Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1 db Magyarország

0 bejegyzést írt és 207 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben hülyeország hülyekormánya népesedési kerekasztal körül vitatkozik, hogy mitől lenne itt több középosztálybeli gyerek, hülyeország hülyeönkormányzata mindent megtesz azért, hogy a gyereknevelés minél nagyobb szopás legyen.Mint ahogy az egész országban, úgy a mi…..
1 db Magyarország 2012.05.12 00:41:46
@jotunder: aki kurvának áll ugye, az ne nagyon csodálkozzon ha elkezdik baszni.
1 db Magyarország 2012.05.12 09:14:09
@maroz: @Kettes: kezd sok lenni a mellébeszélés, megkérdezem huszonnyolcadszorra is, hogy hol van ez a mighty óvoda, ahol a környéken hely nincs, BKV nem jár arra de gondolom még a kóbor kutyák se szarnak oda, akkora fekete lyuk van ott. Ne fárasszátok magatokat a mellébeszéléssel meg a kimagyarázássál. Nem fogom HELYETTED elintézni a szaros parkolóhelyedet, csak azért mert full életképtelen és antiszociális vagy, gondolom a víz is kiver ha valakivel beszélgetni kell. Viszon elmegyek és megnézem hogy valóban ekkora parajelenségek vannak ott, vagy megint csak vetítesz.

Az önkormányzatiság arról szól hogy helyi szinten el tudod intézni ezeket a problémákat, de hát gondolom ti a Kádár-rendszerben szocializálódtatok, inkább kussoltok csak ne kelljen semmit csinálni. Erre annyi a reakciótok hogy ÉN intézzem el? Komolyan? Felnőtt emberek vagytok vagy ez valami elbaszott vicc amit fehér ember nem érthet?
1 db Magyarország 2012.05.12 09:16:50
@HaKohen: na hátha neked a haverjaid két agysejtjénél kicsit több jutott. Hol van ez a rosszéletű, aljas fideszes óvoda ahol kilométeres körzetben nem parkolhat a derék MSZP-szavazó?
A Hírszerző elindított egy cikksorozatot, ahol a felkért szakértők írják le a véleményüket a cigányság helyzetéről. Az első írás, amelyet Forgács István írt, mindjárt óriási kavart.Pesty László visszatért a MTV-hez, és az első dokumentumfilmje ebben a témában…..
1 db Magyarország 2012.03.21 19:00:55
@sárkányfő: "bár a filmet nem nézem meg, nekem nincs időm ilyen Papp meg Pesty félékre, ahogy Bayert sem olvasok" -- nem olvasod el amit Bayer ír, nem nézed meg amit Pesty készít, de már a 10. kommentben hőbörögsz hogy ilyet hogy lehet. Ennyire ráérsz ostobának lenni?
A szerző (Droli) azt az elmebeteg ötletet találta ki, hogy emigrál - Magyarországra. Az erről szóló élményeit, tapasztalatait egy posztsorozatban írja meg, mindenki nagy örömére. (Ezt azzal egészíteném ki, hogy úgy másfél hete már múltidőben értendő az emigrál ige…..
1 db Magyarország 2012.03.19 18:26:06
@Fedor: érdekes disszonancia hogy Orbánt egyfelől azért aljazzák mert a velünk élő kommunizmus meg gondoskodó állambácsi megtestesítője, majd ugyanezek az okos emberek azért ágálnak mert megszüntetik a korkedvezményes nyugdíjakat (az egyik legbátrabb lépés '90 óta IMHO), megnyesik a munkanélküli segélyeket, az adórendszer átalakításánál megadóztatják a minimálbéreseket, bevezetik a tandíjat stb stb. Ugyanakkor valahogy az mindig kimarad hogy nem Orbán állította bele a földbe az országot a hitelből megvalósított jóléti rendszerváltással, idősek full ingyenes utazásával, 13. havi nyugdíjjal és egyéb őrültségekkel.

