Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr.laikus PhD

0 bejegyzést írt és 7936 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakorlatilag MINDEN "szakmai" hozzászóló egyetért az elvvel, hogy a magáról nem tudó, valószínűleg emiatt agresszív beteget meg lehet ütni. Tisztelt Győrfi Pál!  Az alábbi linken egy betegpanaszokkal foglalkozó blog egyik bejegyzése olvasható. A lényege, hogy egy…..
A sofőr visszakézből, ököllel szájon vágta a sógoromat, rázta, trágárul beszélt, jobban mondva anyázott, és ismét ütésre emelte a kezét. Nem gondoltam, hogy egyszer ide fogok írni..  Olvasgatom a blogot, szörnyülködöm. Nekem is vannak sajnos rossz tapasztalataim a magyar…..
Dr.laikus PhD 2013.10.16 12:18:10
@miller draft:
Mint te is? Gondolom ettől vagy annyira biztos a dolgodban.

Velem a szállító csak káromkodott, hogy mennyire magasra kell cipelni, aztán majd anyámba küldött, hogy nem kapott borravalót....

Nagy ügy! Legközelebb letiltjuk személyesen őt/őket, vagy a szolgáltatót. Nem engedheti meg magának, szállításra négy emelet megmászásárá +1 járókeret lett rendelve.
Úgy gondoltam, ha egy kaput nem tud kinyitni csak rángatni, akkor jönni amikor jól esik, felvenni fekvő beteget akinek a kocsiban nincs helye ennyi jár tőlem szeretettel nekik.
Dr.laikus PhD 2013.10.16 15:03:18
@karcsibácsi:

Megint nm voltam világos! Persze, hogy nem mentősök. :-)
Praxis Miért kell heteket várni? 2013.10.11 09:47:30
Nem sürgős esetet miért nem lehet ügyeleti időben ellátni (ha sürgős nincs éppen)? Miért kell nekem hetekkel később, munkaidőben visszamennem, amikor valószínűleg ott is sorban fognak állni a páciensek? Kedves Szakmabeliek!  Nálam nincs semmi dráma, csak érdeklődnék,…..
Dr.laikus PhD 2013.10.14 11:00:21
@skyzo:

Kicsit az az érzésem, - nem kisit -nagyon,hogy kötözködtök.

Abból próbáltok okosságot kreálni ami egyszerű tájékozatlanság, nota-bene tudatlanság.

Nem tudod mi a különbség a háűziorvosi rendelés és az ügyeleti rendelés között?

Általában hirdetményben ki van írva. Rendelőben is pl.

100* lertuk, idéztük mikor kell mentőt hívni, mikor menjünk sürgősségire, ott mikor és miért várunk sokat, ami persze egyéni tűrőképességtől függ, hogy ki miért panaszkodik.

Én is sokat vártam SBO-n. Baromira kellett pisilni és mert nem ülhettem a fenekemre, fel sem kelhettem kaptam egy nekem való pelenkát. Akkor derült ki, hogy mennyivel többet bír az ember lánya, mert pelenkába nem ment a pisi pedig senki nem látott, be voltam takarva, el voltam bújtatva. És mégis még egy egész órát bírtam, csak azért, mert így vagyok _szocializálva_. :DDDD

A fenti friss élmény, de azért olvasd el a mellékelt linket.
Csak mondom, hogy orvosainknak évente, sokszor ennél többször is betéve meg kell tanulni ezt a törvényt.

www.oep.hu/portal/page?_pageid=35,32921&_dad=portal&_schema=PORTAL
Dr.laikus PhD 2013.10.14 14:08:00
@skyzo:

Linkeltem neked és nem olvasod el.
Dühítő a mesterséges naívságod, a mögöttes rosszindulat.

Vonulj be egy ügyeletes osztályra, tengjél-lengjél és látni fogod, hogy mennyi a beteg, hogy is alszik egy jóízűt az ügyeletes orvos akár annak árán is, hogy nem lát el beteget.
Haarapok....

Honnan ez az álnaívság? Miért csak a szomszéd néni nyavaláit hallgatod és érted meg?

Sokszor nagyon beteg emberek előszobáznak egy-egy ügyeleten (szó szerint értsd az előszobázást. Ez egy utolsó előtti előszoba aminek a vége családi tragédia. És mégis a törött csontú idős asszonyt vitték előbb műteni nagyon helyesen.
A szempontok kit mikor tudnak és kell ellátni szigorúan meghatározottak.

Ügyeletben nincs alvás! Penig jó lenne, ha lehetne. Egy fáradt, kimerült orvos jó lenne ha nem kéne bonyolult műtéteket végezzen.

Az ügyelet nem csak beeső betegeket jelent, hanem a kórház aznapi beteglétszámát is.

Tempush írta, hogy meg fog nézni, ha nagyon szenvedsz, csakhogy az ügyelet legtöbbször nem a te bajságod szakorvosát jelenti. Nem csak itthon, de külföldön se.

A körülmányek csillogóak, ettől a közérzeted jobb, de hamarabb küldenek haza, mint itthon és várhatsz pár hetet a háziorvos időpontjára. Igaz nagyon udvarias lesz, kapsz eldobható hálóinget és bizonytalan szaktudást.

Az magyar orvosok munkabeosztása, kötelező óraszamáma messze van az optimálistól. :(((
Dr.laikus PhD 2013.10.14 16:39:22
@skyzo:

Ó te drága!

Dacára annak, hogy nem vagyok orvos nincsenek rossz tapasztalataim.

Változatlanul nem érted csak a saját kérdésed. Neked jó egy időpont és miért is nem akkor van az ügyeleti ellátás?

Ha ne érted, nem olvasod el a jogszabályt, nem olvasol hozzá költségvetési törvényt, akkor meg kell elégednek evvel az egy picuri szóval, hogy csak. Minden sértődés nélkül.
Párom utolsó szavai hozzám -„ Te vagy az én kincsem” Borzasztó ezt átélni! Akkor én is elmesélem szomorú történetem, amit a mai napig nem sikerült feldolgoznom.Párom 39 éves sportember volt, versenyszerűen kerékpározott és kispályán focizott. Tehát mondhatnám, hogy…..
Dr.laikus PhD 2013.10.11 15:49:51
@jágör68:
Úgy tűnik, nem csak én háborgok amikor laikusként írsz, tudományosnak álcázva a magánvéleményed.

Kár érte. A szakterületed van annyira érdekes, hogy ezzel kapcsolatban írni több értelme van, mint leszarni azt amire egyébként figyelned kell. Akár érthetnél is hozzá. -:)
Dr.laikus PhD 2013.10.14 14:39:51
@jágör68:

Pontosan azért lenne értelme arról írni amihez értesz.
Ezt a tekintélyt, a látszólagosságot, határozottan elhittem neked, pont annyira határozottan ahogy állítod magadtól a mindent tudást.
Igaz kissé elfogult vagyok mostanság az aneszteziológusok felé. Ne rombold le kérlek!

