legyen róla kép" kategóriába tartozik miért az én agyonfotosoppolt szarom került be és miért nem az övé, ami környezet és színhű. Ezért. Majd a zsűri válogat, lesz miből, ahogy elnéztem. De nem biztos, hogy könnyű lesz.

Igen, a vezetőt nem csak bírálni kell, hanem segíteni is. Ezt hangosabban mondd, hogy azok is meghallják, akiknek rossz a füle. És azt is hangosabban mondd, hogy bírálni és nem követelőzni. Mert a bírálástól ihletet kap, a követelőzéstől meg belefásul.
 A Wikilovesmonuments pályázat egy hete indult a magyar Wikipedia és az Indafotó szervezésében, a pályázat célja, hogy minél több szabad licenszű kép szülessen magyarországi műemlékekről. Ehhez a Kulturális és Örökségvédelmi Hivataltól kapott a pályázat egy…..