Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ftxpmj

0 bejegyzést írt és 205 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy végiggürizett hét után jól esne a tudat, hogy minden munkával töltött percet honorál a cég. Ez a valóságban viszont egyáltalán nem így van, rengeteget dolgozunk ingyen. Ráadásul a nőket ezen a téren is nagyobb hátrány éri. A csárton azt láthatod, hogy az OECD országokban hány óra munkát nem…..
Ha mindig is érdekelt, hogy milyen, amikor direktbe a kormány vagy egy párt íratja a cikkeket az érdekkörébe tartozó médiafelületeken, akkor az idei október 23-i megemlékezéseknél nincs is jobb alkalom ennek az illusztrálására. Az ATV szúrta ki, hogy az Origo már 17:05-kor kiélesített egy cikket a…..
ftxpmj 2016.10.24 22:55:44
@Kancsendzönga:

nagyon durva, ahogy kamuzik az Index megint...

Remélem a néphazugság után őket is beszántják, a Sajó meg társai mehetnek Angliába mosogatni, ennyi patkányt ugyanis nem szív fel a Soros féle 444 fedélzete. :D

Hogy is volt a migráncsokkal nem jönnek be terroristák mantra, amit hónapokig nyomtatok, Sajó?

Vagy arról írtatok glosszát, amikor a szépemlékű néphazugság a Teréz körúti robbantásnál a saját volt fotósuk nyilatkozatát közölte le igen érdekes tálalásbanban, úgy hogy annak helyre kellett igazítnia őket?

Nekik az volt az egyik utolsó hazugságuk, már várom, hogy nektek melyik lesz az. :D
ftxpmj 2016.10.25 00:02:42
@sajó d.:

Ahogy fenntebb írták a Jobbik rendezvénye 16-kor kezdődött, gondolom ez a tény nem véletlenül maradt az írásodból... A Jobbik szerint nem volt botrány, szerintem meg a Kossuth téren sem volt (hacsaknem a sípolás az), az hogy pár libsit elgyepálnak az nálam nem botrány, legszívesebben a napi rutinom részévé tenném. :D

A két kérdésre viszont "elfelejtettél" válaszolni:

"Hogy is volt a migráncsokkal nem jönnek be terroristák mantra, amit hónapokig nyomtatok, Sajó?

Vagy arról írtatok glosszát, amikor a szépemlékű néphazugság a Teréz körúti robbantásnál a saját volt fotósuk nyilatkozatát közölte le igen érdekes tálalásbanban, úgy hogy annak helyre kellett igazítnia őket?"

Egyébként oké, fogadjuk el, hogy az origo egy geci patkány banda (korábban is az volt, de akkor a ti oldalatokon), de ti sem vagytok különbek, akármit hazudsz magadnak. :D
Nem ez az első alkalom, hogy erről a sorozatról írok, de talán furcsának tűnhet, hogy most kifejezetten a 6. évadot választottam témául, hiszen korábban nem beszéltem külön az egyes évadokról. Hogy ezúttal mégis megteszem, arra egyetlen mentségem van: az, hogy a 6. évad alapvetően különbözik a…..
ftxpmj 2016.07.15 12:47:42
@András Tibor: Már hogy előzné meg az öröklésben az apa legidősebb élő fiát az apa nővérének fia? Akit amúgy mindenki törvénytelen gyereknek tud, kivéve Howland Reed-et és most már Brant.

A törvénytelen fiút amúgy még akkor sem fogadták el sokszor uralkodónak , ha maga az uralkodó törvényesítette korábban és jelölte törvényes örökösének, lásd Mátyás király és Corvin János esetét a magyar történelemben.
ftxpmj 2016.07.15 17:06:46
@Csőszbocskor: Látom te sem olvastad a könyveket, de a szerzőről tudsz nyilatkozni. :) Az egyik indexes "újságíró" is beégette magát egy ilyennel nemrégen...

A sorozat sokkal véresebb, mint a könyv, D&D-ék kinyírtak egy csomó karaktert, akik a könyvben élnek.

A vörös nászon a könyvben például ott sincs Robb felesége, mégcsak nem is terhes, nemhogy terhesen a hasába döfködve legyilkolják, ugyanez igaz Shireen-re, akit nemhogy nem éget meg az apja, hanem feltehetően fontos szerepe lesz a továbbiakban, sőt szerintem ő pályázik a legjobb eséllyel a Vastrónra a végén, bár most még outsidernek tűnik a könyvben, ja és még Targaryen vér is folyik az ereiben amúgy, Ser Barristen is él a könyvben, nem szurkálja senki halálra, ő kormányozza Meerent éppen (és nem Tyrion), amíg Dany távol van...