Mint szaktekintélyekről nem tudok rosszat mondani, de modortalan sem volt senki, sőt a laikus mentalitásom sem idegesítette. Értettem, megértettem, hogy nem csak a fejemet fogja majd, ennél sokkal több ez a szakma, mint egy egyszerű fejsimi.
Tisztességes érthető kérdések, ugyanilyen messzemenően kielégítő és _megnyugtató_ válaszok.
Az orvosom is bejött minden nap, úgy, hogy addig kétszer adtam neki borítékot, nem valami kiemelkedő tartalommal. Tény, hogy az orvossal nem cseverésztünk, barátok sem leszünk, de nem is ez volt a cél. A miskolci Semmelweis Kórházba született a fiam idén nyáron. A történetünk…..
Dr.laikus PhD 2013.10.09 13:26:15
@karcsibácsi:

De mekkora!

Soha ennyire nem vigyáztak rám, pedig száguldoznak elegen és eleget. Pénzt vált ha kell, nekem még ajándék kávém is volt. Igaz még neki is érdekes volt a krisztusi fájdalmam. :DDD

Balázs -mert ez a neve - csodás beteghordó. Nem képzeli magát orvosnak, sebésznek sem, de tudja hogyan kell sietni, óvatosnak lenni. Balázsnak meg még humora is van ám.

Jövök majd, de lassan. Sikerült soron kívül csípőprotézist kapni, péntek 13-án műteni és másnap lábra állni. Lelassulni sokkal nehezebb mindennél. Nem gondoltam volna.

Hozzáértőknek.Psthologiás combnyaktörés volt trauma nélkül... Kidobva a férgese persze (remélem). Jó pár hétig jártam azért rajta. Mocskos fájdalom a csont fájdalma. :((

Mondtam én mindig, hogy nekem szerencsém van. A gondviselésnek még jelentkeznie kell, de nagyon hamar.
Lehet, hogy a gondviselést hívni nem illik most nekem?
Bár jelek vannak, hogy Amerikában működő, javuló tendenciájú beteg gyógyszere nekem is beválik, akkor az a gondviselés, no meg a sok-sok szeretet a zsebemben. :))

CSODÁS ORVOSOM, ORVOSAIM VANNAK!!!!!

Nővéreket is kéretik nem bántani - már akit. Nem szívesen csináltak belőlem feketére aszalódott tűpárnát, de minden gyógyszert belém folyattak. Csak azért is! Itt az onkológián.

Bilinek köszönöm, hogy kiszorította az idejét nekem. Sok puszi neki is és az üzeneteknek!
Dr.laikus PhD 2013.10.09 13:44:10
@Dr.laikus PhD:

Jaj! Bcocsáss meg! :DDDD

Biklinek100* köszönöm, hogy kiszorította az idejét nekem. Sok puszi neki is és az üzeneteknek!
Majdnem félidőig kihordott egy beteg gyereket, és kínok kínjával szülte meg, nem beszélve a lelki megrázkódtatásról, amit az egész család átélt. Élek a lehetőséggel, és én is megírom nevekkel a történetünket, ami a lányommal történt tavaly december elején. De az egész…..
Dr.laikus PhD 2013.10.09 13:39:18
@hibiszkusz75:

Út közben.
Nem ártana Veresen egy ellenőrzés a doktornő szakmai tudását, felületességét tekintve. Ki tudja hány komoly, elfajult probléma alakult ki eddig  a hanyagsága miatt. T. blog !  Történetemet és tapasztalatomat szeretném megírni Önöknek a veresegyházi SZTK ultrahangos…..
Dr.laikus PhD 2013.09.02 13:04:35
@Rátóti Mutyikos:

Arcidegbénulás

Típustól függően - perifériás vagy centrális típusú arcidegbénulás - változó e betegség kialakulásának oka. A perifériás arcidegbénulás esetében az egyik arcfél összes mimikai izmának az azt beidegző azonos oldali VII. agyideg (nervus facialis-arcideg) valamilyen okból létrejött működészavara tehető felelőssé. Ekkor az egyik arcfél minden mimikai izma lebénul. Míg a centrális típusú arcidegbénulás hátterében valamilyen más betegség áll, amely központi idegrendszeri eredetű, pl. stroke, gyulladás, daganat. Ez esetben csak a szájszél nem mozog megfelelőképpen. A centrális arcidegbénultaknál nem az arcideg működészavaráról van szó, hanem az arcidegig vezető, betegségből eredő idegpálya sérüléséről.A perifériás arcidegbénulás leggyakoribb (80%) kialakulási tényezője a Bell-féle parézis (facialis parezis), arcparalízis. Ez a betegség idiopátiás, vagyis ismeretlen eredetű. Előzetes fájdalom az arcidegbénulás előtti egy-két napban a fül mögött érezhető, ám maga a bénulás hirtelen következik be. Ez a betegség egyes felmérések és vélekedések szerint 100.000 emberből 23-at érint egész élete során. Az arcparalízis annyiban különbözik más arcbénulástól, hogy utóbbiak lassabban, agydaganatok, arcideget támadó egyéb tumorok, középfül és a csecsnyúlvány üregeinek fertőzési és koponyaalapi törés következtében jöhetnek létre.Az arcidegbénulás kialakulhat még traumák, főként a halántékcsont törése után (20%); gyakran idegsérüléssel járó baleset után, de eredete okaként gyakran a meghűlést, illetve vírusos fertőzést valószínűsítik (herpes simplex. Továbbá hátterében állhat még az idegeket megbetegítő vírusfertőzés (mumpsz, övsömör), valamint a kullancscsípés utáni ideggyulladás okozója, a Lyme-kór. Ritkább esetekben előfordul, hogy az arcparalízis egyéb gyulladás (akut és krónikus középfül-, fültőmirigygyulladás - kevesebb, mint 10%), anyagcserezavar (cukorbetegség, pajzsmirigy-alulműködés), immunmechanizmusú betegség (szklerózis multiplex), érelváltozás vagy a halántékcsont és/vagy az arcideg daganatai (fültájon lévő daganatok) okozta idegkárosodás.A perifériás arcidegbénulás tüneteit a szervezeten belül ténylegesen a valamilyen oknál fogva (korábban felsorolt okok) megduzzadt arcideg okozza. Ez által az ideg összenyomódik, és vérellátása romlik, amely az arcizmok bénulásához vezet. Ennek mértéke lehet enyhe és teljes arcidegbénulás is. Minél enyhébb a bénulás, és minél előbb kezelésre kerül sor, annál nagyon a teljes gyógyulás lehetősége.

Tudod, hogy a pestieknek mitől volt? Tök fölösleges vizsgálatokat minek?

Van itt neurológus, majd megmondja mikor kell a derága CT, MR.

