Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dangercat

89 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Általános emberi szokás egy pillanatnál hosszabban tekinteni hangzatosabbnak tűnő eredményekre, ám mikor a mögöttes munkára kerül a sor, sokszor csak átsiklunk felette. Pont úgy, mint az iskolai évek alatt: a kérdések a szerzett érdemjegyre összpontosulnak, miközben a befektetett energia néha sokkal…..
A hegyek színes útjain A Kör 2024.04.04 18:24:05
A Kör - 152 kilométer, 7100 méter pozitív szint, maximum 30 óra. Börzsöny. 2019 volt az év, amikor először olvastam részletesebben a Körről, de akkor még fel sem merült bennem annak szikrányi lehetősége sem, hogy egyszer ott leszek. Persze az ember gondol olyanokat, hogy „de jó lenne képesnek…..
"2023 különleges év a futást tekintve, hiszen pontosan 10 évvel ezelőtt kezdtem el terepfutni" - írtam a 2023-as évkezdő posztom legelején. Tényleg különleges év volt, ugyanis nagy lezárások és teljesen új kezdetek kapcsolódnak hozzá futás és minden más szempontjából.  A 2023-as tervem a következő…..
Aki érezte már, hogy egy hosszú menet nem elvesz belőle, hanem hozzáad, az pontosan tudja mit jelent a „kevesebb néha több” gondolata. Én most úgy jöttem vissza erről a 90-ről, hogy az energiaszintem nemhogy lecsökkent, hanem a duplájára ugrott. Erre persze lehetne mondani, hogy nem tettem oda magam…..
Nem túlzás azt írnom, hogy eddigi futópályafutásom (bár a futás szó említése kissé furcsának tűnhet ebben a történetben) legdurvább élménye volt a múlt szombati verseny. Hiába volt már mögöttem hét százas futás (amiből négyet kinti szintes pályán futottam), plusz öt olyan, amiben a…..
Május végével elérkezett az év második fontos versenye, ami idén ismét az Ultra-Trail Małopolska 105 volt. Tavaly is nagyon tetszett a pálya és a szervezés, így nem volt kérdés, hogy vissza szeretnék jönni. Az ősszel ugyan volt bennem némi vívódás, hogy ide vagy egy akkor lévő magyar versenyre…..
Az év első versenye nem éppen úgy alakult, ahogy terveztem vagy szerettem volna. Sőt, talán azt sem túlzás írnom, hogy az egyik legrosszabb forgatókönyv vált valóra, ami egy futóval hosszabb verseny előtt történhet. Mégis azt gondolom, hogy nincs okom a kesergésre, mert amit lehetett, azt ennek…..
2023 különleges év a futást tekintve, hiszen pontosan 10 évvel ezelőtt kezdtem el terepfutni. 10 évvel ezelőtt indultam el életem első futóversenyén és azóta gyakorlatilag meg sem álltam. Számomra igazi szenvedéllyé nőtte ki magát ez a csodálatos sport, amit azóta is mindenfajta érdek nélkül,…..
Mit is írhatnék rólad 2022? Kettős érzésekkel vágtam bele az évbe, ugyanis fizikai szempontból nagyon hullámzó 2021 volt mögöttem. Az év elején nem tudtam pontosan, hogy milyen irányokba vezethet tovább az utam, merre tervezhetek a terepfutást tekintve. Aztán végül hamar eldőlt, hogy papírforma…..
Amikor januárban megjártam a Zimowy Janosik-ot, akkor azt hittem mindent láttam, amit télen csak lehet. Amikor május végén a Winter Trail Małopolska 64-es távjára beneveztem, azt gondoltam, engem itt meglepetés már nem érhet. A Beskid Wyspowy téli arca viszont ismét megmutatta, hogy a természet az…..
Régen írtam úgy beszámolót, hogy mire feleszméltem, már a végére is értem a leírni kívánt történetnek. A megélt élmények csak úgy ontották a gondolatokat, írás közben folyamatosan előhívva a képeket és hangulatokat, amit a közel 15 óra alatt megélhettem. Utóbb ugyan keserédessé vált az élmény, hisz…..
