Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TooNormal

140 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A felsőoktatás átalakításáról potyogó információkat vegyes érzelmekkel követem. A legnagyobb baj, azt hiszem, magával a potyogással van. Előkészítetlen, döntés előtt álló koncepciókból csemegézik a nyilvánosság, azután jön a cáfolat, a helyesbítés – ezek soha…..
Az iskolában szokás évente kétféle formában értékelni a tanárokat, természetesen anonim módon. Aranyos és liberális ötlet, remekül hangzik, ugye? Az ötlet remek, a megvalósítást közel sem érzem annak. Gyorsan vegyük végig a tanárértékelés két formáját: a számszakit és…..
TooNormal 2011.06.14 21:42:33
@szegfű77: Köszönöm, hogy reagáltál :) Közben már elköltözött a blog (ide: alternativity.postr.hu/), de jó látni, hogy még mindig van miért visszanézni :)
Igaz, hogy a tegnapi újságban jelent meg, de még azóta is ott van, tehát nem tréfa.Teljesen komoly, hogy a híres - megvágott, ám nem hamisított - hangfelvétel miatt kurucinfósan kipakolta a hódmezővásárhelyi Fidesz három, általuk felelősnek tartott férfi nevét, lakcímét,…..
Mindenki meghülyült? Az Index, az Origo, a barcás blog is?Pénteken azt nyilatkozta Guardiola, hogy hamarosan elhagyja a Barcelona kispadját. A szombati meccs után tájékoztatja majd részletesebben a jónépet.Senkinek sem tűnt fel, hogy péntek = április elseje?..
BlogWatch Re 2011.01.24 09:22:15
Azt hiszem, van pár restanciánk, úgyhogy vágjunk is bele. Az első, hogy a feedbe ajánlott Villáminterjú természetesen rég megszűnt sajnos. Nyilván mindenki észrevette, de meg kell róla emlékezni. Aztán a Hütte. Ezt gyorsan elmondom: feed, és haladjunk is tovább, nincs kedvem…..
TooNormal 2011.03.29 02:30:27
Félrefordítások Indukció 2011.03.28 11:57:00
Friedmann Péterné az NCIS-ben talált némi latinos műveltség hiányáról árulkodó bakit. Újabb gyöngyszemmel gyarapítom gyűjteményüket. Tegnap esti - 2010.XI.8. - TV2 csatornán sugárzott NCIS epizódban a következőt hallottam: 2 ügynök beszélget arről, mi vezette őket a…..
TooNormal 2011.03.28 22:22:28
Nem egy itteni olvasóm közreműködésére számítok! - a szerk.Hosszú ideje húzom már, de most már végre itt van. Eddig arra vártam, hogy a tanárok válaszoljanak a leveleimre, kettő híján azonban sajnos egy sem érezte elég fontosnak az ügyet, hogy legalább egy „nem…..
A történelmi alkotáshoz illendően, lelkiismeretesen igyekeztem követni az új alkotmány tervezetének általános vitáját, s ha egy-két hozzászólást el is mulasztottam, az biztos, hogy a parlamenti képviselők többségénél lényegesen több időt töltöttem a felszólalások…..
Lewis Hamilton utolsó Q3-as körében az autójában elromlott a KERS, így nem tudott olyan jó időt futni, mint szeretett volna. Pedig állítólag Nicole Scherzinger is felajánlott néhány ceruzaelemet egy általa meg nem nevezett elektromos használati tárgyából. A McLaren egyébként…..
Szögesdrót, vizesárok, portás, halál Diák a kapu mögött csupán rabmadár Délutánig szorong, egyszerű az ok:            "nemkívánatos kapcsolatok" Iskolánkban – egészen a közelmúltig – lehetőség volt…..
Témahét van az iskolában. Olyanunk nekünk nincs. Mi van helyette? NÉMET! Alapjáraton van ugyebár heti 18 németóránk (ill. kinek mi, van, akinek spanyol/francia). Ehhez jön még 3 angolóra, 2 médiaóra, 3 tesióra meg a csibe. Média, tesi nincs, angolórából csak egy duplaóra…..