Nem értelek, mert ezek szerint édesanyád és te magad is meggyógyultatok célzott CT vizsgálat nélkül is. Tudható mitől alakult ki a bénulás? (ha volt)

videoklinika.hu/tag/arcidegbenulas
Dr.laikus PhD 2013.09.02 15:34:29
@Braincelle:

Ezt nekem írtad?

Laikus szavakkal és indulattal, jóval kevesebb tudással én is ezt gondoltam. :-)

Amit én látok a szuper ellátóhelyen.

Vidéki idős asszony hamarabb jutott a szuper ellátóhelyhez.
Nem kell pestinek lenni.
Volt egy nagyon jó szimatú háziorvosa aki rögtön PET CT-vel kezdett. Így az idős hölgy meg fogja élni a neki rendeltetettet.

Sok a jó háziorvos vidéken ahol még van. :(
Ők még belgyógyászok voltak, háziorvosi szakvizsga is kellett a már meglévő három mellé.
A fiatalok háziorvosként kezdtek és nincs is több szakvizsgájuk.
Értem miért apatikusak persze.
Dr.laikus PhD 2013.09.02 19:40:56
@SusanneF:

Nem vitás. :)
Bármilyen területen is dolgozik az ember, ha nincs megfelelő eszköz a munkája elvégzésére akkor lehet ő akármilyen jó szakember nem megfelelő munkát fog kiadni a kezéből. Erre viszont csak egy megoldás van: PÉNZ. Tisztelt Praxis!Igazán nehéz szívvel olvastam végig ezeket a…..
Dr.laikus PhD 2013.08.31 09:38:37
@na4:

Vállalod a megnövekedett várólistát?
Jobb lenne az angol módi, hogy telefonálsz a háziorvosodnak, beszélsz a nővérrel aki mindenre ugyanazt mantrázza, vagy ha elég belőle, akkor hónapokat vársz élő orvosra?

A praxison megírt szomszédasszony mesék viccesek az angol egészségügyhöz képest.

Igaz, hogy a körülmények "csodásak", de attól én nem gyógyulok meg. Várni ott is sokat kell. Többet, mint itthon.

Gondold meg szerintem még egyszer. Egy ennyire szegény populációval nem tudod megoldani, hogy beláthatatlan távolságban legyen csak kórház.
Kocsi kéne hozzá és minden faluba több szakvizsgával rendelkező háziorvos.

A kórház ha pazarol, akkor a betegért pazarol. A kvóta felett ellátja a beteget amit az OEP ezen a lehetetlen, nyomott áron sem fizet meg.

Melyik megyei kórházat zárnád be?
www.euuzlet.hu/tablazatok/korhazak.html

Innen is tudsz mazsolázni
www.gyogyinfok.hu/magyar/archiv/betegforgalmi/2011/korhazi_agyszam2011.pdf
Dr.laikus PhD 2013.09.01 18:41:28
@jágör68:

Nagyon dühös már-már perverz vágyaid vannak. :DDDD

Szóval nyugi!
Titkos vágyakat álom közben ha lehet kérni!
Kezdeném azzal, hogy a nőknek azért van mellük, mert az igen fontos alkatrésze a női szervezetnek.De! Ahogyan bármilyen más emberi testrészben úgy itt is nőhetnek olyan dolgok, amik hosszútávon a teljes élet elvesztését okozhatják. Kezdeném azzal, hogy a nőknek azért van…..
Dr.laikus PhD 2013.08.30 07:23:03
@Braincelle:

Köszönöm szépen! :-)

Többször elkezdtem válaszolni, de ki kéne moderálni.
Az emberi hülyeségnek nincs határa.
Varga Beáta ugyanolyan nő, mint bármelyikünk, ugyanúgy boldog életre, egészségre, szerelemre és gyermekekre vágyott. Egy kálváriába illő szenvedés után, az egészsége már nem lesz tökéletes és gyermeket sem szülhet soha. Tisztelt Praxis Blog! Tegnap a Hirhatár online…..
Dr.laikus PhD 2013.08.27 19:02:36
@csak néha benézek ha marhaságot látok:

Ezek a tályogok gennyes váladékot termeltek. Közben pedig ügyelni kellett, hogy a hasi varrat tályoga, felülete mindig nyitva legyen és a gennyes, savós, véres váladék a hasfal bőrén keresztül is távozzon.

Hááát.... Inkább a cső, ez így piszok fájdalmas és főleg büdös.
Dr.laikus PhD 2013.08.27 19:16:22
@csak néha benézek ha marhaságot látok:

A hasi varrat nyitottságára gondolok, de az állandó nedvedző tályog csak tönkre tette (szerintem) az elvékonyodott bőrt, a gennyes, savós váladék felmarta.
Szerintem ezt a beteg maga nem is tudja rendesen kezelni, mert piszokul fáj.

Sajnálom őt, de minden kellemetlenség dacára lelkileg rendbe kell jöjjön és szülhet.
Nem lesz szép hasa ha a tályogok mélyek de nem kell félni meg kell próbálni.

Ha másképp van, bocsánat, te vagy azt orvos, én csak láttam ilyet a múlt században.
Ott a cső 20 cm volt, és biztosító tűvel volt megfogva, hogy ne csússzon a hasüregbe. Naponta öblítették, saccolták a savó mennyiségét, szagolták, hogy mennyire gennyes. Mint a harctéren.
Dr.laikus PhD 2013.08.27 19:58:41
@IrishOak:

:-)))))

Ez már tényleg csak szebb lesz. Elhalványul és tényleg ha megerősödik a hasfal akkor kívánatos pocak lesz.

Valaha az epeműtét is ekkora vágást jelentett, komplikált veseműtét még egy keresztbe vágást is.

Csatlakozni tudok IrisOakhoz. Ne veszítsd el a reményt, küzdj. Felelős keresést hagyd a férjedre, te koncentrálj, hogy lehet babád. Sokszor olvasd el IrisOakot. Érdemes!
Azt ne mondják, hogy kevés a pénz, mert én is az államigazgatásban dolgozom, kevés a fizetésem és attól még nem beszélek így az ügyfelekkel. Kedves Praxis Blog!     A következő történet nem annyira hátborzongató, végtére is semmi borzalmas nem történt…..
Dr.laikus PhD 2013.08.26 11:57:46
@Morrancs:

Karcsibácsi megfejtette a rejtélyt.
Orvos nem írta le millen vizsgálatot kér, milyen szögből.
Erre mondta az asszisztens, hogy nem tudja ő megcsinálni a valamit.
Beteg szintén mondja kissé indignáltan, hogy ő meg honnan kéne tudja.
Visszaküldték - hát ez hallatlan -, jött vele az orvos kiegészítette a beutálót és kész.

