Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Giskard07 (törölt)

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Noha Vona Gábort biztosan újra elnöknek választják, a Jobbik hatfős elnöksége jelentős változásokon eshet át a párt szombati tisztújító kongresszusán. A Jobbegyenes blog úgy értesült, sokan új arcoktól remélik a nemzeti radikális párt elnökségének hatékonyabb…..
Ha hinni lehet a pletykáknak (és miért ne, ha van bennük ráció), a kiváló Lázár "Cenzor" János fogja váltani a még kiválóbb Orbán Viktort a miniszterelnöki székben 2017-ben, amikor az utóbbi birtokba veszi a Sándor palotát (vagy az egész Várat, még nem tisztázott). Ennek…..
Fenyegeti-e a társadalmakat egy újkori fasizáció? Beszélhetünk-e a kapitalizmusról demokrácia nélkül? Mi történik ma Magyarországon? "A demokráciát ma kinevetik az emberek és el kell ismernem, bizonyos mértékig megértem őket" - nyilatkozta Tamás Gáspár Miklós, akivel Jaroslav…..
Izak2 társszerzőm szíve csücske ez a cikk. Az ötletdobozból az elsők között választotta ki a témát, hogy mindenképpen ő írhassa meg. Jó régen összeállította már nektek, és bevallom az én hibám, hogy eddig nem került a napi címlapra. Ennek az oka egyszerű. Ő jóval fiatalabb nálam, ezért nem…..
„Nos, kedves kárpátaljai magyarok, Ez itt Ukrajna! Nem tetszik? Bőrönd-vasútállomás-Budapest! Önállóságot akartok? Kérjetek Magyarországtól egy külön provinciát magatoknak! (...) A magyar itt nem őslakosok. Amikor bejöttek, mi már évszázadok óta itt éltünk.”…..
“Arvisura – Magyar mitológia, Magyar ember- és örökléstan, Magyar írás- és nyelvtörténet, Magyar néplélektan, Ősi magyar hitvilág, Nemzettudat, Magyar szerves műveltség, Szabírok, a tudás népe” - ez csupán néhány tantárgy a Kőrösi Csoma Sándor Magyar Egyetem államilag…..
Bár még nem lehet látni az ukrán-orosz konfliktus végkimenetelét, és csak reménykedhetünk abban, hogy a szemben álló felek a vitáikat békésen is meg tudják oldani, Orbán Viktor a beiktatási beszédével (nem éppen pozitív módon) fellépett a nagypolitika színpadára és olajat…..
Szimpla felsorolás, némi magyarázással. Ennyi ez a cikk, de szerintem mégis remekül megmutatja mindazt, amit kell. Egy igazi filmszerető ember nem a rossz, hanem a jó filmekben méri a szezont és azokból szerintem a 90-es években volt a legtöbb. Biztos, hogy ebben közrejátszik az is,…..
Giskard07 (törölt) 2014.05.19 14:32:46
@EthanH: ööö... kőkori SW rajongók szerintem még viccből sem mernék felemlíteni a 10. helyezettet.
Ott és akkor csupán vele kapcsolatban horgadhatott fel bennem a kérdés: „Saját elveidet rád alkalmazva, vajon mit szólnál hozzá, ha leköpnélek?” Ma délelőtt, Ferencvárosban, a Gabona utcában megpillantottam Gaudi-Nagy Tamást, amint egy szürkés-kopottas személyautó körül…..
A magyar kormányfő Horvátországra támadt: "A miénk (horvát)Baranya és a Muraköz!" Ezzel a vészharangkongató címmel és alcímmel, ám tartalmában nem magyarellenes és nem orbánellenes cikk jelent meg címlapon az egyik legnagyobb horvát hírportálon, a…..
Giskard07 (törölt) 2014.05.13 18:48:31
@Bogyó 2:
1. Figyu, rossz hírem van számodra: teszek magasról hitlerre és a nácikra. Tudom, ha tőletek valaki jobbra áll, az már csakis fasiszta lehet. Maradj meg ebben a tudatban és nézd a szakállas nőt, mint a liberalizmus csúcstermékét.

