Regisztráció Blogot indítok
Adatok
to:rppapa

0 bejegyzést írt és 276 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban egy névtelen levelet osztok meg az olvasókkal, melyet - tartalmát tekintve - vélelmezhetően kerületi óvodapedagógusok írtak és juttattak el Karsay Ferenc polgármesterhez még október elején. A levél címzettjei között szerepeltek a képviselő-testület tagjai is, de a polgármestertől a…..
Az EU-ban nagyon szigorú szabályok vonatkoznak az élelmiszerbiztonságra. Minden tudományos alapokon nyugszik, az előírásokat folyamatosan felülvizsgálják, azok betartását pedig mindenhol ellenőrzik. Külön szabályok vonatkoznak az élelmiszerek csomagolására, címkézésére, a hozzáadott anyagokra, az…..
to:rppapa 2021.10.16 11:16:26
@különvélemény: Túl sok kormánypropagandát hallgatsz!
to:rppapa 2021.10.16 11:17:28
@Egér Fogó: Mint például?...
Az elmúlt napok, hetek Fradi-ajnározása közben bármilyen kiritikai vélemény az FTC-vel kapcsolatban hatalmas ellenérzéseket váltott ki a ferencvárosiakból. Azt még korábban leírtam, hogy én miért nem örülök a Fradi sikerének, alapvetően a futballkultúrával áll összefüggésben a dolog, ahogyan azt…..
to:rppapa 2020.10.02 15:44:21
@William Kidd: Akkor szerinted a braziloknak csodagólt lövő Farkas János sem volt magyar, hiszen ő cigány volt (hogy csak egyet említsek). Meg Páncsics se volt magyar, meg Kleinheisler se az...
Március elején a facebook felhasználók arra eszméltek, hogy totál megváltozott a közösségi oldal felülete. Más design új köntösben. A nagyobb gombok és az átrendeződött felület sokak számára volt zavaró. Ekkor még azt gondoltuk, hogy a változás egy gombnyomással visszaállítható a klasszikus…..
to:rppapa 2020.08.24 21:24:15
@MAXVAL bircaman közíró: Mitől lenne jogod bárkit, aki megfelel az általános szabályoknak (pl. nem részeg) nem beengedni?
A FB is beenged olyan hülyéket is mint te. Akinek meg nem tetszik a boltod (vagy a FB), az nem megy be. Ez ilyen egyszerű.
Budafok-Tétény képviselő-testülete 2020. február 20-án egy ötfős - minden frakció képviseletét biztosító - ideiglenes bizottságot hozott létre a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ működésével kapcsolatban a sajtóban megjelent visszaélés gyanú kivizsgálása érdekében. A bizottság…..
to:rppapa 2020.08.18 09:26:15
Azok után, hogy a Partizán kiborította a bilit a budafoki családsegítő vezetője – Daróczi Csilla – körül, majd a Debreceni Egyetemtől megérkezett a válasz, hogy a doktori diploma melyet használ valóban hamis, gondoltuk, hogy véget ér a budafoki áldoktor pályafutása. Karsay Ferenc polgármester…..
to:rppapa 2020.07.07 12:58:03
@MAXVAL bircaman közíró: honnan tudod, hogy fideszes a csaló hölgy, hogy védelmedre érdemes? Nem minden fideszes csal és lop és nem minden csaló és tolvaj fideszes.
A Trianon név hallatán sok minden eszünkbe juthat, de minden felmerülő gondolatunk a 100 évvel ezelőtt bekövetkezett nemzeti kudarchoz és katasztrófához vezet vissza. Épp 103 esztendeje ugyanis, - egészen pontosan 1920 június 4 –én délután 16 óra 32 perckor - a Párizs melletti Versailles…..
to:rppapa 2020.06.28 15:26:15
@Gerardus A. Lodewijk: Szlovákia és Románia esetében lélektanilag érthető, hogy ők is szeretnének valami dicső történelmet kreálni maguknak és ez nem fér össze a mindenkori Magyar Királyság és az Erdélyi Fejedelemség történetével. Következésképp nincs más választásuk, mint tagadni ezeket. Ezen csak nagy önmérséklettel és némi megértéssel lehetne túljutni, semmiképp nem azzal, hogy minden egyes alkalommal az orruk alá dörgöljük, hogy szerintünk hogy is volt.
