Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. vuvuzelafan

0 bejegyzést írt és 234 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
dr. vuvuzelafan 2020.04.25 23:29:19
@kolomparlole1114:
Igazából nem értem a felháborodásodat. Ha valaki olyan sült hal, hogy egy nem támogatott disztrón akar valamit futtatni, akkor vagy ő maga legyen olyan jó szakember, hogy ezt meg tudja oldani, vagy fizessen meg egyet. Szerinted minden szoftvergyártónak minden létező platformot támogatnia kellene, vagy hogy érted ezt?
dr. vuvuzelafan 2020.04.26 00:14:11
@Pink Petsch: Egyébként ez sajnos igaz. Amit itthon megveszel, azt úgy kell megvenni, hogy mérlegeled előtte, mennyire fog fájni, ha kidobod a kukába, mert mondjuk nem bírod megjavítani vagy megjavíttatni. De a különböző szakikkal is ugyanez van, számtalanszor kellett már utólag javítani a "szakember" által otthagyottakat, a legjobb, ha mindent magadnak csinálsz meg, mert arra te magad biztos százszor jobban odafigyelsz, mint bármelyik szakember, aki kijön és "megcsinálja".
dr. vuvuzelafan 2020.04.26 00:34:48
@Pink Petsch: Dehogynem érzem, teljesen szar a környezet a fogyasztó szemszögéből nézve, jól fogalmaztál, teljes bizalmatlanság. Speciel a villanyszerelés nem áll távol tőlem, a mostani házunkban magam cseréltem ki/újítottam fel a teljes villanyhálózatot, de korábban kellett már konyhabútort is építenem, pedig az sem szakmám. Aztán amikor egy ablakszigetelés rendbetétel miatt sikerült szerezni egy öreg asztalos szakit, és beszélgettem vele egy kicsit, teljesen elkerekedett a szeme, először nem akarta elhinni, hogy azt a bútort én terveztem és raktam össze.
MagyarTarka UFO vagyok! 2020.01.19 23:43:53
Ma este moziban voltunk. A film jó volt, bevallom, a végén kicsit pityeregtem is. Aztán a meghatottság hamar elszállt, köszönhetően a parkolási mizériának. Az Eurocenterben ugyanis a parkolási díj megfizetése felér egy kiábrándító kalandjátékkal. A parkolóba 17:55-kor érkeztünk, amint ezt a…..
dr. vuvuzelafan 2020.01.20 14:56:59
@én csak hallgatok:

Persze, biztos mindig a fogyasztó a hibás ebben a házmesterországban, még véletlenül sem a kereskedők/szolgáltatók játsszák a kiskirályt és szivatják a klienst, akiből élnek... Mellesleg ha a kihajtás előtt kezdi el keresni az automatát, hogy mennyit kell fizetnie, akkor egy ilyen teljesen logikusan és felhasználóbarát módon elhelyezett és kommunikált automata esetén méginkább esélyes kicsúszni a 3 órából (nem, még véletlenül sem erre bazíroz a sz.rrágó üzemeltető...).

"ha ez nem tetszik, menjenek valahova máshova, nem kell idejönni" - tipikus magyar tahó kereskedő/szolgáltató hozzáállás, de érdemes megfogadni. Ahol egyszer velem így viselkednek vagy hasonlót mondanak, ott én válaszolni szoktam nekik: "úgy lesz, legyen nyugodt, nem jövök többet ide és minden ismerősömet is le fogom beszélni róla."
A minap magam is belefutottam (nehéz is lett volna kikerülni…) abba a történetbe, melynek keretében egy Kanadából hazatért magyar nő az észak-amerikai országban dúló borzalmas állapotokat ecsetelte, egészen apokaliptikus helyzetet lefestve tudtukon kívül nemváltoztatás alá vetett óvodásokkal és…..
dr. vuvuzelafan 2020.01.20 11:29:33
@Andy73:
Te ugye csak pénzért tudsz ennyire retardált lenni?
Ha elolvastad volna, azok nem "nemi átalakításra váró" gyerekek, hanem azok, akikben nem tisztázódtak még dolgok, és nem átalakításra várnak, hanem időt kapnak a gondolkozásra. Nyilván az emberek látókörének szélesedésével van összhangban a növekvő szám. De ezt egy bigott birka sosem fogja belátni...
Amúgymeg te magad írod: "már megírták, hogy nem is most települt vissza a család, hanem sokkal korábban, tehát nem minden igaz abból, amit állít. " - ezek után még van képed védeni ezt a pofátlan hazudozó propagandista véglényt?
via GIPHY Ezen a borongós novemberi csütörtökön olvasónk levele gondoskodik az elmélyülő letargiánkról. Vannak azok a történetek, amiknél nincs mit tenni. Hiába csinált mindent jól (jó, a bőrönd méret kicsit necc, de ezt meg ismerjük), hiába tett meg mindent, amit lehetett, végül ott áll egy halom…..
dr. vuvuzelafan 2019.11.22 14:26:16
@vanek ur: Azt mondjátok már meg, hogy ha az a tetves csomagméret a gépeken kialakított csomagdobozok/ülések alatti helyek miatt van kitalálva, akkor hogy a bánatosba' lehet az, hogy ezt a méretet időnként csak úgy változtatgatják? Vagy közben ennyiszer átépítették a gépek belsejét, netán lecserélték a flottát más modellekre? Véletlenül nem csak a "rutinos utasok" további szivatgatásáról szól ez a dolog?
