Regisztráció Blogot indítok
Adatok
N_Gabber

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Proszektúra Szociális temetés 2013.09.10 13:39:27
Papuska, húzza már ki valahogy még a jövő év elejéig, januártól már ingyen is eltemettethetjük, Schmuck Andor segítségével!     Igen, Schmuck Andor pártja számára messze a legfontosabb kérdés a szépkorúak képviseletében a mai Magyarországon, a szociális temettetés…..
Egy 23 éves zenekarnak már nem feltétlenül kell megmagyaráznia minden lépését, kivéve, ha Magyarországon zenél. A szakma és a rajongók egy támogatói szerződés aláírásába vagy egy zártkörű koncertbe is képesek olyan dolgokat belelátni, amikről pedig szó sincs, kezdve az…..
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
Péntek éjjel meg szerettem volna nézni valamit a Jobbik Facebook csoportjában, de nem találtam sehol se. Bevallom férfiasan először azt hittem, hogy kitiltottak, mert túl sokat lázadtam a szittyák ellen.Így felkúsztam a Jobbik honlapjára és a Facebook-ból kijelentkeztem. Az…..
A jótét magyar lélek hajlamos azt hinni, hogy pártunk és kormányunk már semmivel nem tudja meglepni. De, tudja. Az orbáni vezetés legújabb ötlete: fizessék ki a polgárok az államadósságot. "Összefogás az államadósság ellen" név alatt alapot hozott létre a…..
A kormányzó pártszövetség támogatottságának valamennyi közvélemény-kutatásban érzékelhető csökkenését olvasva többen is eljutottak a következtetésig, hogy immár (egy következő vasárnapi választáson) nem lenne meg a Fidesz-KDNP kétharmados többsége az Országgyűlésben.…..
N_Gabber 2011.04.06 13:42:31
@Mr. Hilter:

Na ezt tetszik! :)
N_Gabber 2011.04.06 14:22:48
@szürke_tapir:

Erről az jut eszembe, amikor az MSZP a választás után azt mondta a 2/3-ra, hogy mivel a választásra jogosultak kb. 60% szavazott, akkor ez csak 1/4 igazából. Aki pedig nem szavazott, az pedig mind rájuk szavazott volna, tehát igazából ők nyertek:)
N_Gabber 2011.04.06 14:27:12
@Diocles:

"De azt szerintem senki nem gondolhatja - pláne nem egy Fidesztől a bizonytalanokhoz "dezertált" szavazó - h Magyarország problémáit egy MSZP - LMP szövetség, vagy a másik véglet, a Jobbik tudná megoldani."

Még jó, hogy Jobbikosok nem így gondolkodnak. Persze azt mi is tudjuk, hogy amíg van Jobbik, addig mindig is ellenzékben lesz, de ennek ellenére mégis rá szavazunk. Na ehhez mit szóltok? Erre mi a matematikai prognózis? Vagy erre is van egy képlet a tisztelt bloggereknél?
Február 15-ből március és április közepe lett. Bejelentés ezen a héten, vagyis mégsem, csak a jövő héten, vagy valamikor. Ugyanaz a szerencsétlenkedés, amit az előző kormányoktól megszoktunk. (Fotó: Kovács Attila/Index) Szijjártó Péter keddi sajtótájékoztatóján…..
N_Gabber 2011.02.23 14:05:20
@Gabbb:

Javaslom szerezz be gyorsan egy mai Metropolt és olvasd el a Tartós interjút. Ott a válasz a valós népszerűségvesztésre, nem a közétett "közvélemény" kutatásokban.

Tudják, hogy 14-ig nem lesz életképes váltópártja a Fidesznek, nyerni is fognak, de még 50% sem lesz.