Talán az ismeretség mián azt gondolta, hogy tudja mit kel röggönyözni.
Dühítő mindkettőnek elismerem, de farkasordítást, kígyósziszegést képzelni nem kéne pláne ha ennyire pragmatikus a szakmája köz is és gazda is.
Dr.laikus PhD 2013.08.27 10:54:27
@Morrancs:

Jónak írod!

Karamelcukor kitalálta magának, hogy pajdagojgosz ami persze nem igaz. Amikor a pedagógusokat ekézték akkor őket védte.
Kitalálta, hogy orvosfeleség, most ő írja szinte mindig, hogy fizessetek, fizessetek.

Orvos már csak akkor ír hasonlót, ha valamelyik panaszos annyira buta, hogy nincs hitele.

Meg Jagör68. Itthon szeretne ős is megöregedni, mert most nem itthon dolgozik.
Na ő orvos.

Egyébként meg mennek világgá, baromi kevés a bérük, baromi sok az órák száma amit a kórházban töltenek.

Negyedik éve járok orvoshoz, kórházba, vizsgálatra, hol soron kívül (állapottól függ), hol időpontra, magán egészségügybe OEP finanszírozással, most pl. 21:40-re. Reggel vérvétel, este MR. Pet CT-n is voltam, ott valóban a készfizető beteg elém került. Ill. nem, mert ivás után, elmélyülés alatt neki sem ment gyorsabban.

Csak kis adalék pártunk és kormányunk hozzáállásához.
Ha a vénség nem kapja meg esetleg az ellátást, mert ahová tartozik nincsenek meg a feltételek, de gyerekekkel ugyan miért viselkedik így pártunk és kormányunk?

index.hu/belfold/2013/08/26/az_infuzio_folyik_csak_a_penz_nem/
Dr.laikus PhD 2013.08.27 11:04:38
@Morrancs:

Ügyfelekkel fogalkozol, akkor kíváncsi lennék rá, hogy soha, de soha nem hibázhatnál, mindent jobb állapotban kéne visszaadnod, mint ahogy eléd rakták, napi 8 óránál többet kéne dolgoznod, feltételeznéd - esetleg -, hogy az ügyfeled tudja alapszinten az eszköze miként működik.
Alhatnál egy priccsen egy picit, mert az ügyfél csak jön és jön, okkal és ok nélkül is.
Mennyire lennél vidám és kedves.

Megsúgom neked, hogy a gyerekemnek is vettek a munkahelyén egy ágyat, mert egy probléma megoldását soha nem hagyta abba. 72 óra koncentrálás után nem volt eszénél. _Csak_ leadási határidő volt még a pénz sem volt az ablakban, de elkötelezett hüle gyerek.
Nagyaqnyjától tanulta aki még 70 felett is sokat dolgozott.

Megnéznélek téged ennyi idősen, hogy számítanak rád, _szükség_ van rád, mert nincs senki és még jó is vagy.
Mégis napokig feleslegesen feküdtem ott, mert nem történt semmi, és az állapotom sem változott, ennek pedig a költségei a kórházat terhelték. Egy hétig iszonyú gyomorfájdalommal és némi hasmenésekkel feküdtem itthon, remélve, elmúlik. Enni nem tudtam, és inni is nehezen ment.…..
Dr.laikus PhD 2013.08.23 21:27:13
@csak néha benézek ha marhaságot látok:

A gátmetszés fájdalma lett kissé felnagyítva, valamint a protokoll szerinti szülés utáni méhtisztítás kötelező érzéstelenítéséről és annak fájdalmasságáról.

A többi méltányolható. Ha már lehet fájdalmat csillapítani és csak így sokasodunk, ám legyen. :DDD

Viccelek persze. Írtam, ha az én időmben lett volna én is biztosan kértem volna.

Karamelcukrot nem értettem, de tisztáztuk. :)
Dr.laikus PhD 2013.08.24 17:58:16
@platelet:

Azt hiszem, hogy a képzés/oktatás egész más, mint az ellátás. Itt erről van szó.
Dr.laikus PhD 2013.08.24 19:33:55
@Tempus-Anh:

:)))))
A durva szerintem a sztoriban az, hogy egy alkoholista ember elég könnyen felad dolgokat, ha nem lennék kitartó, akkor nem tudtam volna meg, hogy hova kéne mennem. Eleve az embernek önmagának bevallania is elég nehéz azt, hogy szenvedélybeteg. Negyvenhez közeli, budapesti srác vagyok,…..
Dr.laikus PhD 2013.08.22 04:36:10
@mig54:

Ne hagyd magad! :DD

Orvos az alkoholista kudarc legvégét látja és tehetetlen. Karcsibácsi ráadásul sebész (gondolom, de biztosat én sem tudok).
Nyilván ismeri a célzóvizzel operáló sebész kollégát, parfűmként körbelengő alkohol illatú nővért, főnővért aki tökéletesen megfelel nap közben, de műszak vége felé gyakrabban van a beteg WC környékén, mint a betegek, hogy végig tudja dolgozni a napot és a veszélyes hulladékok közé rejti a piás üveget.

Ne csodáld, ha nem szereti az alkoholistát, nem hisz, nincs miért annyiszor verték át.
Kívülállóként is borzasztó látni a saját máját kihányó valaha értékes ember halálát.
Ezért nem hisz az absztinens betegnek, de ezzel így van az a pszichiáter is akinek a támaszotok kéne lennie. Belefásul a sok sikertelen hazudozásba. Feladja, magatokra hagy.
Egy jól vezetett AA csoport olyan ütős tud lenni, mint a te példád.
Nem a nyígeket kell megvallani (azt is lehet, de elbukni, újra felállni, elfogadni igazán ott lehet). Szerencséd van a családoddal. Nagy-nagy visszahúzó erő tud lenni.

Ne hagyd magad!

Nem vagyok orvos, csak öreg tapasztalt laikus. Kísértem alkoholistát AA csoportba, vittem kórházba, laktam naponta felmosott lécsőházban, mert három alkoholista nő lakott ott. A család és később a gyerekek, a kocsmából hazatérő anya után mosták fel a házat.
Az egyik pedagógus volt, hazafelé az első út a kocsma, a másik titkárnő, világbajnok gyorsíró, a harmadik örökölte és hamar halálra itta magát.
Szóval laikus vagyok ebben is, mint minden másban, de próbáltam segítő lenni. Jó pár kudarcot látva hagytam abba, mert 10-ből 10 visszaesett. :((

Ne hagyd magad! :DD
Dr.laikus PhD 2013.08.24 06:17:16
@karacsi_maci:

Nem mondod el senkinek, elmondod hát mindenkinek?
Tanácsot ne adjon senki, hisz te vagy a vad részeges, magányos individuum, sőt mi több higgyenek is neked a szándékod valódiságáról. Tálcán kínálják neked a megoldást, váltogathass orvosokat akkor amikor neked tetszik.