Minél nagyobb egy lakóközösség annál valószínűbb, hogy lesznek konfliktusok a lakók között, amit időnként üzengetéssel próbálnak meg rendezni egymás között. Többségében csak azoknak érdekesek ezek sorok, akiket érint, de vannak olyanok, amik stílusok és mondanivalójuk folytán érdekes olvasmányt…..
dr. vuvuzelafan 2019.10.18 15:06:49
@CyberPunK: Az még hagyján, ha az aldis fúrókalapáccsal esik neki a betonnak egy polc miatt, igaz, esetenként kicsit hangos, főleg, ha közel van, és mondjuk a főfalat fúrja, de azért valószínűleg záros határidőn belül fog vele végezni. Attól sokkal rosszabb, ha a betonfúrásra teljesen alkalmatlan ütvefúróval próbálja meg, mondván "csak két luk", de azzal a két lukkal fél nap alatt elköszörül egy komplett csomag fúróhegyet, nyüszíttetve szerencsétlen gépet. Nekem leginkább ez a halálom, amikor teljesen alkalmatlan eszközökkel szenvednek.
Egyébként nálunk is volt olyan, hogy nem értettem, mit lehet heteken keresztül rendszeresen fúrókalapáccsal fúrkálni annyit, én arra tippeltem, hogy annyi idő alatt már egy 5x5 centis rácsban végig lehet fúrkálni az egész lakásban a lukakat, hogy aztán később odalegózhasson bármit, ahova éppen kedve szottyan...
dr. vuvuzelafan 2019.10.18 15:13:56
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Egy panelházban, főleg olyanban, ahol 30+ lakás van egyben, sosem lesz mindenkinek alkalmas időpont. Ha valakit tényleg annyira zavar, hogy a többi család is éli az életét, ami időnként zajjal jár, akkor komolyan vegye fontolóra meg a kisebb tömegbe költözést. A mi lépcsőházunkban is van 100 lakás, szinte nincs olyan hét, hogy valaki ne költözne ki vagy be, ne lennének rámolások, liftmegfogások, bútorpakolással, kisebb átalakításokkal járó zajok. És erre jönnek még a nagyobb felújítások, illetve a falak rendszeres remegtetése tuc-tuc zenével. A földszinten a liftek közé kitett hirdetőtáblát én még az elmúlt 17 év alatt nem láttam úgy, hogy ne lett volna rajta felújítással kapcsolatos lakói elnézéskérés.
via GIPHY Ismeritek azt az ősrégi, ám soha meg nem unható oldalt, ahol bármilyen videó alá bekeverhető a Benny Hill Show klasszikus témája? Na, ez a Benny Hillifier jutott eszembe erről a Praktikeres áruátvételről, bár ez már önmagában, zene nélkül is olyan, mint egy közepes bohózat.…..
dr. vuvuzelafan 2019.08.16 15:47:24
@body_andras: Mi az Euronicsból fordultunk ki hasonlóan inkompetens, semmire válaszolni nem tudó, mismásoló eladó mellől úgy, hogy a megvásárolni kívánt mosógép előtt álltunk a boltban, de ő azt nem tudja eladni. Gyors telefon után közöltük, hogy akkor hagyja a f.ba, a 170e kp-t most átvisszük a MM-ba, mert ott el is tudják adni nekünk a gépet. Igy is lett, fél óra múlva a kocsiban volt a gép. Azóta az Euronics környékére nem vagyok hajlandó menni.
dr. vuvuzelafan 2019.08.16 16:10:41
@saul fika:
Milyen németről is beszélsz?
24.hu/fn/gazdasag/2016/04/20/magyar-kezbe-kerult-a-praktiker/

És amúgy sincs igazad. Ha valakit sz.rul fizetnek, az akkor sem ok arra, hogy ne végezze a munkáját. El lehet menni máshová dolgozni, ha úgy érzi, hogy nincs megfizetve. Az, amit írsz, egy borzasztóan szar, mondhatnám, jellemzően magyaros hozzáállás.
Furdancs Blog Ha lóg az ajtó... 2020.06.09 05:00:00
Aki már lakott régebbi építésű lakásban, ismerheti a jelenséget, amikor a szobák ajtajai kezdenek kissé nehezebben csukódni. Sőt, aki élt igazi régi bérházban, az emlékezhet, hogy a klasszikus masszív faajtók esetében inkább az volt a ritka, ha valamelyik korrekten és pontosan működött. Ezt…..
dr. vuvuzelafan 2019.08.02 10:00:57
@mókusfülecske: Én kicsit megakadtam a "különösen, ha csak 1-2 cm az eltérés" közbevetésen. Aki itt nem centimétereket ért pontosságon, az tényleg ne kezdjen bele, mert csak rosszabb lesz, mint volt.
dr. vuvuzelafan 2019.08.02 10:02:09
@dr. vuvuzelafan: jav: "Aki itt centimétereket ért pontosságon..."
