Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A város és a csillagok

0 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Himalájában dolgozó magyar építészek a király otromba húzásával szembesülnek. Helyszíni riport. A legváratlanabb helyről érte támadás a zanglai palotát. Nem a fagy, a havazás vagy a durva szél mért csapást az épületre, hanem a király. Egy palota esetében akár érthető…..
A város és a csillagok 2023.12.29 13:51:03
@A biztos utas:

"@pepevagyok: Ezek szerint nincs mondanivalód? Csak följössz hülyét csinálni magadból?"

Ezek szerint igen, csak ezért jött, :DDD
Egy fénykép többet mond ezer szónál. Két fénykép ugyanarról az eseményről, csak évek, évtizedek elteltével pedig még ennél is többet: ilyenkor döbbenünk rá igazán, hogy mennyire sokat változott a világ, nagyon, nagyon kevés idő alatt. Legyen szó akár a melegek…..
A város és a csillagok 2022.04.03 13:18:07
@maxval birca hozzászóló:
Ostoba homofób náci vagy. Mivel antiszemita is vagy, más hsz-eidből kiderült.
 A patkányok előre sejtették a katasztrófát. A polgármester még akkor sem, amikor a lakók már rosszul voltak a gázszagtól...
A város és a csillagok 2022.03.26 01:59:42
@Bicepsz Elek: te hülye vagy
A város és a csillagok 2022.03.26 02:02:07
@erkölcsi hulla: te is hülye vagy. lincselésnél ártatlanok szoktak szenvedni, mert a tömegnek nincs esze. nehogy egyszer te is a f@x rosszabb végére kerülj ilyen alkalommal.
Sex... 1. Ne cigizzetek az ágyban mi sem dugunk a hamutartóban! 2. Mi a csók? Kulcs a kapuhoz. 3. Az élet olyan mint az ementáli, lyuk nélkül nem az igazi. 4. A női combok szépségéről vitázni felesleges, mert mindig a kettő közt van az igazság 5. Rázós dolog a szex! - mondta a…..
Mai cikkünkben sorra veszsük azokat a homoszexuális párokat, akik a gyilkolás útjára léptek. Félre ne értsék, ezt nem homofóbiából tesszük, egyszerűen ezt a témát még senki sem dolgozta fel előttünk. Fritz Haarmann és Hans Grans A hannoveri Fritz Haarmann bizarr módon kereste meg pénzét: a helyi…..
A város és a csillagok 2021.10.16 00:27:58
@: Amit írsz, nettó hazugság/tévedés.

"A homokosok közt rengeteg a szociopata/pszichopata/szadista."
Nem igaz. Arányaiban pont ugyanannyi, mint a heterók között.

"Nem véletlen, hogy a leszbikus párkapcsolatok messze bántalmazóbbak, mint a heteroszexuálisok."
Szintén nem igaz. Arányaiban pont ugyanannyi, a bántalmazás náluk, mint a heterók között.

"Az is egy érdekes egyenlőtlenség, hogy ugyanazért a bűncselekményért egy férfit kivégeznek, a nőt, ha halálra is ítélik, akkor is az esetek nagy részében kegyelmet kap."
Szintén nem igaz. Aileen Wuornost, és még sok más nőt is kivégeztek.

Homofób vagy, szexista és ostoba. És valószínűleg férfi, a nőellenes sztereotípiádból ítélve.
A város és a csillagok 2021.10.16 00:29:06
@Kelly és a szexi dög: Ja, mert a heterók nem, mi?
Ha volt a huszadik századnak  magyar királynője, az kétségkívül Honthy Hanna volt. Őfelsége, az operettkirálynő.  Munkás család gyermekeként látta meg a napvilágot Hügel Hajnalnaként a pesti Nefelejts utca egyik földszinti kis lakásában.  Anyja és nagyanyja nevelte, mivel apja hamar eltünt az…..
A város és a csillagok 2021.09.25 21:03:03
Mi dolga van manapság egy tinédzser lánygyereknek? Szórakozzon a barátnőivel, bájosan  vihogjon,  randikra járjon,  hóbortosan öltözködjön, és persze tanuljon.  Legyen egészséges, és boldog, és mi szülők mindent megteszünk azért, hogy  ez így legyen. Van a világnak azonban egy olyan része, ahol…..
A város és a csillagok 2021.09.25 21:01:42
@acycloren:

Ja, bocs, most látom, hogy Hitlerrel hasonlítottad össze Mohamedet. Ebben nincs igazad, Hitler egymilliószor borzalmasabb szörnyeteg volt, mint Mohamed, minőségi különbség volt köztük, bár Mohamed valóban egy ellenszenves, zsidógyűlölő, intoleráns ember volt.
bircahang Puzsérné zsidózása 2020.05.21 06:06:00
Van abban valami hátborzongató, amikor a fiatal ballib nemzedék elkezdi ugyanazt a nótát, amit csak történelemkönyvekből ismerhet. Pottyondy Edina, volt momentumos politikus videóblogot indított. Első száma megdöbbentő: Kövér Lászlót szidja trágárkodva. Önmagában még nem lenne baj Kövér…..
A város és a csillagok 2021.09.24 22:27:22
@cicmen:

A röhejes és szomorú az, hogy te egy virtigli, jól hízott, tökéletes antiszemita vagy ezzel a szövegeddel amit itt leírsz, de nem tudod, hogy az vagy.

A "zsidók" (en bloc az összes, a beszélni nem tudó csecsemőkig bezárólag) az okai, hogy "irtják" őket az "őslakosok"? És mind meg is érdemlik? Az is aki még gyerek amikor kiirtják? Kollektív bűnük van? Létezik kollektív bűn???

Szuper, akkor megérdemled a büntetést a gyilkos nyilasok bűneiért, mert ők is magyarok voltak és te is magyar vagy, igaz??

Hányok az antiszemita fajtádtól. És nem, nem vagyok zsidó.
Ne becsméreld embertársad, bármilyen vélt, vagy valós sületlenséget is írt! Az egymást alpári stílusban szidalmazó, személyeskedő (akár viccesnek szánt, de mindenképpen sértő) kommenteket kimoderáljuk, az első figyelmeztető egy havi kitiltás után a második végleges kizárást jelent. Kérünk rá,…..
A magyar textilipar zászlóshajója bejárta a világtengereket. Volt idő, amikor a párizsi Lafayette áruház egyik emeletén csak Goldberger termékeket árultak. A Goldbergerek generációról generációra léptéket léptek, míg aztán az ötödik generációval, a zseniális és erőszakos Goldberger Leóval fölértek a…..
A város és a csillagok 2021.09.05 07:55:49
@Pierr Kardán: "Természetesen nem szerették a zsidókat akkoriban sem, de ez a "nem szeretem" érzés kb. olyan hevességű volt, mint amikor valaki azt mondja, hogy nem szeretem a sört, hanem inkább fröccsöt kérek. Nem tapadt hozzá előítélet"

"Nem szeretni a zsidókat" az maga az előítélet. Ugyanis a "zsidók" - hogy, hogy nem - pontosan ugyanolyan emberek, mint a keresztények. Van köztük jó is, rossz is, ugyanolyan arányban, mint a keresztények között. Ezt is megtaníthatta volna a nagymamád (aki okos és tisztességes ember lehetett, szerintem).
A város és a csillagok 2021.09.05 08:00:53
@gigabursch: "S igen, a zsidóságnak is szembe kell néznie a saját emberi és emberiesség elleni bűneivel, a kirekesztéseivel, a károkozásaival, ahhoz hogy a megítélésük megváltozzon."

Jól éreztem: virtigli antiszemita vagy. Undorító!!!
A "zsidóság" milyen emberiesség elleni bűnöket követett is el? Hány embert gyilkolt meg a teljes zsidóság? Mi is volt a bűne a gázkamrába vitt zsidó csecsemőknek?

A holokausztot sem a "németség", vagy a "magyarság" követte el, hanem a nácik, a nyilasok és a magyar törvényhozás egy része. Nincs kollektív bűn. Te aljas, ostoba ember.
A város és a csillagok 2021.09.05 08:27:16
@queenagi: "és a zsidó nép se mindig hajlandó alkalmazkodni. Szerintem egy eredendő felsőbbségtudat (Isten választott népe) szerint viselkednek, az egész kultúrájukat ez szövi át, és a többi nép ezt értelemszerűen nem nagyon tolerálja."

Ez egyrészt nem igaz pl. a magyar asszimiláns zsidókra, akik magyarabbak voltak a magyarnál, maguktól, nem kényszerből keresztelkedtek ki és volt aki 56-os disszidálására egy fogkefével és egy Petőfi-kötettel indult el. Másrészt ezen az alapon a magyarokat is ki lehetne irtani, mert azt állítják, hogy a magyarok az egyik legintelligensebb nép a világon, a magyar nők a legszebbek, a tokaji borok a legjobbak, a legtöbb nálunk a Nobel-díjas, stb. Ez ártatlan büszkeség és minden népben megvan.

