Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszthee

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A leszívás másnapján mentem már dolgozni, izgultam is, hogy olyankor hívjon az embriológus, amikor fel tudom venni a telefont. Szerencsére éppen tornaórát tartottam az udvaron, így egyszerűbb volt. A statisztika a következő: 9 petesejtből 8 volt érett, közülük 6 termékenyült meg. Az embriológus…..
Egy szép februári reggelen őrült korán keltem :) Ezen a napon egy óriási lépéshez értünk el a folyamatban, punkció és megtermékenyítés a mai program. Béla is kelt velem, mivel ma neki is volt feladata. Mivel a Covid miatt még mindig látogatási tilalom van a kórházban, azt javasolták, ha tudom,…..
Az előző kontroll óta eltelt 3 napban próbáltam nem rástresszelni a dolgokra. A dupla hormon csak úgy zubogott be minden este a bőröm alá. Abbahagytam a mérhetetlen mennyiségű vízivást, és úgy döntöttem, hogy ideje kimozdulni a lakásból valami olyan helyre, ahol vannak is emberek, de nincs nagy…..
Valahogy úgy képzeltem, hogy mivel nem meddőségi probléma miatt fordultunk erre az útra, minden simán fog menni. Már az első konzultáción rá kellett jönnöm, hogy ez nem így lesz, hiszen az IR miatt fogyni kellett, rendberakni az inzulin érékeimet, Béla eredményein is kellett javítani... Ahogy…..
A decemberi konzultációra nagyon boldogan mentem, mert úgy éreztem, mindent megtettünk annak érdekében, hogy indulhassunk. Az időpontok, a vizsgálatok eredményei, minden passzolt... Minden pont úgy jött, ahogy annak jönnie kellett... A súly meg ment XD Az orvosunk is elégedett volt, úgy láttam.…..
Kicsit eltűntem.... Az Istenhegyi Centrum elfoglaltsága miatti várakozási idő minket is arra sarkallt, hogy kicsit elengedjük a dolgokat és lazán éljük meg az elmúlt a nyarat. Ennek megfelelően kétszer voltunk nyaralni, sokat pihentünk, szórakoztunk :) Közben természetesen próbáltuk a…..
Most érkeztünk abba a szakaszba, amikor "besűrűdödnek" a vizsgálatok, és egyre több jó vagy rossz hírt kaphatunk. Nagyjából egy hónapja voltunk az Istenhegyi Klinikán. Akkor azt mondták, hogy kb egy hónapra lesz szükség az engedély megszerzéséhez. Ez letelt pár napja... De az engedély csak nem…..
Végre eljött az idő, hogy beinduljanak a vizsgálatok a SOTÉ-n. Erre beindult az iskola is az újabb digitális oktatás után, mehettünk vissza dolgozni. A  vezetést már korábban tájékoztattam arról, hogy mire készülünk, és ez bizony néha azzal fog járni, hogy vizsgálatokra kell mennem. Teljes…..
Szóval az utolsó "házi feladat" az volt, hogy jelentkezzek az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban, és indítsuk el a PGD eljárást, merthogy ők fognak minden genetikai vizsgálatot elvégezni majd.  Írtam nekik egy amilt, amire pár nappal később egy nagyon kedves biológus jelentkezett nálam, aki…..
Eljött az április 30. Kicsit gyomorideggel mentem az intézetbe, nagyon féltem tőle, hogy azt fogják mondani, a pandémia miatt mégsem tudták elindítani a PGD-t, és menjek máshova. Persze, jó szokásomhoz híven előre kinéztem,hogy hol kell bemennem, hol tudok parkolni, stb. Amúgy óriási segítséget…..
ARC, ÁERCÉ vagy mi a kakukk??? Először is megtudtuk, mi az ARC. A Semmelweis Egyetem Asszisztált Reprodukciós Centruma a 2. sz. Nőgyógyászati Klinikán. Oké, akkor ezt már tudjuk, kérjünk időpontot! Április 4-re kaptunk is! És ekkor járunk januárban... Béla kérte az időpontot, kissé hiányos volt a…..
Egészséges baba PGD-vel A start 2021.05.16 19:48:24
2012 nyár vége, ősz, megismerkedésünk pár hónapja. Nyári munka során megismerkedtem egy fiúval. Kiderült, hogy 9 évvel idősebb nálam. Nem baj. Csendes, visszahúzódó, míg én hangos, társasági lény. Nem baj, kiegészítjük egymást. Picit alacsonyabb, mint én. Ez már azért zavart picit, de túllendültem…..
Gimnazista koromban Anyukám úgy döntött, hogy elvégez egy főiskolai szakot. A Bátyámmal már nagyobbak voltunk, otthon lehetett minket hagyni egyedül, és viszonylag gondoskodni is tudtunk magunkról. Anya rendszeresen hagyott otthon nekünk egy cetlit: "Hurka a hűtőben, süssétek meg." Nagypapám saját…..
  Egész életemben érdekelt a főzés és a sütés. Már egészen kis koromban ott álltam Anyukám és a Nagymamáim mellett, és azt néztem, hogyan készítik az ebédet, sütik az ünnepi süteményt. Aztán mikor az élet úgy hozta és a nagyszüleimhez költöztünk, már segíthettem is ebben-abban: megmosni a…..
Gasztronóta Pagoda karfiol 2017.01.04 12:09:56
Pagoda karfiol, amit a külföldiek római brokkolinak hívnak. Hogy van ez?..