Kevés az addiktológus, nincs módod választani, ráadásul pont a zabolátlanságod a jelenlegi állapotodban az egyik gátja, hogy elindulj, keress egy igazi célt és társakat.
Mondjuk mig54 a saját tapasztalatát osztja meg veled. Tudom, hogy nem akart AA gyűlésre járni, de van családja, erős támasza. Neked van? Ahogy látom nincs. Online AA is van, most pont azt teszitek, csak az ostorozás nem AA segítség.

www.anonimalkoholistak.hu/hu/erintetteknek

A fizetés a lehetőség, hogy választhass orvost, ráadásul a pénzedért teszel magadért is, amit ingyen kapsz azért nem kell annyit tenni. A képzet az, hogy annyiszor ismétled amíg tart az életed.
Nem kerül annyiba, mint amennyit leeresztesz a torkodon....

Keress rá a neten, legyen ez az első igazi magadba fektetett energiád, csak a mondataid ne ...de-vel kezdődjenek.

Sok sikert! Alkalmazkodj a lehetőségekhez!

Az AA a világ legsikeresebb közössége a méregtelenítés után. Megtartani a hited magadban, továbblépni igazán jó módszer. Van belőle jó pár. Ott választhatsz a közösségek között és mindig van szakember aki nem ítélkezik csak következetes és belenéz mélyen a szemedbe.

Lépj egy nagyot, folytasd amit elkezdtél! Tedd addig amíg még eszednél vagy!

Valóban megnéztem
Dr.laikus PhD 2013.08.24 06:24:11
@mig54:

Bocs, hogy belevau, de én a józanok között is így látom.
Nem vagyok annyira hiteles, mint te és nekem indulataim is vannak.
Sok munkám volt benne, de abba kellett hagyni annyira dühös voltam és fiatal, személyes sértésnek vettem, hogy botorkál akit segítenem kéne.
Arra hivatkozhatnak,  hogy azért nem érnek rá  a csengetésre reagálni,  mert olyan kevés a pénz  és azért ilyen fáradtak, kedvetlenek, türelmetlenek,  faragatlanok.  Nem először történt velem hasonló eset a Nyírő Gyila kórházban. 2013. április 6.…..
Dr.laikus PhD 2013.08.15 13:56:38
@Advanced Flight:

Nyírő Gyula.

A feletted író a budapesti ügyeleti ellátás anomáliájáról írt. Ott szerepelt a Honvéd ahol nem dolgozott SBO-n bőrgyógyász.

Summa-sumarum az egészségügyben ritka kivétel a jó logisztika. Ahol van, onnan nem írnak a _betegek_ ilyen posztot.

Habár itt is aki beteg csak pozitívumról beszél, elfogadva a várakozást. A barát, a szomszéd, a tehetetlen hozzátartozó, a Blikket olvasó, idehányja a gondolatait, megemlítve, hogy amikor ő volt beteg akkor vele nagyon kedvesek voltak. De......

Úgy tűnik, hogy minden beteg lelke szuper érzékeny, ha baja lesz visszavedlik csecsemőnek.
Az egyébként hivatalos állami információkat használó cikkből egyértelmű, hogy az orvosok magyarországi fizetése átlagban véve meghaladja a magyar átlagfizetést, ami egyébként jóval magasabb a legtöbb ember fizetésénél. Kedves praxisblog!  A hvg.hu cikkében szereplő…..
Dr.laikus PhD 2013.08.13 11:58:10
www.eski.hu/new3/adatok/berstatisztika/negyedeves-CD/index.htm

www.eski.hu/new3/adatok/berstatisztika/negyedeves-CD/2012Q4.pdf

Tessen aztán jól értelmezni, mer ez a cég is kormányközeli lett, megszűnt a szakmai függetlensége.
Dr.laikus PhD 2013.08.14 07:55:14
@karamellcukorka:

Köszönöm!
Akad orvos ki még azt is megengedheti magának, hogy egyszerűen nem megy dolgozni, illetve gondol egyet és a másik munkahelyére megy dolgozni. Megteheti. Nem a beteg a fontos. Tisztelt Praxis-blog.hu!  Szeretném egy történettel gazdagítani az oldalt. A történet nem a sajátom, de…..
Dr.laikus PhD 2013.08.12 20:03:28
@Mária:

Hihi! :DDDD
Dr.laikus PhD 2013.08.13 00:06:53
@karcsibácsi:

:)))))

Óriási a remény. Holnap és pénteken kiderülnek az eredményeim és részt vehetek egy klinikai vizsgálaton ami már Amerikában gyógyszer és nincs a szerencsére bízva, hogy esetleg nekem jutott a kontroll csoport.
Orvosom bizakodóbb, mint én. Olyan erővel bízik, hogy nem merek nem sikerélményt okozni neki.

Megkaphatom a legújabb kezelést, hosszútávú követést, csak bírnom kell.
Rosszabb nem lehet a Taxolnál és barátainál. Ölég jól bírtam, még dolgoztam is a műtétig.
Majd műtét után szintén.

Nálunk nagyon jó a szervezés, de itt is sokat, nagyon sokat kell várni. Az ember lánya úgy készül, hogy a kezelés napja is egy egész nap, a kontroll is ugyanúgy, csak nincs értelme korán menni, hisz a kezelésre várók elsőbbséget élveznek. Lehet olvasni, vigyorogni, ha jó humorú társaság ücsörög, vagy együtt csöpög belénk a remény, van miről beszélni derűsen. Versenyezni ki ér ki hamarabb tolva az állványt, nemtől függetlenül a koedukált helyiségbe, óvatosan megkérdezve kinek mennyire feszül jobban.

Haváriát általában a tehetetlen hozzátartozó vizionál és pampog halálra idegesítve a beteget. Ül és vigyázza a szerettét, mi meg ráájulunk. Ilyen és ehhez hasonlóak miatt születnek a posztok, ahelyett, hogy több helyen nézné meg, hogy érthető legyen a számára mi is a baj, kérdezzen. És van rengeteg tünemény aki sütit hoz mindenkinek és féltőn óvja a párját, mesél, viccel, nem unatkozik, hanem fülig érő szájjal biztatja a párját, ezzel együtt mindenkit. Azt azért tudomásul kell venni, hogy kórházban van az ember annak minden adottságával együtt. Még így is egy másik kedvenc belső házi tologató, egyszerre két beteggel száguld és viccel, nem szenved velünk, derűt visz mindenbe.

www.mkot.hu/klinikai-vizsgalatok
Praxis Magára hagyták a beteget 2013.08.10 08:23:01
Ma Magyarországon mindent megtehetnek azok az orvosok akik itt maradtak, és vezető beosztásba helyezték őket. Rettenetes artrítiszes fájdalmaimat szteroidokkal kezelte a szakorvosom több mint fél évig. Közben többször is jeleztem,hogy nem tudom mi bajom van, de rosszul érzem magam.…..
Dr.laikus PhD 2013.08.12 11:22:49
@platelet:

Hosszan szedtem nagy dózisban szteroidot. Havonta csináltak vérképet, vizelet vizsgálatot.
Amíg a 100 mg-ot (pár napot) azt kórházban töltöttem, ott figyeltek. Rohangáltam, mint a mérgezett egér. A vérnyomásom egyetlen egyszer ugrott ki (nem a posztolóét ugrottam át).
Egy hétig kellett naponta mérni, hogy visszaáll-e, vagy maradandó mellékhatás.

