Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toussaint L'Overture

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akkor drágának tartottuk, és ma is annak tartjuk a Balatont, de vizsgáljuk csak meg az árakat az egykori és mostani átlagbérhez viszonyítva!  ..
Toussaint L'Overture 2019.03.24 07:30:56
@darlacko:
Mint tudjuk, az almát a körtével nem érdemes összehasonlítani, a Balaton, és az Adria két különböző dolog. De ha már szerintem helytelenül előhoztad ezt a témát arról se feledkezzünk meg, hogy Budapestről indulva mondjuk Siófokra a 110 km-es távolságot 1 óra alatt megteszed, ezzel szemben Opatija, az egyik legközelebbi adriai üdülőhely gépkocsival 515 km távolságra van, és minimum 5 óra szükséges az odajutáshoz. Ez persze csak a legoptimálisabb esetben van így, mert az nyaralási főszezonban, határátkeléssel, fizetőkapukkal nehezítve jóval több időt tölthet el az ember az utazással. És mivel itt főként az anyagiakról volt szó, ezért azt se hallgassuk el, hogy a plusz 800 km megtételét több üzemanyag költség, és autópályadíj terheli.
Toussaint L'Overture 2019.03.24 09:12:54
@M_R:
Voltam bátor azt gondolni, hogy a számtan kedvéért egyszerűsítek, mert az talán mindenki számára világos, hogy a példád esetében Gyuláról a horvát tengerpartra elautózni pont annyival hosszabb a menetidő, mintha a Balatonra utaznál. Írhattam volna akár Balmazújvárost, vagy Bátonyterenyét is, de úgy gondoltam, hogy egy Budapesti kiindulással számolva könnyebben érthető a dolog.
Sajnálom, ha tévedtem.
Toussaint L'Overture 2019.03.24 11:25:22
@charlie:
Nem mindenki él a horvát határ közelében, és mint mondottam, az egyszerűség kedvéért többnyire a budapesti nulla kilométerkőtől számoljuk a távolságokat. Ráadásul aki Zágrábban él, az még nálad is sokkal rövidebb idő alatt jut el a Kvarner - öbölig. :)
F1-es modelljeim Bemutatkozás 2019.03.01 20:20:02
Sziasztok, Laci vagyok, harminc éves, nyolc éve gyűjtöm a Forma 1-es modelleket. Két hete már tiszta vagyok, azóta nem vettem új modellautót. Valahogy így kezdeném az anonim gyűjtők terápiás csoportjában. Sokáig gondolkodtam, míg arra az elhatározásra jutottam, hogy szeretnék blogolni a hobbimról.…..
Toussaint L'Overture 2019.03.05 07:25:33
Van valami végzetszerű abban, ahogy Orbán Viktor igyekszik békülni az európai néppárti frakció tagjaival. Az őrületnek ugyanis olyan sokkoló felpörgése jellemzi a magyar miniszterelnök aktuális bejelentését, amit ha normális reakciónak tartanak a derék kereszténydemokraták, akkor meg is érdemlik…..
Toussaint L'Overture 2019.03.05 07:16:28
Én már az Exatlon első promója láttán attól rettegtem, hogy előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor a távolról skorbutos öregasszonynak tűnő Palik László lefordul a dobogóról Dominikán. És akkor még nem is tudtam, hogy a műsorvezető csak gyümölcsöt és zöldséget eszik, és minden nap edz valamit de a…..
Orbán rátesz egy lapáttal a Juncker elleni kampányra, a Néppárt nagy dilemmában van, hogy miként "honorálja" a produkciót, a Horvát Parasztpárt azonban már döntött: ott hagyja az egész konzervatív bagázst. Orbán, Trump, Putyin, Kickl házi olvasmánya az 1984, amely irodalmi formában mutatja be a…..
A Néppárt alighanem jobban járna, ha eltávolítaná soraiból a Fideszt, ám akkor Orbán becsatlakozhat a szélsőjobbhoz (előbb-utóbb összenő, ami összetartozik...) ; A populisták még nagy kerékkötők lehetnek az Európai Parlamentben, már ha sikerül közös vonalat találniuk a nemzeti önzés alapjáról; Az…..
 A fél várost a földdel kellett volna egyenlővé tenni Füreden és szinte az összes északi-parti településen, de hát a Kádár-korban mertek nagyokat álmodni.  ..
Toussaint L'Overture 2019.02.24 08:41:29
Újabb bizonyíték arra, hogy a csilivili animált honlap egyáltalán nem garancia arra, hogy mögötte valódi, megbízható webshop működik. Olvasónk megjárta a Mediumbutorral, mi összeszedtük, hogy a honlapon mi minden lehetett volna baromi gyanús, és megkértük tanácsadóinkat is, hogy a szakvéleményükön…..
Választások éve lévén tudatom veletek, szavazataimmal semmiféleképpen nem fogom befolyásolni adófizetői jogaitokat. „Egy nyugger ne döntse már el mire költsék az adóforintjainkat” olvastam több helyen. Nem akarok „megvett” nyugger lenni, több, mint negyven ledolgozott munkaév után. Ebből több mint…..
Ami Izsákon történt néhány napja valódi tragédia, amely ismét rávilágít a félelemre és a nyers erőre épülő Orbán-rezsim tarthatatlanságára.Az ilyen fájdalmas esetekben az első dolog, amit meg kell tennie minden érző embernek, az a részvétnyilvánítás az áldozat…..
Toussaint L'Overture 2013.04.14 08:18:06
@omgwok:

Kérem világosítson fel, ha lemaradtam valamiről!
2006-ban hol, és kiket vertek agyon a rendőrök kihallgatás ürügyén?