Szóval árnyaljuk azé' egy kicsit ezt a fideszkommunizmusos propagandát, mert ez így elég nagy logikai bukfenc.
1 db Magyarország 2012.03.19 21:03:12
@Fedor: ezért nem fogok soha GYF-re (meg semmi olyan formációra amihez neki köze van) szavazni; aki évekig csak a kifogások gyártására volt képes az most hirtelen megtáltosodik és a rossz kompromisszumok meg a "bársonyos" reformok helyett majd valódi változások lesznek? Orbán legalább elég tökös ahhoz hogy átnyomja azokat az intézkedéseket amik lehet hogy most fájnak, de visszatekintve valószínűleg ugyanúgy megszépülnek majd mint pl a Bokros-csomag.
2011. október 22-én – az MSZP-n belül egy éve létrejött Demokratikus Koalíció Platform első születésnapi ünnepségén – Gyurcsány Ferenc bejelentette, amire már mindenki számított: Demokratikus Koalíció Párt néven új, saját elmondása szerint baloldali,…..
Hatalmas méreteket ölt a hisztéria, talán sokan nem vártunk ennyi óbégatást. Pedig előre lehetett tudni, hogy a külföldet szolgaként, hazánk stabilitását bármikor feladó MSZP-SZDSZ hátország mindig lesben fog állni, hogy mikor árulkodhat és fordíthatja ellenünk a nemzetközi…..
Összeállítottam 4 kérdést arról, hogy mennyire mosták át a zemberek józan ítélőképességét, racionális várakozásait a jelenlegi hatalom eddigi cselekedetei, kommunikációja. — Önt egy közúti ellenőrzésen gyorshajtásért helyszíni bírsággal sújtják. Tudomására…..
1 db Magyarország 2011.11.27 23:25:31
@jotunder: '„Találtunk törvénysértéseket, azonban nem olyan súlyúakat, ami a sikeres érettségi vizsgák megismétlésére köteleznének minket vagy az intézményt” - nyilatkozta Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke.'

Vajon akkor is ennyire érdekelne téged a vizsgálat eredménye ha Kövér fiát terelgetnék az érettségin a jó irányba a lelkes oktatók?
Ha van az országban olyan pont, ahol a választópolgárokat nem lehet megvezetni a Fidesz médiapropagandájával, az leginkább a II. kerület. Itt felelősen gondolkodó, tudatosan szavazó, viszonylagos jólétben élő polgári réteg alkotja a népesség túlnyomó hányadát. Ezeket az…..
Mindössze három hete írtunk arról, hogy ha tovább romlik az állampapír aukciók lefedettsége, hamar bajba kerülhetünk. Nem akartunk farkast kiáltani, de most már látjuk, akár hónapokra is lehetünk a csődtől. Az államcsődhöz ugyanis nem kell más, mint néhány sikertelen…..
1 db Magyarország 2011.11.12 15:59:47
@egyenlito: full kreténben nyomod? :)
1 db Magyarország 2011.11.12 17:36:54
@egyenlito: most moralizálhatunk meg okoskodhatunk, vagy visszatérhetünk az eredeti állításomhoz, miszerint a bejegyzés félrevezető és szándékosan csúsztat (lásd januárig muszáj kötvényeket kibocsátani az akkor lejárók pótlására). Ezzel vitatkozz ha akarsz, a vicceidet meg tartogasd az ideológiai továbbképzésre az elvtársaknak.
1 db Magyarország 2011.11.12 18:35:59
@agyamputáltak: ez pontosan így van, a külső és a belső környezet is látványosan romlott. Sajnos a Fidesz még rá is tesz erre egy lapáttal, valami furcsa okból szeretnek a tűzzel játszani, ehhez pedig teljesen ész nélkül kommunikálnak.