A lakótelepi beton kemény, még vasárnap hajnalban is. Nem mindegy tehát, milyen fúróval esünk neki. Vásárláskor jó ötletnek tűnhet kettőt az egyben, azaz "vésőgéppel" egybeépített elektromos fúrót vásárolni, esetleg nincs is választásunk, mert a boltban csak ilyen típusokat árulnak. Egyik neves…..
dr. vuvuzelafan 2019.05.09 10:37:19
Lakótelepi vasbeton fúrására egyik sem alkalmas, ezek ilyen célra vicc kategóriásak mind. Mint ahogy vésésre sem jó, mert ez fúró és nem véső... Vasbeton fúrásához vedd meg akár a legolcsóbb áruházi, pneumatikus fúrókalapácsot, ég és föld a különbség egy olyannal dolgozni, meg ezekkel az "ütvefúrókkal" szenvedni. A fúrókalapácsoknál továbbá valóban ki lehet kapcsolni a forgást, és azok emiatt vésésre is alkalmasak, ezek a "racsnis" szerkezetek csak akkor ütnek, ha forog a tokmány.

Egyébként 1995 óta van egy zöld (barkács kategória) Bosch 550W-os ütvefúróm, az már annyi mindent kapott, hogy el nem tudnám mesélni, de a mai napig a legjobb darab a szerszámosomban. Azzal például fúrtam ki két szoba közt lakótelepi betonfalat, de az egy közel fél napos projekt volt. Az ütvefúró-váltója is hibátlan a mai napig. Valamikor a 2000-es évek közepén lett második gépnek egy Ferm, paramétereiben nagyon hasonló a Bosch-hoz, de érezhetően gyengébb. Annak már előjött az átváltó-nyűgje, de powertape-pel fixáltam a nemütős pozícióban (azzal úgysem akarok soha ütvefúrni). Kb. ugyanekkor került egy baumax-os sajátmárkás fúrókalapács is, ami ugyan nem fordulatszámszabályozós, de azóta nem probléma a vasbetonba lukat fúrni. Ma meg már fordulatszámszabályozósokat is fillérekért lehet kapni, én azt mondom, hogy egy panellakásba kvázi kötelező darab.
A Hardverapró az egyik legrégebbi és legnagyobb IT apróhirdetési oldalon, ahol közepes boltok és kiskereskedők termékei mellett magánszemélyek is árulják a mindenféle okokból eladóvá vált számítógépeiket, alkatrészeiket, mobil- , játék- , fotóeszközeiket, vagyis bármit és mindent, ami a kütyü…..
dr. vuvuzelafan 2019.02.07 12:57:15
@Pierr Kardán: Mindig is "csíptem" ezt a q számháborút a különböző kütyük paramétereiben. Nem attól lesz valami használható, vagy éppen jó, hogy nagyok a számok. Teljesen helyén való példa erre, amikor nemrég az egyik kollegám vett valami 4k felbontású laptopot, és bár neki még jó volt a szeme, pár hónap múlva azért passzolta tovább, mert egyszerűen használhatatlanul bolhacirkusz volt a képernyőjén minden szoftver. NEM lehetett normálisan skálázni semmilyen módszerrel a programokat, mert az egyik ezt nem bírta a másik meg azt, mindig volt olyan, amelyiknek a képe szétesett, kilógott, minden baja volt és amiatt lett használhatatlan.
Egyébként én TELEFONÁNI pl. az eddigi telefonjaim közül valamelyik filléres Motorola kagylóval szerettem a legjobban (az volt a leginkább TELEFON). Manapság 65k-ért azért eléggé jól használható mobilokat lehet venni újonnan is, még úgy is, hogy én már nagyon régen nem vásárolok szolgáltatótól semmit a szolgáltatáson kívül, szóval fingom nincs az ottani "akciós" árakról.
dr. vuvuzelafan 2019.02.07 12:59:12
Eddig csak a Fideszt tartották hatalomban. Mostanra annyira kontraszelektált lett a rendszer, hogy a magyar társadalom ellen fordultak...
dr. vuvuzelafan 2019.01.30 22:04:01
@morph on deer: Szerintem rosszul látod. Tételezzük fel, hogy az történt, amit korábban valaki bemásolt, és amiket te is említesz a hozzászólásodban. Ebben az esemény/cselekménysorban kb. ott kellett volna megállnia, hogy bejutott egy olyan szerverre, amire soha senki nem jogosította fel, hogy belépjen. Ha itt nem csinál semmit, csak értesíti a T-t vagy akárkit, aki kompetens a témában, akkor lehetne etikusnak nevezni.

Ami ez után történt, hogy többször visszament, ott tevékenységeket figyelt meg, létrehozott magának hozzáféréseket - no ez már egyáltalán nem etikus. Ha ezeket mind elkövette, akkor nem sajnálom, ha megkapja érte a megérdemelt böntetését.

