Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zöldhullám

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kizárt dolog, hogy ez igaz legyen! Egy hivatalt nem lehet lefizetni egy engedélyért, és amúgy is, ki az a hülye, aki egy több milliárdos áruházat ártérre építene?! A Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára, Illés Zoltán kirúgta a  Országos…..
Zöldhullám 2010.06.18 18:38:21
@Bambano: Ja h arra (is) gondolsz? :)) Én a másik kettőre gondoltam, egyik az osan előtt, másik a város felé, a Sajószigeti útnál (ott is vmi új áruház van)...
Zöldhullám 2010.06.19 10:12:15
@Perillustris: ezért mondtam h Felsőzsolca legyen a magyar igazi Velence. (A galambszaros, gondolás, nem az amelyik a Velencei-tó partján áll.) Akkor az UNESCO ezt is védelme alá helyezhetné és megmenekülne a magyar bénázástól...

@ostván: és ha tudjuk h 1, 10, 100 év múlva minden eddiginél nagyobb árvíz jön (ez látható az előrejelzésekből), akkor úgyis mindegy, beépíthetőek az árterek? Épülhetne körgát Felsőzsolca köré, és épülnie is kellene, de az már az elmúlt évtized tiszai árvizeinél is bebizonyosodott h szűk árterek esetén (mint amilyen zsolcánál is van) nem megoldás a gátmagasságok emelése, hanem az árterek szélesítése, "kitisztítása" szükséges.
És amikor a Sajó még Miskolctól északra kilépett a medréből és elindult az ár az áruházak felé (hol volt ilyenkor az árzabáló?:))) ) és elérkezett az M30, osan, 3-as út, találkozásához, kétfelé mehetett: az M30 keleti oldalán zsolca felé, vagy a nyugati oldalon miskolc csorbatelep, húskombinát felé. Mivel a terepszint meg lett emelve az áruházaknál, így az gátként működött és az a víz is ami a ny-i oldalon távozott volna miskolc térségéből, ment zsolca felé. Persze egy bizonyos vízszint fölött már ez sem számított, a víz elöntötte az áruházakat is. Persze itt nem csak az osanról van szó, hanem az összes többi beépítésről is.