Ettől függetlenül a bejegyzés csúsztat amikor azt sugallja hogy heteken belül államcsőd (legalábbis súlyos finanszírozási probléma) léphet fel. Középtávon ez egyébként reális esély, de most nincs olyan közvetlen veszély mint pl 2008-ban.
Nem számolok azzal első gondolataimban, hogy Orbán Viktor 2014 előtt megbukik. Bár ahogy Európa döntött Papandreu és Berlusconi sorsáról, dönthet Orbánéról is. Jelenleg azonban még erős a parlamenti kétharmad és túlságosan megosztott az ellenzék. Már csak azért sem…..
Tényleg senki nem állíthatja, hogy nem szóltak neki: a Fidesz nem szereti a piacot. Mint ellenzéki párt és folyamatosan a privatizáció ellen hőbörgött és államosítást ígért, s most meg is lépi. Mi, akik a politika következetlenségét (is) centrális kérdésnek tekintjük,…..
Örülünk, Vincent? Megalapozott 2011.09.23 22:07:00
A Költségvetési Tanács 2:1 arányban megalapozottnak találta a 2012. évi költségvetés tervezetét. A Költségvetési Tanács szakmai tekintélye azon a napon szűnt meg, amikor Orbán benyomta két ölebét, Járai Zsigmondot és Domokos Lászlót, és ezzel kétharmados többséget…..
1 db Magyarország 2011.09.24 11:09:50
@Kettes: Verest ne keverjük ide, nagyon nem korrekt összemosni a dolgot, Járai meg Simor mondhatja hogy nekik egy nagyon szűk eszköztáruk van (és igazuk is van), Veres viszont sikeresen juttatta el az országot a 2008-as kvázi államcsődig. Az ellenzéknek meg pláne nem dolga hogy "felelősen gondolkodjon", egyáltalán te láttál már olyat? Én az elmúlt >20 évből nem emlékszem ilyenre.
 Az adórendszer nem csupán Magyarországon, hanem a gazdasági fejlődés útján haladó országok legtöbbjében is a gazdaságpolitikai alkalmazkodás legközvetlenebb eszköze, s már csak emiatt is olyan sebességgel változik, hogy nehéz róla tartósan érvényes értékelést, akár…..
1 db Magyarország 2011.09.22 13:09:31
@STX Joe: nem az SZJA vs osztalékadó a téma (mindkettő 16%), hanem a járulékterhek. Osztalék/egyéb tőkejövedelem után sokkal kedvezőbb a járulékok mértéke. Ahogy a cikkben is szerepel, SZJA-ról vitatkozni szartologatás, a járulékok magas szintje a probléma, azt viszont csak úgy lehet csökkenteni ha nyugdíjra + TB-re kevesebbet költünk vagy keresztfinanszírozunk.
1 db Magyarország 2011.09.22 13:21:02
@kriszi: aki képes ingatlant venni/építeni és annyira ki van centizve a pénz hogy problémát jelent neki egy 0.25%-os adó az gondolja át még egyszer nem kellene -e inkább az albérletben maradnia (plána ha csak kamatokra a felvett tőke 8-10%-át fizeti ki minden évben ha hitelből veszi), vagy kisebb projektben gondolkodnia. Kb ugyanaz a kategória mint a minimálbéres aki hitelt vesz fel és a törlesztő viszi a jövedelme 80%-át. Okos? :) A "kisember" meg menjen kicsi lakásba. Papíron Boldvai is bruttó 250e-ből épített fel egy 1000m^2-es palotát, szóval ezt a kádárkorból itt maradt berögződést hogy a "kisembernek" semmit se kelljen fizetnie felejtsük már el. Mindenki a jövedelméhez/vagyonához mérten fizessen, kivételek pedig csak extra esetben legyenek (pl fogyatékkal élők, rokkantak, stb).