És még lehetne sorolni, szerintem azt lehet mondani, hogy a könyvben lényegében nincs hatalmi szemszögből megindokolhatatlan gyilkosság, Ned Stark lefejezése is érthető volt Joffrey szempontjából, így akarta demonstrálni, hogy ő a király és nem az anyja uralkodik helyette.

A könyvből az is kiderül, hogy Catelynt nem is akarták eredetileg megölni a vörös nászon, csak véletlenül alakultak úgy az események.

Emellett a könyben az a fantasztikus igazán, hogy lényegében minden szereplő döntése logikus a saját szempontjából, hiszen ők nincsenek mindazon információk birtokában, aminek az olvasók igen, az egyik legjobb amikor Cersei azon morfondírozik, hogy de jó lenne ha itt lenne Kisujj, biztos lenne valami ötlete, a következő fejezetben meg éppen Kisujj keveri a kártyákat Cersei ellen és azon örömködik, hogy Cersei pont azokat a hibákat követi el amikre ő számított.

Tehát a könyv a sorozattal szemben nem az erőszakban tobzódásról szól, hanem a hatalmi harcról és ebben a harcban tök normális, hogy egyes szereplők kigolyózásra kerülnek, akár egy vörös násszal vagy egy esetleges wc-n történő lenyilazással.

Másrészt a könyvben történetvezetési logikátlanság sincs, gondolok itt olyanra, hogy a sorozatban az Éjjeli Őrség átengedi a vadakat, majd miután(!) átengedték őket megölik a parancsnokukat, mert hogy átengedte őket. A könyvben ez úgy néz ki, hogy átengedik a vadakat, nehezen de megteszik, viszont ezután Havas Jon a Boltonok ellen akar vonulni, amikor megtudja, hogy náluk van Arya (aki nem is ő), ugye ez az Őrség szempontjából árulás, mert az Éjjeli Őrség eskü szerint független a birodalmi csatározásoktól és ezért ölik meg végül a társai, poén lenne amúgy ha nem támadna fel a könyvben.
ftxpmj 2016.07.15 23:04:34
@Hizdahr zo Loraq: én például tök másként látom.

A könyvekből nekem inkább az jön le, hogy a nagy családok a Starkok, a Baratheonok, a Lannisterek, a Targaryenek csak mellékszereplők két alacsony sorból felkapaszkodott lényegében senki játszmájában, ők Varys és Kisujj, A tűz és jég dala szerintem igazából róluk szól, Varys a tűz, Kisujj a jég, Varys a jó birodalom ideájáért, Kisujj a hatalomért magáért küzd és nem biztos, hogy a birodalom a Varys féle jó birodalom ideájával járna jobban. Hozzájuk tud felnőni valamennyire Tyrion és Tywin és kisebb részben Cersei vagy a Töviskirálynő is, de Ned vagy Robb Stark példul igazi kóklerek mellettük.

Ahogy Daenerys és Havas Jon is, ők csak sodródnak az eseményekkel, a könyvfolyam végére szerintem mindkettő halott lesz.

A sorozatból amúgy tényleg marginálisnak tűnhet Varys és Kisujj harca, de ott is voltak jó pillanatok, nekem ez az egyik kedvenc részletem az egész sorozatból:

www.youtube.com/watch?v=tejsD8QdlN8
A tavalyi, ötödik évad záróepizódját 8,1 millió amerikai látta a tévében, amivel a sorozat történetének legnézettebb epizódja lett. Jóhogy, Havas Jon abban a részben halt meg, azt meg mindenki látni akarta. A hatodik évadot olyan nagy felhajtás övezte, hogy várható volt a rekorddöntés - inkább azon…..
Lassan lemegy a teljes csoportkör a foci-Eb-n, és a közvetítés már több mint egy teljes hete ültet nagy számban olyanokat is a tévé elé, akiknek amúgy eszükbe sem jutna a köztévére kapcsolni. Számukra egy alternatív valóságra nyílik ablak a közvetítések szünetébe beszúrt, egyperces mini-híradóval,…..
ftxpmj 2016.06.20 18:32:01
@évisokk: én kinn voltam Marseille-ben az Izland elleni meccsen és nevetséges volt az ellenőrzés a beléptetésnél, még a magyar bajnokikon is komolyabban megmotoznak, itt csak gyorsan végigtapogattak, még a zsebemben lévő bazi nagy kulcscsomót se vettették elő, kés simán lehetett volna nálam, de akár komolyabb dolog is, táskát simán bevittük, csak tessék-lássék módon néztek bele, ki se kellett pakolni...

