Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Onehun

1 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   A Tűz csiholója Csak akkor születtek nagy dolgok, Ha bátrak voltak, akik mertek S ha százszor tudtak bátrak lenni, Százszor bátrak és viharvertek. Az első emberi bátorság Áldassék: a Tűz csiholója, * Aki az ismeretlen lángra Úgy nézett, mint jogos adóra. Mint egy…..
Onehun 2010.08.23 00:58:07
  I am Governor Jerry Brown My aura smiles And never frowns Soon I will be president... Carter Power will soon go away I will be Fuhrer one day I will command all of you Your kids will meditate in school Your kids will meditate in school! California Uber Alles California Uber Alles Uber…..
“A férfiak közösségének még senki sem szentelt különös figyelmet. Mindenekelőtt a szövetségnek, a szerzetnek, asz egyesületnek, a hadseregnek. A férfi szeret összenőni, s ennek az összenövésnek, hogy fontosságát aláhúzza, rituális külsőségeket talál. A lovagok…..
"Martonyi a szerbeknek: Trianon felülvizsgálata képtelenség"  „Teljes képtelenségről beszélnek, akik azt mondják, el kell végezni a trianoni szerződés felülvizsgálatát. Ez történelem. Ellenezzük olyan dolgok revízióját, amelyek a múlthoz tartoznak” - mondta a magyar…..
Fiatalokhoz szól. Más nyelven, mint amit mi,  a már rég elmúlt húszévesek megszoktunk. De rólunk, hazánkról, hazafiasságról "beszél" mégis a dal: a maga újféle stílusában. Látszólag összekeverve nem összeillő dolgokat: de miért ne lehetne így, ilyen formában…..
Onehun 2010.07.07 22:22:17
@Donna (Cara)mba: Kedves Donna, értem én mit mondasz, de nyugalom a hőség mellé a pénz nem adatik.. 39 évesen dobbantottam Nagyváradról, csak úgy kisétáltam a szép otthonomból, mert nem birtam a nyomort, a hideget és a sok betegséget, mikor nem volt mit enni, hiába volt rá pénzed...
17 éves koromtól dolgoztam megállás nélkül és nem volt egy cipőm, harisnyám kajám..NEM lehetett kapni, esetleg ha egy párt ember vett a nekik külön lévő üzletből, akor igen. De azok meg mind.......ni akartak szivesséből...Hát mondjam vagy mutassam...Ott hagytam az egész komcsi bandát és itt nehezen egyedül de megvagyok.
Semmi sem biztos nálunk sem...Egy szép napon elveszik a betegsegélyzőt és mehetünk a pékhez..
De amig ez adatik, nem panaszkodom, betgeségemnél fogva alig ehetek valamit, szóval éhezni nem a nincsteelnségtől éhezek..
Amerika gyönyörű, Arizóna szintén de drága a benzinhogy beüljek és HAT óra alatt fenn legyek világ csodáján a Grand Canyonban..Voltam miko r egészséges voltam élek az emlékeimből. Megtanultam hogy kevéssel is elégedett legyek, mert itt is amagyar csak azzal barátkozikakinek pénzevan...
Nem panaszkodom én kivétel vagyok e szabály alól.
Tehát szinte cseberből vederbe, de BÁRMILYEN NYELVEN BESZÉLHETEK...nem szólnak rám mint ahajt Szovátán, képen is nyaltam a srácot a ridikülömmel..
MA már nem verekszem de a szemem még tudna ölni...Elfogadom a sorsom ahogy van én jöttem ide magamtól és emberek szeretnek..
Donna, Marra a nevem..Köszönom a társalgást Isten áldjon meg MINKET.
A PESTI SRÁCOK     Hitetlen korban Hit varázsosan élt A Pesti Srác az égő pesti utcán Nem koszorúért ontotta a vért A Páncéltalpasok szántásába bukván   A vakmerőség hős varázsa vitte A Korvin Közben harcolókat is S a Széna téren sziklaszilárd …..
Onehun 2010.06.30 16:58:22
@Lee van Cleef: Jó reggelt Arizónából..
Most rövid leszek mert mennem kell orvoshoz.
En Nagyváradon születtem és nőttem fel, 56 csak egy szivfájdalom volt hogy MINKET ismét kihagytak.
Majdnem 39 evesen értem ki az USA ba...Tehát Kannás Alajost itt ismertem meg és általa a forradalmat.
ALfőmérnök, ez Neked is szól, majd délután ha még akartok valamit tudni szivesen válaszlok..
Köszi
Onehun
Onehun 2010.06.30 20:33:29
Kannás Alajos (1926–)
Kannás Alajos az amerikai magyar irodalom termékeny költője. Nem újító, inkább a hagyományokat követi és őrzi, egyszerűségre és közérthetőségre törekedve fejezi ki érzéseit, gondolatait, melyekben majdnem mindig az emigránssors igazságát, teljes emberformáló hatását igyekszik kifejezni:

Az elmenőnek elmosódik arca,
az embertelentől az emberebb
nem válik el – a távolság kimarja
a szem színét – a tiszta lényeget.

De e mögül az álarc mögül gyakran felvillan igazi arcmása is: telve kétkedéssel, bizonytalansággal, egyensúlyzavarral. Nem véletlen, hogy költészetének visszatérő jelképe a terhei alatt bénultan összecsukló ember látomása, azé az emberé, aki oly sok változatban tűnik fel a modern művészetekben, de mindig árván, kiszolgáltatottan és magára hagyva. Egyik leghatásosabb, az emigránsközérzetet leghívebben kifejező versében, az Elkésett Kolumbuszban így fogalmazza meg ezt az élményt:

... kitárja végre néked
magát egy új világ s a bárgyúk
nevedben nem beszélnek.
Ma már tudod, hogy jégtáblára
kapaszkodtál, a napnak
elébe sodródsz, s nem jut bárka
és ők magadra hagynak.

A nyugati magyarság életének és életérzésének egyik legbonyolultabb, meghatározó összetevője ez a kérdés: sikerül-e beilleszkedniük az új világba? Sikerül-e "hasonulniuk", vagy örökre magukon kell hordaniuk a {397.} kiközösítettség bélyegét? A kérdésre sokféle válasz adható. De a változatos hangokon megszólaló költői kórus legzengőbb, legmélyebb, legfájdalmasabb hangja a kétkedésé és a magányé. És ezt a nyelvet beszéli a legotthonosabban Kannás Alajos is. Még akkor is, ha Keserű pohár címmel versciklust írt 1956 tragikus eseményeiről, s a Hazám című József Attila-parafrázisban – mely tudatosan utal vissza a Hazám szonettjeire – éles hangú ítéletet mond arról a hazáról, melyet elhagyott. De a keserű hang mögött tulajdonképpen annak az embernek és annak a költőnek a fájdalma szólal meg, az kiáltja vissza átkait, aki világrészt cserélt, de otthont és szülőhazát nem cserélhetett. Hiába rejtőzik különféle mezekbe, hiába ölti magára az események fölé emelkedő költő talárját, aki "kilép a bégetők menetéből", hiába próbálja újraélni a klasszikus antikvitás hagyományát, e kísérleteknél lényegesen erősebbek kötelékei, melyek eltéphetetlenül és elszakíthatatlanul megkötik s hozzá láncolják mindahhoz, amitől el akart szakadni.

Lehet, hogy valóban végtelen távolságban tudja magát mindattól, amit az Óvilágban hagyott, ahogy a Forgácsok egyik kétsorosában írja:

Oly közel érzed a régi világot, a múltat, az álmot,
Ám ez a kis köz végtelen idő már.

Valójában azonban sokkal inkább hihetünk ugyane ciklus egyik önvallomásának, mely szinte összefoglalja a gondolati kísérletet: "Aki önmaga elől menekül / sehol sincs biztonságban." Talán csak a szerelemben talál kiegyensúlyozottságot és harmóniát. Egyik legjobb kötetében, a Miért is félnél? -ben (1963) az Egymás keresztjén ciklus szép és átfűtött szerelmi költeményei vallanak arról a harmóniáról és benső békéről, melyet másutt hiába keres a költő.