Apám Kurva Gazdag Költözünk 2011.03.25 19:14:00
     Kedves olvasók! A blog költözik. Semmi sem változik, csak máshol folytatjuk: a régi írásokat némileg átdolgozott formában, illetve az újakat mostantól kezdve az alternativity.postr.hu oldalon találhatjátok meg.   A következő néhány poszt első…..
Angelika általában húzós gyűjteményeket küld nekünk; ezúttal is tartja magát jó szokásához. Amúgy is RJB már, de ha a találatok számát tekintjük, a legtermékenyebb beküldőink közé tartozik.Íme, egy újabb gyűjtés, szép példányokra akadtam. A Hegedűs a háztetőn c.…..
TooNormal 2011.03.21 21:27:16
Csiki beküldése inkább kérdés, úgyhogy a véleményes hétvégén a helye:Örvendek, mert a TV2 újra leadja a Sliders-t, gyerekkorom egyik kedvenc sorozatát. Ma délben is néztem örömmel, tudatalatt félrefordítások után kutatva. Ha konkrét gondot nem is találtam, de egy véleményes…..
TooNormal 2011.03.21 21:25:37
Heti mikro, hogy pontos legyek. Nyitási helyzetkomikum! Hétfő, kedd: iskolaszünet. Szombat: bepótoljuk a hétfőt. Kedves drága államigazgatás, nem lett volna értelmesebb az előző szombaton menni be?   Na mindegy. Ez most egy extra rövid Heti apró lesz, mivel a változatosság…..
ALBERTIRSAAAAAAAAA... a Queen slágereinek átírói! (Egyéb ötletek - Barcelona: Hero (Iglesias), Videoton: Don't Stop me Now) A legjobb sor: "nem lábat törni és bírót szeretni"   Már várom a remixeket...
Rénhírek (nyest.hu/renhirek) már annyi remek darabot küldött, hogy lassan a TSR kategóriát is kinövi. Nehezen tudom elképzelni, mi az, amit így lehet félrefordítani, de nagyon remélem, hogy tényleg félrefordításról van szó, és nem eredetiben született meg így a mondat. ..
A legfontosabb: írásóra. Tantárgyválasztás, tantárgyválasztás, hiányzás. Tesi, termtud. Meg az összes többi apróság. Most kezdjem a hetet megint a Demotiválós képpel? Igazából csak annyi érdekesség történt, hogy a tantárgyválasztás kapcsán kisebb nehézségbe ütköztem,…..
Úgy terveztem, hogy megnézem az e héten premierkedő "Rítust", de ma munkahelyemen végigböngészve a beszámolókat, úgy gondoltam, hogy inkább mégis kihagyom. Az, hogy szinte mindenhol rossz fogadtatása volt, még nem is volna visszatartó erő (anno a Légiót is megnéztem,…..
TooNormal 2011.03.13 21:15:35
@blady: a "Kétely" szerintem annyira nem volt rossz, a befejezését leszámítva. Totális lustaság, a hajamat téptem tőle.
A határon túli magyarok pedig költözzenek át Magyarországra. Hogyan lehet harcolni a népességfogyás ellen? Heti szavazás-összesítőnk. Ezen a héten is több érdekes eredmény született a Véleményvezér szavazásain. Hogy blogunk olvasóinak az új alkotmánytervezet…..
Cikkem az üres címlapról nem fog megjelenni az iskolaújságban. Elsősorban azért, mert a cirka egy tucat diák és egy tanár által szerkesztett, havi nemrendszerességgel megjelenő, csak az iskolában árusított lap fontossága teljes tudatában nem vállal másodközlést. Másodsorban…..
TooNormal 2011.03.12 18:25:23
@baranyaiistvan: István, szerettem volna, ha ennek a kis vitánknak "szépen" lehetett volna vége, de ha már ismét megvádoltál valamivel, ami nem igaz, muszáj vagyok neked válaszolni.