Amit szerintem csinálnak a biztonságiak, az a face controll, aki arcra gyanús azt szerintem komolyan átvizsgálják, nyilván egy fehér láthatóan a magyar táborból igen csekély eséllyel terrorista, ezért hagyják hadd menjen, ne torlódjon a sor, mert az is veszély, még akkor is ha esetleg valaki közülük bevisz egy petárdát vagy görögtüzet, hiszen kit érdekel, az igazi cél nem az ő kiszűrésük, hanem a terroristáké, a párizsi merényleteknél is az volt, hogy a biztonságiak megállítottak egy robbaómellényest és nem tudott bejutni a stadionba.

Ami még kemény volt a meccsen, hogy mi vegyes szektorban ültünk, voltak magyarok, izlandiak, sok francia és közülük jó pár rossz arcú arab, na közülük néhány a marseille-i nyárban pufi dzsekiben vagy más kabátban ülte végig a meccset, simán kinézem belőlük, hogy csak azért voltak ilyen cuccban hogy a meccsnézés mellett ráhozzák a frászt a biztonságiakra, mert az milyen vicces már, na őket szerintem keményen átvizsgálták a beléptetésnél, tehát a cél szerintem nem a petárdák kiszűrése.
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca hatodik évadának ötödik részét. Ismét megpróbáljuk összefoglalni az eseményeket. Spoilerek a tovább mögött...
ftxpmj 2016.05.24 14:23:47
@PtY: Inkább Cersei és Jamie Targaryenek, nem véletlenül vonzódnak annyira egymáshoz. ;)
Vigyázat, spoilerveszély! Legalábbis ezt nyilatkozta most a Variety-nek a két showrunner, David Benioff és D.B. Weiss. A mostani évad után már csak 13 epizódot készítünk, és mindent az utolsó körre teszünk fel. Jelenlegi állás szerint tehát lesz egy 7 részes 7. évad, aztán egy 6 epizódos 8.…..
ftxpmj 2016.04.15 17:36:26
@tryclops:

A könyvben nem mérgezik meg Myrcellát, csak Dorne-ban megtámadják és lecsapják karddal az egyik fülét, tehát a könyvben még él, sőt Jamie nem is ment érte.
Pedig a HVG riporternője megkérdezi Galambos Istvántól az MTVA vezérigazgató-helyettesétől, hogy akkor mi is a helyzet a Kossuth-díj-szabállyal, de csak elnéző mosolyt kap cserébe. Kommentárt nem fűzünk a dologhoz, mert minek.   ..
ftxpmj 2014.08.12 12:28:57
LOL!

Eddig nem kommenteltem a Bajor témát, de szerintem Bajor Imre egy ripacs volt, akinek semmi helye a Híradóban.

Most rákerestem, hogy mi is pontosan a ripacs és na milyen cikket találtam a Velveten:

velvet.hu/celeb/ripa080506/

Velvet.hu: Tíz tévés ripacs, de ki a legripacsabb?

Bajor Imre az élmezőnyben...

:)))))))))))))))))

Szánalmas sixx, az MTVA helyében kiadnék egy közleményt, hogy miért is kellene az index.hu szerint a Híradóban olyan ember halálhírének szerepelnie, aki szeintük is csak egy ripacs. :))))

Nehéz lehet megérteni, hogy bár Bajor is és Zente Ferenc is szerepelt a Szomszédokban, mégsem ugyanaz a kategória a két ember...
  Kedves Majtényi László!Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook csoport (Milla) szervezőiként először is szeretnénk megköszönni, hogy az EKINT munkatársai közérthető és iránymutató diagnózist készítettek az elmúlt két év alkotmányos ámokfutásáról.…..
Az egész azzal kezdődött, hogy az Egyenlítő blog megírta, hogy a Tv2 annyit tudott mondani az Educatio 2012 kiállításról, hogy a habos palacsinta fogyott a legjobban a rendezvényen. Pedig történt ott más is. Egyrészt jól fogyott a nutellás palacsinta, másrészt a Hallgatói…..
ftxpmj 2012.01.24 02:16:48
@Zotan: Ingyenes oktatás nincs, az adófizetők fizetnek, a világ 90%-án a felsőoktatás tejesen fizetős eleve.