Hogy mit kellett volna tennie? Nem tudom, de például olyasmikre gondolok, hogy felkeres egy, a témában valamennyire felkészült ügyvédet, a bejutás ledokumentálását ott letétbe helyezi és az ügyvéddel együtt keresik meg a céget. Ha a cég nem reagál a megkeresésre, akkor talán az ügyvéd tudna olyasmiket, amikkel rá lehet kényszeríteni a céget az együttműködésre, a hibák javítására, esetleg valamilyen jutalom kifizetésére a "nyomravezetőnek". De tovább túrkálni illetéktelenül a rendszerekben semmiképp nem lett volna szabad.
dr. vuvuzelafan 2019.01.30 22:32:26
@Bambano: Jó, valószínűleg nem lesz egyszerű. De azért létezik ilyen.
Egy olyan kérdéssel nézünk szembe, amin az ember sokszor elgondolkozhat, azonban mégsem tulajdonít neki nagy jelentőséget, mert vagy az egyiket, vagy a másikat választja, sokszor pedig nem is konzisztensen, hiszen egyszer így, egyszer úgy csináljuk. De vajon számít, hogy hova csatlakoztatjuk…..
dr. vuvuzelafan 2018.10.18 15:46:56
@dukeekud: Régebben voltak még mobilokhoz is olyan töltők, amikben a hálózati trafó után csak az egyenirányítás/pufferelés volt meg, semmiféle szabályozás nem volt bennük. Az ilyen töltőknél a trafó belső ellenállása miatt valóban előfordul, hogy üresjáratban a névleges feszültség felettit mérhetsz a kimenetén, mert úgy van méretezve, hogy a névleges terhelésen adja le a névleges feszültséget.
Ettől függetlenül, persze, az írás teljesen dilettáns megfogalmazásokat tartalmaz, minden szakmaiságot nélkülöz. Tényleg nem értem, miért ír valaki olyasmiről, amihez köze sincs...
dr. vuvuzelafan 2018.10.18 15:50:45
@Leooo: Kávét, eze után?:) Nem vitte fel a sok sületlenség eléggé a vérnyomásod? :P
dr. vuvuzelafan 2018.10.18 15:58:17
@csárlszbrunzol:
"hadd kérdezzem már meg, hogy volt-e valaha is olyan töltő, amely transzformátorból és egyenirányítóból állt." - ez most kérdés akart lenni? Mert akkor a válasz: hogy a viharba' ne lett volna olyan töltő, amiben csak egy 50Hz-es trafó, graetz és egy pufferkondi volt - egy halom régi Nokia és Siemens telónak ilyen "töltője" volt.

Ezeket a "töltő"-ket amúgy inkább kellene simán tápegységnek hívni (de igazából még a maiakat is), mert semmi olyan okosság nincs bennük, amivel ők maguk az akkumulátor töltésével foglalkoznának. Az akkumulátorokkal a készülékekbe beépített akku-menedzselő áramkörök törődnek, a "töltő"-ről gyakorlatilag csak nyers energiát kapnak.
Ez itt eléggé tiszta sor: a Vodafone tájékoztatója alaposan félreinformálja az előfizetőket. Ha valaki nem Floridában, hanem a világ valamelyik más pontján járt hasonlóan szerencsétlenül, ne hallgassa el! Tisztelt Tékozló Homár! Azért tartottam ki a Vodafone mellett eddig, mert sokat utazom EU-n…..
dr. vuvuzelafan 2018.09.20 14:27:07
@szelidorzo: Hogy lehet napi 1440 percnél többet "hívásforgalmazni", ha egy nap pont 1440 percből áll?
Mindezek miatt direkt jót tett a magyar divatak, turizmusnak és országmárkának a szaros pelenka eldobása Horvátországban, ez igen!..
dr. vuvuzelafan 2018.08.23 11:14:01
@kewcheg:
Úgy látom, hozod a nickedhez méltó szintet, tényleg köcsög vagy. Kidobálni _bármit_ az úton? Nooormális? Két gyereket felneveltünk, volt elég lom az autóban ha utaztunk, de soha, semmit nem _kellett_ kidobnunk onnan; ha szemetesnél voltunk, akkor ganajoltuk ki a kocsit - leginkább, mikor hazaértünk. Inkább legyen az autó belseje egy szemétdomb, mint hogy bármit szétdobáljunk a környezetünkben. A mai napig is így van, ha valaki dohányozni akar mellettem, azt is meg szoktam kérni, hogy ne kifelé hamuzzon az autóból, van ott hamutartó.
