Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Török Zsófi

30 bejegyzést írt és 188 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A munkásosztály és a proletáriátus nem egy, nem szinonimek, sőt, ellentétei egymásnak, sőt, antagonisztikusan, kibékíthetetlenül állnak szemben. Ma van a téli napforduló, használja ki a Tízmilliószoros Esélyt! Ma állítottuk át az órát, a téli napforduló, ne hagyja…..
Török Zsófi 2013.10.27 17:03:03
A kormány megirigyelte a tervgazdálkodás éveit, majd ő megmondja, mit sportolhat a gyerek. Aki mást szeretne, arra nincs pénz. A teljes cikk itt olvasható. A kép illusztráció, egy olyan sportról, amit nem lehet támogatni, amit a kormány a süllyesztőbe tett, viszont úgy…..
Jancsi és Juliska - ez Takács Zsuzsa egyik novellájának címe. A posztmodern egyik jellegzetes darabja a mű, amellyel a kortárs irodalom világába akarjuk becsalni (mi gonosz irodalomtanárok) a tizenéveseket. Az első buktatót már maga a cím jelenti, hiszen az intertextualitást csak…..
Tessék , itt még evezni sem lehet! index felütés: >>Susan Francia, azaz Francia Zsuzsa 3 évesen került Amerikába, tökéletesen beszél magyarul, büszke a hazájára, de itt evezni nem lehet. jó, és most nyissuk is meg a cikket: Susan Francia 3 éves kora óta az USÁ-ban él…..
Török Zsófi 2012.08.11 10:07:57
@Steinmann grófnő: Hátmég amilyen kommenteket kaptam rá!:))
Hölgyek Öröme Gut, besser? 2012.08.05 08:02:57
Szakad a Jobbik? Több hírportál is hozta, persze kérdőjellel. Kezdjük kicsit messzebbről, még a létrejöttével. Az ember általában nem csak úgy él, létezik a világban, hanem válaszokat keres, okokra kíváncsi. Mindenki másban látja meg, hogy a jelenlegi, őt…..
Hölgyek Öröme a szent kurtizán 2012.08.03 09:41:21
A szakrális prostitúció, a szent szajha(ahogy a sumerok nevezték a papnőket) összetételekből a második szóra esik a hangsúly, a nyomaték, így a szentséget az a fogalom profanizálja, amelyikkel voltaképpen semmilyen kapcsolata sincs. Bár a szakralitás később keletkezett, mint a…..
Hölgyek Öröme Kalandozások kora 2012.07.31 08:44:49
Megvagyunk, írunk, olvasunk, és pillanatnyilag más vizeken kalandozunk.  http://horom.nolblog.hu/  Lehet, hogy hamarosan visszatérünk, de az is lehet, hogy ott ragadunk. Gyertek, olvassatok, kommenteljetek, nem kell regisztráció sem, látogatóként egy e-mail címmel…..
Hölgyek Öröme Pornó reloaded 2012.07.26 21:32:44
Az ismertségnek ára van. De vajon ki kér ebből, ha mindenféle mocskos ügyletbe keverik a nevét, hogy eladjanak egy újságot?Szegény Oszter Sándor már hetek óta nem színészi kvalitásai, hanem mindenféle nyálcsorgató, ostoba kurafi csámcsogása miatt van egy napilap hasábjain. (Ez…..
Hölgyek Öröme Cseberből vederbe 2012.07.28 10:59:37
Ráunván a bloghu süketszobájára, úgy döntöttünk, új helyekre kalandozik szerzőgárdánk. Mielőtt még bárki félreértené, itt sem zárunk be, de nem feltétlenül futtatjuk párhuzamosan a két blogot, van, ami csak ott, van ami csak itt kerül fel. A most még meg nem…..
A lengyel nép magyar édesanyja olvasom a fejlécen és elérzékenyülök. Kevesen ismerik az Árpád-ház e szentjét, sokan csak (ön)iróniának tekintik, ha azt mondom szociális érzékenységem/lelkifurdalásom megnyilvánulásait kommentálva, hogy Szent Kinga. Kinga 1224-ben*…..
- "...és csak tetszelegni, mindig csak szerepekben tetszelegni: az üldözött csuháját ölteni magadra, a meghurcoltak acéllal kivert csizmáit, az áldozatét, soha-soha magad gúnyáját, rejtegeted, mert folt hátán folt, mert irtóztató színű, mert rég nem divatozó gombokkal kivert;…..
Török Zsófi 2012.07.22 21:35:44
Hölgyek Öröme Angyalkártyázás 2012.07.19 21:47:00
Próbáltam másfelé is népszerűsíteni a HÖ-t, és kíváncsiságból regisztráltam az egyik legnépszerűbb női oldal blogjába (a nlcafe-ra, most mit titkoljam, lehet röhögni). Meglévő, régebbi cikkeimből válogattam oda az anyagot, amit olyan nőcisebbnek ítéltem, hátha…..
Török Zsófi 2012.07.21 00:20:35
@Legyezős Lucy: A prófécia nem egy embernek szóló jóslat, többnyire mindet össze lehetne foglalni egy mondatban: "Javuljatok meg, különben Isten megbüntet".:)
@vészmadár (pica pica): Hát igen.:)) De lássuk be, minden vallás az idealista filozófia alapján áll. Gyakorlati kérdésekben viszont elég egyértelműek a régi törvények: ha a jós igazat mond, azért kell kivégezni, mert olyan titkot fedett fel, amelyet tilos, ha hazudik, csaló, ezért kell meghalnia. Mindkét esetben káros módon avatkozik az egyén életébe.