Tehát jogos, hogy kiirtották a zsidókat, mert állítólag "Isten választott népének tartják magukat"? Ez érthetővé és jogossá teszi a holokausztot???

És: a zsidóság négyötöde nem görbe orrú, nem fekete, göndör hajú, stb. Ezért hitték a náci tisztek a háború alatt az Arizona mulatóban az e testi jegyeket mutató, őskeresztény Forgách grófot, aki artista volt ott, zsidónak, míg a zsidó, de árja kinézetű Alfonzót ölelgették: "te vagy a mi rasszunk"!

Ennyit az ostobaságokról, amiket ideírtál!
A fürdő tipikusan az a helyiség, ahol a funkciónak és az esztétikumnak ki kell egészíteni egymást. Ha tervezéskor és a kivitelezés folyamán valamelyikre nem fordítasz kellő figyelmet, több bosszúságot okoz majd a használat során, mint örömet. Éppen ezért összeszedtem pár tipikus hibát, amit kellő…..
A város és a csillagok 2020.12.27 01:00:18
@szombi: A mi panellakásunk eleve úgy épült, hogy külön tervezték a wc-t. Nem lett spájz feláldozva, mert az nincs is. A panelprolizás meg a bunkók szokása, akiknek nincs önbizalmuk.
Hét tenger Az igazi Trapp lovag 2017.04.19 11:55:40
Azt hiszem, a legnagyobb jóindulattal se nagyon lehet olyasmit állítani, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia haditengerészete különösebben sok nyomot hagyott volna maga után a világtörténelemben, sőt, még a közép-európai történelemben sem. Időnként azonban az emberfia mégis a legváratlanabb helyeken…..
A mostanra kialakult „korona vírus helyzet”  a magyar lakosság jelentős hányadának – mint tudjuk – komoly nehézséget okoz. A kijárási korlátozás miatt munkahelyek szűnnek meg, ez már most is látható. Persze néhány munkáltató humánusabb megoldáshoz folyamodik, amennyiben megteheti...
A város és a csillagok 2020.04.19 19:38:36
A teremgarázs. Illetve abban a beálló. Ismerjük, jellemzően alagsorban, vagy pincében, szűk, neonfényben megvilágított, visszhangos, simára betonozott helyen egy fehérrel, vagy sárgával felfestett, számozott placc, ahol egy középkategóriás, miszerint kompakt autó kényelmesen, egy SUV kényelmetlenül,…..
Pár éve írtam először a szecessziós stílusban épült, Hajós utcai Szedő-házról, utoljára pedig a homlokzat rekonstrukciója után tettem fel képeket. Ezután írt Hidász Ferenc ferences szerzetes, hogy egykori rendtársa, Szedő Dénes költő, akit személyesen is ismert, itt lakott ebben a házban és nem…..
A város és a csillagok 2019.12.08 20:28:37
@Gyingizik:
Engem meg te irritálsz, mert szemmel láthatólag semmit nem értesz a könyvből, de még a történetet is rosszul tudod. Mihály például elvégezte az iskoláit jó eredménnyel és társ lett apja gyárában. Ervin szerzetes lett. A nők abban az időben és társadalmi osztályban férjhez mentek és reprezentáltak, a férfiközpontú társadalom itt jelölte ki a helyüket. Egyetlen ember van a könyvben aki kis stiklikből él, János.

Kifogásolod, hogy a szereplők lelki életet élnek. Igen, ez a könyv a lelki tájak és események leírása, a földrajzi tájak és a hétköznapi események csak keret.

Tudod, lelki életet mindenki él, még te is, csak annyira nem vagy ennek tudatában, hogy fogalmad sincs róla.

De legalább megmutattad, hogy napjaink közkedvelt, felszínes TTK-s előítéletét vallod, a művtöri szakot "büfészak"-nak csúfolva. Tipikus szakbarbár, műveletlen mérnökattitűd. Képtelen vagy átlátni, hogy művészet nélkül nincs élet. Semmilyen. Mérnöki sem.