Kerek lett a fejem, úgy néztem ki, mint egy igazi alkoholista. Híztam, mint akit tömnek.
Évekig nem volt szer ami kiválthatta és nem volt ekkora problémám. Majd lett helyette más, hatékonyabb. Leírták a gyógyszer csökkentésének ütemét, kaptam Káliumot és vízhajtót amíg szükséges volt, felhívták a figyelmem, hogy vízhajtáshoz sok vizet igyak.

Az megint igaz, hogy megtanultam a bajságom, na és ami nagyon fontos elfogadtam.

Arthritises betegnek meg a mozgás szinte jobb gyógyszer a szteroidnál is. A kettő együtt csodát tesz, de lefeküdni - főleg viszonylag fiatalon - nagyon nem szabad.
Lehet sírni a fájdalomtól, ordítani, de mozgatni, úszni, ha tud - muszáj.

Nem kívánom senkinek, piszokul fájdalmas tud lenni.
Dr.laikus PhD 2013.08.12 17:46:43
@platelet:

Többedszer fordul elő, hogy másra írtok, mint amire én észrevételt tettem.
Valóban két évvel ezelőtt az írásaim minősége nagyságrendekkel jobb volt.

Ma itt volt a palliatív nővér aki fénykorában nem volt akárki. Érti a dolgát a maga területén még most is szaktekintély.
Ő ódákat zengett, mennyire jól érti amit én _szakmailag_ magyarázok..... :(((

Szal;) még nem vesztettem el az eszem. Azt akartam megértetni, hogy a steroid szedését - főleg az elején - kemény megfigyelés kíséri.
Tán te, vagy nálunk hozzáértőbb le is írta, hogy egyszeri vérnyomáskiugrás nem jelenti, hogy nem lehet a betegség tüneteinek viszonylagos csillapulásáig alacsonyabb, dózisban szedni és a tünetek enyhüléséig fokozatosan a fenntartó dózisig emelni.
A lökésszerű dózis mennyiségét ha nagyon magas akkor kórházban figyelik meg.
Érdemes az orvossal kooperálni, ha dacára a jelzésnek felír gyógyszert amire a beteg érzékeny akkor szólni kell. Az élete és a jól léte függ tőle.
Sértődésből kizárnia magát a korszerű kezelésből botorság és nem az egészségügy hibája, hanem a sokat dolgozó specialista fáradtsága.

Azért ellenkezem, mert ha nem történt baja a hirtelen megvonástól, akkor kicsi a valószínűsége a magas dózisnak a nagyon hosszan szedésnek.
Dr.laikus PhD 2013.08.12 18:01:10
@Braincelle: @karcsibácsi:

Mégis csak hüle vagyok.

Én laikus nyelven saját tapasztalatból minek írok amikor érthető tudós munkák vannak előttem?

Bocsánat mindkettőtöktől!
Nagy megdöbbenésemre a 22 hónapos kislányom ott kószált egyedül, felügyelet nélkül. Épp a lefelé vezető lépcső előtt kaptam el, simán leeshetett volna. Gyermekünk másfél éves volt, mikor feltűnt, hogy a viselkedése valamiért furcsa, valahogy nem olyan, mint a többi gyerek.…..
Dr.laikus PhD 2013.08.07 18:53:25
@mésange:

Befejeztem veled, de még válaszolok.
Nem kell engem vizsgáztatni, nem vagyok szakember csak nagynéni aki nagyon nagyra tartja a húga elért eredményeit. Tisztelem az angol tanári egyetemi diploma mellé megszerzett szakirányú végzettséget, mert az ilyen nagy arcú szakember mindent rendben talált.
Dr.laikus PhD 2013.08.07 18:58:24
@JéKá:

Vedd fel a kapcsolatot sárga nyúllal. Tapasztalt szülő, sokat tud segíteni lelkileg is.
A többi valóban diagnózis kérdése merre menjetek.

Ezek a tesztek is dobozolnak. Te vagy az anya, te tudod mennyire tér el a statisztikai átlagtól, ami nem jelenti, hogy nincsen baj.
Dr.laikus PhD 2013.08.08 11:20:23
Fizettél??! -Nem! -Látod ez volt a hiba, ezért nem foglalkoztak veled! És kimondta az igazságot! Csak az kap méltóságot egy megyei kórházban, aki fizet! Mikor egy nő gyermeket vár, ő a világ legboldogabbja, sajnos azonban vannak olyan pillanatok is, amikor az álom összetörik, és…..
Dr.laikus PhD 2013.07.31 11:20:47
@nemhiszem, hogy:

Csatlakozom.... :((((
Miért kell felülbírálni egy szülésindítás? Miért hagynak egy kismamát 3 napig étel nélkül? ÉS miért kell egy orvosnak a kismama súlyával foglalkozni? Kedves Praxis Blog! Történetem a legszebb dolog a világon, némi flegmával...  2012. 02.14én megtudtuk a párommal,…..
Dr.laikus PhD 2013.07.29 01:09:26
@Gadori:

Volt egy gyanúm, hogy erre gondolsz.

Akkor is az a véleményem, hogy ti panaszkodtok az általános rossz közérzetre a betegek elutasítására.
Rettentő sok története van az embernek, betegként is a szobatársa kockafején át a családtagok adomájáig. Amit az orvos nem ért azt a beteg a másik oldalon sem érti.

Leírtam már párszor, hogy nem etikus ezeket a történeteket itt a praxison megtárgyalni.

Hogy szokták mondani? Itt más az optikája.
Dr.laikus PhD 2013.07.29 01:17:12
@zsázsika:

A halált nehéz elfogadni. Erősítitek egymásban azt a hitet, hogy addig kell ismételni, magyarázni a belátásra képtelennek amíg elfogadja.

Egy gyászfolyamat első állomása vagytok ilyenkor. Fel kell ismerni, hogy mikor kell időt hagyni, vagy abbahagyni. Laikusnak mit lehet a vége ponton túl megtanítani?
Erről írtam. Az agyonmagyarázott empatikus magatartás rátok húzza a műhiba gyanúját.