Nemrég végeztek  a felújításával, de egy hónapig sem lehetett autózni az M0-ás Hárosi Duna-hídján.  Az RTL-Híradó járt utána, hogy mi történhetett. Ezt azzal próbálják magyarázni a NIF, nemzeti infrastruktúrafejlesztőnél, hogy újra fel kell mérni a híd állapotát, azt azonban nem árulták el, hogy…..
 Tegnap és ma erőteljesen megugrott sajnos mind az új fertőzöttek, mind a halálos áldozatok száma. Orbán mára ígért döntést a kijárási korlátozásokkal kapcsolatban, de ez a döntés nem született meg...
to:rppapa 2020.04.08 21:22:14
Ezek a statisztikák semmit sem érnek. Tudjuk, hogy nagyon keveset tesztelnek, így a számok egyáltalán nem a valós helyzetet mutatják, ezért megalapozott következtetések levonására sem alkalmasak.
Ezek az adatok legjobb esetben is csak az olyan súlyos eseteket mutatják, ahol már az egészségügyi hatóságok által a valós helyzet leplezésére alkalmas protokolja ellenére is muszáj elvégezni a tesztet. Ezek azok az esetek ugyanakkor, ahol egyébként már kb. felesleges is a teszt, hiszen azokat úgyis csak olyan egyértelmű tünetek esetén végzik el, amikor teszt nélkül is 99%-os biztonsággal megállapítható a fertőzés.
Nyilvánvaló, hogy a valós fertőzések száma sokszorosa a közölt adatoknak, de hogy valójában mennyi, azt megsaccolni sem lehet. Éppen azért nem, mert mivel csak a súlyos eseteket tesztelik, nem tudjuk, hogy a fertőzöttek között milyen arányban vannak tünetmentes de fertőzőképes, mennyi az enyhe tüneteket mutató és a fertőzésből könnyen kigyógyuló és mennyi a súlyos, kezelést igénylő esetek aránya.
Természetesen az egyértelmű, hogy kerülni kellene azokat a helyeket, ahol sokan vannak. Épelméjű ember nem megy feleslegesen ilyen helyekre, de mivel nap mint nap tapasztaljuk, hogy népességünk jelentős része sajnos nem sorolható ebbe a kategóriába ezért nyilván szükséges a korlátolt szellemi képességekkel rendelkező embereket korlátok közé szorítani.
Én tényleg megpróbáltam befogni a számat! Napok óta nem írtam semmit, pedig jó néhány olyan intézkedés volt, amitől viszketett a billentyűzetem, de az előttem álló lakhatási problémákat nem úgy kívánom megoldani, hogy a következő egytől öt évben az állam oldja meg helyettem… Hallgattam, amikor…..
to:rppapa 2020.04.07 10:06:01
Az elmúlt években ismét fellángolt a vita azzal kapcsolatban, hogy hol is legyen új híd Budapesten. Konkrétabban arról van szó, hogy kell-e nekünk a Galvani híd, vagy sem, de a probléma persze ennél jóval tágabb. Hogy egy látványos központi folyóval rendelkező városban a hidak építése/felújítása…..
to:rppapa 2020.01.10 17:33:04
@promontor: Sok minden szól az albertfalvi híd mellett, de a nicked alapján éppen neked kellene tudnod, hogy az albertfalvi híd ellen pont a kerületiek - elsősorban a rózsavölgyiek - tiltakoznak a legjobban, mert egy még viszonylag normális zöld(ebb) övezetet terhelne meg a hídra nyugatról felvezetett forgalom.