Erre utal Tarlós is: "... mivel ez 2/3-os törvény, és a köv. választáson aligha lesz bárkinek ekkora többsége..."
Kötelező lesz szeptembertől az angol nyelv tanítása Szlovákiában - döntött a pozsonyi parlament februárban - noha a döntéshozók egyelőre nem tudtak megállapodni, hogy melyik évfolyamtól. Az idén március elsejétől életbe lépő új szlovák közoktatási törvény szerint az…..
N_Gabber 2011.02.22 09:36:55
@Gulogulo:

Hogy érted a szétesést? Szerintem inkább az összes nyelv el fog angolosodni a következő ébtizedek alatt, úgy ,hogy az észre sem vesszük. pl: szoftver, lájtos, lájkolni, kommentelni, fészbúkolni, forvardolni, cécézni stb, hogy csak a legbénábbakat írjam. Ugyanez volt a némettel (sámli, vinkli, sréhen, svung ... + az összes "kézi" szakma eszközei, fandli, spakni ..) a közös történelem miatt, csak az ugye a szocializmus alatt kikopott.
N_Gabber 2011.02.23 13:37:51
@Pummogó:

Köszönöm, én is így gondolom.

5 éve beszélt rá egy elismert közgazdász tanár, hogy az épp bimbozó bachelor képzés helyett pénzt és időt inkább két nyelv (német + angol) megtanulására fordítsak, szemben az értéktelen tömegdiplomával. Úgy érzem, jól döntöttem.
N_Gabber 2011.02.23 13:42:44
@kéne egy nick:

" az angol gazdagabb, jóval finomabb árnyalatokat tud a 12 igeidőjével kifejezni."

Ja, csak a 12 igeidőből jó ha használnak 6-ot...azt is összevissza (pl.: already + folyamatos jelen)
A Jobbik végképp „single-issue”-párttá vált, a közélet összes többi fontos és aktuális kérdéséhez vagy nem tud, vagy nem akar hozzászólni. Csakis egyetlen dologra képesek, a cigányozásra. (Fotó: Index) Egy-két éve még sokat nyerhetett azzal egy párt, ha…..
N_Gabber 2011.02.18 13:36:10
Nos megint úgy tűnik, hogy törlésre került a hozzászólásom, ezért megpróbálkozom mégegyszer...

Tetszik az ilyen korlátolt gondolkodásra késztető cikk, komolyan.

Mindenkinek, aki egyetért ezzel a cikkel, javaslom, hogy olvassa egy kicsit a Jobbik oldalát, Vona Gábor oldalát, esetleg menjen el egy fórumukra és majd meglátja, hogy mennyi mindennel foglalkoznak (foglalkoznának) ők, csak épp a vörös vagy narancsszínű médiumok igyekeznek a lehető legjobban elnyomni őket.

Szerintetek félmillió ember ennyi primitíven gondolkozna, mint ahogy beállítja őket a sajtó? Aláírom, biztos, hogy van 10% csürhe is a jobbik szavazó táborában, de a többiek ugyanolyan ugyanolyan tisztes, gondolkodó állampolgárok, mint bárki más.

De nem baj, írjatok, amit akartok, az igazi jobboldali tárbort soha nem fogjátok tudni befolyásolni, mert az ilyen cikkekkel is csak erősítitek a hitüket abban, hogy itt valami hatalmas nyomás megy ellenük.

Majd aztán 2014-ben, amikor a Fidesz kap kb 45%ot, az MSZP meg a Jobbik kb 20-20%-ot, akkor majd lehet aggódnotok, mert a Jobbik mindent ki fog zsarolni a Fidesz javaslatok támogatásért. Akkor majd fogtok hallani a többi ötletükről, mert akkor már nem fogják tudni elnyomni őket.

Ja, és hogy konkrétan a cikkhez is szóljak: a cigányság fogja Magyarországot kicsinálni, ha ez így megy tovább, még jó, hogy ezzel foglalkoznak a legtöbbet.

Itt van félmillió ember, akit mi, adófizetők tartunk el, ők nem tesznek semmit a közösbe, csak leamortizálják, terrorizálják az országot, és háromszor gyorsabban szaporodnak, mint mi.

