Regisztráció Blogot indítok
Adatok
onetom

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi időben kicsit elmaradtam a bloggolással, ezért most pótolom :) Előrebocsájtom, hogy szakmai lesz ez a post. Napjaim munkával és ehhez kapcsolódó tanulással telnek. Például kezdem egyre jobban azt érezni, hogy a BDD (Behaviour Driven Development, ez egy fajtája a TDD-nek…..
onetom 2010.09.28 16:24:56
@wadallat,
amig te is, mint szenvedo alany, hagyod h igy gondolkodjanak a megrendeloid/munkaadoid es nem teszel semmit ellene - mint pl legalabb elkuldod nekik ezt a cikket - addig ne is vard h barmi valtozni fog.

singapore meg begyoposodottebb am ilyen szempontbol.
televan olyan hagyomanyos cegekkel, akiknek a valtozas nem baratjuk es csak a fix koltsegu szoftver fejlesztesben kepesek gondolkodni.

de pont ezert megyunk holnap pl ide:
www.meetup.com/Agile-Singapore/
hogy mi is tegyunk valamit ezeknek a modernebb szemleleteknek az elterjedese erdekeben.

ugyanis igeny lenne ra h hasznos szoftver eszkozokkel vertezzek fel a kulonbozo uzleteket, amiket raadasul
- gyorsan is fejlesztenek ki
- nagy pontossaggal ra van szabva az adott terulet sajatsagaira
- konnyen es gyorsan valtoztathato ahogy a vevo megismeri sajat problemakoret, meg persze az internet mukodeset :)
Megnéztük még egyszer ezt a Software Park Phuket-et. Ma koradélután tettük mindezt, amikor tudtuk, hogy este megyünk vissza Szingapúrba :) De legalább nem unatkoztunk a reptérre menet, meg a reptéren se kellett sokat várni :PÉn nem számítottam rá, de még így szombaton is voltak…..
onetom 2010.06.19 22:33:23
hat ez a www.softwareparkphuket.com/ nattyon zsirmanyos hely volt am tenyleg.
sztem tokre megeri a fis-fos 100eFt kornyeki alap fizeteser cserebe h ilyen helyen dolgozhatsz. viszonyitaskepp ez kb 15ezer baht, amibol a psmith igggen nagylabon elelt 2 hetig (igaz a szallas ingyen volt)

az epulet mogott amugy 1 nagy to van, amiben majd lehet csonakazni v meg tan uszni is majd. ha olvassak ritekesek a blogot es meg emlexenek, h beszeltunk rola, h milyen jo is lenne nyaron napkozben 1-2 orara leugrani a tiszapartra kicsit, sutkerezni, uszni, horgaszni. hat itt ezt meg lehet tenni.

de ebbol persze nem lehet meggazdagoni (legalabbis nem 1-2 ev alatt).
ha thai feleseget szerez vki es phuket kornyekerol pont - mint en is -, akkor azert ez is 1 izgalmas opcio.

azt mar psmith nem is mondja, mer alap, h itt is 1 eszmeletlen aranyos tunderke fogadott bennunket, aki mellesleg a ceg igazgatoja, annak ellenere, h most esett ki a foiskolarol?/egyetemrol? es tolja a typo3-t me'g ha csak kezdo szinten is. meg o forditotta le a typo3 konyvet thaira ha jol ertettem. hat elfogadnam masodik felesegnek, lehet...

bazeg psmith, el emailezhettuk volna a csaj gepenek a hatterkepet magunknak, mer azon o volt! hat travel riporternek meg nem vagyunk az igaziak...

1 kis korrekcio a repulozessel kapcsolatban:
a boarding pass arra valo, h utbaigazit h melyik kapunal es mikor parkol a repulod, valamit h melyik szeket kaptad a repulon.
ezzel tudsz belepni a boarding area-ba, amit az immigration officer-ek sora valaszt el a repter tobbi reszetol. itt ellenorzik, h minden rendben van e az utleveleddel, meg a belepecsetelt / belekapcsolt / belerakott kilepo kartyaval (disembarktion card). ha ezen atjutottal, akkor gyakorlatilag kileptel az orszagbol.
elvileg ezen a ponton is visszafordithatnak ha pl nincs jegyed tovabbutazasrol a cel orszagban es tudjak, h ott ezt szigoruan megkovetelik.
vietnamban emiatt kestuk le a repulot 1x... eleve keson ertunk mar oda, h visszarepuljunk thaifoldre, de meg felengedtek volna, sot a borondunket is felvihettuk volna a fedelzetre. de mikor kiderult h nekem nincs thaifolrol kifele meno repjegyem, akkor aszontak h ez igy nem lesz jo, mer visszafordithatnak engem... es hiaba mutogattuk h 826ezerszer jartam mar thaifoldon es mar megismernek a hataron bennunket es nem kernek jegyet, aszontak h nem. mellesleg sose lattak magyar utlevelet, foleg olyan gagyi keket amit a singaporei magyar nagykovettsegen adnak ideiglenes utlevelkent es ez gyanus volt nekik... le is fenymasoltak h oktatni tudjak, h van am ilyen moriczka utlevel is...
Este levitettük magunkat a Patong Beach-re. Ez kb fél órányira van a lakástól. Tuk-tuk-kal is csak kb 2-300 baht oda az út két embernek, szóval még az sem nagyon drága. De azért autóval mégiscsak kényelmesebb :)Mivel este mentünk, így a fő célpont nem a strand volt, hanem a…..