Egyébként félre vagy informálva, ami nem véletlen, a média a tájékoztatás helyett csak a hangulatot kelti.

Tehát: semmit nem kell azonnal fizetni, hanem 20 éven belül kell a képzési idő 2-szeresét ledolgozni, ahogy írtam, 20 éven belül 6-12 évet.

Az állami támogatottról eleve csak az kerül ki, aki gyenge teljesítményt nyújt (ez eddig is így volt), nem látom értelmét, hogy a gyenge hülye miért legyen orvos, a hülye gazdag sem lesz az, mert kizárt hogy elvégezze, az orvosi nem így működik szerencsére.

De! Egyébként van Diákhitel 2 program és nézzük akkor meg ezt az orvosi egyetem példáján. Van egy szegény diák, aki bekerül államira, de gyengébben teljesít és átkerül fizetősre, úgy dönt, a gyenge teljesítménye ellenére folytatja, mert majd jobban fog tanulni ezután, felveszi a Diákhitel 2-t, tudom szerinted eladósítja magát, szerintem befektet a jövőjébe, jó lesz a teljesítménye, elvégzi az egyetemet, orvos lesz és most jön a te kérdésed, hogy az alacsony orvosi fizetésekből hogyan fizeti vissza a hitelt, ami ugye az orvosknál eléri a félévenkénti 1 milliót(eddig is ennyi vot egyébként)? Hát úgy, hogy a közszolgálati dolgozóknál az állam átvállalja a hitelt! Persze, ha elmegy külföldre ezt azonnal meg kell kezdenie törlesztenie, mert ez hitel és nem ösztöndíj, erre nem vonatkozik, hogy 20 éven belül 6-12 évet kell itthon dolgozni és az is logikus, hogy a külföldön dolgozó orvosnak miért fizesse a magyar állam a hitelét, meg azt amúgy is vissza tudja a magasabb fizetéséből.

Egyébként állításoddal szemben most nagyobb esélye lesz a szegény gyereknek orvossá válnia, mert eddig is átkerülhetett költségesre, ha nem teljesített elég jól és eddig is 1 millió volt egy félév az orvosin, de eddig nem volt Diákhitel 2, ami mégcsak el sem adósítja, mert Mo-n dolgozó orvosnál az állam fizeti vssza, ha külföldre megy, akkor meg megoldja magának.

Sajnos te is félre vagy informálva, pedig ez egy logikus jó rendszer lesz, egyébként sajnos a diákokat is félre vezeti ez a mocsok média, mert a hangulatot keltik a tájékoztatás helyett.
ftxpmj 2012.01.24 03:19:23
@bretman: mivel 20 éven belül kell a képzési idő dupláját Magyarországon dolgozni, ezért aki rögtön diplomázás után megy külföldre és nem is jön haza közben dolgozni és 3 éves képzésen volt az 14 év után kezd fizetni, de egy orvos, akinek 12 évet kell itthon dolgoznia már 8 év után megkezdi a fizetést, a visszafizetés módja kérdéses, nekem a részletekben történő lenne logikus, de akkor meg kellene terhelni kamatokkal értelemszerűen, mondjuk jegybanki alapkamat alapján, egyösszegben is lehet, akkor nincs kamat értelemszerűen, de ez körülbelül olyan, mint hogy sokan sírnak a magánnyugdíjuk után, miközben a törvényben eleve nem volt szabályozva a kifizetés módja sem, mondván még nem tartunk ott hogy magánnyugdíjat kelljen fizetni, lehet itt is ez van, mert ezek még odébb vannak, bár leeht benne van a törvényben csak én nem tudom, a kedves médiának kellene pontosan ezekről tájékoztatni és nem a hangulatot kelteni.

A nők 3 gyermek szülése utáni helyzet a Diákhitel 2-re vonatkozik, szerintem ott is az van, mint az orvosoknál, hogy az állam átvállalja tőlük, ha Magyarországon dolgoznak, ha külföldön akkor vállalják maguknak.

Eléggé keveredik itt az ösztöndíj/részösztöndíj és a Diákhitel 2 program. Ugye van az, hogy pl. a jogászoknál/közgazdászoknál kevés állami hely van és aki nem kerül be ösztöndíjra az vehet fel Diákhitel 2-t és végzés után, ha a közigazgatásban helyezkednek el az állam fizet helyettük, a magánszférában meg maguknak vagy van olyan is, hogy adókedvezményeket kapnak a magáncégek az alaklmazottuk törlesztésre, ilyen cafetérában működne kb. a dolog, ha jól értettem.
ftxpmj 2012.01.24 04:14:17
@bretman: elég szarul van eleve kommunikálva az egész és ugye defenzív kommunikációt folytatnak.