Dangercat 2022.09.16 14:42:11
@badwater: szerintem is, ezek kellenek ahhoz, hogy feljebb lehessen lépni távban.
Annyiban igen, hogy egészen más gondolattal mentem oda reggel. Tudtam, hogy lesz időm nyugisan frissíteni és azt is, hogy jobban lesz lehetőségem hibázni, mert ez nem olyan, mint egy célverseny.
A versenyhelyzet persze nagy dopping, legalábbis rám úgy szokott hatni, de ezt a távot még tanulni szeretném, amihez ez a "mindset" tűnik számomra szükségesnek.
Ötödször mentem 110km körül, de most volt először olyan, hogy minden stimmelt. Pihenés, feltöltés, evés, ivás és persze az edzettség:) Ja, és pontosan sikerült azt a tempót hozni, mint a Privát UTH-n 2020-ban, ami az eddigi legjobban volt. Szóval nekem ez most bevált.
Immáron hatodik éve volt szerencsém a Magas-Tátra (Vysoké Tatry) és Bélai-Tátra (Belianske Tatry) szépségeit megélni, valamint hódolni magasságuk előtt. 2017-ben csak rövid betekintést nyerhettem, majd 2018-ban Vertical versenyzőként kóstolhattam bele a hegyek világába. 2019-től pedig már ultra…..
Az idei év egyik célversenyeként az Ultra-Trail Małopolska 105-ös távját választottam. Nagyon vonzott a 105 kilométerre jutó 5580m+ szint, így nem volt kérdés, hogy megfelelő kihívás lesz számomra ez a verseny. Külön izgalmas volt a délutáni rajtolás, ugyanis ez lehetővé tette, hogy megéljem ahogy…..
"Csak egy szokásos 70-es a Sárgán" - ekképpen írtam az idei Sárga 70-ről az edzésnaplómban. Hivatalosan hatodszor, egyébként pedig hetedszer indultam neki az Esztergomból induló Sárgának, hogy kicsivel több, mint 70 kilométert és 2000m pozitív szintet megtéve Budaörsre érkezzek. Idén több…..
Egy nem tervezett verseny nem tervezett nehézségei - ezt az alcímet adhatnám az idei Libegő Trail-ről írt soraimnak. Idén abszolút nem volt tervben, hogy indulni fogok ezen az ötkörös "őrültségen", elvégre kétszer már mentem rajta, ráadásul 2019-ben számomra várakozáson felüli érzettel és…..
Dangercat 2022.04.12 20:59:42
@badwater: Szia! Köszönöm szépen:) Persze, nem is feledem, de azért helyén kezelem ezt a teljesítményt.
  Bár eredetileg nem terveztem, mégis a felkészülési időszakom következő etapja a multiNavigátor Pilis Trail lett. Ahogy korábban írtam, ezen a versenyen 2016 óta minden évben indultam és tavaly szintén megfutottam edzésként az 50-es távot. Most is azon indultam volna, ha megrendezik, ennek…..
"...kemény, havas pályát szeretnék, ami rendesen megdolgoztatja a testem minden izmát" - így gondolkodtam a Zimowy Janosik - Spacer Murgrabiego versenyről az évkezdő posztomban. Azt hiszem írhatom, hogy a kérésem a legmesszebbmenőkig meghallgatásra talált. A nevezésem még 2020 őszéről való, de…..
Dangercat 2022.01.31 19:33:00
@badwater: köszönöm szépen a gratulációt és a buzdító sorokat is!:) Örülök, ha átjöttek a megélt körülmények, mert ezt most tényleg szerettem volna kellően érzékletes módon átadni. Az biztos, hogy nem játék és az is, hogy a Börzsöny szerintem jó betekintést adhat hazai szinten abba, ami ott volt.
Hát igen, jó is volt újra megélni ezt az "énemet", mert hozzám egy hajszálnyival azért ez közelebb áll;) Köszönöm, Neked is!:)
  2022 - az év, ami a kedvenc számaimból van összerakva. A 2004-ben készített első e-mail címem is úgy zárult, hogy "2022". Mi következik ebből? Igazából semmi, mégis jó szívvel és várakozással gondoltam erre az évre, amikor a 2021-es futószezon végéhez közeledtem. Tulajdonképpen most sincs ez…..