Ha azt állítod, hogy a szerkesztőség tagjai (nyolcadik-tizedik osztályos fiatalok) kellő érettséggel és tájékozottsággal rendelkezzenek ahhoz, hogy egy médiatörvény előnyeit és hátrányait objektíven megítéljék, ez szíved joga. Szerintem ez az állásfoglalás talmi és megjelenésének helyéből és formájából adódóan fontoskodó és jelentéktelen.

Érvekről nem beszélhetünk, mert nem foglalkoztál velük. Nem foglalkozol azzal a felvetésemmel, hogy egy, alapvetően filmkritikákkal teletűzdelt iskolai magazinba miért nem illik egy ilyen megnyilvánulás, nem foglalkozol azzal a felvetésemmel, hogy egy ilyen megnyilvánulás milyen világnézeti kérdéseket vet fel (még csak nem is feltétlenül politikait), hogy ez bizonyos egyénekhez és az iskolához hogyan kapcsolódik, illetve kapcsolódhat... de mindemellett, illetve mindehelyett belekapaszkodsz az "agymosott" szóba, amit ismételten kontextusán kívül értelmezel.

Az, hogy neked adtam meg az utolsó szót, már csak azért sem "nem túl elegáns", mert előre tettem meg mindezt. Akkor és most sem akartam/akarok belefolyni egy olyan vitába, ami már az én gyomromnak is sok.

Első kommentjeid óta sajnos nagyon vádaskodó lettél, s bármennyire is megtisztel, hogy egy tanár ennyit foglalkozik a feltevéseimmel, a stílusod és lényegkerülésed (a fél kettes írásom egy remek példa az utóbbira) miatt már nem látom értelmét az interakciónknak. Párbeszéd, azt hiszem, már régóta nem zajlik köztünk.

Most is neked hagyom meg az utolsó szót, ugyanis kommentelési "történelmed" során soha semmilyen formában nem fordult elő, hogy beismertél volna egy tévedést vagy bármiben is igazat adtál volna nekem, így úgy érzem, felesleges érveimet és elképzeléseimet személyesen veled kicserélnem.

Kommentjeidet természetesen továbbra is szívesen várom jómagam, s az olvasóim is. Rendkívül tanulságosak.
TooNormal 2011.03.12 18:37:38
@TooNormal: Csak annyit tennék még hozzá(d) befejezésképp, hogy a levél szerint az elzárkózás elsődleges oka amúgy sem ez, hanem a másodközlés volt...
Az új alkotmány tervezete szerint a Magyar Köztársaság elnevezés helyett a Magyarország név lesz az érvényes. Ez a szabály nem csak az államformára, hanem hazánk bármilyen kontextusban történő említésére is vonatkozik. Ha valaki a jövőben például egy korrupciós ügy, vagy…..
TooNormal 2011.03.12 12:55:11
1) Az Origo ír Wenger picsogásáról (17:39) (link itt)2) fn.hu egy-másfél bekezdést kihagyva szóról szóra átveszi (18:09) (link itt)3) Az Index (ill. a Sportgéza) szóról szóra lemásolja az fn.hu cikkét (18:23) (link itt)Amióta négy hírportál feedjeit követem…..
Semmi különös, csak, ami első blikkre eszembe jutott róla. Szokásommal ellentétben vélemény és nem tótumfaktumi képességeim csúcsra járatása. Kezdjük ezzel az egész névbiznisszel. Az első, ami eszembe jutott (és igen, nagyon cinikus gondolat), hogy ha az ellenzék pár…..
TooNormal 2011.03.10 22:27:59
@panzermeyer: Lüke vagy.
@sárkányfő: Köszönöm! A jelek szerint még "jobb" az arány. Cirka 25 százalék mióta tudja a tutit világnézeti kérdésekben? Az agyam eldobom. KDNP-támogatottságot mért valaki? De komolyan. :D

Egyébként melyik országban van 3 paragrafusos alkotmány? A finneknél?