Te ne olvassál könyvet, inkább nézzél Trónok harcát.
Nemcsak Berlin, Hamburg és Bécs légterét, hanem közel 240 ezer civil életét és felbecsülhetetlen műkincseket is védtek a Flakturmok. Az augarteni (Bécs) Flakturm (Fotó: Wikipedia.at.)..
A város és a csillagok 2019.11.18 01:10:49
@pimpalini:
arra, hogy a gonosz nácik ne rohanják le a fél világot. arra lett volna szükség, akkor nem kell őket bombázni.
A város és a csillagok 2019.11.18 01:10:52
@srank:
naés?
Régészek szerint Poveglio talajának legalább felét emberi csontok alkotják. A horror sziget kárhozatútjának kezdete a magyaroktól eredeztethető...
A város és a csillagok 2019.11.18 01:10:37
@kiskutyauto:
+10000
bizony!:)
Gondoltam felváltva írok kicsit komolyabb és könnyebb témákról, ezért most egy kirándulásról szeretnék mesélni, amit a közelmúltban tettünk, és az első bejegyzésemben már említést tettem róla – ez volt a Peipus-tó. Az észtek viszonya a természethez és az erdőkhöz nagyon szoros. Az éneklésen kívül…..
A város és a csillagok 2019.10.03 09:59:43
Durva hibát vétett az RTL Klub szerdai esti Híradója, amikor a Budapest új díszpolgárairól szóló hírben halottként beszélt a nagyon is élő Bara Margit színésznőről - írja a Blikk. „Máthé Erzsi, Kubik Anna színésznő, Koltai Lajos rendező és Mága Zoltán hegedűművész.…..
A budavári kövek most a német megszállás időszakáról mesélnek: gyilkosságokról, kivégzésekről, rekvirálásokról és titkos bunkerekben megbújt harci alakulatokról.  Otto Skorzeny és Karl-Pfeffer-Wildenbruch a lángoló Halászbástya előtt. Montázs. (Grafika: Falanszter.blog.hu)..
A város és a csillagok 2016.06.29 22:22:29
@átlátó: Hogy mi van? Milyen kiválasztott célcsoportnak volt több ideje mire?
Közösségi finanszírozással szeretnék lehetővé tenni pedofil hajlamú férfiak kémiai kasztrálásának tesztelését a Karolinska Intézet szakemberei. Az ókorban általánosan elfogadott volt, ma Magyarországon nem büntetőjogi kategória – a pedofíliáról röviden...
A város és a csillagok 2016.06.26 22:45:15
@-JzK-:
Amerikában is van kémiai kasztrálás.

A feminizmus szerintem a női egyenjogúságra való törekvést jelenti (és nem azt, amit te beleképzelsz, hogy a nők több jogot akarnak, mint a férfiak).

Így, ha egy országban a feminizmusnak széles körű elfogadottsága van, az csak annyit jelent, hogy az az ország fejlett. Vagy szerinted a női egyenjogúság (tehát nem több jog a nőknek, hanem ugyanannyi, mint a férfiaknak) helytelen dolog?
A halottak búcsúztatása egyes kultúrákban nemcsak szomorú esemény, hanem egyenesen hátborzongató. Következzenek a világ valaha ismert legfurcsább temetkezési szertartásai, melynek minden egyes momentumra képesek vagy képesek voltak logikus magyarázattal…..
Ha valaki egy reggeli rádióműsorba beküldött sms-ben azt olvassa, hogy már bánom, hogy nem a németek nyerték meg a háborút! és arra azt reagálja, hogy  én is! az így, szövegkörnyezetből kiemelve egy barom. Ha hozzátesszük, hogy mindez a MusicFM reggeli, Önindító című műsorában hangzott…..
A város és a csillagok 2016.06.10 10:09:52
@Hattáb:

"Egy győztes hitlerista Németország bizonyára keményebben és más elvek mentén dirigálná Európát mint a Merkeli de pl. aligha kellene vesződnünk migránsokkal meg efféle dolgokkal. "

Istenem, miért élnek az ilyen barmok, akik ezt bírják gondolni?

Oké, nem vagy zsidó, nem vagy cigány, nem vagy meleg, nem vagy őszintén vallásos, ezért azt gondolod, hogy hagytak volna téged a nácik egzisztálni (mert ugye a felsoroltakat kiirtották volna, de félek, annyira nem ismered a történelmet, hogy ezt sem tudod).

Vagy szolga lettél volna és a földet túrnád valahol vidéken és nem laptopon osztanád az észt (ezt, gondolom, nem szeretted volna, hacsak nem vagy mazochista), vagy birodalmi funkci lennél, aki bizonyos szinten élet-halál ura. Ez bejönne, ugye, kispofám? Hatalommal bírni és emberek életéről dönteni és jól élni a pechesebbek rabszolgamunkájából?