Egyébként pedig a két esemény összehasonlítása nem a tények demokráciákban szokásos teljes feltárását, hanem a mostani alantas gyilkosság relativizálását szolgálja.
Toussaint L'Overture 2013.04.14 11:22:22
@omgwok:

Ne fordítsa vissza a kérdésem!

Inkább azon kellene elgondolkodnia, hogy miért tesz egyenlőségjelet két egymáshoz még nyomokban sem hasonlítható esemény közé.
Igaz, hogy mindkét eseményben fontos szerepet játszanak a rendőrök, de míg az egyik alkalommal jócskán összezilálta a szálakat a politika, addig a jelen esetben, legalábbis eddig, egyértelmű a helyzet.
Kihallgatás közben agyonvertek egy feltehetőleg megbilincselt, védekezésre képtelenné tett embert.
Bármi legyen is valakinek a bűne, ez az "eljárás" az egészséges gondolkodású emberek számára teljességgel elfogadhatatlan!

Ezért még egyszer mondom, hogy csak sanda szándékkal lehet összemosni az izsáki gyilkosságot a 2006 -ban történt, teljes mértékben a jelenleg kormányzó pártalakulat aktuálpolitikai érdekeinek a szolgálatába állítva interpretált eseményekkel.
Toussaint L'Overture 2013.04.15 08:08:09
@omgwok:

Bár nem tisztem megvédeni a poszt íróját, még csak szimpatizánsa sem vagyok Szabó Tímeának és pártjának, de egy ellenzéki képviselő nem feledkezhet meg egy ilyen esemény kapcsán a kormány politikai felelősségéről. Túl sok minden történt, vagy nem történt az elmúlt években, ami miatt nem mehetünk el szó nélkül az egyre inkább elszaporodó, egyének ellen elkövetett rendőri erőszak mellett.

Csak halkan jegyzem meg, hogy @omgwok kolléga korábbi hozzászólásában, feltételezem eredeti szándéka ellenére, a 2006-ban történtek felemlítésével úgyszintén a politika ingoványos talajára tévedt.
Kedves olvasók, hogyvoltozók és érdeklődők, újabb (nagyobb) adag sorozat vár szerzőre, köztük olyan csemegék, mint a Mad Men, azaz Reklámőrültek, a Smash, azaz Kasszasiker, a Revenge, azaz Bosszú és a Once Upon a Time, azaz Egyszer volt - ezeket mind a köztévé vetítette vagy…..
globalicum Házi praktikák rovat 2012.04.04 06:49:00
Kreatív légy önmahgad festésötlet húsvéti tojatra......egyszersmind a húsvéti útómenü gyanánt szervírozott rakottkrumpli cizellálásának hathatós módozata..
vö.: kis-kis kígyó „csak a kishalak akadnak hálóba”/orosz börtönbölcsesség/  Istenem, a magyar nép évszázadokkal a mat'matika fölfejlődése előtt már mely jelentősen is kombinatorikus egy nép volt. Pláne most, ezen fos & turha-terhes szépidőkben.…..
Chez DuBarry A borderline férfi 2012.03.19 17:25:00
A Facebookon van egy Nyáry Krisztián nevű úr, aki a magyar irodalom régi nagy szerelmeiről ír szép és szórakoztató posztjaiban. A minap a József Attila-Flóra-Illyés szerelmi háromszöget fogalmazta meg, Ekkor határoztam el, hogy írok a férfi borderline-okról.Hogyan mérgezhette…..
Toussaint L'Overture 2012.03.20 15:53:28
@AnnaKarenina:
@lárvalányhaj:

Disintegratornak halvány fogalma sincs a problémáról. Nem is értem, hogyan vette a bátorságot ahhoz, hogy belekotnyeleskedjen.
Rögtön az első adással rekordot ért el a Csillag Születik negyedik szériája, ugyanis a március 17-én, szombat este debütált tehetségkutató a 2012-es év eddigi legnézettebb műsora lett a 18-49-es korosztály és a teljes lakosság körében is - áll az RTL Klub…..
Az okostelefonok közismerten zord körülmények között készülnek, ezért aztán különösen furcsa, hogy forgalmazóik és szervizeik miért tesznek mindig úgy hónapokig, mintha meg lehetne/meg akarnák javítani őket. Kizárt, hogy ezeket ne konténerre számolnák, nem darabszámra,…..
Toussaint L'Overture 2012.02.06 15:25:16
@Jani haverja:

Ettől függetlenül Albánia k..aszott jó hely.
Az Ayurvéda mellett Keralában a kommunisták is mély gyökeret eresztettek. Tele van az egész tartomány sarló kalapácsos zászlókkal, természetesen vörös alapon. Csodásan mutatnak a pálmafák alatt. India szocialista, demokratikus köztársaság, de Keralán kívül még…..
Toussaint L'Overture 2011.10.27 16:43:49
@énszerintem:

Mivel a saját hozzászólásodra nem emlékszel, sőt még a két kommentel feljebb lévőt sem vagy képes elolvasni, ezért idemásolom neked. Én, ellenben veled, figyelmesen elolvastam amit írtál, neked is figyelmedbe ajánlom értelmezésre, még akkor is, ha hülyeség. Felhívom becses figyelmed az utolsó mondatra!
Te írtad, nem én találtam ki.

"énszerintem 2011.10.20. 13:36:29
Jo tudni, hogy Kerala is demokratikus allam, demokratikus uton valasztjak meg a kommunista partot. Itthon a kommunizmus osszefort a diktatura fogalmaval, kinn nem ez a helyzet. Erdekes tovabba, hogy Kerala a leggazdagabb indiai allamok egyike, legjobb a szocialis halozat es legmagasabb az irastudok aranya. Ez alatamasztja azokat a feltetelezeseket, miszerint a kulonbozo politikai iranyoknak mas es mas a hatasa hatekonysaga kulonbozo fejlettsegu tarsadalmakban es gazdasagokban.
Harmadreszt pedig, Keralaban sokkal boldogabbak az emberek, a meg igy is fenenagy szegenysegukben, a kommunizmus kozepen. Ez meg azokat hitelesiti, akik nem kulonbozo politikai iranyokban latjak boldogulasukat/nyomorukat, henem maguk alakitjak, illetve elfogadjak sorsukat. BTW Kerala fantasztikus, masfel honapot voltam kinn, imadtam!"

"énszerintem 2011.10.20. 13:48:09
Es persze az orszag tele van horogkeresztel is (jobbara mondjuk forditottal, de a naci horogkereszttel diszitett taskakat, polokat tobb boltban is lattam), es kaphato adolf h. itthon betiltott konyve, szoval a kommunizmus, es a kulonbozo egyeb diktatorikus jelkepek egeszen mas uzenetet es jelentoseget hordoznak, mint itthon. Ellenpelda: Che Gevara polo 1 szakallas boclseszen. Nyilvan mas idoben, mas helyen egesz mas reakciokat valtana ki, ugye. Vagy a voros csillag a heinekenen :D"

Ezért a fentiek fényében, ami a rólad alkotott negatív véleményemet illeti, azt kénytelen vagyok fenntartani. Sőt, a "gyengeelméjű pöcs" titulust az egy fokozattal súlyosabb "idióta faszkalapra" módosítom.
Viszont ajánlok neked egy-két klassz írást Indiáról, talán megérted, bár ahogy látom az olvasással van némi kis problémád.

kigondoltam.blog.hu/2010/03/22/hello_szor_bejegyzesek_indiarol
kigondoltam.blog.hu/2010/06/06/lakshmi_az_anyagias_elefant
Csézi Erzsi körüli hírek, nyilatkozatok és összefüggések ma vasmarokkal ragadtak meg és kicsit kirántottak minket a farsang forgatagából, de azért igyekszünk majd hamar magunkhoz térni. Ennek ellenére nem vagyok biztos benne, hogy Csézy megér ennyi szót. És azon is…..
Toussaint L'Overture 2011.10.27 15:43:58
Az RTL zászlóshajója múlt szombaton már második élő adásával jelentkezett, az énekesek közül meg megint kiesett egy, ahogy az lenni szokott. Volt azonban egy kis probléma a szombat esti műsorral: a keleti országrész tévé háztartásainak egy része nem láthatta a teljes adást,…..
Star Wars Vállald, hogy Jedi vagy! 2011.09.22 09:25:00
Magyarországon is megjelent az a kezdeményezés, hogy a népszámláláson minél többen vallják magukat a Jedi valláshoz tartozónak. Egy Facebook csoport is alakult erre, hogy népszerűsítsék az ötletet.A Jedi valláshoz tartozás megvallása nem újkeletű, nagyon sok országban van arra…..
Kocsmablog Zöld Pardon 2011.05.31 17:55:00
A cikkben szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, jelen témában újabb véleményünket ITT olvashatjátok!Helyszín: 1117 Bp., Goldmann György tér Látogatás: 2011. május 6. 19:45-22:15 Bezárt, megszűnt!  > Ahogy Deutsch Tamás megfogalmazta Twitteren a…..