Török Zsófi 2012.07.22 00:53:36
@B. Hella: Bár tanultam filozófiát, sőt némi teológiát is, erre nem mernék vállalkozni!:))
Ezt az alapigazságot nem én találtam ki. Emlékezetem szerint a „magyar-magyar” szótárt  szerkesztő-író bloggertársunk nyelvi leleménye. Persze eredetileg nem szó szerinti értelemben használta. De változnak az idők. A mondat a napokban denotatív, naturalisztikus jelentésében…..
Török Zsófi 2012.07.19 12:22:29
@vészmadár (pica pica): Köszönjük!:)
  Prágában mindenki járt már, és különben sem az én műfajom, nem fogok  pontos útleírást adni, az az ONGO stílusa, „nagyon szép a város, felültünk a turistabuszra…satöbbi, satöbbi, lényegtelen, uninformatív részletek.     Sokszor jártam…..
Bár Prágában legalább annyi, ha nem több az elegáns és drága üzlet mint Bécsben, Steinmann egy idő után beleunt a Parizska utca és környékének nagyvilági eleganciájába, és valami mást keresett. A kolbenovai bolhapiac képekben. A szerző saját…..
Török Zsófi 2012.07.15 16:49:23
Hölgyek Öröme Jómódban 2012.07.13 10:00:00
Az az óceán kék, az valami gyönyörű! Egyből beleszeretett, amikor a króm keretes emblémában meglátta. Finom, diszkrét, mégis egyből látni rajta, hogy magas minőségű termék, nem akárkinek készült. Cukormetál színben kérte, az több szempontból előnyös. Harmonizál a…..
Frissítve a szerző saját felvételeivel!! Prágában jártam, ahogy mondják, Prága mindig jó ötlet, bár azt hiszem, az eredeti idézetben Párizs van, de az mindegy. Prágába különböző okokból szoktak ellátogatni, várost nézni, templomokat nézni, nagyokat enni, shoppingolni,…..
Hölgyek Öröme Ezeregy éj 2012.07.06 23:30:00
Iszonyú, mindent felőrlő hőség tombol napok óta, a város közepén, ahol élek (a pereme helyett), időnként 40 fokra megy fel a hőmérséklet, vasbeton oldalfalú lakásunkban két ventilátor álmosan kavargatja a meleg levegőt. Krúdyval próbálok egy kellemesebb világba…..
Török Zsófi 2012.07.07 13:29:52
@Legyezős Lucy: Nem akarsz megereszteni róla egy icipici posztocskát?;)
Török Zsófi 2012.07.07 14:16:34
Azt mondja Lajoska, hogy nehogy már pont matekból. Mikor ő csiszol a legszebben, és a félig takart fecskefarkú csapolása is neki sikerült a legjobban. Igaz, egyszer a furnérfűrészt belehúzta a kezébe, de hát ki nem? És gyanús az is, hogy a szerkezetlakatosok anyagismeretből bezzeg.…..
A szabad hétvégének lőttek. Steinmann Lujza újabb sms-t kapott, a sim kártya betelt, kérjük töröljön, hát törölt is volna, csupa dögunalom megbízás, csapágy gyártók éves közgyűlése, orvosi konferencia a lúdtalpról, egy tolmács nem válogathat, mert akkor nem hívják…..
Hölgyek Öröme A Nagy Könyv 2012.06.30 11:19:00
Ezúttal nem kell attól tartani, hogy az irodalom lila ködébe irányítom a blog olvasóját. Egy olyan művet szeretnék bemutatni, amelynek a művészethez van a legkevesebb köze. Ebben az évben minden érettségiző ajándékot kapott a kormánytól, egy nagyméretű képes albumot. Címe:…..
Amikor az olyan szokásos lózungokat halljunk vezető politikusaink szájából, hogy „hazai vállalkozások támogatása" meg „hungaricum" és „munkahelyteremtés fiataloknak" valószínűleg mindenki előtt más kép jelenik meg. Van, aki kizárólag mezőgazdaságban tud gondolkozni, mert…..
Hölgyek Öröme A 400-tól délre 2012.06.26 17:22:00
Mindennek Lucy az oka. Minek kellett a 400-ba szerveznie a HÖRÖM-találkozót?! Beleszerettem a Kazinczy utcába! Ha van egy kis időm, szívesen csavargok azon a környéken, és magammal hurcolom rokonságom másik „időmilliomosát”, a fiamat. Találtunk egy pazar helyet, amit…..
Gyerekszoba Az igazi Barbie és Ken 2012.06.26 12:32:00
Mindig is sejtettük, most pedig Dina Goldstein In the Doll House című fotósorozatának köszönhetően bizonyosságot is nyerhettünk, hogy Ken meleg. Amivel semmi probléma, ha közben nem kedvenc Barbie-nkkal élne házasságban. Kislányként sem a férfi megtestesítője volt számunkra Ken,…..
Török Zsófi 2012.06.26 18:45:33