Balatonboglár Budapesttől 144 km -re fekszik. IC-vel (vagyis a ma lehető leggyorsabb vonatos megoldást választva) 1 óra 53 perc alatt lehet leérni, ennek az útnak az ára a pót- és helyjeggyel együtt 3365 ft. Kocsival mindezt letudhatjuk másfél óra alatt, 8 literes fogyasztással számolva 4608…..
dr. vuvuzelafan 2018.08.07 16:36:39
@dr. vuvuzelafan:
Darth Revan bocs, LKerekes-nek szerettem volna válaszolni!
dr. vuvuzelafan 2018.08.07 16:39:20
@LKerekes: Ja és jellemző a hozzááálásod is: "28 éve meg akart egy kalauz büntetni, mert állítólag nem volt jegyed, mert lógni akartál" - nem, b+, nem állítólag és nem akartam lógni. A történet szó szerint így esett meg. Már akkor is ilyen volt a hozzáállása a MÁV-nak az utashoz. Büdös gyökér...
dr. vuvuzelafan 2018.08.07 16:40:52
@LKerekes: Ha már nincs észérv, akkor jön a trágárkodás. Gratulálok, tahó vasutaskám!
Vannak csomagolások amik indokoltak, vannak amik feleslegesek, és vannak azok, amiktől az embernek még a bicska is kinyílik a zsebében ha nem vigyáz. 1. Narancsok szépen és gondosan elkülönítve egymástól, nehogy összevesszenek: 2. Ezek már barátságosabb citromok, ők mehetnek kettesével: 3.…..
dr. vuvuzelafan 2018.08.07 12:24:51
@midnightcoder2: Nem az 50 forintos, elromló alkatrész a fő gond, hanem az, hogy azt az 50 forintos alkatrészt meg sem tudod venni, vagy aranyárban adja a gyártó (gyakorlatilag a fúró új áráért), és a fúród ennek következtében válik "gazdasági totálkárossá". Ez a jelenség annyira elharapózott az utóbbi évtizedekben, hogy világméretekben is feltűnt már. Mintha lenne törekvés arra, hogy a gyártókat a szervizelhetőség és alkatrészellátás biztosítására kötelezzék, és a fenti, irreális helyzeteket megszüntessék, de nem tudom, ma éppen hol tart a folyamat.
dr. vuvuzelafan 2018.08.07 12:26:19
@kermi: Plusz egy szavazat a bliszter betiltására.
Zoltán annyira plasztikusan és visszafojtott, de láthatóan élő és fortyogó dühvel bírta leírni a vele történteket, hogy hiába tudjuk, hogy ő szegény biztosan nem szórakozott jól a hol lassan csordogáló, hol őrült mód vágtató események idején, így kívülállóként bizony olyan az egész, mint egy abszurd…..
dr. vuvuzelafan 2018.07.23 11:07:31
@homar-fan: Őőőő... A postacímben benne van az emelet, ajtó is. A futár oda kézbesít, nem a kerület határára.
dr. vuvuzelafan 2018.08.02 13:04:52
@homar-fan: A postás felhozza az emeletre azt, amit át kell adnia, és nem elég bedobnia a ládába. Eddig nekem egyetlen futár sem mondta azt, hogy menjek le, vagy csak a beengedésért csengetett fel lentről, vagy már eleve az emeleten csöngetett, ha valahogy be tudott jutni a lépcsőházba. Én azt gondolom, hogy ez a futár pofátlanul saját zsebre akart dolgozni. Ha meg felmegy szó nélkül és kézbesít, akkor lehet, hogy a címzett örömmel ad neki borravalót. Mintha visszanyalt volna a fagyi...
Péntek délután. Araszolás a Balaton felé. Jön a hír, hogy Martonvásárnál baleset, torlódás. Na, így legyen lottó ötösöm! Minden nyári péntek délután Martonvásár térségében van valami baleset. Vasárnap kora este pedig Budapest felé Szabadbattyánnál. Ez a két helyszín az M7-es Bermuda háromszöge.…..
dr. vuvuzelafan 2018.07.27 15:58:00
@FlybyWire: ha a középsőből nem ment ki az első adandó alkalommal az _üres_ külsőbe, akkor eleve nem tartotta be a jobbra tartást. Ha betartja, akkor nem kérdés, hogy mennyivel előtte kellene kimennie, hogy ne előzésnk minősüljön.
dr. vuvuzelafan 2018.08.02 10:35:13
@Burgermeister: a követési távolság Magyarországon ismeretlen fogalom. Ha megpróbálsz biztonságos távolságot tartva haladni, akkor mindig lesz valaki, aki ezt úgy értelmezi, hogy felhívás keringőre, és bevág eléd. Letöbbször a mögötted jövő gondolja azt, hogy "tötymörögsz", és neki feltétlenül meg kell előznie tédeg - hogy aztán beálljon eléd és ugyanúgy "tötymörögjön" tovább a sorban. Reménytelen...