A magyarok igazi elvándorlása csak most fog kezdődni, és ha egyre nagyobb lesz az élősködők csoportja, és egyre kisebb az eltartók száma, ez a folyamat még tovább fog gyorsulni. És szerintetek ez nem probléma? Gondolkoztok ti egyáltalán?
Moszkvai ingatlanmutyi: klasszikus sötét privatizációs történet, oroszok, Veres, Gyurcsány. Óriási lehetőség, de nagy veszély a Fidesznek. A moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség ügyében minden megvan ahhoz, hogy a kétezres évek legnagyobb politikai korrupciós sztorijává…..
Tiszta Beszéd Hová tart az MSZP? 2011.02.04 01:00:00
 A tavaszi választási vereséget a jelek szerint továbbra sem sikerült feldolgoznia a Magyar Szocialista Pártnak. A belső feszültségektől terhelt pártban sorra alakulnak a platformok és tagozatok. Ugyanakkor arra se érzékelhető, se mérhető energia nem marad, hogy valódi…..
N_Gabber 2011.02.04 13:49:22
@d-evike:

89-ben nem tették meg, ezért még mindig OTT!

Ja igen, mindig elfelejtem, hogy a bal-lib oldal beveszi a " mi vagyunk az EU és a modernizáció meg az egyenlőség ", szemben a csúnya, rossz, fasiszta agresszióval...
N_Gabber 2011.02.04 13:53:18
@is:

A hozzászólásod a "kritikán aluli" kategóriába tartozik, már ne is haragudj.

Ezzel a szöveggel (minden Jobbikos autógyújtogató, TV székház ostromló terrorista) max az mszp.hu oldalon találsz hívekre...
 A magyar néplélek hajlamos borúlátóbban tekinteni saját helyzetére, mint amit a valóság egyébként megkövetelne. Erre a tényre az írástudók zöme is rátesz egy lapáttal, amikor folyamatosan farkast kiált az Orbán-kormány tevékenysége kapcsán. Pedig józanul megvizsgálva…..
N_Gabber 2011.01.28 13:26:18
@Metropolisz:

Igazad van, de a cikkből - szövegértelmezési problémát félretéve - ez jön le, meg az, hogy ők is pont farkastkiáltanak, holott ezzel indul a szöveg, hogy ez káros...

Ha az indexről bárki idetéved, és mondjuk nem rendszeres olvasója az oldalnak, akkor az ő szemében ez egy tiszta MSZP-t támogató cikk. Függetlenül, hogy nem ez a szándék...
A görög válság körüli hírek elültével Magyarország vette át Európa beteg emberének szerepét a nemzetközi sajtóban. (Kép: apokalipszis.com) A The New York Times-on már a Nobel-díjas Paul Krugman is Magyarország gazdasági nehézségeivel foglalkozik a blogjában. Ez az írás…..
Az indoklás nélküli kirúgás jogszabályi lehetősége óriási kísértést jelent. A magyar politika pedig soha nem tudott ellenállni egyetlen kísértésnek sem. (Fotó: Huszti István/Index) Nem osztotta meg a közvéleményt az államigazgatásban dolgozó tisztviselők indoklás…..
N_Gabber 2010.06.16 12:06:26
Sziasztok!

Évek óta várok egy ilyen jellegű törvényre! Sőt, igazából egy sokkal szigorúbbra, pl a 700ezer fős állami szfére 400ezer főben való maximalizálása, különböző bemeneti és bennmaradási követelmények, a nyugdíjasokat nem lehetne a nyugdíj után alkalmazni stb.

