Regisztráció Blogot indítok
Adatok
afőnök

94 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amint mindannyian értesültünk róla, szerda 0 órától nem lehet Magyarországon forgalomba hozni olyan terméket, amelynek a transzzsírtartalma meghaladja 100 grammonként a 2 grammot. Vagyis számtalan egészségtelennek mondott termék mehet a kukába (hogy mi van a kimaxolt cukortartalmú…..
A március 15-én hatályba lépő új Ptk. szerint a volt cégvezető kötelezhető lesz arra, hogy a felszámolási eljárás során bizonyos feltételek esetén ki nem elégített követeléseket maga fizesse meg. Kérdéses, hogy emiatt megszaporodnak-e a csődeljárások, mivel jelenleg alig…..
Tudjuk, mit csinálsz jövő nyáron! A Fiatal Vállalkozók Hetén elhangzott rövid, de szórakoztatónak szánt kis előadásunk vágva megtekinthető. A téma: a legjobb vállalkozási trendek, ötletek 2014-ben.  Nézzétek, véleményezzétek és iratkozzatok fel új hírlevelünkre! ..
  Budapest megfizethető, jelentős fejlődési potenciált rejtő, alulértékelt ingatlanpiaca remek terep lehetne az ingatlan-befektetőknek. Ennek ellenére tavaly mindössze 100 millió eurónyi ingatlanfejlesztés valósult meg a magyarországi ingatlanfejlesztők többségét…..
Felére csökkent a jogi személyek, azaz többnyire cégek átkötése az idei kötelezőkampányban: 4 helyett csak 2 százalék az arányuk. 300 forinttal, azaz 2,7 százalékkal csökkent a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb) váltók kötési átlagdíja tavalyhoz képest…..
 A jogi személyek várhatóan legfeljebb két év türelmi időt kapnak, hogy létesítő okirataikat összhangba hozzák a jövő márciustól hatályba lépő új Polgári Törvénykönyvvel. 160-170 ezer kft-t érint az a rendelkezés, amely szerint 2016. március 15-ig a törzstőkét a…..
 Könnyebb hozzáférés a bizonyítékokhoz, rugalmasabb elévülési szabályok, a károkozó bizonyítási terhe – e fontos változtatásokkal könnyíti meg az árkartellező, erőfölénnyel visszaélő cégek áldozatainak kártérítését az EU új irányelvjavaslata. Jelenleg ugyanis…..
Remélem a kedves olvasó kivétel: a CIB Stafétabot Kutatásából többek között kiderül, hogy a magyar kis- és középvállalatok 80 százaléka rendelkezik üzleti tervvel, a válság hatására azonban mindössze 37 százalékuk módosította azt. A reprezentatív felmérés rávilágít…..
Hogyan alakulnak Magyarország legnépszerűbb új és használt autómodellek biztosítási díjai – ezt számolta ki a PBA Biztosítási Alkusz legújabb felmérésében. A kötelező biztosítás díja alacsony: új autóknál átlagosan évi 25 ezer forint és ez nem változik jelentősen az…..
Mitől emelkedik egyik évről másikra az irodabérleti díj és a rezsi? Miért vannak hőmérsékleti kifogások az irodában? Ehhez hasonló bérlői kérdésekből, problémákból állított össze útmutatót a magyar irodapiac egyik meghatározó ingatlanbefektetője, a CA Immo.…..
http://picasion.com A legkorszerűbb informatikai technológiákat alkalmazza az itthon nemrégiben bemutatkozott innováció, a hibridlevél. Lényege, hogy a legfejlettebb adatbiztonsági szabványoknak is megfelelve postai levél küldését teszi lehetővé a számítógépről. A hibridlevél…..
Átláthatóság és üzleti titok – e két kulcsfogalom között egyensúlyozva kell a cégvezetőnek eldöntenie, melyik partnerével milyen információt oszt meg vállalatáról. Mit kell tudnia a munkatársaknak, üzletfeleknek, a banknak vagy éppen az újságírónak? És mit…..