A zebra populáció  a kritikus szint alá csökkent az egész fővárosban, Zugló 17 négyzetkilométeres rezervátumában már csak elvétve találunk egy-egy életképes egyedet. Immár több mint fél éve, 2017. novemberében írásban kértem a Budapest Közút Kft-t, a főváros közútjaiért felelős céget, hogy Zugló…..
dr. vuvuzelafan 2018.08.01 12:35:28
@dr. pretender: Hát pont ez az. Én gyalogátkelőhely-táblákat sehol nem látok ezeken a képeken, bárhogy skubizom azokat. Lehet, hogy csak a fotók ennyire szerencsétlenek?
dr. vuvuzelafan 2018.08.01 12:37:44
@qwertzu: Nekem is pont ez jutott eszembe. Ha nem működik a lámpa, vagy sárga villogóra kapcsolják, akkor táblák alapján kellene közlekedni. Ha nincs gyalogátkelő tábla kitéve, akkor elég neccessé válnak az ilyen "átkelők".
dr. vuvuzelafan 2018.08.02 10:10:18
@dr. pretender: Nekünk úgy tanították anno, hogy a felfestés csak "tájékoztató jellegű", a kötelező elsőbbségadást a tábla mondja ki. A felfestések amúgy is "eltűnhetnek", pl. ha rájuk esik a hó, akkor is a táblák az irányadóak. De az érvelésed ott is sántít, hogy nem csak kanyarodó autósok léteznek: ha éjjel, kikapcsolt (sárga villogó) lámpa mellett valaki egyenesen halad, és nincs sehol gyalogátkelőhely tábla, akkor mi fog történni, ha egy ilyen "ha akarom, éppen ráfogható, hogy az zebra-felfestés"-en elüt egy gyalogost, mert az olyan magabiztosan lép le elé (tudván, neki elsőbbsége van ott - na ez is megérne egy misét), hogy esély sincs megállni?
Csak azért nem vesszük figyelembe, hogy a mobiltelefon veszélyezteti az egészségünket, mert a rák és a mobilhasználat kapcsolatáról szóló tanulmányokat a mobilipar kétségbe vonja? A brit Guardian beszámolója érdekes megállapításokat rejt...
dr. vuvuzelafan 2018.07.31 16:35:41
@Papírzsepi: ennyi sületlenséget...
Az 1W adó a füled mellett valószínűleg kimutathatatlan mennyiségben melegít fel bármit is - ha ezt tenné, és a fejedben nyelődne el a teljesítmény, akkor nem jutna semmi kisugárzásra a toronyig. Amit melegedésnek érzel, az leginkább a telefon disszipációja, és az sem feltétlenül az RF résznél keletkezik ilyenkor.
Arra meg már valószínűleg reagálni sem kellene, hogy hogy lesz az 1W kisugárzott teljesítményből "10W-os rádió adó", mint ahogy a KF-en kisugárzott "óriási" teljesítmény is egy vicc - tudod te egyáltalán, miről beszélsz?
dr. vuvuzelafan 2018.08.01 10:33:40
@Papírzsepi: az igencsak beb.szna, ha bármilyen adó- vagy vevőegységből a KF "hasonló erővel" kerülne ki az antennára a (hangolt) erősítőfokozatokon keresztül. Persze, ilyen félresikerült áramköröket Pistike barkácsolhat otthon (aztán majd jön az NMHH és megbünteti), de biztosan nem kapna semmilyen engedélyt. Az 1W, ahogy írták is mások, bizonyos sávokon a megengedett maximális kimenő teljesítmény - úgy emlékszem, a mobilok adatlapjaira nagyon sokáig ráírták, hogy a maximális RF teljesítményük 2W/1W (sávtól függően). A mai mobilok általában sokkal finomabban tudják a kisugárzott teljesítményt szabályozni, mint a 20 évvel ezelőttiek tudták. A jellegzetes mobilos "kerregést" nem kell összekeverni semmiféle KF vagy más, sávon kívüli RF sugárzással, az még egy RF technikát hírből sem ismerő, egyszerű analóg (alapsávi) audio erősítőn is meg tud jelenni, ha nem megfelelően van a földelése/árnyékolása kialakítva. Egy ilyen készüléket egy sima, 50Hz-es hálózati trafó közelítésével is "meg tudsz brummogtatni" a csekély szórt mágneses térrel. A jellegzetes GSM hang a csomagok továbbításának üteméből, a kisugárzott RF jel pulzálásából adódik.
Hétköznapi szervizes sztorinak tűnt az alábbi levél, egészen addig, amíg a kronologikus részhez nem értünk benne. Ott ugyanis hirtelen felpörögtek, egyben kaotikusakká váltak az események. A Tesco ugyanis hol jelentkezett, hol nem, amikor igen, akkor minden egyes alkalommal más ajánlatot tett, és az…..
dr. vuvuzelafan 2018.07.31 09:57:43
@Muad\\\'Dib: Én értem, hogy mire utalt a kollega. Veszel például egy barkácsgépet, ami kifejezetten barkács kategória, ha rendes szerszámboltban vásárolnál ilyesmit, akkor el is mondják, hogy az nem ipari kivitel, nem 7x24 órás üzemre van tervezve, hanem arra, hogy Jóskapista időnként használja egy-egy javításhoz vagy szereléshez a ház körül. Azt is hozzá szokták tenni (és még a használati utasítában is benne van), hogy példáult fél óra folyamatos használat után pihentetni kell. Na, ha egy ilyet megvesz Gipsz Jakab ev (persze magánszemélyként), és nekikezd napi 8-10 órában masszívan termelni vele, akkor bizony bőven a gariidőn belül lesz annak mindenféle baja. Na az ilyeneket szokták szakmányban gariban cserélni, nem egy esetről hallottam magam is az ismeretségi körömben. Nem tudom, hogy ezt mennyire lehet megfogni forgalmazói oldalról, lehet, hogy egyszerűbb benyelni a cserét, mint szakértőkkel bizonyítgatni a nem megfelelő használatot. És persze az ilyenekkel tényleg teli lehet a töke a forgalmazónak.