Igazuk van azoknak, akik szerint tanuljunk meg először rendesen egy nyelven és csak azután jöjjön a többi vagy ez csupán egy tévhit, ráadásul a rosszabbik fajtából? Erre a kérdésre is válaszol Zita, aki nem csak szakemberként foglalkozik a témával, de határátkelőként személyesen is érintett. A…..
to:rppapa 2019.12.31 11:22:57
@fhdgy: Ha jártál volna külföldön (is) iskolába, vagy lenne olyan gyereked, aki járt, akkor világos lenne számodra is, hogy mire utal a posztoló. Teljesen más a ny-európai iskolák szellemisége (ma már Németországban is!), mint a "porosz szellemű"-nek mondott magyar iskoláké. Nem bemagolt ismereteket várnak, sokkal kevesebb "kész tudást" kapnak, inkább a szükséges ismeretek önálló megszerzésére nevelnek és azok kreatív alkalmazására.
to:rppapa 2019.12.31 11:23:05
@midnight coder: Nem Ámerika a világ közepe és nem mindenki vágyik oda. A német ma már sokkal kevesebb helyen használható a világon, mint a spanyol.
Az ismert várospolitikus tegnap este immár sokadszor marasztalta el az Átlátszó.hu munkatársát. Rosszhiszeműséggel, rosszindulattal, szakmai felkészületlenséggel vádolta, mert rövid cikket jelentetett meg arról, hogy az újdonsült zuglói polgármester az önkormányzati testület alakuló ülésére olyan…..
to:rppapa 2019.11.01 23:01:55
@n3spr3ss0: Vagy inkább azokat, akik észreveszik a stiklijeit.
Nem tudott elfogadható, értelmes magyarázatot adni, hogy ha nem az volt a tervezet célja, amit a gonosz újságíró állított, akkor miért vonta mégis vissza azt.
Két eset lehetséges: vagy olyan hülye, hogy fel sem fogta, mi van leírva a tervezetben, vagy simán hazudik. Egyik sem teszi őt kedveltebbé.
Izzót cserélni pár mozdulat, gondoltam én amikor kb 7 éve először égett ki saját autón saját izzó és éppen mennem kellett volna az ország másik felébe. Kicserélem! Végül is mi baj lehet? Mindenki ezzel a kérdéssel rohan az elkerülhetetlen szívás hegyek felé, de mégis feltesszük magunknak a kérdést…..
Na, szóval. Képzeljünk el egy nyitott úszómedencét az 1940-es években, mondjuk, vidáman fürdőző urakkal:  S most gondoljuk el azt, hogy ez Auschwitzban volt.    Megy?  Ha nem, ne tördeljük ujjainkat képzeletünk bántó szűkössége miatt, mert a Halál és Szenvedés Táborát összetársítani ezzel az…..
to:rppapa 2019.01.25 12:45:02
@exterminador: "Tudod mi a baj az internettel?" Nem az internettel van baj, hanem az emberek kognitív képességeivel. Hogy a hülyeség mindig népszerűbb és gyorsabban terjed, mint a tények és a tudományos ismeretek.
1945 július 4-én Amerika függetlenné válását ünnepelték a Szovjetunióban lévő amerikai nagykövetségen. Az ünnepségen szovjet úttörők egy nagyméretű, az Amerikai Egyesült Államok sassal díszített nagy pecsétjét ábrázoló fafaragványt ajándékoztak Averell Harriman nagykövetnek, aki kedvelte a ritka és…..
to:rppapa 2018.12.09 14:41:28
@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
Irónia: "Az irónia olyan közlésmód, amelyben a kimondott jelentést felülírja a közlés módja által hordozott jelentéstartalom..... Az ironikus jelentés nem feltétlenül magától értetődő, néha tragikus, néha humoros jelentést ad az eredeti közlésnek. Richard Rorty amerikai filozófus szerint az ironikus gondolkodás használata segít megőrizni a képességünket a szabadságra, a megújulásra."
Azt már a wikipedia nem írja, hogy nem is mindenki képes felfogni az iróniát ;)
Igazi vesszőfutás ez a történet a számára: az utolsó szövetségeseit is elveszítette ezzel az üggyel, és cserébe nem nyert semmit. ..
to:rppapa 2018.12.02 19:49:24
@Gandosz: "...aki 1944-ben Eichmannak segített a zsidó vagyonleltár készítésében."
Hazudsz! Soha nem tett és nem is mondott ilyet!
Az általad hivatkozott interjúban elismeri, hogy elkísérte azt az ügyvédet aki "örökbefogadta" (ezzel mentve meg Sorost a németektől és nyilasoktól) és konkrétan azt mondja: "Whether I was there or not - I was only a spectator -, the property was being taken away. So... I had no role in taking away that property."