A mandíneres blogban szerintem csak a diplomát nem vagy nem időben szerző 3 gyerekes nőkre vonatkozik, semmi értelme nem lenne annak, hogy elengedjék a külföldön élőknek, logikusan kell szerintem gondolkodni vagy majd ahogy szokták, észreveszik és befoltozzák egy módosítóval, ha valóban így lenne a törvényben.

Egyébként a fenti mandíneresből még egy érdekesség jön le, ha valaki nem tud időben végezni, akkor a teljes támogatási összeget vissza kell fizetni végzés után, ha azonban nem végzi el akkor csak a felét, tehát érdemesebb lehet inkább hagyni a francba, főleg mondjuk az informatikusoknál, ami elég kemény a jobb helyeken, mert ebben a szakmában nem nagyon kérnek diplomát sehol.
Tizenkilenc évnyi közös munka után Molnár Levente Cseresznye kilépett a Tankcsapdából. A távozás okaként az együtt töltött évek alatt megfáradt emberi kapcsolatot jelöli meg a zenekar sajtóközleménye. „Cseresznyével közel húsz évet dolgoztunk együtt.…..
ftxpmj 2012.01.16 18:05:44
@zero: Lassan a mindentfikablogodra is igaz lesz...
Percek óta röhögök, ha Kafka itt élne, biztos ő is jól szórakozna, aztán persze megírná valami elborult novella formájában, amiből később Tim Burton egy még szürreálisabb filmet forgatna, természetesen Johnny Depp-el a főszerepben .."Szerzői jogok védelmére hivatkozva…..
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
A bulvárlapok egymásra licitálva rémisztgetik a jó népet. Szerdán a Blikk asztrológusa fokozta a világvége hangulatot azzal, hogy a csillagokból nukleáris katasztrófákat, háborúkat és forradalmakat jósolt 2012-re, de így visszaolvasva lófasz volt ahhoz képest, amit a…..
A Milla, ahogy eddig is, ezután is támogatni fog minden olyan kezdeményezést, ami a civilek tiltakozását szolgálja. De tiltakozni kevés. Ha nincsenek felelős állampolgárok, akik nem csak a nemtetszésüket, de az elvárásaikat is képesek megfogalmazni, akkor semmi sem fog változni.…..
TComment Nem is olyan kicsi kocsi 2011.12.15 05:59:41
A rajzfilmes karakter először szinte észrevétlen, de elég ránézni, s a tudatalattiban máris szívecskéket szül a cukiságfaktor. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
ftxpmj 2011.12.15 16:04:10
A Facebookon terjedő Mi az indián neved? alkalmazás, egy ügyesen álcázott adathalász eszköz. Ha megnyomtad a beleegyezés gombot az alkalmazás futtatására egy ékszerüzlet hozzájuthat személyes adataidhoz, és csatlakoznod kellett a Facebook oldalához, promócióhoz kötötte az…..
Márkos Domonkos az olaszországi hadifogságból 1919. november. 30-án ért véget, amikor megérkezett a csóri leszerelő táborba. 1918 és 1919 között a korábbi 82.-es gyalogezred hazaérkezett állománya Erdély védelmét látta el a román csapatokkal szemben, de M.D ebből kimaradt,…..
ftxpmj 2011.09.06 03:40:03
@Ssgt_Chris: Azért érzed úgy, mert a mai magyar ember teljesen elveszítette a realitásérzékét, elhiheted azok az emberek irigyelték volna a mi problémáinkat...
Onlinemarketing blog Indexre téve 2011.09.05 17:48:00
Az Index.hu tizedik születésnapján volt egy furcsa momentum. A CEMP - és ezen belül az Index.hu - két tulajdonosa beszédet mondott. (Most tekintsünk el az adózási trükköktől, és fogadjuk el: a két nevesített tulajdonos A tulajdonos: Spéder Zoltán és Nobilis Kristóf.) Amikor a…..
A Magyar Tudományos Akadémia ma hozta nyilvánosságra a 2012-2016 között támogatandó akadémiai kutatócsoportok listáját.   Ötvennégy pályázat nyert összesen 1457 millió forintnyi támogatást. 2006-ban nagyon komoly felhördülést keltett, hogy 79-re csökkent a…..
ftxpmj 2011.07.16 05:17:09
@dark future:

Az arányokat kellene nézni öreg..... Például amikor iskolabezárásokról hallunk mindig ilyen érveket hoznak elő, hogy itt pedig milyen művészeti oktatás van, milyen jó médiakommunikációs oktatás, milyen rajzszakkör, tánc oktatás, énekkar stb, de egyszer nem hallottam, hogy azzal jönnének elő, hogy milyen fizika fakultáció vagy kémia labor van vagy színvonalas biológia oktatás, ja, mert ezek nincsenek..... Fel kellene bizony fogni, hogy bölcsészekre, jogászokra, közgazdászokra nem lehet gazdaságot, országot alapozni, pontosabban lehet, olyan is lesz, mint Magyarország, vízfej, ami előbb-utóbb kipukkad.

Egyébként meg ha a bölcsészeken, jogászokon múlt volna elhiheted, hogy még mindig a fán lennénk.....
ftxpmj 2011.07.16 06:14:52
@dark future:

el is tartanak, nem is rosszul, sőt egyértelműen a reáltudományok rovására, de a fő gond, hogy ezeknek a bölcsészeknek/társadalom"tudósoknak" teljesen el van torzulva az értékrendje, elvesztették a kapcsolatukat a valódi világgal, teljesen rátelepedtek az alsó, a közép és a felsőszintű oktatásra is, jó példa például a történelem oktatás, ahol gyakorlatilag csak mellékesen jelenik meg az emberiség történetében a legfontosabb: a technikai fejlődés. A kultúra sem csak Petőfit, Jókait és társait jelenti, hanem van olyan, hogy műszaki kultúra, technikai/technológiai kultúra és ezekből az oktatási rendszer semmit nem közvetít a diákoknak(ma már ha jól tudom technika óra sincs, eltörölték, nyilván kellett a hely az ének-zenének és társainak), arról nem is beszélve, hogy ez a bölcsész, társadalom"tudós" slepp kisajátította az értelmiség szerepét, kinevezték magukat "értelmiségnek", a mai magyar "értelmiségben" senki nem reprezentálja a közvélemény előtt a reáltudományokat, valahogy trükkösen leválasztották őket erről a szerepről, gyakorlatilag sehol nem jelenik meg értelmiségként a kutatóorvos Vizy E. Szilveszter, Pálinkás József akadémiai elnökre is ráhúzták a fideszes jelzőt, holott az ország egyik legnagyobb fizikusa, a debreceni Atommagkutató Intézet igazgatója, ide is beírták, hogy biztos ügynök volt, hogy az USA-ban kutathatott, pedig csak egy nagy elme, egyébként elég jól vezeti az Akadémiát, de őt is bedarálják sajnos.
Blog harakiri Meghívót kaptam a Facebookon 2011. június 30-ra, a médiatörvény életbe léptetése előtti napra, ahol a meghívó blogger nyilvánosan megsemmisíti a blogját. Nem akar áldozat lenni, sem üldözött a véleménye miatt a saját hazájában. Erre mondhatja valaki, hogy "azt mondták", a blogokra nem…..
Kezdjük a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak. Ez idáig a legrémisztőbb fideszes törvényjavaslat, nem…..
ftxpmj 2011.06.21 18:33:06
@Borenbukk: Mert a heti 20 óra munka az aztán hitleri eljárás, sőt rosszabb!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ftxpmj 2011.06.21 18:40:55
@dokuka: gondolkozz már, itt arról van szó, hogy az emberek tekintélyes része, otthon ül és várja a segélyt, munkát nem is keres, mert neki kényelmes ez az életforma, értsd már meg a másik opció az, hogy akkor nem kapnak semmit, éljenek amiből tudnak, igenis elvárható, hogy csináljanak valamit a pénzért.
ftxpmj 2011.06.21 18:55:47
@dokuka: Butaság. Az erkölcsi nevelésről: a skandináv országokban a gyorshajtás utáni büntetést a vagyonhoz, jövedelemhez igazítják, ha keresel egymilliót, akkor kapsz egy 600ezres büntetést, hogy megérezd, ha 100ezret keresel, akkor csak 60ezret, mi ez ha nem erkölcsi nevelés????????
Egyébként meg a gátépítés, parlagfű kaszálás szeritntem hasznos, kevésbé örülnék, ha kiszerveznék valami vállalkozásnak, hogy csinélja meg, jóval drágábban az én pénzemből, mert szerinted már úgy "értékteremtő", holott az eredmény ugyanaz, tehát értékteremtő a közmunka is.