dr. vuvuzelafan 2018.07.31 10:29:01
@Muad\\\'Dib: Ja, ezekben igazad van. Mindazonáltal a történetből szerintem több információ is hiányzik, és én nem szűrném le azt sem, hogy a tecsó minden garanciális ügyért fizettetne (vagy akarna). Nekem legalábbis régebben nem volt ilyen tapasztalatom velük.
A nemzet szíve egyszerre dobban, ha meglátja szárnyalni a 2rule-t! ..
dr. vuvuzelafan 2018.07.26 10:18:29
@6.Lenin: tévedés, a Pi nem egyenlő 3.14-gyel. Mi értelme annak, hogy "háromegésztizennégyszázadcsa"?
A Homárra érkező panaszokon belül számát tekintve rendes esettípus az, amikor olvasónk a Vaterán/ Jófogáson/ Facebook-csoportban vagy hasonló helyen lecsapott a Gipsz Jakab által elképesztően jó áron hirdetett valamire, amiről kiderül, hogy max. levélnehezéknek, felmosórongynak vagy a házasság…..
dr. vuvuzelafan 2018.05.17 12:47:32
@diszkriminans:
A mobilban azért nem látom értelmét a használtnak, mert olyan drágán akarják adni a használtakat (ráadásul sokszor függően), hogy kicsivel megtoldva inkább veszek egy újat függetlenül.
Egyébként például laptopot inkább töredék áron veszek használt üzleti, strapabírót, mint bármilyen új szappantartót jelentősen túlárazva. Nyilván ezeket olyan helyen, ahol átvételkor ellenőrizni tudod és számlát, garanciát is kapsz rá.
Elég sok műszaki cikket vettem már apróhirdetésben (például jelentős mennyiségű klasszikus HiFi készüléket), általában lehet tisztázni előre az állapotát pár kérdés-válasszal, eddig nagy átverés egyikben sem volt. Nagy segítség, ha ismered azt, amit meg akarsz venni, mert akkor tudsz róla értelmesen, célirányosan kérdezni.
Nóráék különösen szerencsétlenül jártak egy alapvetően technológiai ugrásnak szánt Asus laptoppal. Az eset szerencsétlen voltát pedig egyáltalán nem kompenzálja, hogy ennek kapcsán az egész család megismerkedhetett a refurbizált kifejezéssel, ami azon túl, hogy ritka szép bizonyítéka annak, ahogy a…..
dr. vuvuzelafan 2018.05.05 21:12:22
@Xezs7: őőőőő, 15 tab? Akkor valszeg szívinfarktust kapnál a kb. 150, több ablakra elosztott, folyamatosan nyitott böngészőoldalamat látva. Ja és ez az "asztali" gépem már jó ideje egy dokkolón csücsülő Thinkpad, ami egy idő után elmegy alvásba, kikapcsolni sosem szoktam, néha, kritikus kernelfrissítések után megy neki egy reboot (és persze a böngésző már állítja is vissza a korábban nyitva lévő tabokat). Köszöni szépen, jól elvan, nem igazán szokása használhatatlanná válni. Mellesleg ez a Thinkpad is "refurbished"-ként került hozzám kb. harmadáron ahhoz képest, amennyiért egy áruházi szappantartót tudtam volna venni, mégis sokkal többet ér bármelyik szappantartónál. A szűk családban van vagy 10 "refurbished"-ként megvett laptop, egyikkel sincs semmi baj, igaz, hogy ezek mind Dell-ek, HP-k és Lenovo-k, meg van egy Toshiba is, de az sem az áruházi vonalból való. A flotta kb. 2 átlagos, áruházi szappantartó árából állt össze az elmúlt években.
Tékozló Homár DIGI vs. UPC 2018.02.06 11:03:33
Kedves olvasó! A poszt elolvasása előtt kérlek szavazz! Nálad, egy szolgáltatóvetélkedőben a DIGI vagy a UPC állna nyerőre?  És most lássuk, az éles tesztet, amit Orsinak köszönhetünk.  Kedves Homár! Alább csatolom a Digi Távközlési Kft.-nél tett, több hónapos vesszőfutásom rövid…..