Az érintettek minden bizonnyal emlékeznek rá, hogy már a nyár végén milyen nagy sikerpropagandás hadjáratot indított a kormány a „téli rezsicsökkentés” jelszavával. Mára kiderült, hogy ez Mari néninek is nagy csalódással ér majd véget, ám az igazi rácseszés az önkormányzatok költségvetését éri…..
to:rppapa 2018.11.30 01:00:28
Éhesló sikerült már már a kormányod hazugságát meghaladó ordas nagyot hazudnod.
Először is a "téli rezsicsökkentés" nevű lózungot a tavaszi választás előtt hazudta be a királyotok, arra való hivatkozással, hogy az egyébként enyhe tél után februárban "rendkívüli hideg" volt. Messze nem volt rendkívüli, kb. egy normál téli időjárásnak megfelelő volt, de ezen lépjünk túl, mert nem is ez a lényeg.
A lényeg az, hogy a gázzal, árammal, vagy központi fűtéssel fűtő lakosság a választás előtt kapott gyorsan 12000 ft-ot a jóságos minielnökúrtól. A szilárd tüzelőt használóknak beigérték, hogy ők is megkapják a 12000- et. Miért, miért nem, nekik valahogy nem akaródzott ezt mind a mai napig kifizetni. Erre most kitalálták, hogy jó, akkor majd az önkormányzatok megkapják a keretet és abból vesznek tüzelőt, amit az érdekelteknek majd szétosztanak (de elszállítaniuk saját költségen kell!). És hogy a történet még szebb legyen, mindezt ráérnek majd jövő év végéig megcsinálni.
Azt, amit a mi drága minielnökurunk kimondottan a rendkívül hideg 2018. februári időjárás miatt kedveskedett mindenkinek megigérni!
A rezsicsökkentés meg úgy tartható fenn, hogy folyamatosan jelentkeznek a válságjelek a szolgáltatóknál, ahol nem jut pénz nemhogy fejlesztésre, de normális karbantartásra sem, a kéményseprők katasztrófavédők lettek - már az a kevés, aki még nem ment világgá, a szemetet meg nincs aki elvigye országszerte. Pont úgy rohad le minden, mint az egészségügy, meg az oktatás, ahol szintén rezsicsökkentés van, csak nem a lakosság részére - ők fizetik meg a hiányzó gyógyszert, kötszert, takarítószert, iskolaszert, iskolabútort, stb. - hanem a kormány spórolja el ezek rezsijét.
MacBook-ok táján van egy pár változás, amiről érdekes módon az Apple nem tett bejelentést, legfeljebb a honlapjukon említették azt meg. Van persze, amit azon se... Például, hogy tegnap megjelent egy új 12"-os MacBook...
Nem most mondta ezt a Miniszterelnök, hanem még 2006-ban a Fidesz elnökeként jelentette ki a Magyar Rádióban: "Számunkra a köztársaság egy üres szó ... az csak egy ruha, valójában a nemzet a test, azon a köztársaság a ruha, az emberek, azok a nemzetben élnek." – emlékeztet a kijelentésre Mink…..
to:rppapa 2018.10.23 18:52:58
@dunántúli gyerek: Nem kell azzal dicsekedni, hogy nem csak vidéki suttyó vagy, de a történelemről sincs fogalmad sem. Hol volt Magyarország köztársaság, amikor a trianoni büntetést rámérték? Mi volt Magyarország államformája 1944. decemberéig?
Azt még te sem hiheted komolyan, hogy ez annak a nem egészen 9 hónapos állapotnak volt köszönhető, amikor formálisan köztársasági államforma volt. Miért büntették volna azt a Horthyt, aki éppen az antant támogatásával jutott hatalomra?
Trianonnak ehhez semmi köze nem volt, ezt mindenki tudja, azok az elvtársaid is, akik persze boldogan varrnák ezt néhány zsidó származású kommunista nyakába.
Az persze különösen pikáns, hogy pont olyan dunántúli sutyók sírják vissza a II.vh. előtti állapotokat, akik abban a korban nemigen jutottak volna messzebb a szaros vasvillánál.