A kommunikáció nem menekülő szak, hanem tanulható technikák sorozata. Megkönnyíti a munkátokat és nem haltok bele empatikusan a hozzátartozó fájdalmába.
Dr.laikus PhD 2013.07.29 07:59:21
@karamellcukorka:

Szokás szerint mellé beszélsz és politizálsz. Amíg az orvosnak és a betegnek jogai vannak (bár nem tudom miért nekem írod, hisz erről egy sort nem írtam) addig azt be _kell_ tartani.
El lehet szabotálni persze és akkor itt vitázunk a semmin, az egészségügyi hozzátartozó és a felvilágosítatlan betegen akinek persze fény gyúl az agyában és mindjárt tudja miről nem világosították fel.

Beleépült a fiatal orvosokba a félelem és túlhajszolnak az empátiára hivatkozva (hisz a betegnek ez fontos) saját mentális jól létét veszélyezteti.

Úgy tűnik Rotoxisnak van itt egyedül esze. A józan észnek is működnie kell.
Nincs nyálas empátia, hanem van szakértelem és gyógyítás.

Na és az elengedhetetlen adminisztráció, mert az mindent orvost megvéd.

Egyébként még mindig nem érted, hogy a hülye betegről történetet mesélni aktív orvosnak, családtagnak beszélni etikátlan, visszatetsző.

Anyáddal vagyok egyidős, tehát emlékeznie kell, hogy a kórházakban volt csótány, ronggyal felmosás, hodályok, de gyógyítás folyt valóban kevés pénzből háború előtti eszközökkel, távolságtartással. Volt az orvosnak tekintélye, de meg is dolgozott érte.
Ugyanakkor volt etikátlan orvos, pénzéhes és heti háromszor 1, vagy két óra látogatás, portás aki figyelt.
Jó most, hogy azt mondhatsz amit akarsz ccc. de annyira nem volt elviselhetetlen. A többség visszakívánja a felelősségvállalás nélküli életet, oldja meg a kisember helyette. Az sem baj ha annyira nem is jó, de a szlogen ismerős. "mit tehettem" volna.

Asszem egy darabig nem írok, félek baj van, de fogd fel, hogy nem ellened, hanem érted írok.
De ez nem volt elég a megaláztatásból. Odahívta az összes jelenlévő asszisztenst, hogy nézzék meg !És kioktatott, hogy csináljak ezzel valamit, mert nem lehet így kinézni. Most találtam rá erre a címre, és a felhívásra, hogy a magyar egészségüggyel kapcsolatban lehet…..
Dr.laikus PhD 2013.07.05 10:55:13
@IMHO:

A világ legegészségesebb ételei. Nem óccsó biza.
Ezt persze saját jogomon tettem fel tréfából, itt a kaserolás a drága persze és a kósersági pecsét. :DDD

Lehet, hogy fiú vagy? Nem olcsó a tojásmentes tészta akkor sem, ha otthon el tudod készíteni saját két kis kezeddel.

Barátném lisztérzékeny, a család nem eszik semmit ahogy írtam is amitől nem lennének hiánybetegek. Keresgéltünk rizstésztát, mert megvész valami normális ételért. Nagyon drága és nem könnyű házilag előállítani. Nem abban a kultúrában nőttünk fel. Ázsiainak a mi főznivaló tésztáink elkészítése ugyanolyan nehézkes.
Dr.laikus PhD 2013.07.28 05:05:06
@jodi:

A poszterina megsértődött a ráncain amit épp egy orvos vett észre. Ok lehet sokféle akár még kezelendő is.
Nagyon-nagyon súlyosnak kellett lennie, hogy a combja belső fele ráncos legyen egy szimpla fogyókúrától még akkor is, ha soha életében semmiféle mozgásgyakorlatot ne végzett.

Tekintve, hogy maradt a fejében lévő prekoncepció, ezért nem kérdezett.

Ez az orvos és az asszisztencia lenne kipellengérezve, nevesítve az adatvédelmi szabályok ellenében.
Keveset jársz ezen a blogon.
Példák sokasága bizonyítja, hogy aki a poszternek esetleg nem tetszik (nagyon nem), más hálával és szeretettel gondol rá. Emberségéről és a szaktudásáról, esetleg arról, hogy olyat vett észre amire más még soha nem figyelt fel.

Az önmagában is furcsa, hogy annyira kellemetlen a valóság, hogy megírni lehet, rákérdezni nem?
Dr.laikus PhD 2013.07.29 00:57:42
@jodi:

Jodi kedves te felvállalod. Komolyan gondolod?
Nagyon sok a "ha", de egy kis odafigyeléssel talán nem rémálomként kéne visszagondolnom az elmúlt pár hónapra. Talán a férjem nem mondta volna, hogy lehet nem szeretne több babát, mert ő idegileg tönkre ment a sok aggódásban,hogy hol a kicsit, hol engem látott a kórházi…..
Dr.laikus PhD 2013.07.19 15:18:04
@ritmikus csimpifon:

bukás =csecsemő böfögés. Evés közben levegőt nyel, kicsi étel is feljöhet, általában sűrű folyadék. Ezt hívják büfiztetésnek. :-)

vadhús = hegszövet
Dr.laikus PhD 2013.07.27 05:37:48
Szülési sérülések ellátása: Szülés során előfordulhat a szülőcsatorna és a környező szövetek bizonyos sérülése. Ezek lehetnek a méhszáj, a gát, a hüvely, a medencefenék izomzat, a szeméremtest és a végbél sérülései. A sérüléseket a szülészorvos a szülést követően hüvelyi feltárás során azonosítja és legtöbbször helyi érzéstelenítést követően ellátja, és varratok behelyezésével visszaállítja az eredeti állapotot. A sérülés ellátásának elmaradása utóvérzéshez, vérömleny kialakuláshoz, gyermekágyi fertőzéshez, a sebgyógyulás részleges vagy teljes elmaradásához vezethet. A sérülések ellátása általánosságban alacsony kockázatú beavatkozások. Ritkán előfordulhat vizeletürítési nehézség, sebgyógyulási zavar, fertőzés, vérömleny képződés, késői következményként sipolyképződés. -

Méhűri betapintás szülés után: Alkalmazása javallt: 1. méhen végzett korábbi műtét (pl. császármetszés) után a méhfal épségének ellenőrzése céljából; 2. hüvelyi szülésbefejező műtét (pl.: vákuum extrakció) után; 3. méhsérülés gyanúja esetén; 4. atóniás vérzés után; 5. lepényszövet visszamaradásának gyanúja esetén. Az eljárás során a szülészorvos kézzel a méh üregébe hatol, áttapintja a méhfalat, eltávolítja a méhűr tartalmát, majd ezután a méh üregét jódvizes oldattal kiöblíti. A beavatkozás elmaradása a méh fel nem ismert sérüléséhez (1.3.), ill. a lepényszövet visszamaradásához, utóvérzéshez, a méh fertőzéséhez vezethet, ami ritka, súlyos esetben a méh eltávolítását is szükségessé teheti. Kockázata a fertőzés és a méh sérülése. Méhűri betapintás kapcsán szükségessé válhat a lepény manuális eltávolítása, amennyiben a lepény a méh falához szívósan tapad és/vagy a magzat megszületése után 30 percig nem távozik.