8 éve dolgozok az állami szférában, 30 éves, elég jól képzett illetőnek tartom magam. (3 szakmám van, 2 idegen nyelven beszélek, szorgalmas vagyok, elismerik a munkám, nagy a felelősségem is stb. - ja és nem vezető vagyok, amolyan kiemelt dolgozó féle)

Nos a lényeg, hogy ahhoz, hogy normális fizetésem legyen, jelenleg 2 mukakört kell párhuzamosan betöltenem, és folyamatosan bizonyítanom, hogy igen, megérdemelten kapom ezt az összeget. (ami azért nem olyan horribilis összeg még így se)

Emellett viszont az látom, hogy itt van egy igen jelentős létszámú 50es réteg, akik szintén vmilyen "fontos" kamu munkakörben ténykednek (legtöbbször persze itt sincsenek), és a régi vezetőséggel a régi ismeretségre való tekintettel simán veszik fel a 400ezer ftos fizetéseket. A 20-30 közöttiek pedig 2-3 ember ilyen helyett dolgoznak, max 120-130ezerért.
Aztán persze van az általatok is említett "lényégeben csak jelen van" kategóriájú alkalmazott, akit nem lehet kirúgni. Ezek teszik ki szerintem kb a 30%-át az állami alkalmazottaknak.
Egyszerűen vérlázító, amikor ez a sok jó "kollega" nem csinál semmit, a másik, aki meg komolyan veszi a dolgot, és dolgozik, feleannyit keres.
Tehát amikor valaki ki van akadva, hogy mélyremenő tisztogatás lesz, akkor inkább ezen gondolkozzon, mert remélhetőleg ilyen jellegű gyomlálást terveznek. Amíg nincs semmi az alkalmazók kezében a dolgozó ellen, addig ne is várjon senki javulást.

Szóval én úgy látom, hogy sokkal alacsonyabb létszám kellene, mondjuk amint írtam 400ezer fő, viszont a bennmaradók bérét meg kellene emelni (de úgy, hogy az ne érje el a mostani bértömeget). Jól képzett, jól dolgozó, hatékony embereket bentartani, ill. alkalmazni.
N_Gabber 2010.06.17 10:46:28
" a vicc az, hogy a törvény alapján az is elképzelhető, hogy éppen Téged küldenek el, mert Te nem vagy benne a "haveri körben". "

Sejtettem, hogy lesz ilyen megjegyzés, ami egyébként jogos felvetés.

Igen, valóban keringenek nálunk ilyen félelmek. De én ezt ketté bontanám. Az valóban biztos, hogy az általam elmített "400ezres régi haver" valószínűleg benn fog maradni, de az is biztos, hogy nem a jól dolgozó fiatalt fogják kirakni. Mert akkor ki fog dolgozni? A "haver" aki évek óta csak ott van, vagy pedig a szellemifogyatékos szintű, éppen csak jelenlévő 30%-nyi munkaerő? (itt most gondolok az 50es "tudjuk, h nem csinál semmit, ne rúgjuk ki, mert nem fog tudni elhelyezkedni, a fiatal meg el fog tudni egyszer" felvetésekre is)

Persze értem, hogy 3 fiatal keres együtt 400-at, és sokkal látványosabb, mondjuk egy 15 fős osztályból mondjuk 6 ilyet elküldeni, ha főben mérjük a dolgot. De ha összegben, és márpedig itt most aza lényeg, akkor elég mondjuk egy-két ilyentől megszabadulni, mert előbb utóbb úgyis a főnöknél fog szorulni a hurok. Nálunk pl többször volt olyan, hogy az ügyintőz hibázott, és a főnököt vették elő érte.

Tehát ha csak a schlepp meg a bénák maradnak benn akkor a végeredmény ,ahogy ti is írjátok, még szarabb lesz. És (majdnem) ugyanannyiba fog kerülni.

Aki pedig azt gondolja, hogy ezeken a helyeken nincsenek nagy munkák, az baromira téved. Jó, hogy van ez a két semmirekellő csoport, ami kiteszi az egész közszfére kb felét (és gyakoraltilag lehúzza az egész megitélését + elviszi a nagypénzt), de a többiek igen is keményen és sokat dolgoznak. Én pl két ilyen terültet (tapasztalatból és elsőkézből) biztosan tudok:
Felsőoktatás és APEH.
Ezek a helyek az értelmes, dolgos, fiatal és középkorúak nélkül meg fognak halni.