Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kepan

0 bejegyzést írt és 246 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(A poszt angol nyelvű változata elérhető itt. Click to English version.) Hazánk talán legismertebb etnikai térképe, a Trianont megelőző béketárgyalások egyik legtöbbet emlegetett dokumentuma, a „vörös térkép” éppen ma száz éve, 1919. február 21-én jelent meg először nyomtatásban. Magyarország az…..
Kepan 2019.02.22 21:01:59
@Narancsos kommunizmus: Tökéletesen leírtad a nagyképet!

Ha megnézzük, az országnak nagyon kevés igazi vezetője volt történelme során és az első világháború óta szinte csak romlik ez a minőség. Horthy-ról például sok jót és sok rosszat is lehet mondani, sokáig ellenállt Hitlernek, de azt talán nem mindenki tudja, hogy azért adta be a derekát, mert a kommunista rendszert még a náciknál is jobban gyűlölte. Értitek... gyűlöletből húzott másik oldalra. Nem azért, mert annyira tetszett neki az. Nem tanulunk a történelemből soha semmit.

Az ország megcsonkítása bár valóban sok millió magyarnak fájt, de előttem jól írták, egész biztosan szétesett volna, esetleg épp csak kicsit lenne nagyobb a területünk. Én viszont úgy látom, az EU, illetve elődje igenis óriási célt ért el azzal, hogy a tagállamok között béke van, valamint mindenki oda megy élni/lakni/látogatni, ahova akar. Persze ennél árnyaltabb a helyzet, tudom, nem mindenhol szeretik hallani a magyar szót, illetve nemzetiségi attrocitások mindenhol vannak, és nem csak ellenünk a szomszéd országokban, de lassan azért ezek is meg fognak szűnni, a 21-ik század kihívásai túlmutatnak rajta, túlmutatnak a Sorosozáson, meg Brüsszel szidásán - legalábbis ezt remélem. Meg azt, hogy a nép most már felébred, illetve kialakul egy olyan újfajta politikai tömörülés, ami végre tényleg a népért dolgozik, nem a saját maga és sleppje jólétét helyezi előtérbe. A gyűlölet látjuk hova vezet előbb-utóbb.
No more benzinkút, no more para és no more büntetés, csak a suhanás közben megváltott autópálya-matrica! Ugye milyen jól hangzik? Nagy kár, hogy a Simple (az OTP mobilfizetős alkalmazása) 3 ígéretéből csak az első 2  volt igaz, ami olvasónknak 30 ezer forintba és egy kicsit stresszesebb szülésébe…..
Kepan 2019.01.10 21:11:22
Több faktoros ez a dolog.
Tessék megérteni és megtanulni, hogy:
1. Vásárolni bármit, bárhol, bármivel (kártya, app, kp) csak tudatosan, az "Azt hittem, hogy..." senkit nem fog meghatni. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy mindig olvassunk el 5-10 oldalas ÁSZF-eket, de mondjuk pont egy ilyen matricavásárlásnál azért illene tudni, hogy mit kell nézni az appnál a matrica meglétét illetően. Ezen nincs mit pörögni.
2. Erkölcsileg tekintve a sértettünk nemodafigyelése (mert mondjuk tényleg ne várjuk már el, hogy 8 hónapos terhesen mindenre gondoljon) enyhítő körülménynek tekintendő, és az OTP állásfoglalása (látszik a tranzakció indítása) alapján én a bírságot az egyedi elbírálás lehetősége révén teljesen elengedtem volna.
3. A Simple is hibázott (itt jegyzem meg, hogy ez nem maga az OTP Bank, csak egy leánycég), mivel szerintem egy meghíúsult vásárlás az applikációban (főleg olyan, amelynél pénzbírság következhet) úgy kéne jelezze a júzernek, hogy figyumá, nem nyert, próbáld újra, vagy valami komolyabb értesítő. Én az appot lassan 1 éve használom még csak, egyelőre mobiltárcának, ott viszont egy meghiúsult vásárlás esetén (jellemzően valamilyen paypass-os kávéautomata stb) rögtön megnézem a Vásárlásaim története pontban, hogy levonta-e, illetve nem egyszer volt már, hogy "storno"-t kaptam, vagyis nem loptak meg 200 forinttal (sem).
4. Direkt utolsó: Kapitalizmus van... hacsak nem kezdünk el "rinyálni" valami miatt, a büdös életben nem lesz igazunk senkinél, mert nekik az a jó, ha az ember kussol és fizet. Szóval én is megpróbálnám a jogi lehetőségeket. Persze csak egy ügyvéddel mögöttem.