Az ingatlanoknál pedig nem szabad elmenni abba az irányba hogy házanként becsüljük fel mennyit ér. Típus alatt érts inkább komfortfokozatot.
1 db Magyarország 2011.09.22 15:36:52
@STX Joe: kérdés meg tudja -e tenni. Viszont az albérlet sokkal rugalmasabb, bármikor át tudsz költözni egy kisebbe/olcsóbba. A lényege az volt a hozzászólásomnak, hogy aki úgy vesz lakást hogy kicentizve, 10 évig párizsin élve talán tudja fizetni az gondolja át még egyszer. A többieknek pedig belefér egy pár tizedszázalékos ingatlanadó.
A frankhitelt a legtöbb hitelfelvevő megszívta. De kié lesz a torkos borz érdemérem?   Életbiztosítással kombinált lakáshitel. Hallott már róla? Ha nem, akkor szerencséje, van, ha igen és kötött is ilyet, akkor jó eséllyel indul a vesztesek vesztese díjért. A 180-as…..
1 db Magyarország 2011.09.20 13:21:21
@belekotty: a kettőnek mi köze egymáshoz? A befektetés+ÉB bizonyos esetekben kedvező megoldás.
Megfogadtam, hogy nem foglalkozom Kertész Ákos amerikai Népszavában megjelent nyílt levelével – a nyílt levelekről általában is elmondtam már lesújtó véleményem. A legfőbb okom erre az volt, hogy a közélet ezen a szinten, pontosabban egy bizonyos szint alatt nem érdekel. Az…..
1 db Magyarország 2011.09.15 12:19:17
@Nils. H: tévedés, nem kért elnézést, sértett hangon még picsogott egy sort miszerint "helyesen ilyen mondat nincs".
1 db Magyarország 2011.09.15 12:24:22
@is: válasszuk szét hogy mit alkotott, tett az illető, amiért becsülni-tisztelni lehet ill. ha valamilyen megnyilatkozásával felrúgta a szaros vödröt. Attól hogy valaki elismert, sikeres ember, alkotott valamit még nem jogosult arra hogy népcsoportokat faji alapon elítéljen. Ez nem hogy nem PC, hanem kimondottan szélsőséges, náci ideológia.
Subnormalia, azaz Doktorland OMG 2011.09.13 03:21:07
Megkaptuk. A Kedves Vezető a Parlamentben Országvédelmi Tervet jelentett be, amely 6 pontból áll. Parádésabbnál parádésabb pontok, de különösen a 4. pont tetszik: Otthonvédelmi Akcióterv. A lényege, hogy aki végtörleszti deviza alapú hitelét az rögzített árfolyamon teheti ezt…..
1 db Magyarország 2011.09.13 11:17:10
A Ténytár is elemezte, hogy a vártnál kisebb gazdasági növekedés és az egykulcsos adó bevezetése miatt kieső adóbevételek miatt komoly megszorításokra kiigazításokra lehet számítani. Bár ennek mértéke 2012-ben lesz jelentősebb, már az idei problémák kezelése érdekében is…..
1 db Magyarország 2011.09.09 14:38:59
@movhu: neked a netet kisteherautón viszik házhoz? :) Az operátorok meg hosszútávú szerződéseket kötnek karbantartásra/üzemeltetésre az alvállalkozókkal, ráadásul az utóbbiak alkupozíciója a béka segge alatt van, aki 1Ft-tal árat emel nézhet új ügyfelek után.
Varánusz Te is fiam, Uj Péter? 2011.09.06 06:16:47
"Eljött az a pillanat, amire nem hogy nem vártam soha, de igazán még fogadni sem mertem volna rá, hogy eljön valaha: távozom az Index szerkesztőségéből. Közismerten vonzódom az új kihívásokhoz, már pendelyes koromban is új kihívásokkal játszottam a porban. Az…..
Nemsokára készül a költségvetés, és természetesen ismét előkerült a kérdés, hogy jó-e a jelenlegi egykulcsos jövedelemadó-rendszer vagy sem - én nem akarom megmondani a frankót, mondjátok meg ti! A következő posztban öt izgalmas elméleti lehetőséget vázolok fel röviden,…..
1 db Magyarország 2011.09.05 23:31:13
@is: vagyonadó most is van, építményadó és a súlyadó is az.

Attól meg hogy valamire 10 vs 1 példát tudsz hozni még nem lesz "igazabb" amit te állítasz.
Policity Adóparadicsom 2011.09.05 09:04:00
Egyre többször és több helyről hallani azt, hogy az egykulcsos adó eltörlésével többletbevételhez juthatna a kormány, ami a gazdasági szabadságharc közepette, és egy „harcos ősz” előtt nem jönne rosszul a költségvetésnek.Az MSZP és Szanyi Tibor régóta hangoztatja…..
1 db Magyarország 2011.09.05 21:17:11
@rókafogta: szövegértés nem az erősséged mi? Kérdeztem valamit, arra válaszolj, a sallangokkal tele a padlás is meg a tököm is. Köszi. :)
1 db Magyarország 2011.09.05 21:46:31
@rókafogta: nincs ebben semmi irónia, valahol eltűnt 500 milliárd Ft. Az "emberekhez" kevesebb jut, mivel az új SZJÁ-val állítólag úgy en bloc rosszul jártunk, a költségvetésből hiányzik, hol van? :) Még a végén kiderül hogy Matolcsy mégiscsak varázsló, eltüntette úgy hogy senki sem akad a nyomára.
A disznótor nem a pörkölt felzabálásával, hanem a vér felfogásával kezdődik - ez az ősi felcsúti bölcsesség jutott eszembe, mikor az Alkotmánybíróságról kiszivárgott, manyupokkal kapcsolatos határozattervezetről olvastam. Hajaj, lesz baj elég. A tervezet ugyanis kimondja,…..