Az elmúlt években minden december végét azzal zártam, hogy summáztam az éves terveket, azokhoz vezető utakat, eredményeket, nehézségeket. Az idei lezárás viszont teljesen más hangulatú lesz, mint az eddigiek. Bár nagyon sok jó pillanat volt a futást tekintve, mégis úgy érzem, nem csak ezek…..
Dangercat 2021.12.21 20:17:07
@badwater: Szia! Köszönöm ismét a nagyon kedves szavakat:) Igen, ezzel fogom kezdeni az évet, hogy pontosan tudjam/lássam merre mehetek majd tovább. Ahogy írod, a megoldásra kell koncentrálni és ezt én is abszolút így gondolom:)
Tényleg köszönöm szépen a szavaid, én is nagyon szép ünnepeket és minden jót kívánok 2022-re!
Beszámoló egy megélt "verseny-félelemről" és a közben született érzésekről Az év lezárásának szántam a Hello Pilis Trail - Hello Fellegvár Trail távját. Több indok is az indulás mellett szólt annak ellenére, hogy az előzményeket figyelembe véve biztosan tudtam, hogy nem fogok érdemi időt futni.…..
Dangercat 2021.11.16 20:38:44
@badwater: Szia:) Abszolút jól látod, az vagyok, talán már túlságosan is.
Fejben pontosan tudtam, hogy ez nem az az időszak, amikor úgy mennek a dolgaim, ahogy szeretném, csak ezt megélni a maga valójában már nem volt ennyire egyszerűen befogadható dolog. Az a bizonyos "félelem" leginkább ebből eredt szerintem.
Nagyon köszönöm a kedves szavaid, pontosan így gondolok én is a hullámokra, amit írtál:)
Egyáltalán nem terveztem indulni a Pálos 70-en, de túrázó kollégám, Inczédi Zoli, olyan kedvet csinált a beszámolójával, hogy azt követően egyértelmű volt az indulásom a karcsúra sikerült szeptemberi hónapom ellenére. Ezúton is köszi Zoli a tippet és a túra útvonaláról, ellátásáról való…..
Az idei egyik célversenyemnek ismét az Ultra Janosik-ot választottam, mert úgy gondoltam, javítani tudok a tavaly futott időmön. A mostani edzettségemet figyelembe véve viszont végül más döntést kellett hoznom. Ahogy a korábbi posztban már említettem, július közepén döntöttem úgy, hogy átnevezek…..
Dangercat 2021.09.06 09:15:38
@gyorgyigabor: Köszönöm Gábor:) Szeretem, ha egy posztnak van "kerete" annak ellenére, hogy többnyire ez menet közben alakul ki.
Ha augusztus, akkor Tatranská Šelma Ultra, ez nem kérdés 2019 óta. Mindenképpen szerettem volna futni idén megint, hisz a tavalyi annyira rossz érzetű volt, hogy azzal nem akartam lezárni magamban ezt a versenyt. Áprilisban be is neveztem annak ellenére, hogy a formám nem igazán alakult úgy, ahogy…..
Közel egy év telt el azóta, hogy a Magas-Tátra gránitköveit érte a cipőm talpa. Az idei tervek közül szinte minden ment a kukába (Zimowy Janosik, Dziki Groń, Malofatranska stovka 100) de a Magas-Tátra megmaradt - immáron ötödik éve, hisz 2017 óta minden nyáron jártam itt. Tavaly már volt lehetőségem…..
Ez is eljött, közel egy év után végre újra ott állhattam egy terepverseny rajtjában. Tényleg nagyon hiányzott már ez az érzés, hiszen amióta versenyzem (2013) nem volt kihagyásom. Igaz, az elmúlt évek nyári időszakát igyekeztem versenymentesen hagyni, ugyanis pontosan tudom, hogy ez az évszak nem…..