A 2001-ben debütált Windows XP operációs rendszer korának legsikeresebb számítógépes platformja volt, de ma, 12 évvel később már sokkal komolyabb elvárásokat támasztanak a cégek az adatvédelem, a menedzselhetőség és a szabad munkastílus tekintetében, mint akkoriban.Nem…..
A 3D-s nyomtatás után már az ember nem gondolná, hogy képes meglepődni bármilyen technológián, de azért ma sikerült. Most olvastam ugyanis a Keys Duplicated nevű amerikai vállalkozásról, amely képes arra, hogy digitális fotó alapján működő kulcsot gyártson. Vagyis elég…..
Vállalkozásunk sorsa gyakran múlik azon, kivel működünk együtt. Ezt a 11 kérdést megválaszolva kiderül, rátaláltunk-e az igazira. Az Entrepreneur magazin összegyűjtötte az induló vagy bővülő vállalkozások vezetőinek, milyen kérdések mentén érdemes kiválasztaniuk új…..
A cég méretétől, forgalmától függően teljesen más bankszámlák jelenthetik a legjobb választást - Elindult az első magyar vállalati bankszámla-kalkulátor Évente több százezer forintot is megtakaríthatnak a vállalkozások egy megfelelően kiválasztott bankszámlával – derül…..
Egy fontos szabályt kell tudnod ahhoz, hogy szó szerint ráharapjanak: ez pedig az árképzésre vonatkozik.  A beszállítók sokfélék lehetnek, elég nagy csoport a kezdő vállalkozók közül azok, akik az élelmiszer- vagy vendéglátóipar számára fontos termékeket eszelnek ki.…..
Az örökké tilosban parkoló Bentley vagy Hajdú Péter aktuális terepjárója: egy kis látványos szabályszegés a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolókban mindig felbukkan a mókás portálokon. A Városban blog például hónapokig fotózta az ilyen kocsikat, amelyek joggal…..
Idén is kitüntetett figyelmet kap a társaságok életében a május 31., hívja fel a figyelmet a Cégmanager Kft. könyvelési csapata. E napon kell leadni  kb. 420 ezer  adózónak az előző évi beszámolókat, el kell készíteni, és  be kell nyújtani az iparűzési…..
A hétvégén eléggé belázasodtam és a határidős munkáim mind csúsztak. Vállakozás vezetőjeként ebből óriási bukta is lehetne. És van ilyen helyzetre biztosításom? Nincs hát, mert idióta vagyok. De úgy látom egy tegnapi közlemény alapján, hogy nem vagyok egyedül: még a…..
  A beszállítókat is beleértve több mint 3500 új munkahelyet teremt és 561,5 milliárd forintot költ el Magyarországon az a 10 vállalat, amely az év legnagyobb beruházásait hajtja végre – derül ki ÓBUDA Group összeállításából. Az óriás-beruházások a magyar…..
Népszerűségén túl egy vállalkozásnak is tanulságos lehet a Trónok harca tévés és könyves fantasy-sorozat. Hogyan? Politika, ármány, taktika, harc a trónért, kényszerű kompromisszumok… Nem pont olyan, mint az életben? Csak itt nincsenek sárkányok és rémfarkasok… Az…..
Erre le kell csapni: a reggeli, amelytől beindul a párod és te is. Nem véletlen, hogy ez jelenleg a leggyakrabban megosztott üzleti tipp a springwise.com oldalon, ahol a világ minden tájáról gyűjtenek kisvállalkozóknak alkalmas ötleteket. Amíg a legtöbb müzli és gabonapehely az…..
Tényleg baj, ha hosszú időre szerződsz? Mire használható valójában a kaució? Janklovics Ádám, a Székely Ügyvédi Irodából beindult és minden fontos tudnivalót megoszt veletek az irodabérlésről!   1. Minden esetben írásban szükséges a bérleti szerződést kötni,…..
Robbanásszerű fejlődés előtt áll a hazai mobilinternetezés, amely évente 300 százalékkal növekszik. E folyamat egyik nagy nyertese lehet a kisvállalati szektor. Az okostelefonon sikerrel információt találók több mint fele ugyanis vevő lesz, ami a vásárlóerő általános hiánya…..