Vajay Szabolcs (1921–) TARTALOM Domahidy András (1920–)

MEGJÖTTEM, 47 c FOK HŐMÉRSÉKLET ALIG LÁTTAM VEZETNI SIVATAGI DÉLIBÁB...EZ VAN RÓLA BEIRVA, EGYSZERŰBB HA LEM
SOLTAM.. eLHUNYT MÁJUS 25 ÉN 1999 BEN.
Majd ha magamhoz tértem a hőségtől reggelre legyen nénhány kérdés és ha tudok válaszolok.Ő soha nem volt Erdélyben, én tápláltam a szívéve Erdélyt. Bocs mennem kell vizszintes pozicióba meditálok....
Onehun 2010.06.30 21:06:08
@Alfőmérnök: Deli 12:05 perc:)

Udv mindenkinek

Onehun
Ellenkultúra:Több olvasóm is feltette a kérdést itt az Ellenkultúrán: miért nem olvashatóak az írásaim a Barikádban? Válaszom erre többnyire, a maga egyszerűségében az volt, kirúgtatok a laptól. De, hogy pontos legyek: nem lettem kirúgva, hiszen erre nem volt mód, lévén fel…..
KKBK Lajkó Félix interjú 2010.06.26 05:54:00
rég röhögtem ilyen jót. szimpatikus gyerek. Most sem volt "itt".Szárnyalt valamerre.Zseni. ..
KKBK Adah Kaleh 2010.06.25 00:00:00
Milyen egzotikusan hangzik ez a név: Adah Kaleh! Ezeregyéjszakai hangulata van… Adah Kaleh egy sziget volt, Orsovánál. Színtiszta törökök-lakta sziget. Üdülőfalu jellege volt, festői helyen emelkedett ki a makrancos Dunából. Bazárjai, török vendéglői híres turisztikai…..
Onehun 2010.06.25 17:53:22
@Donna (Cara)mba: Donna, köszönöm a fogadást, ettől jobban itthon érzem magam..Türelmet kérek a hibás irásért, de nehéz megszokni a kétnyelvű billentyút és a kezeim agyondolgozva már nem olyan hajlékonyak mint ahajt, melléütök sajnos.

Ha Te az ötvenes terén mozogsz, mit szóljak én, Januárban léptem a hetvenedikbe, lefele baktatok a lejtőn, betegen, egyedül és NYÖGd1jon...
A váradi szellem még izeg mozog bennem, tehát csak azért sem dobom be a törülközőt...

Jól esett a fogadásod Donna, Köszönöm...
Az Egyesült Államok Energiaminisztréiuma minden évben kiadja az éves kitekintőjét. Az ez évi jelentés 2035-ig tartalmaz érdekes kitekintőket. Az első, ami szembeszökő lehet számunkra, hogy a jövőben nem számolnak jelentős növekedéssel a megújulók terén, a növekedést a…..
  Déva vára – lakóteleppel és vezetékrengeteggel Csíksomlyó Expressz indul Békéscsabáról Erdélybe.     itt megtekinthető a Hír tv filmje , Székely Gyors Haza..
KKBK Emléked, Nagyvárad... 2010.06.04 06:00:00
Nincs az irodalmunkban 1920. június 4-ke után élt magyar lelkű magyar író, költő aki a két világháború között, és után legalább egyszer le ne írta volna ezt a magyar nyelven köznévvé vált szót, mely egyenlő a gyilkolással: Trianon.   Sokan nem értik idegen népek, vagy…..
Onehun 2010.06.19 21:21:20
@Donna (Cara)mba: köszönöm a választ, osztálytársaim után kutatnék, de majdnem mind külföldön van, velem együtt..

Most tiz éve Arizonában sülök a melegtől, de jobb, mint otthon fagyoskodni fűtőanyag hiányában...

Igazad van a Régi Váraddal kapcsolatban, én is úgy vagyok vele, de kitombolom magam az Webshoton az albumjaim sok hazai témát mutatnak..kell nem kell, ez van, de szeretik Erdélyt az amcsik...

Az én ismerőseim hazulról vagy itt vannak, mert kicibáltuk egymást egyenként vagy családonként, minden rokonom a temetőbe költözött..

Néha elkap a honvágy, akkor olvasok, vagy írok, ráérek, nyögdijas vagyok...

Köszönöm a választ, jólesett... SZeretettel üdvözöllek, Onehun

Irtam egy Meséskönyvet Tündérországról, persze felnőtteknek, abban megírtam a Holnap Városával való véleményemet, avagy kívánságomat...Ki tudja mit hoz a jövő...én bizakodó vagyok
Üdvözlet mindenkinek.