Regisztráció Blogot indítok
Adatok
obermotz

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint 8x04: ZX Spectrum 2022.05.31 22:37:59
Beregi Tamás (alias Berrr) többször vendégeskedett már a Checkpointban, mindig öröm, ha jön, mert a Pixelhősök szerzője egy élő lexikon. A ZX Spectrum 40. születésnapjára azt gondoltuk, hogy végre megcsináljuk a régóta esedékes Spectrum-adásunkat (ilyen ugyanis még nem volt), és meghívjuk Berrr-t,…..
obermotz 2022.06.02 22:07:01
@nyu: úgy emlékszem, a C64 Basicje is tokenizálva tárol el minden utasítást, nem "ASCII" szövegként (csekkeltem és jól emlékszem: www.c64-wiki.com/wiki/BASIC_token ). A Sinclair megoldása szerintem kivételesen inkább kényelmi funkció volt, ami nem járt plusz költséggel, egyébként tuti nem implementálták volna :)
obermotz 2022.06.02 22:47:00
@Hidden fremen: arról lehet egy gyenge vallásháborút indítani, hogy melyik gépnek volt szebb grafikája (szerintem az Amstrad pl. mindkettővel feltörli a padlót, ha értő kezek közé kerül, érdemes csekkelni a nemrég kiadott Pinball Dreams konverziót - egyszerűen hihetetlen amit kihoztak belőle). Az Enterprise 128 kb. 2 év késéssel került a piacra Angliában, bukott is szépen az akkor már a több éve elérhető Spectrum / C64 / CPC hármassal szemben. Úgy emlékszem Magyarországra már a gyártó cég becsődölése után került az a 20000 darab, kb. a felszámolásból szerezte meg az itteni forgalmazó jóárasítva. Jó kis gép volt, kár hogy nem sikerült időben elkezdeni gyártani (83-ban jelentették be, valamikor 85 végén került a boltokba, Atari ST-t meg már 85-ben lehetett kapni, az meg azért egy ligával feljebb játszik).
obermotz 2022.06.03 16:12:22
@Tomi Kristály: az 1979-es Atari 400-nak azért előre köszön minden gép ami ASIC-et használ (Antic és Pokey volt az öregapja az összesnek, bár lehet tévedek és bőven megállják a helyüket az újabb fejlesztésekkel összehasonlítva is - nézzetek meg egy Prince of Persiát a 8 bites Atarikra pl.).
A Szovjetunió egyik különlegesen fontos és nagy cége volt a játékok területén otthonosan mozgó Elektronika, akik a nevüknek megfelelően nagyrészt elektromos játékokat készítettek a gyerekeknek.Az egykori vasfüggöny egyik játékgyártók által kiélvezett előnye volt, hogy a nyugati játékok nem jutottak…..
obermotz 2019.06.28 11:46:49
@midnightcoder2: hogy én hogy fel voltam háborodva anno, amikor a Primo ROM-jában megtaláltuk a még TRS80-ból származó fejlesztői monogrammokat :)
Kis mentegetőzéssel kell kezdenem: a mostani adás egy élő felvétel volt a XV. kerületi Csokonai Kulturális Központban, ami Csoki néven vált legendássá. A nyolcvanas években óriási másolópartik mentek itt, nem véletlen, hogy visszatérő vendégünk, Sakman is ide szervezi a retrokütyüs rendezvényeit. A…..
Ez van, nincs mit szépíteni a dolgokon, 2017-ben az, amit a TWD a nyolcadik évad premierjében megmutatott, nem sokkal innovatívabb, érdekesebb, modernebb vagy izgalmasabb, mint egy Helyszínelők-epizód, és nagyjából annyira kiszámítható, mint a Zsaruvér, amiben Tom Selleck bajsza mindig a legjobbkor…..
A TWD úgy kezdte, hogy az első évadban tisztességes, de semmi extrának nem számító 5,24 milliós átlagnézettséggel nyitott. A másodikban már nagyobb volt a hype, fel is ment a nézettség 6,9 millióra, de hát Hershel farmja ugye annyira nem volt közönségcsalogató. A harmadik évadnál indult el a…..
Jelen műfajmustránkban a nem játéktermi flipperekről (azok nem illenek annyira ide, sőt külön adatbázisok és oldalak léteznek rá), hanem a flipper-videójátékok műfajáról nézünk meg néhány állomást. A korábbiakkal ellentétben változtatást eszközöltünk, vagyis részben…..
Korábban töltőkről nem írtam külön posztot, de a Maha Powerex MH-C9000 megérdemeli, hogy közelebbről is megnézzük.    Az előzményekről annyit, hogy néhány évvel ezelőtt Energizer és Varta akkumulátorokkal kezdtem, amiket a hozzájuk adott fali töltővel…..
obermotz 2013.02.14 13:06:49
@fB: Még nem kaptam semmit, elveszett a csomag a postán. A holland kollégák korrektnek tűnnek, azt ígérték hogy feladják újból a cuccot, remélem most már lesz hozzá tracking - most levelezzük a részleteket.
A Bleacher Report az NFL-szezon elindulásával összeállította a legjobb amerikai focis kezdőcsapatot, amit mai NBA-játékosokkal töltött fel. A jópofa ötlet szerint a legfontosabb, quarterback pozíciót a számtalan remek irányító közül végül Rajon Rondo kapná meg, akinek azon…..
obermotz 2012.10.01 00:06:41
obermotz 2012.10.01 00:08:13
@obermotz: ah lemaradt a "h" a Randolph-ból
A nyolcvanas évek elején, amikor nálunk szárba szökkent a játékkultúra, főleg a Spectrum- és a C64-programok mentén haladtak a dolgok, japán játékok elég ritkán jutottak el hozzánk akkoriban. Persze egy-két szerencsés akadt, ezek többnyire valamilyen sikeres konverziónak…..
A előző két részben, hogy is mondjam, elmérgesedett a helyzet Ned Stark és a Lannisterek között, meghalt egy király, egy törpét majdnem kihajítottak az ablakból és így tovább, nem egy szívderítő hely ez a Westeros. Ebben a stílusban folytatjuk tovább a történéseket egy…..