Ja és sok boldogságot a babának!
Tisztelt Elnök-vezérigazgató Úr!   Először is engedje meg, hogy kinevezése alkalmából gratuláljunk Önnek és sok sikert kívánjunk a munkájához! A vasút és azon belül a MÁV-csoport régóta jelentős problémahalmaz az ország számára. Az elmúlt 10-15 évben a sok infrastrukturális fejlesztés, és a…..
Tovább folytatom az év végi Dropbox-pucolást ezzel a szállodaszobában lőtt fotóval. A 30 ezer forint körüli takarítás elég borsosnak tűnik, de szellemes megoldás a tilalom megerősítésére. Szerintetek? ..
Egy német fotós, Walter Kössler tartalékos tüzér több mint ezer fotót készített a német hadseregről az első világháborúban. A képeket időközben Amerikába kivándorolt leszármazottai őrizték meg, ám mindeddig nem került a nyilvánosság elé. A fényképész dédunokája,…..
Naiv ügyfél kiakadt, hogy az Indesit szerelője 7000 forintért megállapította, hogy 30000 forintért javítanák a mosógépét, miközben máshol 4000 forintért kitisztították, és már működik is: Elromlott a 10 éves INDESIT mosógépem. Kihívtam a márkaszervízt, pár perc alatt…..
Előzmény: Porto Venere A Cinque Terre név mögött - nem kimondottan meglepő módon - öt település rejtőzik: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso. Ezek a lentebbi panorámán (kattintásra megnő!) láthatóhoz hasonló meredek tengerparton terülnek el - itt a…..
Kilencvenes évek rulez! De jók is voltak kéthetente azok a csütörtök esték, amikor a Szomszédok után még Sándor is osztotta az észt. Íme a legelső Friderikusz Show adása, amiben Klapka György nem csak beszél  soha meg nem jelent  készülő nagylemezéről, hanem dalra is…..
Benedek többször járt a bankban, de még mindig nem sikerült felmondania számláját. Amikor úgy tűnt, hogy végre vége, új kártya kibocsátásának díját számlázták ki neki, ami miatt sajnálatosan panaszt tett, úgyhogy további 30 nappal kitolódik a bank elhagyása: A…..
Dübörög a kormány propagandagépezete a rezsicsökkentés körül. Most éppen a Fidesz reményei szerint sok embert megmozgató, Fidesz mellett aktivizáló, népszavazás értékűnek nevezett aláírásgyűjtési akcióval. Azonban mindeközben dübörög az ellenzék és az ellenzéki…..
Úgy gondolom a tegnapi nap után ki kell osztani már megérdemelt és elégszer el nem hangzott köszönömöt. Tehát, én köszönöm az összes civil önkéntesnek, akik: - Pörgették a közösségi oldalakon, mikroblogokon a percre kész infókat, rondán beégetve és helyettesítve ezzel a…..
A hülyeség sokféleképpen osztályozható (mint erre korábban már rámutattam), de amit most szeretett hazánk lakossága bemutat, az bármely kormánynak is becsületére válna. Minden drámában van valami személyes, így ebben is, hiszen úgy keveredtem bele a tegnapi havazásba, hogy…..
Kepan 2013.03.16 09:06:52
@Hivatásos beszólóművész:
"Téli gumi ilyen hóban kb annyit ér, mintha bevontad volna a kerekeket szappannal bekent, takonyba áztatott hallal."

Pont csütörtök este tapasztaltam meg, hogy mennyire jó. Nem mentem ki a városból, de el kellett jutnom ismerőshöz, ahol az éjszakát töltöttem. A ház a város legmagasapp pontján van, feljutni oda ilyen időben ami volt, mázlival egyenlő. Felfelé menet beértem egy kocsit, ami óriási füstöt okádva próbált kapaszkodva menni, a hó alatt tökig jégúton, nyári gumival. Nekem is meg kellett állnom, amíg továbbszenved fél métert, majd végül egy szakaszon el tudtam mellette menni. Téli gumival, 60 ló, ABS/ASR/Anyámkínja nélkül 3 utassal.

Nyilván a nyílt utakon az előnye nulla, meg amúgy se tudsz mit csinálni, ha előtted kilométeres sor áll. De azért mindent egybevetve mégis van értelme annak a nyárihoz eltérő bordázásnak. :)
Kepan 2013.03.16 09:07:24
Megbuktatok. Megbuktatok, már a nemzetközi porondon, megbuktatok már a gazdasági területen, demokrácia kritériumokban és országvezetésben. Most egy hóesés buktatott meg Titeket. Nem kicsi hóesés és nem kicsit buktatott meg Titeket, hanem nagyon. Semjén lovagol...…..
Sopron újból bebizonyította, jogosult a "hűség és a szabadság városa" címre - bár ezt most nem Magyarország lakói ítélnék oda jelképesen, hanem maga a Fidesz vezérkara. A város a rangos címet még az 1921 decemberi népszavazás eredményeképpen érdemelte ki, amelynek az volt…..
Belsőség Türhők a busz előtt 2013.02.17 14:05:42
A könyökén jönnek ki az orosz, meg kínai belsőkamerás videók? Azt hiszi, hogy mi már bunkókból sem tudjuk a nemzetközi átlagot hozni? Egy budapesti buszsofőr helyrebillenti a nemzeti büszkeségünket: mi is tudunk legalább olyan ökröket mutatni, mint a keleti…..
Naiv lakos inkább a dugulásra szavaz, semminthogy minden éjjel hajnali 5-ig a csatornatisztítástól rezonáló ablakokat bűvölje: Tisztelt Fővárosi Csatornázási művek! Talán meglepődnek, hogy ennyire későn írok önöknek (jelen sorok gépelésekor 23:37 van, szombat éjjel), de…..
"A Dob utca díszburkolata egy hónapja készült el. Nem tartott sokáig. Pár napja javítgatják. Tüneti kezelésnek látszik, de legalább valakinek lett állandó munkája." - írta Rita és néhány képet is küldött hozzá. Pedig olyan jó lenne örülni annak, hogy új burkolatot…..