2. Szóval kártékony dolog a mai Magyarországon hazafiságot tanúsítani, mert akkor leverik a külhoniakat szeretett szomszédaid. Ez aztán az igaz hozzáállás! Gratulálok. Gyorsan vegyél egy piros szegfűt a tesco-ból.

Utólagosan is elnézésedet kérem, amiért nem tüntettem fel, hogy a bal és jobboldalt azok magyar változatában használom, nem az egyetemesben.
Giskard07 (törölt) 2014.05.13 18:55:56
@wolves84lb:
Szerintem nincs itt semmi vita köztünk: te a NORMÁLIS mértékben míveled a liberalizmust, amiből lássuk be mindannyiunkban van egy pici a mindennapi életben, de sajnos legtöbb esetben - legalábbis amit a médiában és a politikában látunk - már messze nem az. zobod kolléga fentebbi kommentje teljesen jól leírja a lényeget ebben a tekintetben.
Giskard07 (törölt) 2014.05.13 19:03:31
@Bogyó 2:
Folytatva a logikád: egy hangot se hazafiként itt, s akkor nem bántják a külhoniakat. Így lehetsz hazafi! Nem is tudom, de ez a felfogás engem kísértetiesen emlékeztet arra, amit belénk próbáltak nevelni úttörőként anno...
A négy évvel ezelőtt nagy sikert arató A mi éveink - Magyarország számokban 2002-2010 című összeállításban már szó esett arról, hogy az OECD-országok közül a magyar munkavállalókat sújtja az egyik legnagyobb adóterhelés, ráadásul az Orbán Viktor által 2005-ben még…..
Bár elmúlt már 66, Arnold Schwarzenegger csúcsformában van, és napi két órát tölt az edzőteremben, hogy fitt legyen, mire pár hét múlva kezdődik a Terminator: Genesis forgatása. Állítja, bírni fogja a strapát, de nem tagadja, hamarabb elfárad, mint évekkel ezelőtt. "Ha…..
Giskard07 (törölt) 2014.04.18 13:08:11
 Tegnap április hatodikán megtörtént a csoda: Magyarország választott. Akarom írni megtörténhetett volna a csoda, merthogy választottunk, de nem hiszem, hogy jól. – Előre is elnézést a kormánypárti szimpatizánsoktól! Röviden: marad a FIDESZ. – A szavazatok mintegy 44, 54%…..
Gyökeresen más külpolitikai stratégiai felfogást és megközelítését képzel el Magyarország számára a Jobbik, mint amit a közelgő parlamenti választásokon jó esélyekkel induló többi politikai erő. A párt a Visegrádi Együttműködés helyett Lengyelországgal és…..
Sokan azok közül, akik a várható vesztesekre szavaznának azért nem mennek el szavazni, mert azt hiszik: úgyis hiába. Tévednek: a legtöbbször a garantáltan vesztes pártokra, jelöltekre is van értelme szavazni. De miért is? Prezentációval kísért blogunkból kiderül! A holnapi blogbejegyzésünk pedig…..
1919. március 21-én a magyar történelem talán leghíresebb politikai plakátja, a Mindenkihez! ragasz lepte el a várost a Békemenet plakátjai helyett, tudatva, hogy "Magyarország proletársága a mai nappal kezébe vesz minden hatalmat". Százharminchárom napig tartott a…..
Giskard07 (törölt) 2014.03.23 07:20:02
A vasárnapi rántott hús emlékének ízével a számban, olvasom, hogy Orbán nem vitázik, mert Simon Gábor. Belátom, a hír nem kicsit tendenciózus címe ellenére, a Fidesz vasárnapi ebéd idejére időzített közleménye a nevetségesség és szánalmasság felső határát egyidejűleg…..
Egy mérés nem mérés, de kettő azért már valami: a Tárki után ma a Medián is a Jobbik egyértelmű erősödéséről számolt be. Utóbbinál a párt már az MSZP-t is beérte (bár a baloldali közös lista támogatottságától elmarad), s elnöke, Vona Gábor – hajszálnyival…..