Méhkaparás szülés után: Amennyiben a méhlepény megszületése után töredezett lepényt észlelünk, a szülészorvos küret-kanállal letapintja a méh üregét és annak tartalmát eltávolítja. A beavatkozás elmaradása a méh fertőzéséhez vezethet, mely ritka, súlyos esetben a méh eltávolítását is szükségessé teheti. A beavatkozás szövődménye ritka esetben a fertőzés, a méhfal sérülése (perforatiója), ritka késői szövődménye lehet a méhen belüli összenövések kialakulása. - Hasműtét szülés után: Amennyiben a szülést követően csillapíthatatlan, semmilyen egyéb módszerrel nem uralható, az anya életét közvetlenül veszélyeztető vérzés lép fel, vagy hegszétválás történik a méhen, hasműtétre kényszerülhetünk, melynek során a méh vérellátását biztosító artéria lekötése vagy végső esetben a méh eltávolítása is szükségessé válhat. Ennek elmaradása az anya életét közvetlenül veszélyeztető állapotot idéz elő. A műtét szövődménye lehet vérzés, infekció, a húgyhólyag és a belek sérülése, ill. késői szövődményként hasfali sérv.

Megnyugodtam, hogy mai napság is kötelező a lepény és a környező szövetek vizsgálata és _azonnali_ rendbe tétele.
Kedden egy újabb adag vért vettek tőle, persze a szokásos eljárás(elviszik,halálra siratják)  és végül úgy hozták vissza hogy csupa véraláfutás volt a tenyere meg a kézfeje (ANNYIRA SZORÍTOTTÁK A KEZÉT). 2012-ben sajnos be kellett feküdnünk a 6 hónapos kisfiúnkkal a…..
Dr.laikus PhD 2013.07.26 10:58:09
@afazekas:

A büdös-lábúakat itt ki szokták tiltani, vagy küldenek fogkefét.

Nem érdemes itt provokálni. A többség vagy gyermeket vár, vagy már túl van minden kórházi "inzultuson" saját megelégedésére. A többi meg nagyi aki még abban a korban élt amikor nem volt divat 6 hónapos korban a kiszáradás. Ha egy napig nem evett és ivott a gyerek, irány a gyermekorvos, vagy védőnő. Kórház a legutolsó.

Anyahisztit megbocsátja mindenki, hozzá kell szokni, hogy a csecsmőnek nem lehet magyarázni, de itt kezdődik, hogy amikor szintén probléma lesz és már értené is mi történik, önuralmat is neveltek belé ne a praxisra írjon anya panaszkodni, hogy mennyire korrekten látták el.
Lehet, hogy nem érted talán, de a gyerek 6 hónaposan is másol, tanul, raktároz.
Beutalót gyakorlatilag csak akkor adnak, ha én állok elő félkész diagnózissal, én tapasztaltam, hogy ettől vagy attól kijön, ekkor is csak hosszas könyörgés és sok megjegyzés után, hogy ne számítsak sokra, egyáltalán nem biztos, hogy allergiás vagyok. Évek óta küzdök az…..
Dr.laikus PhD 2013.07.18 16:31:09
@qbr: @nemhiszem, hogy:

Uhhh. :(((

Betört az orrom... :DDDD
Dr.laikus PhD 2013.07.18 16:32:21
@qbr:

Köszönöm szépen a linket.
Dr.laikus PhD 2013.07.19 15:36:07
@Pflaume:

Nem megsértődni kell. Hallgass rá!

Még egyszer érdemes elolvasni, politikát félre tenni, tanácsait megfogadni.

A rendszer nem működésképtelen - még, ha így haladunk viszont az lesz, de nem a benne dolgozók hatékonyságának a hiányától, hanem a rendszeres és évek óta tartó pénzelvonástól.
Nincs már elég számú orvos itthon. Boldogabb országban nem kell nyomorogni, nincs megalázó hálapénz és 8 órás munkarend van.

Van viszont Európában mindenütt szolidaritási rendszer, kiegészítő biztosítással.
Valamennyit (vizitdíj) alkalmanként fizetni kell és működik a rendszer.
Ezt szavaztuk mi le. Én sem, te sem, de a többség igen. Ja és nemzeti össztermékhez képest 6%-os állami hozzájárulás, amit nem elvonnak, hanem kifizetik.

Itt tájékozódhatsz, kicsi a változás a tanulmányok idejéhez képest.

www.eski.hu/hol/cikkekh.cgi?temakor=25
Az orvos emlékszem, feszegette a hüvelyemet, de úgy, hogy megfogta a két oldalát, és csak húzta, húzta, engem meg majd megevett a fene. Egyszer csak a fejemnél termett, "gyengéden" belekönyökölt a hasamba, és megszületett a kislányom. Van egy kisváros az Alföldön. Ennek a…..
Dr.laikus PhD 2013.07.14 11:16:19
@IrishOak:

Nem vettünk észre valamit, ezért én megkövetem.

Okot keres a gyerek állapotára. A legkönnyebb a szülés szövődményének tekinteni az állapotát, amit - ahogy olvasom- néhány orvos meg is erősít, mert nincs ok, mert csak.
Megértem, hogy nem nyugszik bele, ez még mindig a tagadás időszaka.

Ettől függetlenül jobban járna ha azok társaságát keresi akik hasonló cipőben járnak és olyan szakembert találni aki segít megtanulni hogyan kezelje a gyereket. A gyerek _nem_ beteg. Más.

A mi családunk is nevel problémás gyereket. Unokahúgom ezért másoddiplomaként elvégezte a Gyógypedagógiai Főiskolát. Könnyebben harcol, érti és tudja hogyan segíthet a saját kislányán.
Nehézségekkel ők is küzdenek, ez a társadalom nem nagyon kedvez a másságnak sajnos.

Sárga nyúl is megkereste a maga útját pedig nagyon nincs kedvező helyzetben.

Csak azt tudom kívánni, hogy a professzor férj velük legyen, mert egyedül szenvedni nem könnyű. Jól jön ilyenkor egy erős okos férj.
Dr.laikus PhD 2013.07.14 12:07:59
@IrishOak:

Kitettem a pontot! :DDDD
Dr.laikus PhD 2013.07.14 22:52:57
@karamellcukorka:

Te miért nem tudod elviselni ha valakinek más a véleménye?

Ha abba tudnád hagyni a bizonygatást hogy te milyen jó vagy,
akkor el tudnád fogadni azt, hogy mennyire nem vagy jó.

Ha el tudnád fogadni azt, hogy mennyire nem vagy jó,
akkor meg tudnád élni, hogy az nem rossz amikor nem vagy jó.

Ha meg tudnád élni, hogy az nem rossz, ha nem vagy jó,
akkor meg tudnád élni azt, hogy milyen jó vagy.
Jó vagy.