dr. vuvuzelafan 2018.02.06 17:25:45
@onlajnok: Én sok-sok évvel ezelőtt menekültem el a UPC-től, amikor megérkezett a Digi a lakótelepre. A UPC-nél egy fostalicska, erősen aszimmetrikus, kábelmodemes netért meg a kábelTV-ért fizettem akkor valami 14e-t havonta, a Digi üzletkötőjét az elsők között hívtam telefonon, amikor kitették a lépcsőházban a plakátot. A Digi ajánlata az volt, hogy hűség nélkül havi 6-ért hoznak alapnetet, kábelTV-t és telefont, mindezt úgy, hogy _nem kell az ő szar kütyüiket a lakásomban üzemeltetni_, mert csak egy koax és egy UTP jön be a lakásba. Azonnal szerződtem velük, és azóta folyamatosan, megelégedéssel használom a szolgáltatásaikat. Ma is kb. ennyit fizetek havonta (meg még kevesebbet), csak ma az alapnet nem 2/1 (talán akkor annyival indult), hanem 100/50, vagy valami ilyesmi, lényegtelen is, mert bőven elég. Nálam fontos a hűség nélküliség, talán pont a UPC tetű hűségkezelése - lejáró hűséget ha nem hosszabbítottál, akkor az ÁSZF-ben lévő, irreális, kb. 3x-os havidíjon ment volna a szolgáltatás tovább - miatt fogadtam anno meg, hogy soha többet ilyenbe nem megyek egyetlen szolgáltatóval sem, valamint még éltek bennem erősen a matávos élmények az állandóan újabb hűségperiódusokat aláírató előfizetői csomagjaikról.
Én a mai napig nem bántam meg, hogy váltottam, és azóta már jópár éve nem csak analóg TV-ket használok a lakásban, hanem jelenleg két saját kütyüs digitális helyen, egy laposTV-s helyen és két analóg helyen tudok TV-zni - a szolgáltatói boxoktól is herótom van, az se jöjjön a lakásba hozzám, ha lehet.
Megjegyzem, nemrég volt egy eset, amikor minden szólás nélkül beraktak NAT-olt IP tartományba, emailes ügyintézésen keresztül egy fél(!) nap alatt megoldották és visszatettek publikusba. Szóval arról a sok-sok év alatt néhány ügyintézésről sem tudok semmi rosszat mondani velük kapcsolatban. Persze nyilván mindenhol vannak hibák, meg kókler alkalmazottak vagy alvállalkozók, de nekem egyáltalán nincs rossz tapasztalatom velük.
dr. vuvuzelafan 2018.02.06 17:38:34
@Xezs6:
Azt általában úgy hívják, hogy DVB-C tuner (hacsak nem valami IP TV_ről van szó), és valóban benne van a mai TV-kben. Ugyan nem vagyok teljesen képben, mert nem használok UPC-t jó ideje, de azt használó ismerősöktől olyasmit hallottam, hogy kb. minden (lassan az összes, a királyin kívüli) értelmesebb TV csatorna nézéséhez kell az előfizetői dekóderkártya. Ehhez meg vehetsz TV-nként 20+ ezerért megfelelő kódolást ismerő CI modulokat, illetve az előfizetői kártyák száma is korlátozva van, és talán azokért is havi bérleti díjat kell fizetni. Egy olyan családban, ahol van 3-4 "vételi hely" a lakásban, azért ez már elég macerásnak tűnik. A Diginél jelenleg csak az extra csomagokért (pl. filmcsatornák vagy felnőttcsatornák) kellene előfizetői kártya a kábelTV-hez, nekem nincs is ilyenem, mégis tudok valami 120+ csatorna közül válogatni, amik között van elég szép számmal HD is.
dr. vuvuzelafan 2018.02.07 08:30:05
@KaTe: Nem CI modullal, hanem modulfogadó hellyel. Legalábbis amit most néztem olyan 250k-ig bezárólag, az mind ilyen volt. Abba meg vagy a szolgáltató CAM modulját dugod, vagy sajátot. A szolgáltatói kártyát meg a (megfelelő kódolást ismerő) CAM modulba kell betolni.
Például itt vannak ilyen dekódermodulok, nem olcsók: bolt.sat.hu/televiziozas_tv_vetel_230/dekoder_modul_kartya_289

(Mondjuk ha nincs Conax kártyahely a készülékben, akkor a MindigTV fizetős csatornákhoz is kell venni egy CI helyre tolható modult, ami olyan 10k-nál kezdődik. A kábelTV szolgáltatók komolyabb titkostásokat szoktak használni, drágább modulok kellenek.)
Érdemes egy pillantást vetni a köztévé szombat esti híradójának diagramjára, melyből első ránézésre az látszik, hogy pénteken, február 17-én a határon elfogott migránsok száma hirtelen megsokszorozódott a korábbiakhoz képest. Aztán jobban megnézve már csak az látszik, hogy csak három tucattal…..
dr. vuvuzelafan 2017.02.19 22:12:31
@Tom66: Szignifikáns, mi? Azt se tudod, mit jelent... Jó, hogy azt nem írod, nagyságrendi különbség van...
dr. vuvuzelafan 2017.02.20 09:00:29
@Tom66: Most, hogy már te is megismerted a szó jelentését, rájöhetnél, hogy nincs ott semmiféle szignifikáns kiugrás. Ehhez persze értelmezni is tudni kellene a kigugluzott jelentést, meg persze nem csak az oszlopokat kellene nézni, hanem a számokat is. Ja, hogy a számokat sem ismered? Hát, sajnálom, talán úlj vissza az iskolába még egy kicsit tanulni!