Ezt értetted a kívánatos "szigor" alatt, nemde?
A város és a csillagok 2016.06.10 10:26:43
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:

"Miért szerinted a Szovjetúnióhoz nem szolgaszinten lettünk csatolva, okoska?
És nem öltek meg és deportáltak ugyanúgy embereket? (termelékenyebben, mint a nácik)"

A SZU-hoz szolgaszinten lettünk hozzácsapva, igen. Az talán jó volt? A SZU rendszere egy bűnös rendszer volt. A nácizmus ugyanolyan bűnös rendszer volt, vagy nem? Akkor miért is lett volna JOBB, ha a németek győznek?

A nácik által kirobbantott II. Vh-ban kb. 1 millió magyar halt meg. Ebből csak kb. 160 ezer volt katona, a többi polgári áldozat.

Az oroszok elhurcoltak kb. 200 ezer embert kényszermunkára, ennek kb. fele meghalt, fele visszatért.

Akkor melyik rendszer ölt meg több embert Magyarországon? Akkor miért jobb a nácizmus, mint a kommunizmus? Mindkettő egyformán borzalmas, undorító, bűnös rendszer volt.

A SZU-ban a saját szovjet állampolgáraik közül sokkal többet öltek meg, de ahhoz nekünk mi közünk is van?
A város és a csillagok 2016.06.10 10:31:03
@ZátonyokonSettenkedőLipsik:

Nem minden náci ami német, nem tudtad? :)

Siegmund és Sieglinde a Nibelung-mondakör szereplői. Olvass és tanulj, van még mit.
A Fidesz szerint az aktuális főgonosz maga Soros György, és az az Oroszország szolgáltatja a követendő példát, akit korábban a főgonosszal azonosítottak. Mi miatt fordította meg a köpönyegét Orbán Viktor és az ő Fidesze? Lázár János e heti nyilatkozata szerint Soros György intenzív kampányt…..
A város és a csillagok 2016.05.23 11:12:23
@MACISAJT:
"soros és háttérhatalma az összes antiszemita toposz megtestesítője, mindaz amit Henry Ford
" nemzetközi zsidójától" egészen a Cion bölcseinek jegyzőkönyvéig tartalmaz.

soros(ok) mindig is voltak, léteztek, és elsősorban miattuk utálták, gyűlölték, üldözték a zsidókat, az ókortól az újkorig, országoktól, kontinensektől függetlenül. "

Ez, amit írtál, az antiszemitizmust legitimáló hazugságok összefoglalója. Aki a zsidók ellen uszít, ma is ezekre hivatkozik.

Azonban nem amiatt "gyűlölték, üldözték" a zsidókat mindig, mert a felsorolt dolgok igazak lennének. Ezek csak az ürügy.

A valódi okok:

1./ A keresztény egyházak vallási féltékenysége az ókortól, megalakulásuktól kezdve. A keresztény hitszónokok (Aranyszájú Szent János, Abraham a Santa Clara, stb.) prédikáltak a zsidók ellen, a sátán szolgáinak beállítva őket, (akiknél pl. a férfiak is menstruálnak - ugye milyen nevetséges vád ez ma már? ugyanakkora hazugság volt, mint amiket ideírtál).

2./ Az emberi psziché bűnbakképző és összeesküvéselmélet-imádó hajlama, amely egy kisebbségről, akiknek a vallási rítusai másmilyenek, mint az övéi és ezért titokzatosak, örömest elhiszi, hogy minden bajért a fura kisebbség a felelős.

(Pl. a körmendi gyerekgyilkosságról elkezdett terjedni a neten, hogy nem az elítélt srác ölte meg a kislányt, hanem a ZSIDÓK! Ha nem tudjuk, ki a tettes: tuti, hogy a zsidók! Így működött ez mindig is, az ókortól napjainkig!)

Szerintem mélyen szégyelld magad, hogy tovább adsz ilyen visszataszító hazugságokat és ezzel segítesz esetleg ártatlan emberek - akik történetesen zsidónak születtek - bántalmazásában, meggyilkolásában, mert lehet, hogy lesz még itt felfordulás és akkor te, meg az általad megvezetettek, akik olvasták a kommentjeidet, az első zsidó szomszédjukat fel fogják koncolni, akivel összetalálkoznak.

Hogy egy klasszikust idézzek: "a szó veszélyes fegyver".